Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,2b cevap paylaştı.
u 10 ayKızlar pek olmaz
00 Yorumla
10 ayGariban işçi durumu biteli çok oldu mühendisi cebinden çıkaracak ustalar var her anlamda
00 Yorumla
10 ay
neden olmayayım o da insan değil mi
maddiyata göre insanları yargılamayı Bırakın lütfen00 Yorumlaİnşaatçılar da şimdi iyi kazanıyor öyle deme
00 YorumlaOlur tabi statüye bu kadar takılmayın karşıdaki kişi önemli
031 Yorumla- 10 ay
@sılacevaplıyor soruya tekrar yorum atamadım gençler @Maça-As
- 10 ay
Evet olabilirsiniz kpss ile 75 üstü ile kapatıyor kadın subaylık bunun haricinde ALES de girmeniz gerekiyor cagırılırsanız Ankara'ya spor ve sözlü mülakata giriyorsunuz boy kilo endeks uyumlu olması lazım sağlık sorununuz olmaması lazım onun haricinde sözlü de çok fazla kalan oluyor tanıdığınız varsa referans olarak araya sokmanızı tavsiye ederim.
- 10 ay
@yesimm456 Diğerleri cevap vermesin deyince yazmadım ben beni niye etiketledin ki üstte
- 10 ay
Ay entrika
- 10 ay
Aa ama güzel kızmış ben kabul ederdim lecolekref
Eğitim & Kariyer konusunda 559 cevap paylaştı. Oldum ve çokda iyiydi :D :D (İnşaat amesi değildi, inşaatta mühendis bir hatundu :D :D )
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 ayEskide kalmadı mı
İnşaat işçilerini hakir görmek
Şu anda çoğu memurdan fazla kazanıyorlar
Karakteri de uyuyorsa?00 YorumlaÇok düşünüyormusunuz bu iğrenç kırıcı soruları
01 Yorumla- 10 ay
Kırmak istediğimden degilki bende olurum inşaatçı biriyle ama sordum yani sendemi insaattasin
10 ayNeden, onlar insan değil miyim
30 Yorumla
10 ayİnşaat çalişmak ayıpmı
04 Yorumla- 10 ay
Estağfurullah
- 10 ay
O zaman sorun nr
- 8 ay
Öyle sordum
- 8 ay
Peki 🙃
Eğitim & Kariyer konusunda 400 cevap paylaştı. İnşaatta çalışıyorum.
01 Yorumla- 8 ay
Güzel
10 ayİyi kazanıyorlar öyle demeyin
00 Yorumlaİyi istediğini alırsın
00 Yorumla
10 ayAdam olsun sevdiğine sahip çıksın yeter
00 Yorumla
10 ayNeden olmasın ki
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 485 cevap paylaştı. Neden olmasın statü farkı mi var sevgide
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 351 cevap paylaştı.
10 ayYatakta iyi olur sadece
00 Yorumla
10 ayOlurdum sende olmuşsun
02 Yorumla- 10 ay
Ne belli
- 10 ay
Sorduğuna göre olmuş
kastamonu mu
03 Yorumla- 10 ay
Ne Kastamonu mu
- 10 ay
Ekldm
10 ayHayır mümkün değil
1138 Yorumla- 10 ay
Tıp okuyorum öğrenciyim daha
- 10 ay
İş aynı zamanda sosyokültürel konumu da gösterir. Ben bu konumu kazanabilmek için eşek gibi çalışıyorum. O insan da çalışıyor ama bilek gücüyle. Benim karşımda istediğim meslek tipi bilek gücüne dayanan değil, benim çalışma şartlarıma da uygun olan akademik başarı temelli meslek. Hayattan beklentiler farklıdır, kabul edin..
- 10 ay
Kimsenin emeğini küçümsemek, sosyokültürel bir üstünlük sanrısıyla konuşmak zekâyla değil, kibirle açıklanır. Bilek gücünü hor görmek, aslında o emeğin sırtında yükselen bir toplumun gerçeğini inkâr etmektir. Sosyokültürel konum sandığın şey, sadece bir etiketse, o zaman senin tüm çaban vitrine oynayan bir egzersizden ibaret. Gerçek seviye; insanı ne yaptığı işle ne de diplomasıyla değil, bakış açısıyla belli eder.
- 10 ay
Emeği küçümsemiyorum, hor görmüyorum. Ben istemiyorum diyorum. İstemek zorunda da değilim. Ben gece nöbet tutarken benim koşullarımın benzerini yaşayan meslektaşımı istiyorum. Anlamamak için direniyorsunuz. Etiketse etiket olsun adı, o etiket 6 yıl + 4 yıl uzmanlıkla alınan bir şey yani havadan bir şey değil. O emekse bu da emek kimse kusura bakmasın. Bakış açısı da bulunduğun çevreye göre şekil alır. 3 5 istisna beni ilgilendirmiyor. Tek tek insan deneme şansım yok.
- 10 ay
Kimse sana neyi istemek zorunda olduğunu söylemiyor zaten, ama kendi tercihlerini yüceltirken başkalarının hayat koşullarını küçümsemeye başlarsan mesele tercih değil, kibir olur. 6 yıl + 4 yıl dedin ya… Onca yıl okudun ama insan çeşitliliğine, empatiye dair tek bir sayfa açmamışsın anlaşılan. Etiketin arkasına sığınıp insanları “denenmesi gereken örnekler” gibi görmek, seni sosyokültürel olarak yukarı çıkarmaz, tam aksine insanî olarak eksiye çeker. Kimin emeği daha kıymetli yarışına girecek kadar yüzeysen, o etiketin bile sana fazla gelir. Kusura bakılacaksa, belki de önce aynaya bakılmalı.
- 10 ay
Başkasının emeğini veya hayat koşullarını küçümsemediğimi kırk defa söyledim ama sen şu an edebi bi şov peşindesin anlaşılan. Ben çalışma ortamı koşullarının BENİMKİYLE AYNI şekilde olmasını istiyorum. Bu beni empatiden yoksun yapmaz yani, ne alakası var? Denenmesi gereken örneklere çok güldüm açıkçası. Potansiyel eş adayları diyoruz onlara. Ve bu havuza dahil etmek istediğim güruh dediğim gibi meslektaşım veya yine pekala akademik başarısını takdir ettiğim mühendis gibi bir meslek grubu olabilir. Akademik başarı benim için evlilikte kırmızı çizgidir. Taviz vermemi gerektirecek motivasyon ve sebebim yok kendimce. Emek yarıştırmıyorum. İşçi çocuğum ben zaten. Kime ne anlatıyorum ki yani? Benim tercihim de yine ailemden ve çevreden bağımsız isteklerime göre şekilleniyor. Anlaşılmıştır bence…
- 10 ay
Tercihlerin elbette sana ait, kimsenin buna karışma hakkı yok. Ama mesele, ne istediğinden çok bunu nasıl ifade ettiğinle ilgili. Söylemlerinde sanki bazı meslekler otomatik olarak “dışarıda kalmalı” gibi bir üstten bakış hissediliyor. Bu da insanları kırabiliyor. Akademik başarıyı bir kırmızı çizgi olarak belirlemek senin hakkın, ama bunu başkalarının emeğini ya da yaşam yolunu değersizleştirmeden de söyleyebilirdin. Çünkü zeka ve başarı yalnızca diplomayla değil, hayatı ve insanı nasıl gördüğünle de ölçülür
- 10 ay
Hayır böyle bir şey düşünmüyorum. Ailem diplomalı işçilerden yani.. Dediğim gibi akademik başarı benim için partner seçiminde çok önemli. Üstten bakış yok, tercih.
- 10 ay
Karakter olması gereken, meslek ekstra tercih benim için. İkisi de birbirinden önemli. Ama senin tercihine de saygı duyuyorum. Ben ilişkide farklılıkları sevmiyorum.
İyi geceler sana da.. - 10 ay
İlkokul mezunu biriyle evleneceğim kanısına nereden vardın mesela? Önyargı dersi vermeden önce dön bi kendine bak. Hayır istediği kadar parası olsun ilkokul mezunu kültürsüz bi tiple evlenmem. Ailemde de böyle biri yok zaten.
Önyargıysa önyargı. Okumayan insan gözümde kültürsüzdür ve bana layık değildir, bitmiştir. Kendinizi kandırmaya devam edebilirsiniz, kalın sağlıcakla.. - 10 ay
Kimi zaman önyargı, bir görüş değil doğrudan cehaletin kendisi olur. Eğitim, sadece okul diplomasıyla ölçülmez; karakter, görgü ve yaşam tecrübesiyle tamamlanır. İlginçtir ki, kültürsüz diye aşağıladığın insanlar, çoğu zaman en derin nezaketi, en sağlam ahlakı gösterir.
Kendini başkalarını küçümseyerek yüceltebileceğini sanman da ayrı bir trajedi. Ama senin seçimin, senin seviyen. Herkes kendine layık olanı bulur zaten.
Kolay gelsin, hayat sana da bir gün gerçek öğretmenleriyle ders verir belki.
- 10 ay
Önyargı deyip durma. Bana “ilkokul mezunu şirket sahibi biriyle evlenir statü flan boş paran olsun yeterki” diyen sensin. Paran olsun derken yani? Mal mı satın alıyorsun? Bana hayat dersi verecek bi konumda değilsin, sen kimsin? Kültürsüz diyorum evet. Üniversite mezunu olman bir şeyi değiştirmiyor. Elini salladığın yer üniversite zaten. Kadınlara ulaşamamanın nedenini parasızlığa bağlayan bi tipsin sadece. Bu da benim önyargım, hadi bakalım..
- 10 ay
"Param var, kutsal bir meslekte görev alıyorum ve kadınlara ulaşmak gibi bir problemim yok zaten. 'Paran olsun yeter' cümlesini de bireysel değil, genel bir bakış açısını anlatmak için söyledim — çoğul kullandım. Herkesin farklı bir önceliği, farklı bir hayat görüşü olabilir. Ama bunu anlamadan doğrudan saldırmak senin önyargını gösteriyor.
Üniversite mezunu olmak kültürle eşdeğer değil demişsin ama sonra kendin çelişmişsin. Eleştiri yaparken mantığını da yanında taşırsan daha etkili olur. Kimseyi tanımadan bu kadar sert hüküm vermek sana ne kazandırıyor, onu da bir düşün derim." - 10 ay
Yoo açıkça şirket sahibi biriyle evlenir yazmışsın, çevirme. Önyargılı davranıp sonra bunu karşı tarafa yükleme güzel bi manipülasyon tekniği tabi.. Üniversite mezunu olmak kültürle eşdeğer demedim. Her üniversite mezunu benim için akademik olarak başarı demek değil. Benzer eğitim düzeyleri bence sosyokültürel yapı. Söylediğim şey bu. Kafana göre anlayıp kafandaki şeye cevap veriyorsun. Dediğin gibi herkesin farklı bir önceliği olabilir, benimki de bu. Başkasına laf düşmez. Bu seni niye bu kadar sinirlendiriyor onu da anlamadım. Kendin de mesleğine “kutsal” diyerek yüceltiyorsun zaten ki para karşılığı yapılan hiçbir meslek de kutsal falan değil. Ne doktorluk ne askerlik.. Senin benden hiçbir farkın yok. Sadece ben senin fikrini umursamıyorum ama sen benim tercihime sinirleniyorsun. Uzun lafın kısası “Sana Ne?”
- 10 ay
- 10 ay
“Ben fikrimi söyledim, sen de söyledin. Ama ‘sana ne’ deyip her mesajda laf yetiştirmen, aslında ne kadar umursadığını gösteriyor. Çelişkilerle dolu cümleler kurup sonra üst perdeden konuşmak kolay.
Meslek konusuna gelince: Her işin bir değeri vardır ama kutsallık tanımını ben değil, toplum verir. Sen beğensen de beğenmesen de, insanlar bu meslekleri böyle tanımlıyor. Benim kendimi yüceltmeye ihtiyacım yok, sen yargılamaya devam ettikçe sadece farkı derinleştiriyorsun - 10 ay
Banane kanka görebilir. İnşaatçı var inşaatçı var kısmen doğru diyor ne tipler var inşaatta ben görüyorum onları önyargılı olmakta haklı kısmen üstüme alınmıyorum yani bak bende inşaatçıyım ama bu saatte ders çalışıyorum işten geldiğimden beri https://hizliresim.com al kanıtı mesela
- 10 ay
"Öncelikle, 'şirket sahibi biriyle evlenilir' dediğim doğrudur, ama bu bir tespitti, kişisel bir tercih değil. Cümleyi alıp kişiselleştirmen zaten önyargının en net örneği. Manipülasyonla suçlaman da ayrı komik olmuş — fikir belirtmek manipülasyon sayılıyorsa, o zaman bu konuşma neden var?
Sosyokültürel yapıdan bahsetmişsin ama cümle içinde insanları kültürsüzlükle aşağılıyorsun. Bu da çelişki. Kendi fikrine ‘öncelik’ deyip başkasınınkine 'laf düşmez' demen tartışmayı tek taraflı yürütmeye çalışmak. O zaman niye cevap yazıyorsun? - 10 ay
Maça-As İyi çalışmalarr
- 10 ay
Düşüncen varsa onu benim yorumunun altına değil sorunun altına yazacaksın
- 10 ay
Benim yorumumun altına yazarsan ben bunu genelleme anlamam kusura bakma.
- 10 ay
- 10 ay
Aynen ama ders çalışırken özgüvenini de yitirme sonra böyle kompleksli oluverirsin. Başarılı olduğunda da başarısız olduğunda da kendini sev..
- 10 ay
- 10 ay
Para için diyorsun hala ama şu an sorsam “kişisel değil genelleme👉🏻👈🏻” diyeceksin galiba.. Kimisinin yanında statü de olsa durulmaz mesela, çok üzücü onlar için hayat. İstenmemek zor olmalı ki sürekli kendini kanıtlama çabası oluşturuyor. Özgüvenim ve özsaygım oldukça yüksek ki bu birilerine batıyor sanıyorum. Kendime değer veriyorum ve karşımda tıpatıp benim gibi biri olsun istiyorum. Çevremde bunu garipseyen olmamıştı daha önce ama dur, çevremdeki insanlar da benimle aynı sosyokültürel yapıdaki insanlardı, unuttum..
- 10 ay
Seninkisi özgüven değil, üstünlük kompleksiyle süslenmiş kırılgan bir egodan ibaret. Her cümlede kendini överken başkalarını küçümseyen birinin, gerçekten kendine değer verdiğine inanmak zor. Sosyokültürel yapı diyerek kibir perdesine saklanmak, aslında ne kadar derinde bir onay ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Herkesin senin gibi olmasını istemek değil, farklılıkla barışmak olgunluktur. Ama anlıyorum, herkes o seviyeye çıkamaz
- 10 ay
Başkasını küçümsemiyorum seni küçümsüyorum, anlayamamışsın. Farklılıkla barışmak demek bana uygun olmayan bir insanla evlenmek demek değil. Hayır kurumu değilim ben. Kendimi övmüyorum. Demiyorum ki Harvard mezunu zengin çok yakışıklı bi erkek istiyorum. Benim gibi doktor olan bir insan istiyorum. Bunun altından hakkımda derin bir kişilik analizi yapıyorsun, gülüyorum okurken.🙂↔️
Aramızda çokça bi seviye farkı var dediğin gibi ve bunu aşamamak seni üzüyor, anlıyorum. Senin çevrendekiler öyleyse ben ne yapayım? Senin çevrene mi uyum sağlayacağız lcleockekenf
Tüm bu tartışmanın temeli ne biliyor musun? Yine çevremiz. İşte ben de o yüzden diyorum. Çevremden biri olsun ki. Böyle eften püften sebeplerle tartışma çıkmasın. Bu tartışma bile bunu kanıtlıyor.
- 10 ay
Maça-As lfelfoekrnnrf off karşımdaki tartışmayı bitirmezse ben bitiremiyorum 3 yıl sürecek bu muhabbet
- 10 ay
Ben konuşuyorum da sen susuyon sanki kdoekdkekrnf ben böyle laf yarıştıran erkek görmedim ya
- 10 ay
Benim ikizler lfleoflemff
- 10 ay
Yani kusura bakma da bu kadar üst perdeden konuşunca bir an diplomatik pasaportla yazıyorsun sandım 😄 "Ben doktorum, çevrem şöyle, seviye böyle" derken TED Talk yapıyorsun sanki… Ama merak etme, seni anlıyorum. Kimi insan kahveyi sade sever, kimi de içemeyince "ben zaten matcha içiyorum" der.
- 10 ay
Veya kimi kahve içer kimi matcha. Biri diğerine gelip niye kahve içmiyorsun egoist misin, demez.. Saygı azizim, tercihe saygı. İslamcılar gibi alakasız örneklemler yapıyorsun bi de kxkeodkef
- 10 ay
Ödlflepfledpkekrmrf bitmiyo bitmiyooo
- 10 ay
Öwpfleofkekrnr burçlara inanmam ama akrepler biraz şeydir leoflekrf
- 10 ay
Melfelfokemeff
- 10 ay
Ben sadece kahve içerim. Tutucuyum yapacak bir şey yok. Buradaki içecekler bir metafor yani. İstersem sadece iced cherry blossom zen latte içerim derim. Kimse de bir şey diyemez. Kırk tane de laf söylesen sadece daha radikalleştiriyorsun düşüncemi lxledokekf
Akrepler biraz gıcıktır yani hep böyleydi gördüğüm sen de böylesin - 10 ay
- 10 ay
Kanka bu kadar tartışabilmek büyük olay kaç kişiyle böyle tartışınız çok ciddiyim yani tartışmanız bile hoş yani. Gıcık kaptın farkındayım da şans verin derim ben birbirinize sen de güzel bi kadına benziyorsun e adam da askermiş boy falan vardır ne biliyim 3. Kişi olarak ki gerçekten 3. Kişiyim çok mantıklı görünüyor bi düşünün derim. Sohbetinizin muhabbetinizinde ben bu kadar akıcı olacağına çok eminim
- 10 ay
- 10 ay
Yine bilemedin. İçtiğim tek kahve iced latte. Sade kahve de içerim. iced cherry blossom denemedim daha önce. Daha spesifik olsun diye onu salladım lxlwodkemf
- 10 ay
Yok yok öyle bi kahve var gerçekte de aklıma direkt o geldiği için onu salladım diyorum ldlelfkemdf
https://hizliresim.com/448xnww
1 yıl da sürse ben haklı çıkıcam kckecokemf - 10 ay
- 10 ay
Hakkaten ya elinden de her iş geliyor
- 10 ay
Keofkeofmemef tebrik ederim çok iyisin
- 10 ay
Yok paçayı zor kurtardım bu konu açılmasın bi daha başka soruların altında tartışırız lcleoclekemef
- 10 ay
Bclwlflwwf oh bitti sonunda konu huzurla dizi izleyebilirim
- 10 ay
LDLWPDKWSUWJWVEVDFF
- 10 ay
Yok yok burada kimseye geri takip atmıyorum prensip meselesi ldlwxpwlcplwldl gıcık olacağını tahmin ettim ve çok güldüm ldkwkdkwkfkrf
- 10 ay
Ben de sinir bozucu bi insanım evet senin dediğin gibi🙂↔️
- 10 ay
Eödlwofkekfkwkekef bu çabasız bişey içimden geliyor
- 10 ay
Lwdoelfoekrjnrf
- 10 ay
Just randomm
- 10 ay
Uyudum
- 10 ay
Upuzun bi tartışma döndü keofekdkenf
- 10 ay
- 10 ay
@sılacevaplıyor tamam sen bilirsin neyse bu egonla seni baş başa bırakıyorum.
- 10 ay
Olur bırak. Hem talibin de çıktı bak seninle aynı kafada
- 10 ay
Yok yok bitti yeni bi kişi daha katıldı şimdi onların izdivaçını bekliyorum lclekef
- 10 ay
Leoflwpfkekejejff
- 10 ay
Değerimi bilmen gözlerimi yaşartıyor şfeldpkekdnrf
- 10 ay
Seviye 1 olduğu için fake olma ihtimali var o yüzden şüpheli evet kfpwlflekf
clskn271’in takıntılısı olabilir ordan bulmuştur - 10 ay
@sılacevaplıyor Hesabı yeni açtım kendisini tanımam sadece denk geldi gördüm ve yorum attım
- 10 ay
- 10 ay
İyi günlerr
- 10 ay
@yesimm456 Harp okulları 20 yaşına kadar alıyor benim bildiğim. 26 yaşında gözüküyorsun ama..
- 10 ay
Gazlamayın beniii lwşclwpflefllr
Eğitim & Kariyer konusunda 514 cevap paylaştı. ol trabi
00 Yorumla
10 ayHayır olmam
00 Yorumla
10 ayNiye onlar insan değil mi?
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 700 cevap paylaştı. Helal para alın teri
00 YorumlaNeden olmasın ki
00 Yorumla
10 ayOlurum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)10 aykızlar olmaz hayatta
00 YorumlaEvet ben olurum 😂
00 Yorumla
10 ayOlurum
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu tamamen kişisel bir tercih, Bilim ya da sosyolojik kuralların çerçevesinde belirlenecek bir şey değil 🙂. Bir insanın mesleği onun karakterini, sevgisini ya da ilişkideki sadakatini asla ölçmez. Önemli olan, onun davranışları, hayata olan tutkusu ve sana hissettirdikleridir.
Unutma ki insanlar meslekleriyle değil, özleriyle değerlidir. Kalbini dinle ve sana iyi gelen insanı seç. Bu arada, üniversite sınav sonuçlarından sonra tercihlerle uğraşıyorsan dengeyi sağlamak için dikkati elden bırakma 😊. İlerde pişman olmayacağın seçimler yapman en büyük dileğim. Sen özel birisin, unutma! 🌟❤️