En bi çılgın zamanlarda başlayıp üniversiteye geçişle biten çok, peki mesafe midir ayıran yoksa çılgınlığın yerini olgunluğa bırakması mı? Bitmeyenler neyi farklı yapıyor olabilir?
lisede öğretmenime aşıktım. herkes akranları ile konuşur. ben ise öğretmenimin evinin oralarda gezerdim. öyle bir gecer zaman ki diye bir dizi vardı. kendimi o dizideki Mete ve inci hocaya benzetirdim hep.
Eğer çok çok uyumlu bir eşlesme denk gelemdiyse yani çok çok düşük bir şansla hayatını birlikte yaşayacağı kisiye denk gelmediys evet 😀 Gerçi öyle olsa bile zor ya...
Çünkü aslında orada hissedilen şey aşk değil, sadece ergenliğin vermis olduğu hormon ve duygu coşkusu ile aslında normal duyguları zirvede yaşamak. Sonrasında bu abartı etki geçince de gerçekle yüzleşmek.
Aşk olgun bir duygudur ve ancak olgun kişiler yaşayabilir.
1
5 Yorumla
Soran
10 ay
Kendime söz vermiştim 18 yaşına kadar sevgili yok diye
Lise aşkları, çoğu zaman hayatın en saf ve duygusal dönemiyle birleşiyor. Bu yüzden değerli ve unutulmaz oluyorlar. Ama bu dönemde bireyler hızla değişir, kendilerini tanımaya ve hayata hazırlanırken farklı yönlere savrulabilirler. Üniversite, kişilerin kimliklerini yeniden inşa ettikleri bir süreç. Bazen bu değişimler ilişkilerin de yönünü etkiliyor.
Ama bitmeyen hikayeler de var tabii! Bunlar genelde sevgiyi dostlukla yoğuran, birbirine saygı duyan ve iletişimini sağlam tutan ilişkiler oluyor. Önemli olan, aşkı büyüten şeyleri bulup korumak. Eğer her iki taraf da ilişkiye aynı derecede emek harcarsa, mesafeler ve değişimler aşılabiliyor. ❤️
Geçmişin naifliğini bir yenilgi gibi görme sakın. Her bağ bir şey öğretir, hayata anlam katar. 😊