Sizce bir kadın üzerinde beyaz gömlek işçi tulumu başında baret ile inşaatta çalışmalı mıdır? Bu bir kadına yakışır mı?
Cevabın nedir?
kadınların işi değil diyen gerizekalı beyinsizler kadını meta olarak görenlerdir.
kadın tarih boyunca erkeğine bir çok iş konusunda yardımcı olmuştur.
anadolu kadınları hala bunun göstergersidir.
ben inşaat teknikeriyim ve çok bayan arkadaşımız var şantiyelere gelip kontrol olarak çalışan.
inşaat çok zevkli ve sürekli yeni yeni şeyler öğrenilen bir meslektir.
bakma milletin zırvalarına.
ayrıca kadınların da inşaat sektöründe yerini alması lazım kadın eli nazıktır ve sanat dokur. bence maharetli ellere ihtıyacı var inşaat söktörünün. tabi türkiye şarlarında ve türkiye bakış açısı toplum yapısı ve baskı buna fiziki olmasa engel koyuyor.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
image10.emlakkulisi.com/.../...uhendisi-ariyor.jpg
Bayan Mühendisler candır ((:
Taviz vermez bakışlarıyla o inşaat ortamindaki kalıp Demir Çivilerin arasından ceylan gibi sekerek usta başlarıyla olan diyaloklarına hayranlık duyduğum gündür usta başı olmak istediğim gün :d. D
Şaka maka bende mimar ya da mühendis olmak istiyorum lise terkidim açıktan kayıt Yaptım bu yıl.. Genç yasta emekli oldum iş kazasından birde mühendisliğin tadını çıkartmak için okuyorum şimdi sizede başarılar bayan (:00 Yorumla
+1 yılKuzenim inşaat mühendisi şu an 27yasında ve 16yasından berı istiyordu olmayı ve oldu şu an çok mutlu herşeyine tanıklık ediyorum hiç tulum giydiğini görmedim normal giyiniyor beyaz baretini takıyor çalışıyor şantiyede ustalarla konuşuyor aralarda çay içiyor falan insanın sevmesine bağlı birşey. İnsan kendısıne yakıstırıyosa neden olmasın ha şu bir gerçekki ojesiz gezmeyen platformdan vazgeçmeyen kadınsı narin bayanlara göre bir meslek değil biraz sert olmayı gerektiren bır meslek ama ben yakıştırıyorum çok asil duruyor
18 Yorumla
Soran+1 yılKuzenin sert bir kadın mı?
- +1 yıl
sertlikten kastım dayanıklı olmak kendinden makyajından ödün vermek yanı nasıl anlatsam sarı çizmeni giymeyip ayakkabınla gezdıgınde pantolonun bacagın boya kum camur vs olursa tınlamayacak biri olmalı şantiyede cıvıklık olmuyo zaten daha dogrusu ben hiç denk gelmedim o kadar erkeğe de zaten kadın sert olmalı yanı yoksa işçiler onu tınlamaz ki
Soran+1 yılMesela birçok kadın ben biliyorum bir engebe olduğunda yardım etsene diyor. Neden bir engebeyi atlamak için bile erkeklerden yardım istiyor?
- +1 yıl
Çünkü şantiyede yardım isteyebileceği başka kadın olmuyo :D şaka bir yana atlamadıgı engebe için yardım istemesi normal napsın tırmansın mı :)
Soran+1 yılPeki inşaat mühendisi bir kadınla erkekler evlenmek ister mi?
- +1 yıl
Kuzenim evli severek evlendiler yani evlenmek ister diye düşünüyorum fakat gereksiz yere kıskançlık yapan bir erkek evlenmez
Soran+1 yılSen de inşaat mühendisi olsan mesleğini yapabilir misin?
- +1 yıl
Tabikide yaparım şu an ygs ye hazırlanıyorum puanım ıstedıgım okulu tutarsa kesınlıkle yazacagım bir bölüm :)
+1 yılBence çok da havalı olur. Yakışana yakışıyor. Neden olmasın ki? Bir sürü tanıdığım, arkadaşım vs. var. Hiçbirinin kıyafetten yakındığını duymadım. Sorun olacağını hiç sanmıyorum. Güzele çuval giyse yakışır demişler. Umarım yardımcı olmuşumdur. Hayatta bol şans :)
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
76
Cevap
174Cevap
+1 yılYakışmak derken? Yahu meslek seçerken bunları mı düşünüyorsunuz? Dur dur tahmin edeyim: Ojenin rengini de baretine göre seçeceksin değil mi? Ama canım maalesef topuklu iş güvenliği ayakkabısı yok...
Bazı mühendislik dalları kadın için belki çalışma koşulları açısından biraz daha dezavantajlı ama kesinlikle yakışmaz gibi bir yorumu kabul etmiyorum.10 YorumlaBenim babam ve annemin teyze oğulları inşaat mühendisi.. ve gözlemlediğim kadarıyla şunu yazabilirim : BİR BAYAN OLSAM ASLA İNŞAATLA İLGİLİ BÖLÜM YAZMAM. Çünkü bir bayana asla uygun değil.. Şantiyesi, şantiyedeki işçisi, bürosu v. s. . yani demem o ki bir bayan için hiç uygun değil..
00 Yorumla
+1 yılSiz inşaat mühendisini inşaat işcisiylemi karıştırdınız inşaat mühendisi gerekli çizim hesaplamaları yapar, İnşaatın yapılacağı zemin vs bu işlerle uğraş gidip çimento doldurup tuğla koymaz, veya Ahmeet abi 4 çuval kum çeek diye de bağırmaz ve arada sırada gidip inşaatı kontrol eder
00 YorumlaBen 5 yil oldu bu işi yapiyorum ama bayanlara tavsiye etmem.. onlara gore bir yer degil..
O iscilerle ugrasmak icin bazen sert ve kaba olmak zorunda kaliyosun ki aguza alinmicak laflar ve seviyesiz insanlar la mahatap olmak zorunda kaliyosun. sitras olmalarina kiyamam bayan meslekteslarimin.. hataya yer yok ve kotu bir tartisma oldugunda aglanicak bir ortam degil00 YorumlaMesleğin cinsiyeti olmaz (bazı uç örnekler hariç), kas gücü olan işler daha çok erkeğe ince işlerde kadına daha uygundur ancak bu demek değildir ki diğer cinsiyet bu işi yapamaz! Kameramanların %90'ı erkek ancak o ayarları bir kadın daha rahat yapar.
21 YorumlaPek hoş olmaz bence ben makina muhendisiyim fabrikada bile işçilerin arasında gezen ya da çalışan kadınlara malesef pek düzgün davranilmiyor birine tebessüm bile etsen aç kurt gibi bu mühendis bana (afedersin) meyilli diyebilir. Mühendis olmak istiyorsan illa masa başı ya da proje departmaninda çalışan biri olman daha faydalı olacaktır.
00 Yorumlaİnşaat mühendisi tulumla dolaşmaz ki, sen şantiyenin en tepesindeki kişisin, sadece işçiyle değil işverenle, patronlada muhatap oluyorsun gün içerisinde, bu yüzden şıkta durmalısın. Kadınlar için tek bir zorluğu olabilir, o da çalışan işçiler çok kolay küfür edebiliyorlar rahatsız olabilirsin
00 Yorumla
+1 yılHazırlıkta sınıfta tek erkektim, malum bölümler karışık ;) 1e geçtim 5 kız vardı. Şu an son sınıfta sadece 2. 1. si görende 7/24 inşaatta çalışıyorsun sanacak. 2. si işçiler doğru düzgün baret takmıyor möndisler taksın ;-) malum memlekette iş güvenliği çok önemli.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 643 cevap paylaştı. yalızmazmı ben yurtdısında buyuk bır ınsaat sırketınde calıstım 3 yıl bır tane mımar bayan ıkıtane muhendıs bayan vardı ve maaslarıda cok ıyıdı net olarak soylıyeyım aldıgı maası 4500 dolar ıstersen ınsaat sırketının ısmınıde verebılırım
00 YorumlaKadınları oraya asla koymazlar he koyarlarsa kadının gerçekten aşırı tecrübesi olması gerekir. Genelde büroda proje çizimindedir kadınlar bana sorarsan ikiside uygundur. Ama sanki büro daha bir tatlı geliyor :)
00 Yorumla
+1 yılÖnemli olan yakışması değilde, ciddi olarak bu sektörde ilerlemek istiyorsa sektörü biraz daha araştırmalı.
Rekabeti, kendisinin ne iş yapacağını filan diye.10 Yorumlaçalışabilirde
kurumsal bir firmada
birde giyinişi kapalı olması gerekiyor
yani dişilik arka plana atılması gerekiyor
ben inşaat mühendisliği okurken bizim devrede
fazla kız yoktu olanlarda
zaten erkekten daha ciddi olgundular02 Yorumla
+1 yılBir makine mühendisine de ancak inşaat mühendisi kadın yakışır. Ne güzel olur be. Beraber projeler çizerken, proje masasında uyuya kalırız. Her zamanda uyuya kalınmaz tabi kii..
-Mesela yani.00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 671 cevap paylaştı.
+1 yılŞantiyede çalışma şartları oldukça zorlu. Yaz-kış ayrımı yok. Yağmur, çamur, toz, toprak cabası. İnşaat mühendisliğine ilgi duyuyorsanız ofis ortamlı çalışmanız daha doğru olacaktır. Teknik ofis veya statik ofiste çalışmanı tavsiye ederim.
00 Yorumla
+1 yılEmin ol inşaat mühendisleri o şekilde dolaşmıyor inşaatta :) Ayrıca gayette yakışır ancak mesleğe ilk başladığında ezmeye çalışanlar okucaktır.
10 Yorumla
+1 yılKadın eli değen her şey ayrı bir güzel oluyor. Şantiye de etrafına güzel kokular yayan hoş bir bayana hayır demek ahmaklık olur. Bence yakışır hemde fazlasıyla :))
00 YorumlaYakisir.. ;) kadinlar her yerde olmali.. ve hatta kadin akliyla. daha iyi isler yapabileceginize inaniyorum
10 YorumlaErkeklerin içinde ne işiniz var ALLAH aşkına? Daha elit bölümlere yönelin pratiklik ve zeka gerektirir yanlış anlamayın kadınlar yapamaz demiyorum gerektiğinde erkeklerden çokta iyi icra edebilirler fakat müh. yerine mimarlık daha temizdir.
02 Yorumla
+1 yıltabii ki yakışır. çalışabilir, sadece örneğin sabah ne güzel giyinmiş toplantıya hazırlanmış, aniden şantiyeye gidiyo ama kıyafeti uygun değil falan. o tarz zorlukları olur. yanında yedek kıyafeti götürürse çözülmeyecek bir şey değil.
00 YorumlaNe salakca bir sorudur.
Kadin hicbir meslekte mn soyutlanamaz. erkegin yaptigi her isi yapabilir. jigololuk haric.
Ustunde ki durusuna gore meslek secilecekse model ol cansiz manken ol ya da vitrinlerde.. dimi?10 Yorumlaarkadaşım inşaat mühendisi iş bulamadı bulduğu yerlerde sıkıntı yaşadı çıkmak zorunda kaldı şimdi çocuğu var diploma çürüyor
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 498 cevap paylaştı.
+1 yılNeden yakışmasın?
Bazı ünlü inşaat firmalarında bu tip mühendislerin olduğu biliniyor.20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMühendislik bölümlerinin neredeyse tamamını kadınlara önermiyorum çünkü sadece o bilmem ne mühendisi oluyorlar fakat mühendislik yaptıklarını söyleyemem. Sadece mühendis olurlar. Zaten Türkiye'de adam akıllı mühendislik yapabilen mühendis sayısı nadir söz konusu kadın olunca nerdeyse imkansız benim gözümde. Hani en iyisi yüksek lisans falan yapsın akademik düşünüp bir öğretim üyesi dr yr doç doç prof yolunda ilerlemeye baksın.
00 Yorumla
+1 yılbeyaz gömlek mi giydiriyolarmış, hiç görmedim. inşaat mühendisi kadın arkadaşım var. bir süre sonra şantiyelerde afakanlar basıyo.
00 Yorumla
+1 yılYakısmasına yakışır meslek için kadın erkek ayrımı geri kafalılıgın göstergesi ama benım görüşüm muhendislikte endustri bayana daha iyi gider :)
00 Yorumla
+1 yılYakışmasina yakışır bence ama o kadar erkek isci arasinda nasil rahat eder. Oradaki Santiyede nasil yatar kalkar ayri bir konu.
00 YorumlaNeden yakısmasın cok da havalı olur bence :) ama mimarlıgı secse cok yönlü calısma imkanıda olabilir ki bence bu daha iyidir. Yolun acık olsun
00 Yorumla
+1 yılBirak abla elinin hamuruyla erkek isine karisma orgu or sekreterlik yap doktor ol hemsire ol patron ol ev hanimi ol ogretmen psikolog ol ne bileyim erkek isiyle ugrasm sanayide tornaci kadin nasil abes oluyorsa insaattada abes olur
10 Yorumla
+1 yıl3 senedir bu meslekteyim bir tulum giymiş bayan şefe rastlamadım. Anca memurluk ya da ofiste çalışabilir. Gecenin 11de beton var bir bayan ne yapabilir bu durumda sen düşün. İnşaat mühendisliği güzel ama, bayan için şantiye uygun değil.
10 Yorumla
+1 yılBen inşaat mühendisliği öğrencisiyim. İçimden gelerek söylüyorum. Bu meslek en çok tuttuğunu koparan bayanlara yakışır.. Kaldıki bir mühendis inşaatta çalışmaz sadece emir verir günümüz Türkiyesinde :)
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 439 cevap paylaştı. Laf atanlar kıskanmıştır. Meslegın kadını erkegı olmamalı !! Bende mimar oluyorum paşa gbi baretımı takıp cıkıyorum sahaya şantıyeye kıme ne
10 YorumlaYeterki o işi yapmak iste. Bence hiçbirşey o zaman sana engel olamaz. Tabi önce kendine bu konuda güvenmen lazım.
