Resim ögretmenligi iyi mi yoksa baska branş mı denemeliyim sizce?

Resim ögretmenligi kazandim. Ama biraz ögretmen deyince sinifta ders anlatan, tahtaya yazi yazan, sinav yapip okuyan biri geliyor aklima. Hani böyle daha mi cok mesleki tatmin yasarim bilmiyorum. Sinifa girip bransimi anlatmak, yazili hazirlamak, okumak vs daha guzel ve havali geliyor. Bir de bazi branslar hem ogrenci hem veli daha cok kaale aliyor.

Resim ogretmenliginde bu imkanlar yok. Hani avantajina bakacak olursak evrak yazili yuku olmaz, veli yuku, ogrenciyi sinava hazirlama (yks, lgs gibi) boyle yukum olmaz ama digerleriyle ayni parayi kazanirim. Belki yetenek ogrencisi hazirlarim buna da cok yogun istek olmuyor malum. Digerleri tatilde yazili okurken, ben direkt tatilime girerim, notları 1-2 saat icinde girer keyfime bakarim.

Kpss de alan sinavim olmaz. Digerleri öabt/ags alan sinavina girerken bircok oturuma girerken benim kpss sinavim daha kolay olabilir belki. Bu avantajlari da var aslinda ama mesleki tatmin olarak bilemiyorum.

Eger rahatlik, konfor, maasima bakarim dersem fena bir brans degil. Ama biraz kaale alinayim, ogrenci veli beni gorsun, bransim ciddiye alinsin, yazili yapayim falan dersem resim bransi vermez bunu.

Sizce ne yapayim? Bir sene daha hazirlanip baska brans icin sansimi deneyeyim mi? Her sekilde ögretmenlik istiyorum sadece brans düşündürüyor beni.

Resim ögretmenligi iyi mi yoksa baska branş mı denemeliyim sizce?