Anksiyete gibi hastalıklar memuriyete engel mi deneyimleyen var mı?

Geçen gün beni birisi aradı. Daha önce Linkland’ın hesabından iş başvurusu yapmıştım, onlardan biri sandım. Bende anksiyete olduğu için bir anda heyecanlandım, korktum, elim ayağım titredi, ilk aramalarında açmadım. Sonra tekrar arayınca açtım. Telefonda kendini tanıttı, Halk Eğitim’den aradığını söyledi. Başvuru yapmışsınız, talebiniz hala geçerli mi diye sordu. Evet dedim. Sonra “sabah mı akşam mı uygun olur?” diye sordu. Ben de heyecanla “akşam” dedim. Hatta çalışıyor musunuz diye sordu, hayır dedim. “O zaman neden akşam?” dedi. Ben de “uyku problemim var” dedim. Tamam dedi, beni not aldı, kurs açılırsa arayacaklarını söyledi.

Ama sonra düşündüm; aslında sabah benim için daha uygun olurdu. Çünkü akşam gitmek hem uzak hem de düzenim bozulur. Yani yanlış bir şey söyledim, pişmanım. Fakat hattım kapalı olduğu için onları arayamıyorum.

Zaten bende böyle bir durum var: evde kaldıkça kaygılarım artıyor. Kapı çalsa, telefon çalsa elim ayağım titriyor, kalbim hızlanıyor. Yeni bir yere gideceğimde de aynı şey oluyor. Ama üzerine gittiğimde, mesela ortama alıştıktan sonra rahatlıyorum. Yani aslında çok normal şeyler ama ben normal tepki veremiyorum. Bu da beni çok zorluyor.

Benim merak ettiğim: Bu yaşadıklarım bir psikolojik rahatsızlık mıdır? Eğer öyleyse bunun tedavisi ya da ilacı var mıdır? Geçer mi ve memuriyeti engeller mi acaba

Anksiyete gibi hastalıklar memuriyete engel mi deneyimleyen var mı?