00 YorumlaNeden yakisip yakismamasina bakiyioun sen o bolumu guzelligin icin değil istedigin icin istiyosun sonucta ayrica bnde ins. Muhendisligi ya da ic mimarlik dusunuyorum
00 Yorumla
+1 yılYakışmamasından değil de inşaat ortamları çok uygun değil kadınlar için. Bazen geç saatlere kadar çalışmak da icap edebiliyo çünkü. En iyisi bunu inşaat mühendisi olan bir kadına sormak lazım.
00 Yorumlahayır yakışmaz neden biliyomusun sen orda büyük şirkette yaklaşık 2000 tane sap la çalışıcan ve çoğu kültürsüz karı görmemiş insanlar.
00 YorumlaIşde yakışanı yakışmayanı yokdur Helal Para olsun yeter
00 Yorumla
+1 yılDüşündüğüm bir meslek yakışır da
ama şantiye ortamı biraz sıkıntı gibi..00 Yorumlainşan yakışmaz gülüm oaralar narin sümbüllere göre değil bence.
00 Yorumla
+1 yılaskeri ücrete çalışan inşaat mühendislerinin olduğunu hatırlatmak isterim.
00 Yorumla
+1 yılMesleğin iyisi kötüsü olmaz hoşunuza gidiyorsa yapabilirsiniz.
00 YorumlaE insaat da calisma sende alla alla :D bende insaat okuyorum ama bürodayim
00 YorumlaTabiki yakisabilir ancak kadinlar icin zor bir is alani
00 YorumlaFiziği güzel yüzü güzelse kütürlü ve takım elbisli değilde özgür bir ruhlu kadına herşey yakısır
00 Yorumlainşaat mühendisliği sadece şantiyede yapılmıyor, kendine yakıştırırsan oda olur ama daha rahat ortamlarda da yapabilirsin mesleği
00 Yorumla
+1 yılBu kafayla iş hayatına atılacaksan hiç bir yerde yükselemezsin.. ben bunun canlı örneğini biliyorum çünkü...
00 Yorumlazaten bölümlerde 3 5 tane oluyo santiye ortamında bilmiyorum yerinde görmek lazım bakalım bizim kızları görürüm seneye orda karar veririm :)
00 Yorumlaben çok yakıştırıyorum işini layıkıyla yapannlara saygım sonsuzdur
00 YorumlaBence yakışır ama o bölümü okuyan kadınlarda erkeksi hareketler tespit ediliyo.
00 Yorumlabence çok karizma oluyorlar ama montolacıların yanında takılmadıkları sürece :)
10 Yorumla
+1 yılYapabilenine yakisiyor ama ciddi otorite sahibi ve iş bitiren bir karaktere sahip olunursa.
00 Yorumla
+1 yılMühendislikte kadına yakıştırmadığım iki meslekten biridir..
00 Yorumla
+1 yılMakine Mühendisliği yakışıyorsa İnşaatın neyi eksik..
00 Yorumla
+1 yılKadın yapıyorsa her iş yakışır. bkz: yan komşum taksi şöförü.
00 Yorumla
+1 yılhayal kuruyorsun beyaz gömlekle şantiyede çalışamazsın.
10 YorumlaNeden yakışmasın? Boğaziçi, Bilkent, Odtü, İtü, ardından işin mutfağına girmek, gökdelenlerin her bir taşını bilmek her kadına yakışır.
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 457 cevap paylaştı. bence yakışmaz makine mühendisligi de yakışmaz ben bayana en çok ana okulu ögretmeni çocuk doktorlugunu yakıştırırım..
00 Yorumlainşaat erkek işi mimarlık daha iyi gibi bir kadın için Onların estetik anlayışı daha güzel gibi geliyor erkeklere nazaran Şantiyede Dolaşan bir kadın hayalimde abes geliyor bana...
00 Yorumlaİnşaat ortamında kadın görmek gayet hoş oluyo ama mühendis oldugu için çalışma sahasına fazla inmiyolar mühendis yerine bayan işçi olsa ya aynı rusyada oldugu gibi gayet hoş olurdu
01 Yorumla
+1 yılMuhendislik dallarinin hepsi de bir kadina yakisir.
00 YorumlaÇokk fena çekici olursun birde inşaat ortamı aman diyim dikkat et herşey olablr
00 Yorumla- Devamını Gör (190)
Devamını Gör(235)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem