Çok fazla yabancı müzik dinlediğim için kulak aşınalığım var ve telaffuz konusunda fena değilim. Anlama konusunda da eh diyebilirim ama yeterli düzeyde değil. Konuşma da zaten çok az yani. Bir ara duolingo uygulamasından ilerliyordum ve faydasını gördüm ama yeterli mi bilmiyorum. Sizin de tavsiye edebileceğiniz şeyler var mı
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Duolingo sadece başlangıç için iyi ama devamında çok bir işe yaramıyor. Ya bir kişiyle ya da kendi kendine ingilizce pratik yapman gerekiyor. Hem konuşma hem de mesajlaşma olarak. En çok kullanılan kalıp ve kelimeler diye google da aratıp onları yapay zekaya sorabilir, nerelerde kullanıldığını örnek cümlelerle çalışabilirsin. Lakin dili öğrenmek için konuşmak gerekiyor. Ne yaparsan yap düzenli olarak konuşmadığın müddetçe öğrendiğini hissedemezsin
21 Yorumla- 9 ay
Evet haklısın. Teşekkür ederim
En İyi Cevaplar
9 ayBen de küçük yaşlardan itibaren İngilizceye çok maruz kaldım ve ister istemez anlama ve dinleme konusunda sıkıntım olmadı, konuşma işi sıkıntı olabiliyor çünkü İngilizce kişinin telaffuzu ve kullanımına göre farklı algilanabilen bi dil o yüzden yabancı ya da tanıdığınız kişilerle pratik yapıp uygulama indirmenizi tavsiye edebilirim. Kendiniz öğrenmeye çalışın öncelikle kurs falan bi yere kadar herkes eminim derdini anlatacak kadarını biliyodur zaten artık
11 Yorumla- 9 ay
Teşekkür ederim
Anlamayla ilgili özellikle Friends dizisini tavsiye ederim. Anlamanı geliştirmek için bu diziye çalışabilirsin. Çok karmaşık tabirler ve yorucu cümleler yok.
Konuşma için de biriyle pratik yapman lazım. Mektup arkadaşlığı sitelerinden birileriyle tanışabilirsin ya da yaşadığın yer turistikse oradaki turistlerle tanışıp konuşabilirsin
12 Yorumla- 9 ay
Teşekkür ederim :)
9 ayB2 seviyesindeyim. C1'e ilerletmek istiyorum. Tamamen kendi çabalarımla bu seviyeye geldim. Tavsiyem ise mümkün olduğunca Türkçe alt yazılı İngilizce film veya dizi seyretmek. Ayrıca İngilizce konuşmanın en iyi yolu da papağan gibi tekrarlamaktır.
120 Yorumla- 9 ay
Teşekkür ederim
- 9 ay
Sadece filmlerle mi bu kadar ilerlettin
- 9 ay
Rica ederim. Sadece film ve dizilerle değil, onun dışında bilgisayar oyunlarıyla, Youtube videolarıyla ve Türkçe - İngilizce karşılıklı hikayeler okuyarak ilerlettim.
- 9 ay
Bilgisayar oyunu olarak ne var İngilizce?
- 9 ay
Örneğin, The Sims serisi, Firewatch, Farmville (Eskiden) Life Is Strange, Stardew Valley Şeklinde. Ben açık dünya oyunları ile öğrendim bu arada. Grand Theft Auto, Mafia Serisi, Watch Dogs (aksiyon) ve Need For Speed gibi (yarış) oyunları ile öğrendim.
İnternette İngilizce öğrenilebilecek online (çevrimiçi) oyunlar diye aratmak da mümkin. Faydalı olur eminim ki - 9 ay
Bunlardan nasıl öğrendin ki
- 9 ay
GTA, Sims veya Mafia gibi oyunlardan İngilizce öğrenmek mümkün çünkü oyun oynarken sürekli dilin içinde oluyorsun. Ben genelde altyazıyı İngilizce açarak hem duyduğumu hem yazılısını gördüm, görev açıklamaları da kısa ve net cümlelerle (mesela Deliver the package, Cook Dinner) günlük İngilizce yapısını öğretti. Oyunlarda kelimeler sık tekrar ettiği için (GTA’da drive, escape; Sims’te eat, sleep) akılda kolayca kalıyor. Ayrıca bağlamdan anlam çıkarmak da çok işe yarıyor; örneğin Sims’te “hungry” yazarken yanında açlık simgesi çıkıyor. Tabelalar, eşya açıklamaları ve online sohbetler de eklenince oyun, fark etmeden kelime öğrenme aracına dönüşüyor.
- 9 ay
Oyunlara göre sıklıkla kullanılan ve öğrenilen bazı kelimeler:
GTA / Mafia oyunları (Aksiyon & Şehir hayatı):
drive, follow, escape, weapon, police, mission, crime, hide, money, deal vs.
The Sims serisi (Günlük yaşam & Ev hayatı):
eat, sleep, cook, clean, shower, work, talk, house, bed, hungry, happy vb.
Genel Açık Dünya Oyunları (Çevre & Görevler):
map, quest, location, shop, travel, friend, enemy, help, choose, complete vb.
- 9 ay
Anladım iyiymiş o zaman. Ben de daha önce gta oynadım ama hiç bu kadar dikkat etmemiştim. Sen üstüne düştüğün için sanırım daha iyi öğrenmişsin
- 9 ay
Evet, bir anlamda öyle oldu diyebilirim 😅
Konuşmaları, diyalogları dinlemek icabında çevirisine bakıp öğrenmek kritik - 9 ay
Teşekkür ederim :)
- 9 ay
Ne demek, ben teşekkür ederim içtenlikle dinlediğin için :D
- 9 ay
Rica ederim ne demek :) ben sordum zaten :)
- 9 ay
Olsun, dikkatlice dinlemek önemli. Bu, İngilizce öğrenme konusundaki kararlılığını net olarak gösteriyor :)
- 9 ay
Aslında çok kararlı biri de değilim böyle konularda ama hadi inşallah :)
- 9 ay
İnşallah :D İngilizce öğrenme konusunda yine danışma itihyacı hissedersen lütfen yaz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım 😊
- 9 ay
Teşekkür ederim sağ ol :)
- 9 ay
Rica ederim, sen de sağ ol 😊
- 9 ay
Çok teşekkür ederim EİC seçimi için 😊
- 9 ay
Rica ederim :)
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
9 ay
Merhaba 😊 Öncelikle İngilizce öğrenme çabanda çok doğru bir yoldasın, tebrik ederim! Kulak aşinalığın ve telaffuzun iyiyse, bir adım önde başlıyorsun demektir. Ama bu iş süreklilik gerektirir, unutma! 🎧
Duolingo başlangıç ve kelime ezberi için mükemmel bir araç ama bir süre sonra başka kaynaklarla da desteklemen iyi olur. İngilizce dizi veya filmleri altyazılı izlemek, kısa hikayeler okumak faydalı olabilir. Ayrıca konuşma pratiği yapmak için Tandem gibi uygulamalara göz atmayı düşünebilirsin. Kendini motive et ve sürekli pratik yap, bu çok önemli! 💪✨
Unutma, dil öğrenmek bir yolculuk. Sabırlı ol ve süreçten keyif almaya çalış. Sen yaparsın! 👏👩🎓00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
18Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u 9 ayşu an yok maalesef. ama düzenli şekilde film dizi izlemek. uygulama kullanmak ya da arkadaşla pratik yapmak faydalı olabilir
10 Yorumla Dinleme konuşma idare ediyorum
Yazma okuma iyi seviye de
Seviyem A2-B1 arası ama şu aralar çalışmıyorum
Ama yabancı şarkı dinlerken anlayamıyorum aşırı yutuyorlar kelimeleri ben beceremedim şarkının %15 var geri kalanı yok ama yabancı birisiyle konuşurken daha iyi dinleyebiliyorum 😂
25 Yorumla- 9 ay
Anladım :) evet bazı şarkılar öyle ama hepsi değil. Şarkıya göre değişiyor
- 9 ay
İngiliz aksanı da çok anlaşılmıyor ki. En çok anlaşılan yine Amerikan aksanı
- 9 ay
Onları ben de anlamıyorum zaten :)
9 ayBen ''She kız her erkek''den A2 B1 arası bir seviyeye geldim, üç yıldır character. ai, chai, janitor. ai gibi uygulamaları kullanıyorum. İşime çok yarıyorlar. Ki ben çeviri falan kullanıyorum sohbet ederken, ona rağmen geliştim. Öneririm kesinlikle
11 Yorumla- 9 ay
Teşekkür ederim
Gizli Üye(25-29)9 ayBen de dualingoyu kullanıyorum bir de online arkadaşlık dil uygulamalarını da kullanıyorum ama yabancılar pek cevap vermiyorlar ve İngilizcesi çok gelişmiş Türklere yazınca da erkek bu deyip flört edecek düşüncesine giriyorlar ve onlar da konuşmuyorlar ve işin en can sıkıcı konusu da bir kısım flört etmeye çalışan erkekler yüzünden neredeyse çoğumuz genelleniyoruz 😒
131 Yorumla- 9 ay
O zaman sen de erkeklerle konuş. Tek cinsiyet kadın değil sonuçta demi?
