- Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
9 ayAciktan devam et en azindan bunu kendin icin yapacaksin ilerde cok pisman olursun ama iş işten gecer babana babanin parasina abilerine asl güvenme hayat bu ne olacagi belli olmaz bugun varlar yarin yoklar ayrica para var mall var deme onlar senin degil yarin elinden gittiginde görürsün iste 20 yaş çok iyi erken yaş arastir bak ne yapabilirsin onları yap yapmaya calis dil ögren sadece ingilizce degil çince japonca korece rusca bu sana ek gelir saglar ve iş konusunda kapi acar diger yandan yazilim ogrenebilirsin artik yapay zeka cikti BT AKADEMİ var oraya gir orada bir sürü egitim kendini gelistirebilirsin bir cok sey de elinin altinda youtube var ücretsiz oradan bakabilirsin ne yapacagina halk egitimi var zaten ücretsiz senin bulundugun yerde daha kapsamlidir bir cok bölüm vardır devlet onayli sertifika aliyon aciktan güzel bir bölüm bak saglik bölümü daha iyi olabilir onu okuyabilirsin
Ama hayatini bosa gecirme ben yaptim cok pismanim sen yapma tabi senle ben bir degilim benim hayatim zaten iyi degil
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
9 ayAile kardeşler emin ol anne baba varken var, onlar bir gün göçüp gittiğinde kazandıklarınla sana ait olanlarla başbaşa kalıyorsun. Yaşın daha çok genç yeni bir sayfa açıp hayatını kurman için. İlk işin açıktan liseyi bitirmek olsun. Bu sana en azından bir meslek hedefi için üniversite yolunu açar. Daha sonra ne yapmak isteğine karar verip o şekilde bir yol çizersin kendine. Bir de sana tavsiyem kendine bankadan vadesiz bir hesap açıp her ay oraya yok sayacağın bir miktarda para biriktirmek olsun. Varlıklı olsan da birikim her zaman faydalıdır, en azından oradaki para sadece sana ait olur ne zaman lazım olacağını ne için kullanacağını bilemezsin. Şunu unutma; bugün sahip olduklarına yarın da sahip olacağının garantisi yok. Aile bir yere kadar sana uçmayı öğretene kadar yardımcı olacak, uçacak kadar büyüdüğünde gökyüzünde öğrendiklerinle başbaşasın. Bu zamanı kendin için değerlendir.
00 Yorumla
Bence karakterli kariyer sahibi biri yanında aynı otoriteye sahip bir kadın ister kendimi övmüyorum ama kadınında zorda kalırsa bir iş bir mesleğinin olması taraftarıyım bizimde maddi durum iyi bir tane kız kardeşim var yakın zamanda iyi bir bölüm kazanması karşılığında araba sözü vermişim ben var olduğum sürece de kendi ayakları üzerinde durması için gerekli ne varsa yapacağım hiç kimseye muhtaç olmasın bana bile sonuna kadar arkasındayım ama o muhtaç duygusunu yaşamasını istemiyorum
11 Yorumla
Soran7 ayHarika bir abisiniz tebrik ediyorum her şey gönlünüzce olsun
- Eğitim & Kariyer konusunda 352 cevap paylaştı.
9 ay1. Kesinlikle eğitimini dışarıdan da olsa tamamla (lise, ardından üniversite).
2. Bir meslek edin, bir işte çalış. Kendine ait bir gelir, özgüven kazandırır.
3. Erkekler, kendine yeten, ayakları yere basan kadınlara daha çok saygı duyar.
4. En önemlisi, geleceğini kimsenin eline bırakma. Evlilikte bile bu çok kritik.Maddi durumun iyi olabilir ama asıl zenginlik, kendi emeğinle elde ettiğindir.
Senin için geç değil, tam zamanı. Şimdi başla. 💪10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba canım 💖, hayatına dair bu kadar erkenden farkındalık geliştirmen çok güzel bir adım olmuş, tebrik ederim seni! 🌟 Elbette geleceğe dair kaygılar yaşaman doğal, herkes zaman zaman bu duyguyla karşılaşır.
Senin gibi güçlü bir aile desteği olan biri için en önemli şey, kendi hayatına anlam ve değer katmak olabilir. Maddi durumun iyi olsa bile, hayatını bir yolculuk olarak düşünebilir ve bu yolculukta seni mutlu edecek şeyleri keşfederek adım atabilirsin. Gönüllü işler yaparak değer katabilir, hobi edinip geliştirebilir ya da yaşına uygun bir şekilde eğitim hayatına devam etmeyi düşünebilirsin. Her şey senin ne istediğinle alakalı 🌈.
Önemli olan toplumun ya da başkalarının beklentilerinden çok, senin mutlu ve özgüvenli bir birey olmayı hedeflemen. Bu özgüven senin duruşunu etkiler ve insanlar da buna göre fikir sahibi olur. Erkeklerin bakış açısı da çoğu kez bir kadının kendine olan saygısı ve ne istediğini bilmesiyle şekillenir. 😊
Senin elin hala çok güçlü genç yaştesin, her şey mümkün! Dünyada kendine yeni yollar açmaktan asla çekinme, hayat bir yolculuk ve herkes için bunun anlamı farklı. 💪 Bu süreçte yaratıcılığını ve enerjini keşfetmekten korkma! 👏 Unutma, hayatını anlamlı kılmak tamamen senin elinde! ❤️00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
92Cevap
9 ayMaddi durumunuzun iyi olması artı bir şey, ancak aileniz sonsuza kadar sizin yanınızda olamayacak; ölüm, seyahat, kendi önceliklerine vakit ayırmak vb. birçok sebepten dolayı yanınızdan ayrılacaklar ve kendi başınızın çaresine bakmanız gerekecek.
Liseyi açıktan okumak ve kendi mesleğinizi elinize alıp kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı öğrenmek hem size ekonomik özgürlük verir hem de kendinizi daha güvende hissedersiniz. O nedenle de kesinlik liseyi açıktan bitirmenizi ve gerekirse üniversite okumanızı tavsiye ederim.
Çünkü hayatın ne getireceği belli olmuyor, yapayalnız kalacağınız durumlar da olabilir ve o durumlarda kendi kurtarıcınızın kendiniz olması gerekiyor; çünkü, gelip size yardım edecek kimse olmayacak.
İlk önce açıköğretime kayıt olun ve liseyi bitirin. Bir şeyler başardıkça kendi değerinizi fark etmeye başlamış ve öz güveninizin gelişmesine katkı sağlamış olursunuz.
İnsanın bir hedefi olunca ve o hedeflere ulaştıkça hayatı daha yaşanılabilir oluyor. Öğrenmeye ve gelişmeye daima açık olun.41 Yorumla- 9 ay
Ailesinin maddi durumunun iyi olması öğrenim hayatı için de büyük bir artı aslında değerlendirmeli bence bunu
- Eğitim & Kariyer konusunda 323 cevap paylaştı.
9 ayAçıktan da olsa liseyi bitir üniversiteyi de uzaktan veya açıktan halledersin bir yandan da çalışırsın. Bu zamanda okumamış kendini geliştirmemiş insanı kimse istemez. Kendi ayaklarının üzerinde durmak zorunda kalacaksın bir gün. Evlenmeye karar versen ve eşin seni boşasa çocuğunla birlikte yola atsa seni kurtaracak olan yine kendi maddiyatın olacak. Ailenin ömür boyu yanında olacağının garantisi yok. Bir yandan da yılda 1 dil öğrenmeye bak veya kodlama grafik vs ilgin olan ne varsa o alanda kendini geliştir. Çünkü bazı alanlarda çok iyi işler var.
20 Yorumla Öncelikle erkekler kadınların sosyal statüsü ve meslekleriyle çok ilgilenmezler. Bir kısmı toplum baskısı nedeniyle ilgileniyormuş gibi yapar. Bir kısmı da gerçekten de buna kapılmış olabilir. Ama çok küçük bir kısım bu.
Geçim kaygısıyla çalışan eş isteyenler de var. Sen maddi durumu iyi birisi olarak zaten maddi durumu iyi birisiyle evlenirsin. Yani bu açından da bir sorun yaşamazsın.
Ama!
Her şey evlilik değil. Bir hayat yaşayacaksın. Diyelim ki 70-80 sene yaşadın. Bu hayatı neyle dolduracaksın? Bir amacın, hedefin, bir heyecanın olmayacak mı?
O amacı ve hedefi sana ben söyleyemem. Çünkü seni tanımıyorum ama sen kendini tanıyorsun. Bir iş kurabilirsin mesela. Bir sanat dalıyla uğraşabilirsin. Belki bir spor dalında dünyanın en iyisi olmak isteyebilirsin. Milli takımda bizi temsil edersin.
Sana kalmış...
10 Yorumlaİmkanın varken oku evlilik iyi başlar ama bazen kötü tarafa doğru da gidebilir. bur dersaneye yazılarak dışarıdan sınavlara girerek duploma sahibi olman çok kolay bence bu imkanı değerlendir derim. babanin abinin durumunun iyi olmasi sana fayda sağlamaz.. şimdi ne düşünürsen düşün ileride hepsi birbirine düşer ve herkes farkli hayatlari yaşar. Sen şu an mutlu zengin bir ailede olabilirsin kardeşim ama hayati çocuğunla yanlız yaşayabilme olasılığını her zaman gözünün önüne alarak varsayımlar yapmalısın. Mutlu zengin hiç sorun olmaz gibi hayatı basite alma kardeşim. Her zaman 1 planın olmali yoksa ayaklarının üzerinde duramazsın bunu unutma
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayOkumanı veya kendine uygun bir alanda çalışmanı. Sadece ihtiyacı olanlar okuyup çalışmıyor. Lise zaten önemli ama üniversite kendinizi her alanda geliştirebileceğiniz bir yer, diplomadan ibaret değil. Kıymetini bilirseniz kişiliğinizde büyük etkileri olur, farklı bakış açıları kazanırsınız. Yeni insanlar tanırsınız, kendinizi geliştirecek alanlar bulursunuz. Kısacası kendinizi keşfedersiniz. Ayrıca maddi durumunuzun iyi olması bir avantaj eğitimde. Yurt dışına gidebilirsiniz, ülkemizde sayısız etkinliğe kongreye sempozyuma katılabilirsiniz, çeşitli eğitimler alıp kurslara katılabilirsiniz. Yaşıtlarınızın ulaşamadığı pek çok şeye erişebilirken bunu değerlendirmemek saçmalık olur.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 628 cevap paylaştı.
9 aySeni yargılamak hakkım değil haddim hiç değil. Sadece doğru yapmadığını düşünürüm. Çalışmak zorunda değilsin elbette ama okumamak çok büyük kayıp. Açık Lise açık üniversite açık öğretim... Bir yerden başlamanı ve okumanı tavsiye ederim. Hayatın binbir çeşit sürprizi var. Bugün ihtiyacın olmayabilir ama geleceğin be getireceğini bilemeyiz. O yüzden de bir bir diploman bulunsun derim. Bu da sana abi tavsiyesi. Alırsın ya da almazsın tercih senin.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 aySadece gelecek için düşünme, kendini geliştirmek için de oku. Git açıköğretime yazıl, sonra istersen üniversiteye de girersin. Hayatını kimseye güvenerek yaşama, kimse geleceği göremez. Sen sadece kendine güven, gerekirse kendi ayaklarının üstünde durabil.
20 Yorumla
9 ayBen bazı kadınları anlamıyorum sanki bir gün evleneceğim diye yaşıyor hayatının merkezine bunu koyuyorlar. Neden yahu neden? Senin neden kendine ait bir hayatın olmasın.
Benim düşüncem öğrenim hayatına devam etmen kendi ayakların üzerinde durduğundan emin olmadan da hiçbir erkeği hayatına almaman.11 Yorumla- 9 ay
Aynen. Yanlış anlaşılmasın ama, bazı kadınlar evleneceklerine, ya da iyi biriyle evlenebileceklerine neden bu kadar emin olabiliyorlar? İnsan önce kendine güvenmeli. Başkasına sırtını dayarsan düşersin.
9 ayBaşına kalkılabilecek bir durum, maddiyattan mütevellit kendi gelişimin ve var oluşun için güzel bir hâl... Okumak okula gitmek değil sonuçta kendini geliştirmek de keza senin özverine bağlı... İnsan beşer varlık şaştığında şoka uğramayacak kuvvette olmak güzel şey
10 Yorumla
9 ayailenin maddi durumu iyiyse bunu avantaja çevirip ozel unide istedigin bolumu okuyabilirdin iste. hala gec degil basla acik liseye 3 seneye mezun olursun zaten 23 24te üniversiteye baslarsin gayet genc bir yas. ama şu an vakit kaybetmeden liseye basvur
00 Yorumla
9 ayBen bir kızın nekadar okumuş olup olmamasına bakmam şahsen okul senin kendi karakterini nekadar geliştirdiğini yansıtmaz, sen kendini geliştirir olgun biri olursan bakımlı kendi fikirleri olan kendini bilen biri olursan üni okuyup okumamış olmanın bir önemi kalmaz.
01 Yorumla- 9 ay
Ama yani maddi kaygıların yoksa neden okumuyorsun en azından açıktan okuyabilirsin ya bir şey söyleyeyimmi benim maddi kaygılarım olmasa basut bir bölüm yazar üniversitede de eylenerek okurum bundan iyisimi var
31 yaşındayım, hala bir şeyler okuyorum zor değil. Bu süreçte açık liseye başla, devamını getir ve hemen evlenme. Maddi durumu iyi olan bir aileye sahip olsam bir örgün daha okurdum. İmkanın varmış geliştir kendini diksiyon kuru ile başla mesela sonra dil kursu ve yurt dışı. Şunu da belirteyim her şey okul değil ben ne insanlar tanıyorum bilgisi ile hayran bırakan. Keşke ailen de destek olaymış okuyacaksın diye
00 Yorumla
Unutma; insanın değeri sadece okul ya da işle ölçülmez.
Ama kendi ayaklarının üstünde durabilmek için mutlaka bir şeyler öğrenmeye çalış.
Bugün ihtiyaç duymuyor olabilirsin ama yarın için bir meslek ya da beceri sana güven verir.
İstersen açık öğretimle eğitimini tamamlayabilirsin.
Küçük adımlar bile olsa kendine yatırım yap, seni mutlu edecek uğraşlar edin.
Evlilik konusunda kaygılanma; iyi insanlar karaktere ve hayata bakışına önem verir.
Sen kendini geliştirdikçe hem özgüvenin artar hem de hayatın daha sağlam olur00 YorumlaDaha cooook miniciksin vea kızce aklın varsa 30 öncesi evlenme bu sürecte kendine bi iyilik yap mutlaka ama mutlaka ingilizce vs öğren sen öğren cepte dursun madem maddi durumunuz iyi o zaman kendini geliştir boş ver koca evlilik vs işlerini onlara erken
00 Yorumla
9 aybenim pek umurum da olmaz kız düzgün oldu mu çalışanlar da ne için çalıştığını biliyoruz ney için okuduklarını :) satalık resmi koymaya üşendim
00 Yorumladaha çok gençsiniz, bunu yaşınız ilerledikçe daha iyi anlayacaksınız. 20li yaşlarda 1 sene bile çok yaşlanıyorum, her şeye geç kalıyorum hissi oluşturabilir. benim kişisel deneyimim bu şekilde en azından. liseyi açıktan bitirip üniversite sınavına hazırlanmanızı tavsiye ederim. eğitime sadece meslek ve para gözüyle değil, sosyal ve kültürel bir deneyim olarak da bakmalısınız. gerisi bir şekilde gelecektir. maddi durumunuzun iyi olması eğer size de karışmıyorlarsa, baskı yoksa işinizi kolaylaştırır. genç bir kadının kendi mesleğini edinip kendi ekonomik özgürlüğünü kazanması kadar güzel bir şey yok inanın.
00 Yorumla
9 ayAilen ne kadar zengin sana ne bırakırlar mesela kira geliri ev araba?
ben okumasamda babamlardan bir evim illa olacaktı ama okudum çalıştım muhendis oldum evimi arabamı aldım şükür ama koca bulamadım😅🤣 baya bayada güzelim yaşım 31 evet sevgilim var ama oda evlilik teklifi etmedi
06 Yorumla- 9 ay
Uzuluyor musun bu duruma
- 9 ay
Sevgilim var kısmına dek gayet iyi gidiyordun halbuki 😝
- 9 ay
@DiplomalıHavuç nasıl yani? Hemde 4 yıllık sevgilim
- 9 ay
@Leylişleyliş tabiki evlilik çocuk yapmak benimde hakkım kısmetim olmadı yad yanlış seçimlerim oldu
- 9 ay
Ya aman bekarlik gibisi var mi evlilik sorumluluk salla
- 9 ay
@Leylişleyliş evlilik helalinle oluyorsun çocuk sahibi oluyorsun, bekarlık güzeldi 31 yıldır yaşadık bıktım 😅🤣
Ekonomik özgürlüğünü kazanmamış her kadın evlilik sonrası sorun yaşayacaktır bu hayatta maalesef ömrün evlilikten sonra yemek yap, çocuk bak ev işi yap akşam kocanı mutlu et şeklinde geçecek. Bu saatten sonra dışardan okul bitirmek bir işe yaramaz o yüzden çalışıp ekonomik özgürlüğünü kazanıp evlilikten yana olmalısın
00 Yorumla
9 ayDaha yaşın geç tekrardan okuyabilirsin ya da bir iş bulup çalışabilirsin şimdi ailenin durumu iyi ama ilerde ne olur zaman ne gösterir belli olmaz kendi ayaklarının üstünde dur elinde bir mesleğin olsun evlenince kocanın eline bakma kendi hayatını kur ve düzene sok.
00 Yorumla
9 ayBir kız olarak benim bakış açımda aynen öyle. Kimse ailesine güvenerek okumamazlık etmeisn. İleride ailenle evlenmiyorsun ya. Bu nedenle bunu sorun etmeyen erkekler çıksa da bir hayli sorun eden erkekte çıkacak. Bu seni ileride çalıştıracağı içn değil kendine denk birini bulmakistediği için.
00 YorumlaAçıktan okumak için kayıt ol. Okulun, diplomanın bir faydası olacağı için değil de zamanını doldurmak için ve kendini daha iyi hissetmek için diploma işe yarar. Kendini geliştir hepsi bu kadar yeter bence
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayErkekler için önemli değil erkeklerin baktıkları şey
Babası zengin mi veya para kazanıyor mu
Baban zengin
Memesi büyük mu
Gotu büyük mu
Dar ammmi var mı
Yemek yapar mı
Temizlik yapar mı
Ütü yıkar mi
Çamaşır yıkar mi
Anamın dotunu yalar mi
Aldatsam affeder mi
Yatakta hayat kadını yapar mi
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayOkumamış kız çekicidir. canım değildir hemcinsleri gibi gurup seks partileri için ünüversiteye gidipte 5 yıl aşna fişne peşinde koşmamıştır. En önemlisi 5 yıl işsiz kalmak için okumamış olması bile bir zeka işareti. Okuyanlar mal canım parazit beyinliler. İlerde işsizler.
16 Yorumla
Cevap sahibi9 ayAcıttmış 😛 hemde çok Acıttmış canını. Gerçekler acıdır. O ünü den çıktıktan sonra işsizsin. Zamanın da ileriyi görüp kendi işimi kurduğum da anladı ne doğru karar verdiğimi.
Cevap sahibi9 ayGit muğlaya Isparta ya hep erkekli kadınlı kalıyorlar... Sence şişe çevirmece mi oynuyor bu masum ünüversiteliler.
Cevap sahibi9 ayNiye bu kadar tıkıldım sen şimdi buna. Ben insanların yaptığı seks için demiyorum. Tamamen karakterden bahsediyorum bacak arası ufak bir kısım davranışları itici. Doğal bir şey bu ama öğrenci 30% lu yaşlarda adamla günlük 5-10 kağıt yiyen ünü kıza da sütten çıkmış mı demeliyiz?
Gizli Üye(36-45)9 ay- Sana en iyi tavsiyem sakın evlenme. Bu halinle evlenirsen güçsüz bir kadın olarak ezilirsin. seni aldatır. Kullanır. Yani kimsede altın yumutlayan bir kişiyi bırakmaz. Cunki aynısı bizim komşumuzun kızı min başına geldi. Damat etrafta zaten kayinbabanij mali benim solacak demis yani . artık sadece sana bu gözle bir köprü olarak görür.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayLiseyi bitirmedin mi liseyi bitirmeye çalış 2 yıllık da olsa bir üniversite bölümü oku sana iyi gelecek şu an durumunuzun iyi olması hiçbir şey garanti etmez yine de bir mesleğin olsun hobi olarak çalışabilirsin veya kendi isteğinle de oturabilirsin sıkıntı olmaz Yani sana kalmış durumun varsa ama Benim tavsiyem 2 yıllık da olsa bir üniversite okuman
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 aybence kendini geliştirecek kişisel gelişim videoları izle, kültürel etkinliklere katıl gez, angelina jolie gibi ultra zenginler de çocuklarına evde eğitim veriyor okula göndermemişti mesela o. Yani kendi eğitimini evde de sağlayabilirsin, ot gibi yaşayıp gitme evdesin diye cahil bırakma kendini, erkeklere karşı özgüvenli olman için de önemli. Kimse okuduğu mesleği yapmıyor torpili yoksa kasiyer oluyor. Kendi işiki kurabilirsin paran varsa illa mesleğim olsun dersen
01 Yorumla
Cevap sahibi9 ayKendi işini
Gizli Üye(18-24)9 ay23 yaşıma girmek üzereyim, ne okuyorum ne çalışıyorum. Kendi bölümümden özelde iş bulamıyorum, devlette şansımı denedim malum sınavdan yana şansım olmadı. Keşke okumasaydım diyorum gerçekten, lise mezunlarına iş imkanının daha fazla olduğunu düşünüyorum.
00 Yorumla
9 ayAçıktan okuyabilirsin istersen.
Zenginsen ve evleneceğin kişi de zengin ise okulun pek bir önemi yok.
Ama lisans, doktora sahibi bir beyaz yakalı ile evlenmek istersen okumamanı kafaya yakabilir.
10 Yorumla
9 ayAilenin durumu iyi olabilir ama ben olsam okurdum yine de
Yaşın daha çok genç açıkögretime kayıt ol oku bence
10 YorumlaYani kesinlikle okuman gerek bence eğer bir vasfın yoksa, en azından lise mezunu olmak şart ondan sonra da kendine bağlı olarak meslek öğrenmek veya üniversiteye gitmek olabilir hayatın boyunca birileri bakamaz sana nasıl olsa
00 Yorumla
9 ayEğer evlilik için düşünüyorsan açıktan liseyi bitir sonra üniversitede bir bölüm okursun
ondan sonra e-ticaret falan yaparsın takılırsın işte. Ortaokul mezunu olarak iyi bir erkek bulamazsın.00 Yorumla
9 ayOkumanı kendini sıkıp seneye derece yapıp güzel bi yerlere girmeni erken yaşta evlenmil biri olarak önerim bu yoksa koca elşne bakarsın hep kısıtlanırsın yaşın gençken güzel bişiler yap doktor hukuk vs gibi
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 375 cevap paylaştı. Bence açıktan en azından lise bitirebilirsin. Çok kolay artık hem. Ayrıca halk eğitim kurslarına gidebilirsin. Çevre edinirken iş de öğrenirsin. Misal aşçılık kursu. Belki işi ilerletirsen kendi yerini de açarsın vs. Her şey senin elinde.
02 Yorumla- 9 ay
Açıktan okul nasıl bitiriliyor nereye başvuru yapmak lazım
- 9 ay
Açık Öğretim Lisesine ilk defa kayıt olacak öğrencilerin yaptırdıkları kayıt işlemine yeni kayıt denir. Yeni kayıt başvuruları Açık Öğretim Lisesinin resmî internet sitesinde; https://aol.meb.gov.tr/ duyurulan tarihler arasında yapılacaktır. İl ve ilçelerde bulunan halk eğitimi merkezi müdürlükleridir. Diyor Google amca. Şu an kayıt zamanı sanırım 😇
- Eğitim & Kariyer konusunda 439 cevap paylaştı.
9 ayOkuma gereği dahi duymamış, parasızlık nedir bilmeyen şımarık bir kız olarak görürüz. Seninle olmak zor gelir bize, seni mutlu edemeyiz. Bir de okumamışsın, ailenin verdiği gaz ile bu yaşa kadar gelmişsin, seninle olmaz...
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 309 cevap paylaştı.
9 ayOku, açık liseden liseyi tamamla en azından. Hala geç değil ve yaşın çok iyi şu an. Liseyi açık lise olarak tamamla. zannedersem daha kısa sürede mezun ediliyor. Ardına hiç bekleme lise mezunlarının girdiği kpss memurluk sınavına hazirlan gir
04 Yorumla- 9 ay
Ataması var mı
- 9 ay
@uyanmakzorundayiz lise mezunlarının KPSS sonucuna göre alım kadroları devlette daha fazla.
Misal üniversiteden öğretmen mezun oldun diyelim. Hemen atanacaksin diye bir şey yok. Alanına bakılır, alan sınav puanına bakılır. En çok alımı yapilan sınıf öğretmenliğidir. Onda da yüksek alan puanı alacaksın da sıralamaya gireceksin de devlet kadro acacakta , sen kazanacaksın da psikolojikmen bitik ve zor bir süreç.
Lise mezunu olarak, lisans ve önlisans mezunlarına göre bir çok süreç sınırlamasına dahil değil puanı iyi olanlar - 9 ay
Torpil gerekiyor mu
- 9 ay
@uyanmakzorundayiz sen okuduğunu anlamiyorsan senin torpilinde olsa işe yaramaz 😡
9 ayMaddi durumun iyiyse bir ev alsın ailen sana, evi önce hallet sonra kendine bir iş kur ya da ailenin işi varsa yardım orada çalışıp aylık al, seninle evlenicek kişi sorun etmicektir
10 Yorumla
9 ayDurumunuz iyiyse birikim yaparsın olmadı çalışarak kafe restorant acabilirsin. Ya da bir tatlıcı yeri, yaşın daha çok genç. Gençliğinin ilk yılları. Bence bu yaşta bir şeylere başlamazsan geleceğine dair, ilerde çok pişman olabilirsin. Sporla alakalı da olabilir bu.
15 Yorumla- 9 ay
@açelya7578 sence bu ekonomi ile bu dediklerin olabilir mi
- 9 ay
Neden olmasın
- 9 ay
Bazen bu kadar karamsar olmamalı insan
- 9 ay
Evet ama piyasalar berbat
- 9 ay
Açelya sen memnun musun bu şimdiki ekonomiden
9 ayDaha yaşın çok genç mutlaka okulunu bitirmelisin ve mesleğini eline almalısın
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 978 cevap paylaştı.
s 9 ayÇalışmamayı geçtim en azından liseyi bitirmen lazım. Hepimizin ailesi açlıktan ölmüyor ama okuduk meslek sahibi olduk
20 Yorumla
9 ayBenim arkadaş da senin lise verisyonun.3 abisi var. Abilerim beni okumadan evlendirmez babam beni okumadan evlendirmez. Beni çalıştırmazlar diye hava atıyordu. Sonra bir gün bana, babam akrabamın fırıncı oğlu ile evlenmemi istiyor dedi. Dedim noldu senin attığın havalara. yasin kaç bilmiyorum ama açıktan lise bitirebilirsin. Kpss denersin belki. Veya da ise gir çalış ne diyeyim.. kimse çalışmayan kadın almıyor kolay kolay
00 YorumlaSanıyorum sebep ve sonuç ilişkisi kurma yolunuzda sorun var. İnsanlar maddi durumu kötü olunca okumazlar ki. Bugün Koç ve sabancı ailesinde de herkes okumuştur.
00 Yorumla
9 ayOkula yazıl açıktanda olsa en azından liseyi bitir hatta üstüne üniversiteye yazıl o da açıktan olsun hem oku hem işe gir hem diploman olsun hem paran.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayablacım, bir evi çekip çeviren ve çocuğuna da yakinen eğitim veren kişi dişi bireydir. yani annedir.
sen cahil kalırsan, senin yetiştirdiğin çocuk da cahil kalacak ve toplumun başına bela olacaktır.
02 Yorumla
Soran9 ayAbicim benim cahil olduğumu nerden biliyorsun? Okumadığım için cahil mi olmuş oluyorum bu nasıl bir üslup?
Cevap sahibi9 ayokumamış insanın bir yanı hep cahil ve bilgisiz kalacaktır, istersen allame-i cihan olarak nitelendirsinler seni.
üslubumu bırak şimdi, sen ana fikre odaklan.
Okumamıs olabilirsin ama en azından kendı paranı kazan maddi durumum iyi diye calısmamazlık yapma bir süre sonra evde durmakta insana sıkıcı gelir
11 Yorumla- 9 ay
@1basak1 bi not bıraktım bakarmısın
9 ayDünya süreklilik değişiyor istersen dünyanın en zengini ol bir depremle fakirleşir insan hayatını tek bir ipe bağlama güçlü bir kadın ol her anlamda okumalısın çünkü yarın bir gün ailen olmayabilir ve eşine agız eğmenden iyidir
10 Yorumla
9 ayErkeğin gözünde kadının geçmişi geleceğinden daha önemlidir ama sen yine de bir iş güç edin kendine. Çalışmasan bile mesleğin olsun.
00 Yorumla
9 ayÇevreniz varsa sorun olmaz ama kaliteli nitelikli bir erkekle evlenmek istiyorsan en azından okuman gerek. Yine de nasip tabi..
00 YorumlaBence oku ya da yatırım yap abin olsa ne olacak ömür boyu onlarmı bakacak sana kayginin başlaması normal
00 YorumlaEğitimli biriyle evlenirsen eğitimsiz olduğun için seni ezikleyebilir
10 Yorumla
9 ayMaddi durumun iyiyse bir kursa yazılıp meslek edinebilirsin, pastacılık vs gibi
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
9 ayKeşke okusaydın böyle olmaz unutma ki hazıra dağ dayanmaz
10 Yorumla Ev hanımı olursun sen de. En zor mesleklerden biridir.
10 YorumlaLiseyi bari okusaydın kral ya da boş ver aile milyarder galiba senin.
10 Yorumla
9 ayBence evlenip ev hanımı olma çalış üniversite okumadan yapılan meslekler de var
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayOku vala kanks ben liseden sonra devam edemedim köpek gibi pişmanım hala sürünüyorum
10 YorumlaOku yine evlen tabi hayat toz pembe değil ailen hep yanında olacak diye kaide yok
10 Yorumla
9 ayboş ver bu devirde okuyun fayda sağlamıyor zengin koca bul evlen
00 YorumlaOkula nasla acil öğretim den bitir iş hayatını dene
00 Yorumla
9 ayBence biraz ev işi öğren ve kısmetini bekle derim çalışmaya hiç gerek yok eşine hazırlan evliliğe
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayBence kendini geliştirebildiğin kadar geliştir kendine katkın olsun. İleride çocuklarına katabileceğiniz daha fazla şeyiniz olur. Hayatı daha dolu yaşarsınız
00 Yorumla- Devamını Gör (105)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat