izmir ekonomi üni - iç mimarlığa geçmek istiyorum
Öss'ye girip ders saydırmak nasıl oluyor?
izmir ekonomi üni - iç mimarlığa geçmek istiyorum
sınava gir yeni okuluna kayıt yaptır daha sonra eski bölümünden saydırmak istediğin ders içerikleri al bölümden iste verirler onlar.yeni üniversitede dersler başlamadan bu ders içeriklerini ek olarak sunacağın bir dilekçe yaz.Ben daha önce şu üni de şu bölümünde başarılı olduğum aşağıdaki derslerden muaf tutulmamı istiyorum şeklinde dilekçe yaz ver bölümüne.Kurul toplanır sana kararı bildirir 1-2 haftaya en geç.Zor bir olay değil karmaşık gözüksede oldukça basit.Ben baya bir ders saydırdım.bu arada ders adlarının birebir aynı olması gerekmiyor ufak tefek farklılıklar olabiliyor ders adlarında.sen farklı addaki aynı olduğunu düşündüğün dersleri eşleştir yine de
Üni Okurken tekrar üniversite kazandıktan sonra mı yaptın?
Kaç tane ders saydırabildiniz?
bölümler arası yatay geçiş yada çap olayları mevcut yapabiliyorsan tabbiki.Bunları yapabilmen içinde iyi bir agnoya filan sahip olman gerekiyor.Gerçi şansın iyi giderse bölümler arası yatay geçiş yapabilirsin diye düşünüyorum.Araştır bir derim üniverstende.Saydırma olayı da çoğu özel üniversitede kabul oluyor.DGS ile yerleşen adayların derslerini sayıp 3.sınıftan başlatıkklarına göre sizinde derslerinizi saydırırlar büyük ihtimalle.
hmm yatay geçiş için biraz geç kaldım o nedenle öss yi denemek istiorum geçmek istediğim bölüm aynı sadece üni farklı olucak bi kaç ders aynı formatta onları belki saydırabilirim dedim ama işte sistem nası yürüyo hiç bilmiyorm sen böyle bişey denedn mi
Ders içerikleri de önemli bir nokta.X dersinini içeriği ile eğer ,y dersinin içeriği aynıya yakın ise kabul ediyorlar.Ders saydırmada çoğu dersi saydırırsan birde intibak süreci uygulanabilir.Yani aldığın derslerin sayısı ağırlaşabilir. gene yapabilirsin.ÖSS ile de kazansan saydırabilirsin diğer türlü de saydırabilirsin derslerini.
intibak süreci nasıl oluyor peki başka dersler mi alıorum? bi de alttan 6 7 tane dersim var şu an geçiş yaparsam onları nasıl vericem
alttan aldığın 6 7 ders varsa yatay geçiş yapmayı unut .Almış olduğun tüm derslerden başarılı olmanı istiyor.ÖSS ile geçiş yaparsın ,geçmiş olduğun dersleri saydırırsın ,alttan almış olduğun 6 7 ders büyük ihtimalle silinir.Ama farklı dersler yada aynı dersleri de alabilirsin.yani kalmış olduğun dersler o bölümde varsa gene alırsın bölümde.Bölümü değiştirdiğinde normalde 3. ve 4.sınıfı okuyacaksın.Saydırmış oldugun dersllerin dışında dersler varsa bu dersleri 3.sınıfta verirler büyük ihtimalle.
hmm yani benm için hala bi ışık varmı:) bide ben seneye 4 olucam kazanırsam össyi 4 olarak başlıcam yine okuyabilirmiyim kaldığım yerden yoksa son sınıf olucağm için kabul edilmezmiyim boyle bişey duymustm
eğer dersler çakışırsa yıl uzar .alacağın derslerin de uyması gerek bunuda unutmamak gerek.ufak ayrıntılar ama uymuyabiliyor bazen bazı dersler.O kadarını bilemicem ama çoğu özel üniversitede ders sayıyıorlar .devlet üniversitesi sorun çıkartıyor ama özel üniversitede böyle değil durum.aklına takılan sorular varsa sorabilrisin.
Cevap
7Cevap
anladığım kadarıyla derslerden muaf olmak istiyorsun.ünw belli tarihleri var bu işlemi yapabilmen için 1 hafta oluyo sanırsam öncelikle öğrenci işlerine mürecatta bulunuyorsun onlar senden transkirip filan bir kaç şey daha var onları istiyorlar sonra ünw kurulu öğrencilerin başvurularını değerlendirmeye alıyor.dersin transkipi tutması lazım birde dersin içeriği konusu birebir aynı olması lazım uygulama derslerinden muaf olamassın
uygulama derslerini gectim ben ama ya tekrar mı almam gerekicek yani ?
Ama üniversiteden kaydını sildirip yeniden kayıt yaptırıyorsun. Yeni öğrencisin yani. Olmaz diye dusunuyorum
atılımda okuyosan zenginsindir boşver okuyup napcan :D
hahhaha yok ya babamz basbakan değil:)
doğrudur insanlr cok havalı ve kasıntı herkes kendini avrupada sanıyo nefret ediorum su okuldan o nednle gcmk istiorum zaten:((
hayır
yok ya kendi halimde bi insanm ben
yatay geçişe ortalaman tutmuyorsa traskrip al ders kayıtlarında sanırım 1 hafta önceydi dilekçe verildiği tarih var dilekçe vermen gerekiyor
Çok çok çok zor. Kredileri, içerikleri vs. "birebir" uyması lazım ki saysınlar ama böyle bir şey imkansıza yakın.
gerçekten mi:( aynı bölüm olduğu için derslerin içerikleri de çokta farklı değildir die düşündm ama bilemedm simdi
Aynı üniversite bile kendi derslerini saymazken başka üni. çok çok zor. Bilemeyecek bir şey yok, ders saydırmayı atacaksın kafandan.
hadi ya off hayallerim yıkıldı şu anda..yani ben baska üni ye geçersem 1den mi başlıyorum
Tarih, İng ve Türkçe almazsın sadece. Evet 1'den başlarsın her halukarda.
:((( napıcam ben peki simdi yatay geçiş de zor kaldım mı burda yani:(
Kaldın valla. Atılım Üni nerede ki?
ankarada:((
Uh, allah kurtarsın.
Ben kaçıyorum annem, başka bi' sorun olursa yazarsın geldiğimde cevaplarım artık. İyi geceler. Kendi kendine iyi bak.
tesekkr ederim sende
Ing hazırlığı sayarlar mı?
Okurken sınava girip aynı uninin başka bölümünü kazanıp (önceki kaydı sildirip yeniden kayıt yapsan) önceden geçtiğin hazırlığı muaf ederler mi?
O okuldaki iç idare ile ilgili birşey.Okula başvurman lazım kayıttan sonra.
kazanınca intibak diye bişey var.orada sayıyolar hepsini
Öyle yapıcağına yatay geçiş yap
3.sınıftan sonra kabul etmiyolarmıs yatay geçisi ben öyle duydum ondan öss yi deniyim dedim ama yatay geçis yapabiliyomuyum 3te de olsam bunun hakknda bi bilgn vrmı?
3e gectm iste simdi walla eger bilen birine sorarsan çok makbule geçer sana çokkk minnettar kalırım
İyi bi içmimar olda nasıl olursan ol başarılar.
saol:)))
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar