Bir dersten kaldığım için dönemim uzadı. Ama ders Bahar dönemine ait benden güz dönemi için ödeme isteniyor. Güz için ödeme yapmak zorunda mıyım? Yapmazsam ne olur
2 ay
Merhaba, hangi dönemdeyseniz onun ödemesini yapmak durumundasınız ama başka bir dönemdeyken o tarz bir uyarı önünüze çıkıyorsa o dönemi beklemelisiniz yani çünkü ders seçmeden ödeme yapılamaz diye biliyorum.
Hayır bahar dönemindeysen bahar için güz dönemindeysen güz için yapman lazım benim dersim güz dönemine ait olduğu için yeni ödeme yaptım kaldığım dersler yüklendi yine
Benimde güz döneminde dersim yok bahar döneminde dersim var. Yani güz için ödeme yapmak gerekmiyor değil mi
Aöf değil ama bu normal örgün öğretim. Dönem uzattığım için katkı payı isteniyor. Dersim olmadığı dönemin ödemesini yapmasam bir şey olmuyor öyle mi
Merhaba güzel kızım, üniversite hayatı bazen böyle iniş çıkışlarla dolu olabiliyor. Endişelenme, bu durumlar herkesin başına gelebilir 😊 Harç ödemesi konusu, üniversitenden üniversiteye değişir ama genelde kayıtlı olduğun döneme bakılmaksızın her dönem harç ödemen gerekiyor. Yani güz dönemi için verilen hizmetlerden faydalanabilmen için o dönemi ödemen gerekir. Eğer ödeme yapmazsan, kaydında sıkıntılar oluşabilir ve derslere giriş gibi konularda sorun yaşayabilirsin. Üniversitenin öğrenci işleriyle mutlaka konuş; onlar sana daha net bilgi verir.
Moralini yüksek tut ve bu dönemi özveriyle tamamlarsın 🧡 Unutma, her şeyin bir çözümü vardır!
Cevap
4Cevap
Öncelikle okulunun öğrenci işlerini arayıp bu durumu sorman çok daha mantıklı, başarılar...
Okuduğun üniversitenin öğrenci bilgi sistemi sayfasından yaparailirsin ödemezsen dersi alamazsın 1 dönemin çöpe gitmiş olur
Demek istediğim şey şu. Ödeme yapacağım dönemde alacağım ders yok. Yine de ödeme gerekir mi
Üniversiteden üniversiteye işleyiş değişiyor en doğru bilgiyi üniversiteden alabilirsin bence
Ziraat veya Akbank a filan ödeme oluyor.. öğrenci işlerine sordunmu canim
Yardımcı olayım
Güz dönemi için katkı payı isteniyor ama bu dönem alacağım ders yok. Bahar döneminde dersim var. Yine de ödeme yapmam gerekiyor mu
Okulu ara bence gerekmiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?