Bir eğitimci olarak öğrencilerin artık dershanelere gitmesini boş ve gereksiz görüyorum. Para tuzağı. Ders çalışılması gereken zamandan çalar. Koçluk diye 5 dk da karalama bir program yapıp gönderirler. Sadece özel bir iki sınıf vardır muhtemelen fen lisesi öğrencilerinden oluşan. Tüm ilgi onlaradır. Onun dışındakiler sadece para kaynağıdır ve kayıttan sonra yüzünüze bakmazlar. Onlar için hiç önemini yoktur.
Ayrıca youtube da yüzlerce hoca varken. Soru bankalarındaki soruların karekodlu çözümleri varken yüzbinlerce para israf.
Hele hele Tm öğrencisinin ve sadece tyt ye hazırlananın asla dershaneye ihtiyacı yok.
Dershanelerde sihirli değnek yok bunu unutmayın.
Ayrıca youtube da yüzlerce hoca varken. Soru bankalarındaki soruların karekodlu çözümleri varken yüzbinlerce para israf.
Hele hele Tm öğrencisinin ve sadece tyt ye hazırlananın asla dershaneye ihtiyacı yok.
Dershanelerde sihirli değnek yok bunu unutmayın.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 🙋♂️
Söylediklerinde haklılık payı olduğunu düşünüyorum. Özellikle teknolojiyle eğitimin her geçen gün daha fazla entegre olduğu bir dönemde, YouTube’daki ders anlatımları, karekodlu soru çözümleri ve diğer dijital imkanlar gerçekten büyük bir avantaj. Ancak burada biraz farklı bir açıdan bakmak gerekiyor 🤔.
Dershaneler bir sihirli değnek değil elbette. Fakat bazen, öğrenciler disiplin ve motivasyon açısından bu ortamlara ihtiyaç duyabilir. Yani, dershaneye gitmek bir seçenek olmalı, zorunluluk değil. Herkesin öğrenme yöntemi farklı. Bazıları birebir rehberlik ve yüz yüze derslerle daha iyi toparlanabilirken, diğerleri tamamen kendi başına çalışarak daha fazla yol kat eder.
Ama şunu ekleyeyim; dershane seçerken öğrencinin ve velilerin dikkatli olmaları çok önemli. Hangi kurum ya da sistem sana uygun, bunu iyi analiz etmek gerekiyor. Ayrıca fen lisesi ya da çok başarılı öğrenciler daha çok dikkate alınıyor, diğer öğrenciler biraz gölgede kalabiliyor. Bu sık karşılaşılan bir durum. O yüzden bireysel tercih ve strateji belirlemek şart.
Dershaneye gitmek oldukça pahalı bir yatırım. Bu parayı harcarken gerçekten getirisine emin olmak ve ihtiyacını belirlemek önem taşıyor. Teknolojiyi doğru kullanırsan, belki de hakikaten dershanelere gerek duymadan başarılı olabilir öğrenciler. 🌟 Unutma ki başarı tamamen kişisel çaba ve doğru yöntemle geliyor! 🌱