Nasil yardim edelim bebegim ben hazirim yardimci olmaya da ne yapcagimi soyle
054 Yorumla
Soran+1 yılTürkçe sorularından göndersem çözsen kendi cevabını söylesen yeterli :)
Soran+1 yılEleştirmen ( ) çok okunan bir romandaki biçimsel hataları ( ) yapı kusurlarını ve yazım yanlışlarını ele almıştı ( ) Yaptığı incelemede öyle hatalar buldu ki ( )
( Parantez içine gelecek olan noktalama işaretleri )
Soran+1 yılteşekkrler :)
Soran+1 yılToplumsal amacı olan edebiyat, her zaman öğreticidir. ( Bu cümle kurallı bir fiil cümlesidir doğru mu yanlış mı? )
Soran+1 yılYanlış :)
Soran+1 yılyapm ekini diyosun sanırım.. :) Neyse bir tane de paragraf geliyo
Soran+1 yıl(I) Güler yüzlü insanın sesi sıcak ve dokunuşu yumuşak olur. (II) Güler yüzlü insanın sizi üzmeyen olumlu şeylerden söz etmesini beklersiniz. (III) Güler yüzle birine hakaret eden bir insanın davranışı da normal değildir, asık suratla karşıdakini ne kadar sevdiğini, özlediğini söyleyen insanın ki de! (IV) Asık suratlı insanın sesi soğuk ve dokunuşu sert olur , konuştuğunda sizi üzen olumsuz şeylerden söz etmesini beklersiniz. (V) Bebekler, henüz konuşmaları anlamadıkları dönemde bile yüz ifadesinden ve sesin tonundan sevilip sevilmediklerini hissederler.
(Düşüncenin akışını bozan cümle hangisi?)- +1 yıl
, ; . ... ?
Soran+1 yıloh be skntı bende değilmiş iyi bari :D bende öyle yaptım cevap anahtarı 3 diyo
Soran+1 yıl@Mhndshanımm ; , . . diyo cevap anahtarı. s
- +1 yıl
İplenmiyorum ama:D akışı bozan cümle 3. Nedenine gelirsek diğerlerinde güleryüzlü insanı övmüş o cümlede asık suratlıyla bir tutmuş :D anlatamadım ama :/
- +1 yıl
Uluyor mübarek 😂😂👻
Soran+1 yılbence biz doğru yaptık cevap yanlş :DSA:D
Soran+1 yılİpliyorum ben seni de orda bebek ne alaka peki? :D @Mhndshanımm
Soran+1 yılOlsun kazanıp rahatlamşsın çözemesende bir şey olmaz :D
- +1 yıl
Ya şimdi diğerlerinde hep güler yüzlü insanı övmüş iyidir demiş bebekler bile bunu hisseder etkilenir demiş ama 3. cümlede güler yüzlü insanın hakaret etmesini saçma bulmuş ne alaka yani? :d Anladın mı en fazla bu kadar oluyo :)
Soran+1 yılben hala bebektym :D
- +1 yıl
Soran+1 yılanladm yanlış yapmışım :( :SADS teşekkrler
- +1 yıl
Cidden paragraf tamamen saçma :D biraz düşününce 4te oluyo :d
Soran+1 yıl@serafo bu sene tekrar sınava girmeyi düşünümüyosun dimi :D
Soran+1 yılahaha :D soruyu sallıyoruz gençler bir tanede din sorcam :D
- +1 yıl
Ovv çok severim sor :D
Soran+1 yılBir insanın, İslam ın şartlarından birisi olan zekat farzını yerirne getirebilmesi için bir takım şartlara sahip olması gerekir.
Hangisi zekat vercek kişide bulunması gereken şartlardan değildir?
Zekat verebilecek mali zenginliğe sahip olması
Dinen sorumlu kabul edilebilmesi için akli melekelerinin yerinde olması
Buluğ çağına ermesi
iman esaslarına inanan bir kişi olması
sağlık ve sıhhat içerisinde hayatının sürdürmesi
Soran+1 yılrencide etmedim merak ettm :D
- +1 yıl
İman esaslarına inanan bir kişi olması
Soran+1 yılcevabı söylüyorum yüreğinize inmesin :DASD
Soran+1 yılSerafo ben senin kafadayım da cevap buluğ çağına ermek mişşşş :DSADAS
- +1 yıl
son soru din görevlileri için yapılan sınavda sorulan bir soruydu ve cevaba "Dinen sorumlu kabul edilebilmesi için akli melekelerinin yerinde olması" Sıkıntılı sorudur çünkü Şafii meshebinde akıl sağlığı olmayan kişilerin mallarına da zekat düşer. Ama zekatı vekilleri yani ailesi yapar. İman esaslarından kasıt imanın şartlarıdır ki bunun ihlali kişiyi zekattan men eder.
Soran+1 yılhehe aynı tepkiyi verdm. 5 yaşındaki çocukta babası zenginse zekat vercek heralde S:AD:
- +1 yıl
mümkünatı yok :) çünkü zekat vermek için buluğ çağına erişmek lazım. akli dengesi yerinde olmasa dahi çocuk buluğ çağına gelmişse vekilleri tarafından niyet edilip kişinin mal varlığı zekat edilir.
Soran+1 yılyineskntı bende değlmiş iyi bari :D
Soran+1 yılkendimde yıkıldım ks topluca yıkılsın istedim AS:DSA :D uykumda geldi zaten ufaktan kaçıyım ben hepinize teşekkür ederi myardım için
- +1 yıl
Yani şu denemeyi hazırlayanlar sınava girse 0 çeker :Dd:D
Soran+1 yılAmin, teşekkür ederim :) Aynen öyle.. :D
En İyi Cevaplar
sayısal sorular hariç diğer sorularına yardımcı olabilirim
04 Yorumla
Soran+1 yıl(I) Güler yüzlü insanın sesi sıcak ve dokunuşu yumuşak olur. (II) Güler yüzlü insanın sizi üzmeyen olumlu şeylerden söz etmesini beklersiniz. (III) Güler yüzle birine hakaret eden bir insanın davranışı da normal değildir, asık suratla karşıdakini ne kadar sevdiğini, özlediğini söyleyen insanın ki de! (IV) Asık suratlı insanın sesi soğuk ve dokunuşu sert olur , konuştuğunda sizi üzen olumsuz şeylerden söz etmesini beklersiniz. (V) Bebekler, henüz konuşmaları anlamadıkları dönemde bile yüz ifadesinden ve sesin tonundan sevilip sevilmediklerini hissederler.
(Düşüncenin akışını bozan cümle hangisi?)
Soran+1 yıl(I) Günümüzde iklim değişikliği insanlığın karşısındaki en önemli tehdit. (II) Biz de iklim değişikliği sebebiyle büyük tehdit altındayız. (III) Obama yanılıyor; Henüz hiçbir devlet, sorunun ciddiyetine uygun bir adım atmadı. (IV) Devlet başkanlarını duyan sanki karar alıcılar onlar değil de Mars ta yaşyan başkaları sanacak.
(Paragraf iki parçaya ayrılmak istense ikinci paragraf hangi cümleyle başlar?)
+1 yılhangi ders? ona göre çözeyim matematikse kalem almaya erindim çünkü :d
022 Yorumla
Soran+1 yılTürkçe :)
Soran+1 yılAma bir tanecik mat. ta var :)
- +1 yıl
Türkçeyse çözerim sıkıntı değil. Matematiğe de bakayım aklımdan çözebilirsem çözerim
Soran+1 yılEleştirmen ( ) çok okunan bir romandaki biçimsel hataları ( ) yapı kusurlarını ve yazım yanlışlarını ele almıştı ( ) Yaptığı incelemede öyle hatalar buldu ki ( )
Soran+1 yılMAtematikte bu
(3+1/2) : (5-1/3)
-----------------------
1/2 + 2/3 + 1/6
işleminin sonucu? çok basit bence ama cvap anahtarıyla uyuşamadık :D o bu arada kesik çizgiler bölü işareti- +1 yıl
Matematiğin cevabını ne buldun ona göre hatanı söyleyeyim. Bir de imkanın varsa soruları hızlı resim den ar. Böyle pek anlayamadım. Normalde çözerim yanlış anlama iyidir türkçem 40 da 40 yapmıştım. Ama böyle olunca pek anlayamadım soruları. Düzenli olursa hepsini açıklar çözerim sana
- +1 yıl
Türkçe sorunu açıklayalım. Sanırım cevap virgül virgül nokta nokta sanırım. Gerçi şıklara da bir bakmak lazım. Muhtemelen sen sondaki yere... olarak cevap verdin
Soran+1 yılhizli resimden anlamıyorum maalesef. mat öce 9/16 buldum sonra 1 . 1 i işaretledm
- +1 yıl
cevap 3/4 mü diyor?
Soran+1 yıl16/9
- +1 yıl
şıklara ne diyor. bakalım ne düşünmüş de öyle demiş adam
Soran+1 yıl1
3/8
5/9
16/9
25/16- +1 yıl
Türkçe de sorduğum paragraf ikiye ayrılmak istense sorusunda sana şöyle bir püf nokta vereyim. Muhtemelen soruyu yazan kişi de o mantıkla düşündü. " de" eki kelimeden ayrı yazılırsa yani bağlaç görevinde ise burada başka bir konuya geçilir. Sen sanırım lll dedin ama o mantıkla gidersen aslında ıv de olur v de :)
- +1 yıl
mesala yine altta güler yüzlü ile başlayan bir soru gördüm cevabı doğru mu bilmiyorum ama de da mantığı ile düşünürsem cevap lll olur ki öyledir muhtemelen
Soran+1 yılnoktalama da sondakini üç nokta yapmıştım.
Diğer soruda obamayla ayırdım olayı yani 3 le
diğer paragrata da bebeğe geçmiş anlamadım nası oldğunu o yüzden V dedim- +1 yıl
ya soran kişi çok çetrefilli hazırlamış soruları tamamen kendi mantığıyla bakmanı istiyor senden. ygs de böyle sorular sorulmaz. güleryüzlü sorusu mesela böyle soru. çok fazla takılmayın böyle sorulara. önerim geçmiş yıllara ait soruları çözmeniz. çünkü en azından test edilmiş sorulardır. deneme olarak da femin veyahut fdd nin sorularını çözün. bunun dışında paragraf veya dilbilgisi özellikle dil bilgisi sorusu olursa sorabilirsiniz. biyoloji ve sosyalde de yardımcı olmaya çalışırım. birkaç arkadaşla bazen soru çözüyoruz burada. sizin sorularınızı da çözeriz
Soran+1 yılçıkmış soruları da çözyüroumda normal deneme de aldm. böyle olcağını bilseydm almazdm :/ yardım için çok teşekkür ederim
- +1 yıl
rica ederim. bilinmedik yayınların denemlerini almayın baya sıkıntılı soru oluyor
Soran+1 yılşuanki gibi mesela.. :D
- +1 yıl
fark ettim :) türkçedem dediğim gibi bilindik kaynaklardan soru çöz. sıkıntın olursa atarsın hallederiz.
Soran+1 yılpeki çok teşekkrler :)
- +1 yıl
rica ederim ne demek :)
o sorularin resmini atsanda gorsek belki vardir yanlislik
03 Yorumla
Soran+1 yılresim atmayı bilmiyorum
Soran+1 yıltamam teşekkrler :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
+1 yılcevap anahtarı yanlış video çözümü var üşenmezsen oradan kontrol edebilirsin
00 Yorumla
+1 yılYolla kardeşim bende lys öğrencsym
010 Yorumla
(Düşüncenin akışını bozan cümle hangisi?)
Soran+1 yıl(I) Günümüzde iklim değişikliği insanlığın karşısındaki en önemli tehdit. (II) Biz de iklim değişikliği sebebiyle büyük tehdit altındayız. (III) Obama yanılıyor; Henüz hiçbir devlet, sorunun ciddiyetine uygun bir adım atmadı. (IV) Devlet başkanlarını duyan sanki karar alıcılar onlar değil de Mars ta yaşyan başkaları sanacak.
(Paragraf iki parçaya ayrılmak istense ikinci paragraf hangi cümleyle başlar?)
( Parantez içine gelecek olan noktalama işaretleri )- +1 yıl
Kesnlkle V
- +1 yıl
Güler yüzlü soru V
- +1 yıl
2. soru II ile devam eder.
- +1 yıl
Eleştirmen () çok okunan bir romandaki biçimsel hataları ( ,) yapı kusurlarını ve yazım yanlışlarını ele almıştı ( .) Yaptığı incelemede öyle hatalar buldu ki (... )
Eleştirmenden sonra noktalı virgül ya da iki nokta olabilir.
Soran+1 yıl2. soru neden 2 ile devam ediyo? Diğeri de sondaki nokta olcak diyo bende 3 nokta yapmştm
- +1 yıl
II ile devam etmesi , genel gerçek bir iklim değişikliğinden bahsederken Devlet başkanı ya da obama demesi garip olur, (kanımca)
ki bağlacından sonra nokta gelme olasılığı yüzde 20 çünkü cümle devam eder ya da bir açıklama yapar .
şöyle bir cümle olsa nokta koyabilirsin ancak.
bize gelecekmisin?
ben saten size gittim ki.
yinede bir öğretmene danışman iyi olur tabi
Soran+1 yılTamam işte , yeni paragraf obamayla yani 3 le başlaması gerekmiyo mu :/
+1 yılHangi sorularda?
Tarihse alayım026 Yorumla
Soran+1 yılKadınlara seçme seçilme hakkının verilmesindeki amaçlar arasında hangigi gösterilemez?
halkçılık ilkesini geliştirmek
ulusal egem. anlayışını uygulamak
demokrasiyi tam anlamıyla gerçekleştrmek
toplumde eşitliği sağlmak
kadınlara istediği mesleğe girme hakkını vermek- +1 yıl
Toplumda eşitliği sağlamak diyorum
Soran+1 yılVee yarışmadan eleniyosun :) Kadınlara istediği mesleğe girme hakkını vermek (MİŞ) çok saçma bnce :S
- +1 yıl
Bencede saçma başka varsa alayım 😂 dil bilgisi hariç olur bak 😂😂
- +1 yıl
A ya da b olsa gerek
Soran+1 yılo zmn coğrafya.. :)
Amerika nın keşfi ile avrupa dan amerika ya yapılan göçler gönüllü göçler ya da yeni dünya ya yapılan göçler olarak adlandırılır. Hangisi Avr. lı göçmenlerin Amerika ya gitme nedenleri arasında gösterilemez?
Avr. da kendilerine tanınmayan fırsatlardan yararlnmak
Siyasi baskılardan kaçmak
Dinsel inançların özgürce yerine getirebilmek
Maceraya atılmak
Sanayi devrimini gerçekleştirmek- +1 yıl
Maceraya atılmak 😂😂
- +1 yıl
Macera mi :D
Soran+1 yılB yaptım E imiş. @mavisspapatya
- +1 yıl
Sende sorun yok kuzum emin ol bazi yayinlar sacmaliyo
- +1 yıl
Yayın ne peki sayın gizli 👻👻👻👻
Soran+1 yılbende macera dedim, sanayi devrimiymiş. hep beraber patladık gençler :D: D
Soran+1 yılYayın ASEL
- +1 yıl
Saçma denemelerle uğraşma fem birey felan çöz güzel ve acayip iyi soruları var tavsiye ederim türkçe 20li denemesi var femin
Soran+1 yılTeşekkrler :D genelde fem güvender falan çözüyorum birey hiç çözmedim bir de ona bakarm
- +1 yıl
Bende denemedim ama baya sağlam ondan çözmüyorum moralimi bozuyor tarih ve türkçeyi femden çözüyorum 👻
Soran+1 yılhaha :D tamam
- +1 yıl
Kaç net yapıyorsun 😂😂
Soran+1 yılFen çözmüyorum, mat desen 11-12 anca, türkçe 30-35 arası değişiyo, sosyalde 30 gibi
- +1 yıl
Matematik kötü benim ama videolu derslerle gece gündüz çözücem Türkçe 30 sosyal 30 nelki fenden 3-5 arası
Soran+1 yılbenm maat olmuyo ya. 1 hafta videolu derslerle mat dinleyip soru çözdüm yine yok..
- +1 yıl
Artık oldurucaz seçenek yok 👻👻😂😂
Soran+1 yıloldurblrsen ne mutlu sana :)
- +1 yıl
Aynen bakalım artık 16 martta yazarım 😂😂👻
Soran+1 yıltamam :D
- +1 yıl
👋👋👋
+1 yılHer turlusunu cozerim
012 Yorumla
Soran+1 yılToplumsal amacı olan edebiyat, her zaman öğreticidir. ( Bu cümle kurallı bir fiil cümlesidir doğru mu yanlış mı? )
- +1 yıl
Ilk soru , , . ...
Ikinci soru kuralli bir isim cumlesidir.
Soran+1 yılİlk soruyu bnde öyle yaptım ama sondaki nokta olcak diyo cevap anahtarı
- +1 yıl
Yanlis demis cumlenin sonunda ki baglaci var. bu da cumlenin devam edecegini gosterir. Sen dogru dusunmussun sikinti yok :)
Soran+1 yılteşekkürler :)
- +1 yıl
Rica ederim. Matta cok severim :)
Soran+1 yılmat pek bakmadğm için fazla hata olmuyo. toplam 12 yapmışım 1 i yanlş :D
- +1 yıl
En etkili seni onlere tasiyacak test o ama. 20 nin altina dusme derim
Soran+1 yılbiliyorum da ne yaptıysam olmuyo en fazla 13-14 net çıkıyo :S
- +1 yıl
Ben tasirim seni 20 nin ustune iddialiyim
Soran+1 yılnasıl olcakmış o :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılEderim yolla inşallah sayısalsındır
023 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef , türkçe tarih sıkıntılı :/ he ama fenden şu soru var... Kök yapısı saçak kök olan tohumlu bir bitki ;
Odunsu gövdeye sahiptir
yaprakları ağsı damarlanma gösterir
açık tohumlu bitkidir
embriyosunda çift çenek bulunur.
(bunlardan hangisi doğru)
Cevap sahibi+1 yılAçık tohumlu
Soran+1 yılOdunsu gövdeymiş:S
Cevap sahibi+1 yılOdunsu gövde kapalı tohumlu ve kazık kökte olur
Soran+1 yılne bilim :S bn ağsı damarlanma demiştim :P
Cevap sahibi+1 yılAğsı damarlanmada kapalı tohumda
Cevap sahibi+1 yılFizik yok mu fizik :D
- +1 yıl
Sorunun mantığı şu. Saçak köklü ise muhtemelen çok yıllık bir bitkidir. Şıkları incelediğin zaman zaten odunsu gövdeyi direk gözüne kestireceksin :)
Soran+1 yılben 9. sınıfta biyoloji gördüm bir tek, sallayarak yapmıştım onu :D Fen 4-5 tane çözüp bırakıyorum o yüzden fen yok maalesef
Cevap sahibi+1 yılYanlışın var saçak kök tek yıllıklarda olur.
Cevap sahibi+1 yılMat var mı?
Soran+1 yılbir tane var
Soran+1 yılMAtematikte bu
(3+1/2) : (5-1/3)
-----------------------
1/2 + 2/3 + 1/6
işleminin sonucu?
Cevap sahibi+1 yılGönder gelsin :)
Soran+1 yılben hala bebekteyim :SDA
Soran+1 yılyanlş geldi pardn :D
Cevap sahibi+1 yılO tireler bölü mü?
- +1 yıl
yanlış yazdık kazık kök ise çok yıllıktır sorunun kökünde hata var kazık kök olarak düzeltilmeli
Soran+1 yılevet bölü
Cevap sahibi+1 yıl9/16
Soran+1 yıl16/9 diyo :S
Cevap sahibi+1 yılE yuh artık bundan eminim yani kesinlikle yanlış cevap anahtarı :D
Soran+1 yılahaha :D
+1 yılAt cozelim :)
012 Yorumla
(Paragraf iki parçaya ayrılmak istense ikinci paragraf hangi cümleyle başlar?)- +1 yıl
Bir yanlistir.
- +1 yıl
Bence ikinci paragraf 3 ile baslar
- +1 yıl
III nolu cümleden başlar 2. Paragraf
Soran+1 yılöğretici isim olduğu için di mi?
Soran+1 yılbende 3 dedim ama cevap 2 imiş. :S @MarshallMathers neden 2 ?
- +1 yıl
3 demiştim bence saçma bir cevap anahtarı o ne öyle 😂😂
- +1 yıl
Aynen kardesim dogru yapmissin.
Hangi yayinin denemesi bu?
Soran+1 yıliçimi rahatlattınız teşekkürler :) Asel in denemesi, karma almıstım pisman oldum:S
- +1 yıl
Eksen al ya da fem :)
Soran+1 yılKarma aldım, fem körfez falan hep varda bunu kuzen al demişti pişman oldm :D
+1 yılSonuç?
00 Yorumlatabiki buyrun
09 Yorumla
Soran+1 yılKadınlara seçme seçilme hakkının verilmesindeki amaçlar arasında hangigi gösterilemez?
halkçılık ilkesini geliştirmek
ulusal egem. anlayışını uygulamak
demokrasiyi tam anlamıyla gerçekleştrmek
toplumde eşitliği sağlmak
kadınlara istediği mesleğe girme hakkını vermek
Soran+1 yılnedeeeeeeennnnnnnnnnnnnnnn B olmaz mı :D
Soran+1 yılpekala teşekkrler :)
- +1 yıl
Sorularini bana mesaj atarak :)
Ygs mat ise çözerim
01 Yorumla
Soran+1 yılTürkçe-tarih :S
+1 yılEdelim
012 Yorumla
(Düşüncenin akışını bozan cümle hangisi?)- +1 yıl
Bence II
- +1 yıl
V BENCE mantıklı geliyor 😂
- +1 yıl
3 bence
Soran+1 yılneden 3? bence de 5 (V)
- +1 yıl
3 e kadae okudm cvb neymıs
- +1 yıl
5 olmali
Soran+1 yılCevap 3 müş. Ben ısrarla 5 diyorum :D
- +1 yıl
Bence tüm ks halkı biraz test çözsün :) boşa okumadık hukuğu :)
Soran+1 yılhaha :D Bence de
- +1 yıl
2 yi çıkarınca akış bozuluyor doğru cevap 3 mü acaba
Soran+1 yılbilmiyorum :/
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım