Nasıl güvenirim?

Şimdi yeni üniversiteye başlamış bir gencim. Hiç ne sevgilim ne de konuştuğum viri oldu. Annem çok katıydı ve paranoyaktı biraz. Beni hep kısıtlardı. Erkeklerin yanına bile yaklaştırmazdı. Çünkü babam olacak hıyar annemi çok genç yaşta çeşitli yöntemlerle manüpile etmiş, kandırmış. Şiddet eksik olmazdı zaten. Beni de sadece para için kullandı gitti. Ben onun yaptığı hatayı yapmak istemiyorum. Ama içten içe düzgün bir ilişki istiyorum. Beni destekleyen, seven, kabul eden, nazik birisini bulmak istiyorum ama kimseye güvenim kalmadı artık. Arkadaşlarım oldu sattı. Çevremde hiç düzgün erkek de yoktu zaten. Keko seven bir kız da değilim ama bazen düzgün tipler de manyak çıkabiliyor. Hata yapmaktan çok korkuyorum. İnsanlarla arama mesafe koydum. Arkadaş bile olmak istemiyorum. Çevremde garip tipler var. Üniversite iyi bir üniversite ama normal insan göremedim. Kalıp gibi makyajlar, saçma sapan kıyafetler, abartı takılar, özenti hareketler falan. Ki gündemi de biliyorsunuz. Başıma bir iş gelir diye de hep köşede mi oturacağım? Sessiz kalıp gözlemliyorum şimdilik.

Nasıl güvenirim?