Bu kadar güzel şartlar da ve iyi maaşlı işleri nasıl buluyorsunuz?

Sadece merak ediyorum çalıştığım şirket de çoğu yalayarak (yalaklık) ile belli bir konumdalar bu ayrı bir konu fakat sadece merak ediyorum ve soruyorum Türkiyede 1-2 alan dışında sınırlarının dışına çıkma cesareti gösterememiş ya da tembel, goygoycu birçok insanın güzel paralara güzel işlerde çalışıp işe girdiğini görüyor ve duyuyorum. Şirketimizden istifa eden bir müşteri temsilcisi eski çalıştığı şirkete girmiş ve 2 katı maaşa başlamış oda 55-60 bandındadır diye tahmin ediyorum ve bu kişi goygoycu, bana iş ile ilgili sürekli alakasız sorular soran bir kişiydi. İstifa etmiş bir diğer kadın kişi de 45 bin tl e haftanın 4 günü ofisten 1 günü evden çalışacağı bir iş bulmuş. Lütfen birisi bana izah etsin, ellerimle hazırladığım cv im ve ön yazım yapay zeka tarafından bile göz kamaştırıcı olarak yorumlandı, elaman. net-kariyer. net-işinolsun-yenibiriş gibi platformlardan başvurularda bulunuyorum fakat inanın cv mi 4 kez kontrol edip indirip dönmeyenler, başvuruma bakmayanlar, linkedinden aylarca başvurduğum şirketler özgeçmişimi indirip dönmediler. Bu sistem ve gidişat da bir sorun mu var, bu öncelerde böyle değildi, benim telefonum susmazdı, akın akın görüşme için arardı şirketler 2-3 sene öncesine kadar. Şimdi görüşmeye 3 kez çağrılıyorsun sonuç yok,3 işi tek maaşa kitlemeye çalışmak, ucuza çalıştırmak. Sizler nasıl yapıyorsunuz, nasıl buluyorsunuz bu işleri.

Bu kadar güzel şartlar da ve iyi maaşlı işleri nasıl buluyorsunuz?