Işyerinde sorumluluk alınca itici mi oluyorum?

Yakın zamanda işyerinde satış hedefleri geldi. Yeni olduğu için satış koçları yok. Ben de bu durumdan şikayetçi olmak yerine proaktif olmaya karar verdim. Satış raporları hazırlıyorum, ekibe satış ve ikna için mail atıyorum, motivasyon mailleri atıyorum, maillerde başarılarını tebrik ediyorum. Yöneticilerden de olumlu geri bildirim alıyorum. Ama sanki bazı arkadaşlar nefretle bakıyor gibi geliyor. Nefretle bakanların bazıları duzeldi, hatta satış yapınca bana haber veriyorlar takip ediyorum diye. Yani otoritemi kabul edenler çok. Satış yapıp haber vermeyenler var. Ben yine de onların satışlarını raporda görünce tebrik maili atıyorum, kimseyi ayırmıyorum sevmesem bile. Gelip satışlarla ilgili sorularınızı sorabilirsiniz diye mail atmıştım kimse gelmedi. Başka planladığım şeyler de var. Kısa süre önce de işyerinde takım liderliği mülakatına girmiştim, olumsuz olmuştu. Acaba kendini lider oldum sanıyor falan diye düşünüyor olabilirler mi arkamdan? Yakın arkadaşıma sordum böyle itici mi oluyorum diye, hayır, ekibi motive etmek istiyorsun sonuçta sen de falan dedi..

Işyerinde sorumluluk alınca itici mi oluyorum?