Hâlâ hukuk okunur mu? Sadece bilgisi olanlar cevaplarsa çok mutlu olurum
Okunur
Okunmaz
Fikrim yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hâlâ hukuk okunur mu? Sadece bilgisi olanlar cevaplarsa çok mutlu olurum
Cevap
1Cevap
sadece avukatlık yapacağım gözüyle bakarsan elbette yanılırsın, yüzlerce bak abartmıyorum yüzlerce alan var hukuk mezunlarına ihtiyaç duyan.
bir finansçı olarak, finans sektöründe kesinlikle lazım.
Peki hocam İngilizce İşletme okuyup finansçı olmak daha mantıklı değil mi?
şimdi finansın farklı birçok dalı var, ayrıca finansçı olabilmek için ingilizce işletme okuyan var mıdır? elbette vardır ama adı üzerinde işletme, bir kurumu, şirketi ayakta tutabilmek için okunur yani :D işletiyorsun sonuçta.
senin tam olarak hedefin nedir? ona göre ilerleyelim istersen.
Hocam ben üniversite sınavına eşit ağırlıktan gireceğim ve açıkta kalmayacağım bir bölüm okumak istiyorum. Araştırdığım kadarıyla İngilizce İşletme/İktisat en mantıklısı gibi duruyor. Açıkçası net bir hedefim yok ne yazık ki. İş bulayım, iyi para kazanayım ve yaptığım işten nefret etmeyeyim yeter diyorum.
Kariyer. net'den gördüğüm kadarıyla finansçı ve bankacıların çoğu işletme mezunu. O yüzden İngilizce İşletme dedim. Ha bir de fikrim değişirse, pazarlama ya da İK gibi alanlara da kayma fırsatım olur diye.
"İş bulayım, iyi para kazanayım ve yaptığım işten nefret etmeyeyim yeter diyorum."
böyle bir iş tanımı ne yazık ki henüz bulunmadı :)
yüksek gelirli işler sıkıcıdır, sıkıcı işler de yüksek gelir getiriyor bu böyle oldu her zaman. işletme çok genel bir bölüm, o nedenle okunabilir kapsayıcı yani. İngilizce'yi de zaten bilmen gerekiyor, bu her alan geçerli. arkeoloji de okusan, gastronomi de okusan bilmek zorundasın.
kendi işini kurabilecek kapasiten varsa, işletme biçilmiş kaftan. eğer yoksa da, birkaç sertifika ve diploma almanı tavsiye ederim, bir alanda uzmanlaş mutlaka her alanda bilgi sahibi olmak yerine.
Peki hocam bankacılık ve finans alanında ilerlemek için iktisat daha mı mantıklı? Yani işletme o kadar iş görmez mi bu alanda?
bak şimdi, işin rengi değişti. demek ki bir şeyler varmış kafanda.
İnsan Kaynakları gerçekten geleceğin meslekleri arasında gösteriliyor, çünkü çok fazla üniversite mezunu var ve onları süzgeçten geçirip eleyebilecek birilerine ihtiyaç var. yapay zeka bunu şimdilik yapamıyor, ayrıca sektörü takip eden bir çalışan olabilirsen kısa sürede yükselirsin.
Satışa yeteneğin varsa satışçı olabilirsin, primleri çok yüksek gerçekten.
işletme, iktisat, ekonomi falan hep aynı kefede bankalar için. aralarında en kolay okunanı işletme, iktisat falan okursan kafanda saç kalmaz :D
Çoğu kişi de öyle diyor iktisat için hocam. Hacettepe/ Ankara gibi üniversiteler güzel olur değil mi İngilizce İşletme için?
yurt dışı bağlantıları olan, hocalarının iyi olduğu herhangi bir üniversite olur. yukarıda yazdıkların bizim için iyi, fakat yurt dışında tanınırlıkları çok kısıtlı olan okullar haberin olsun.
Anladım hocam. Çok teşekkür ederim.
rica ederim, sorun olursa yaz diyeceğim de görme ihtimalim düşük olur. sen yine de yaz ama.
Tekrardan çok teşekkür ederim. İsterseniz ekleşelim.
gizliden çık, mesaj atayım
Hesabımın adı "Alpereniştehocam"
Yazılır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Hukuk okumak hâlâ çok saygın ve geleceğe dair güçlü bir meslek seçimi olabilir 😊. Ancak bu tamamen senin ilgi alanlarına ve hedeflerine bağlı. Hukuk, geniş bir iş alanına sahip ve kariyer fırsatları açısından da genellikle stabil ve güvenilir bir meslek dalı. Analitik düşünebilmeyi, sabırlı olmayı ve detaylara dikkat etmeyi gerektirir. Eğer bu alanlara bir ilgin varsa, kesinlikle değerlendirmeni öneririm 💼📚.
Ben "Okunur" seçeneğini tercih ederim. Çünkü hukuk her zaman önemli bir disiplin olmaya devam edecektir. Umarım bu yolculukta seni mutlu edecek bir karar verirsin! 😊