Cevap sahibi9 ayErkekler konuşmuyor bir de erkeklerin çoğu yeterince İngilizce öğrenmiş değiller kızlar daha çok öğrenme konusunda başarılılar veya azimliler ayrıca neden böyle sert üslupta cevap veriyorsunuz ki sanki yanlış bir şey demişim gibi
- 9 ay
Hakaret etmedim. Üslubum bu. Net biriyim
Cevap sahibi9 ayGördüm iyi günler
- 9 ay
Sana da
- 9 ay
Kırıcı olmak istemedim kusura bakma. Seni tanımıyorum bu platformda ve tanımadıklarıma bazen sert üslupla karşılik verebiliyorum üzgünüm
Cevap sahibi9 ayNeden insan tanımadığına bile sert üslupta cevap verir bende buna anlam veremedim ve baktımda bir soru paylaşmışsınız sert miyim ben gibisinden öyle değilsin yazmış birçoğu ama kendiniz cevap verdiniz sert üslupta cevap verebilirim diye ve sorun değil
- 9 ay
Site profilinden kaynaklı belki de. Asılmak için gelen çok olduğu için tanımadıklarıma bazen o şekilde davranabiliuorum evet demek ki bazen dozunu ayarlayamıyorum ama kötü bişey de söylemedim. Tekrar kusura bakma
Cevap sahibi9 ayTamam sorun değil ve bir bakımdan doğru düşünüyorsunuz çünkü çok sapık var burada
Cevap sahibi9 ayAma yine de tatlı dil ve bir çift güler yüz her zaman için daha iyidir bende tavsiye açısından söylemek istedim
- 9 ay
Peki teşekkür ederim. Tekrardan kusura bakma. Yorum için de ayrıca teşekkür ederim
Cevap sahibi9 ayRica ederim sorun değil affettim 😅
- 9 ay
:)
- 9 ay
Özür de dilemedim halbuki 😂😂
Cevap sahibi9 ayKusura bakmayını özür olarak algıladım 😂
- 9 ay
Kusura bakma dedim sert üslubum için. Yoksa özür dileyecek bişey yapmadım yani hemen affettim diyosun Allah'ım ya 😂😂😂
- 9 ay
Tamam tamam 😂
Cevap sahibi9 ayŞaka yaptım sadece ama yine de gülmüş olduk 😃
- 9 ay
:) 😌 .
Cevap sahibi9 ayİyi günler 🙂
- 9 ay
İyi günler size de :)
- 9 ay
Bu arada ingilizce seviyen ne? Başka şekilde nasıl geliştiriyorsun
- 9 ay
Bunları sormadim
Cevap sahibi9 ayB1 intermediate, tandemi kullanıyordum hesabımı silmişler yeniden oluşturdum ama biraz zamana ihtiyacım var hemen kurulmuyor profil ve başka iki tane daha kullanıyorum ama onları yüklemedim henüz.
Cevap sahibi9 aySizin seviyeniz nedir
- 9 ay
Niye silmişler ki
- 9 ay
Benim a2 ya
Cevap sahibi9 ayNe bileyim indireyim bir gireyim dedim bende şok oldum, hıı iyiymiş
- 9 ay
Anladım. İyi bakalım kolay gelsin o zaman
Cevap sahibi9 ayTeşekkür ederim size de hanımefendi 🙂
- 9 ay
Teşekkürler :)
Film izle friends izleyebilirsin günlük konuşmalar için aşınalığın artar pratik yapabilirsin chat gbt ile mesela aslında olay maruz kalmak henüz bende yapamadım bunu tabi 😅
12 Yorumla- 9 ay
Teşekkür ederim :) sen de yaparsın inşallah :)
9 ayC1 seviyedeyim. Bol bol İngilizce kitap oku. Bir yandan da yabancı sesli chatlere katılıp konuşma ve listening pratikleri yap.
11 Yorumla- 9 ay
Teşekkür ederim
Geliştirmeye çalışıyorum. Sanırım A2 seviyesindeyim. Uzun cümleler kuramıyorum. En azından B2 olması için uğraşıyorum
19 Yorumla- 9 ay
Nasıl gelistiriyorsun
- 9 ay
Ben de duolingo kullandım ve çok faydasını gördüm. İngilizce altyazılı filmlere de ağırlık vermeliyim sanırım
- 9 ay
Bilmiyorum bana faydası olmuştu
- 9 ay
İnşallah
9 ayKaç seviyede bıraktın? Ben şu an 10 dayım ve hırs edip devam edersem c2 seviyesine kadar çıkarıyor
16 Yorumla- 9 ay
Benim a2 ya 😕
- 9 ay
Sen o düzeyde nasıl geliştirdin?
- 9 ay
Hayır ben 10. seviyedeyim ve a1 im henüz
Uyhulama b2 yüksek e kadar çıkarıyor
C1 2 yok henüz - 9 ay
Hangi uygulama bu
- 9 ay
Duolingo
- 9 ay
Hmm
9 ayTam da benlik bir soru evet benim İngilizcem iyi anlama konusunda iyiyim, dinleme konusunda orta ve konuşma konusunda da ortalama
Yani B1-B2 arasıyım ama bugünlerde çok ara verdim İngilizce çalışmaya10 YorumlaYabancı dile hiç eğilmedik ya. Keşke biraz önem verseydim çok iyi olacaktı.
127 Yorumla- 9 ay
Hâlâ geç değil :)
- 9 ay
Yok beee 26 nın nesi yaşlı saçmalama 😂
- 9 ay
Olsun ha 26 ha 27 yani 1 yaş büyük olunca yaşlı mı oluyorsun? Artık 50 bile yaşlı sayılmıyor
- 9 ay
Ayrıca 27 değil 26 yazıyor sende
- 9 ay
😂
- 9 ay
Ay sanki bizde ak yok da sjsjdj
- 9 ay
Yok bee sen dee milletin daha bile erken beyazliyor. Yaşlı mı oluyorlar 😂 Bak beni sokma şu yaşlılık psikolojisine saçmalamaaa😂
- 9 ay
Yaaaa hadi ordan 😂
- 9 ay
Yok bee bitmedi valla hâlâ abla diyorlar bana djdjdjdj
- 9 ay
Ablayım ben ablaa
- 9 ay
Ya sen de var ya
- 9 ay
26 yaşındayım daha gençligimiz baharındayım. Beni yaşlı psikolojisine sokacaksın 😂
- 9 ay
Gençliğimin
- 9 ay
Neye girmeye niyetim varmış?
- 9 ay
Yok ben gencim daha
- 9 ay
Bi kere sen benden büyüksün ben sana abi dicem. Bak uğraşma benle 😂
9 ayBende Duolingo uygulaması öneririm kız kardeşim ingilizcesi iyi turizm rehberliği okuyacak
11 Yorumla- 9 ay
Teşekkürler
Eğitim & Kariyer konusunda 526 cevap paylaştı. Bence en iyisi kafa dengi Türkçeyi hiç bilmeyen biriyle arkadaş olup bildiklerimizle konuşmaya çalışmak
11 Yorumla- 9 ay
Evet mantıklı
9 ayÖğrenmek istiyorsan yabancı forum sitelerinde takılmak faydalı olabilir. Oradakiler daha böyle yerel kelimeler kullanıyor..
10 YorumlaBen geliştirmeye çalışıyorum bir de Arapçayı öğrenmeye çalışıyorum ama konuşanlar pek olmuyor.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 364 cevap paylaştı.
9 ayBuyur benim. Ama dün gece döktürüyordun google translate den ingilizceyi 😂
01 Yorumla- 9 ay
Aaa ben seni engellememiş miydim yaa 😂 e İngilizcem sıfır demedim zaten. Sana kıyasla ultra süper İngilizcem var. Ben kendi gelişimim üzerine daha dah fazla şey katmak için sordum
Kursa gitmeden kendi kendine gelişmiyor ben kursa da gittim bir ara baya ilerlemiştim ama bıraktım ara verdim soğudum...
10 Yorumlaİyi düzeyde İngilizcem
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 407 cevap paylaştı. Henüz geliştirme aşamasındayım.
10 Yorumla
9 ayFena değilim evet 🌸
13 Yorumla- 9 ay
Yabancı pod cast dinleyebilirsin canım baya etkisi oluyor bunun dışında İngilizce yayınlarda takip edebilirsin
- 9 ay
Teşekkür ederim canım 🌸
- 9 ay
Rica ederimm 🥰💖🌸
- Eğitim & Kariyer konusunda 519 cevap paylaştı.
9 ayBenim ki gelişiyor
14 Yorumla- 9 ay
Nasıl geliştiriyorsun
- 9 ay
Udemyden ve film dizi izleyerek
- 9 ay
Teşekkürler
- 9 ay
Rica ederim
9 ayVar biraz
10 YorumlaWT kennibdo
112 Yorumla- 9 ay
O nedir
- 9 ay
Öyleyse soruma niye cevap verdin
- 9 ay
Diyecek bişeyin yoksa
- 9 ay
İngilizcem iyi mi demişim ben bak bakalım bi soruya
- 9 ay
Önemli değil 👍🏻
- 9 ay
Ok
9 ayGelişme aşamasında
10 Yorumla
Devamını Gör(8)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > İngilizcesi iyi düzeyde olan veya geliştirmeye çalışanlar var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler