Sizce üniversiteye mi gitmeliyim ticarete mi başlamalıyım?

Ben şu an 12. Sınıfa yeni geçtim daha ilk haftasındayız hayalim son iki yıldır araba alım satım yani galericilik çevremde üniversiteye gidip okuyan bir çok kişi olduğu gibi üniversiteye gitmeyen ya da üniversiteye gitse bile ticaret yapan da çok sayıda insan ve akrabam var. Okuyan tanıdıklarım ya polis ya da öğretmen oldu üniversiteyi okumayan taraf ise tekstil şirketi hayvancılık ve mütahitlik işleriyle uğraşıyorlar. İki tarafın da durumlarını karşılaştırınca iki taraf da gayet düzgün bir hayat yaşıyor fakat ticaretle uğraşan tanıdıklarımın hayat kalitesi gittikleri mekanlar yaşadıkları evler bindikleri arabalar vs aradaki farkı gayet açık ortaya koyuyor. Benim bakış açım şu: Ben hayata bir kere gelicem neden benim bir kere geldiğim hayatta binebileceğim en güzel arabalara güzel yerlerde yazlığım ve de aileme belki de son 30 40 yıllarında sunabileceğim en iyi hayatı sunmaya çalışmıyorum benim derslerim aşırı iyi değil şuanki durumda üniversiteye girsem alabilecdğim en aşırı puan 300 falan o yüzden ticaret yapmayı düsünüyorum sizce bu fikrimin arkasında durmalımıyım yoksa başka fikirleriniz var mı (ay 30 maaş 30 kafasındaki fikirlerinizi lütfen kendinize saklayınız teşekkürler)
Üniversite
Ticaret
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Sizce üniversiteye mi gitmeliyim ticarete mi başlamalıyım?