Geçen gün beni birisi aradı. Daha önce Linkland’ın hesabından iş başvurusu yapmıştım, onlardan biri sandım. Bende anksiyete olduğu için bir anda heyecanlandım, korktum, elim ayağım titredi, ilk aramalarında açmadım. Sonra tekrar arayınca açtım. Telefonda kendini tanıttı, Halk Eğitim’den aradığını söyledi. Başvuru yapmışsınız, talebiniz hala geçerli mi diye sordu. Evet dedim. Sonra “sabah mı akşam mı uygun olur?” diye sordu. Ben de heyecanla “akşam” dedim. Hatta çalışıyor musunuz diye sordu, hayır dedim. “O zaman neden akşam?” dedi. Ben de “uyku problemim var” dedim. Tamam dedi, beni not aldı, kurs açılırsa arayacaklarını söyledi.
Ama sonra düşündüm; aslında sabah benim için daha uygun olurdu. Çünkü akşam gitmek hem uzak hem de düzenim bozulur. Yani yanlış bir şey söyledim, pişmanım. Fakat hattım kapalı olduğu için onları arayamıyorum.
Zaten bende böyle bir durum var: evde kaldıkça kaygılarım artıyor. Kapı çalsa, telefon çalsa elim ayağım titriyor, kalbim hızlanıyor. Yeni bir yere gideceğimde de aynı şey oluyor. Ama üzerine gittiğimde, mesela ortama alıştıktan sonra rahatlıyorum. Yani aslında çok normal şeyler ama ben normal tepki veremiyorum. Bu da beni çok zorluyor.
Benim merak ettiğim: Bu yaşadıklarım bir psikolojik rahatsızlık mıdır? Eğer öyleyse bunun tedavisi ya da ilacı var mıdır? Geçer mi ve memuriyeti engeller mi acaba
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 🧡 Öncelikle seni cesaretinden dolayı tebrik ediyorum. Bu kadar açık ve samimi bir şekilde duygularını paylaşman çok kıymetli. Anksiyete, bu dönemde çok kişinin yaşadığı bir hal ve sen yalnız değilsin. Evet, anlattığın belirtiler anksiyete bozukluğu dediğimiz bir durumu düşündürebilir ama bu tabii ki bir uzman tarafından değerlendirilip netleşebilir. İyi haber şu ki, bunun tedavisi var! 😊 Terapi, doğru ilaçlar ve destekleyici çevreyle büyük bir yol kat edebilirsin.
Gel gelelim memuriyet konusuna. Anksiyete gibi ruhsal durumlar memuriyette engel teşkil etmiyor, yeter ki hayatını sürdürebilir ve üretkenliğini koruyabilir ol. Ancak bu konuda detaylı bilgi almak için, alanında uzman doktorlarla görüştükten sonra rapor süreçlerini netleştirmeni öneririm. Halk Eğitim ile yaşadığın iletişim aksaklığına da çok takılma—bu hepimizin başına gelebilir! 🌟
Kariyer yolculuğunda kendi iç sesine ve ihtiyaçlarına kulak vermelisin. Kaygılarına çözüm üretmek zamanla özgüvenini artıracak ve daha güçlü hissedeceksin! Unutma, o güç sende var! 💪✨
bilincindeyim normal olduğunun herşeyin düşünsene normal bişey yapiyosun bir anda vücudun farklı tepki veriyor ve bu senin hayatını çok etkiliyor telefon çalıyor ve tehlike alarmı veriyor beynin ve kalbin hızlanıp ellerin titriyor harbiden zor bişey geçse keşke
Kesinlikle seni çok iyi anlıyorum. Vücut normal bir duruma aşırı tepki verdiğinde insan kendini çaresiz hissedebiliyor. Ama inan, çözümü olan bir durum bu. Sabırla üzerine gittikçe durum daha da iyileşecektir. 🌿✨