Muhasebecinin amac nedir?

1 hafta sigortasız calıstım ve gün sonunda iş bitince patron yoktu diye muhasebeciye isten cıkacagımı soyledim biraz muhabbetimiz var ve sebebini sordu konusmak istedi acıklamak istemedigimi soylesemde ısrar etti diger patronla alakalı en cok dedim. Yaptıgım her isi inkar ettigini soyledim. baska kim olduguna dair detay detay vermedim. Sen bilirsin dedi. Kendini sikayet etme ihtimaline karsı olabilir bilmiyorum ama patrona ayrılacagını ve sebebini mutlaka yaz nezaketen , ona gore tedbir alınır ve ss alıp bana at dedi. Ayrılacagımı yazarım tamam ama Sebebini yazmaya gerek yok daha once bahsetmistim sorun cozulmedi dedim. Mutlaka yaz ve bana ss at dedi ama neden istedigini soylemedi neden acaba? İletisimide kesme burayla yaz arada dedi bende sizde yazarsanuz yazarım karsılıklı olarak sadece dedim.(iş dısında hic konusmadık) sen Yaz işte dedi ilk sonra tamam dedi ama yazmaz buyuk ihtimalle.
Patrona yazdım işten cıktıgımı"... kisilerden mobingten dolayı ayrılıyorum" diye belirttim ama hic cevap yazmadı (gece geri sildim). Muhasebeciyede ss attım yazdıgımı yorum yapmadı , İyimi yaptım bilmiyorum?
Muhasebecinin amac nedir?