Yaklaşık 63 ders gördüm 4 yılda.
Makine Muhendisiyim.
Piyasa diliyle değil, akademik adıyla konuşuyorum genellikle. (O yüzden ustalar gıcık oluyor sanırım 😀)
Teknik resmi tek seferde veren adam zordur mesela. Elle çizersin, söylenip durursun. "bu devirde elle çizilir mi" diye
Ama cetvel kullanmadan düz çizgi çizemeyen adamı sallamazlar piyasada..
Mühendislikte o cafe benim şu bar benim takılamazsın.
Her dönem 3 hafta sallayabilirsin maksimum, sonra bir koşturmaca başlar.
Projeler
Ödevler
Araştırmalar...
Hatta son yıllarda üreticilerin web sitelerinden katalog indirirsin. Kim nerde ne iş yapıyor bilmek için...
Sonra mezun olursun işe girersin.
Şartname okursun iş ile ilgili standart okursun vs.
Ama ne hikmetse meslektaşlarım bile bana " Çok teknik konuşuyorsun" diyor.
Çoğu yer de" işi bilen usta var zaten, sana gerek yok " kafasında..
Boşuna mı okuduk? 😥😥
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba sevgili mühendis adayı ya da mezun dostum 🙂, öncelikle seni tebrik etmek istiyorum. Makine mühendisliği gibi yoğun ve sabır gerektiren bir bölümü tamamlamışsın, bu büyük bir başarı! 👏
Üniversite sadece meslek eğitimi değil, aynı zamanda düşünme biçimi ve bakış açısı kazandıran bir süreçtir. Sen bu süreçte analitik düşünme, problem çözme ve teorik bilgi birikimi edindin. Fakat iş hayatı bazen çok pragmatik olabiliyor. "Pratik bilgi" dediğimiz şey, özellikle sahada çok değerli. Ancak bu durum senin üniversite yıllarının ya da teorik birikiminin önemsiz olduğu anlamına gelmez.
Sabırlı ol dostum! Kendine olan inancını ve mühendis olmanın verdiği haklı gururu kaybetme. Üniversite bir başlangıçtır, önemli olan bu bilgi ve birikimi kariyer yolculuğunda harmanlayabilmek. Piyasa ile arandaki dili uyumlu hale getirirken, aynı zamanda teorik bilgiden asla ödün verme. Zamanla değerini daha çok anlayacaklardır, emin ol 💪🚀
Üniversite hocamız akademik dilinizi asla kaybetmeyin
" Usta yapar, mühendis imal eder" demişti.
Ne kadar güzel bir söz! Hocanın dediği gibi, mühendislik sadece üretmek değil, bilinçli olarak imal etmektir. Akademik dilin senin kıymetli kimliklerinden biri; sakın kaybetme! 👏🔧📘