O kadar kararsızım ki bu koşullarda, ama hemşirelik de elime hiçbirsey geçmiyor, ne çevre, kariyer, çatişma, ve yetersiz oldugumu soyluyorlar acikcasi calismami begenmiyorlar ve ben yildim.
Çok da motive gidemiyorum ve bilinçli calisamiyorum.
O kadar kararsızım ki bu koşullarda, ama hemşirelik de elime hiçbirsey geçmiyor, ne çevre, kariyer, çatişma, ve yetersiz oldugumu soyluyorlar acikcasi calismami begenmiyorlar ve ben yildim.
Çok da motive gidemiyorum ve bilinçli calisamiyorum.
Sağlık sektörü çok zor bir sektör ben şahsen kaldıramayabilirdim, evet aşırı derecede mobbing ve hatta asker gibi devrecilik tertipçilik filan olduğunu çok duydum,
Tekstil sektöründen bir tasarımcı olarak, bu sektörde hiç bir daim umduğunu bulamayacak, muhatap olmak istemeyeceğin ve dahi yolda dahi görmek istemeyeceğin kişilerle konuşacak, her daim değersiz kalacak, ne ki zaten iki tuşa basıyorsun diye seni çok aşağılayacaklar. Bu senin ne kadar tecrübeli olduğuna dahi bakmayacak, şapkadan her daim tavşan çıkarmanı bekleyecekler, iki kelimeyi bir araya getiremeyen bir çok insan ve dahi ne istediklerini bilmeden sana gelip iş yapmanı isteyecek ve yaptığın işi aşağılayacaklar bunlar yıllar yıllar boyu sürecek, sektörde 13. senem bu gün belirli bir seviyeye ulaşsam yarın sabah tekrar bu işe başlamam.
Ancak şu var ki ülkemizde değer görmeyen mesleklerden birisi oldu, arge, ürge, tasarım ve mühendislik.
Bunun yerine işçilik yapıp ne yaptığını bilmen ve dahi neredeyse çalışan işçilerle aynı maaşı alıp, daha fazla bilgi, birikim ve deneyim ile daha çok sorumluluk ve çalışma saati insanı bezdiriyor ve yaptığın işin aşağılanması cabası...
insan hayati uzerinde bunlari yasamam, her meslekde mobbing okdugubu biliyorum kendi ozelime , kisikigime hakarwt edildigi yerde cirkin ordek muamnelesi gorup yapayalniz hemsirelik yaptim idare tarafindan hor goruldum ve bu kisiligime yonelikti de dedikleriniz hemen hwmwn yakin ama benim işle ilgili de ozelestirim var yani alan dişi calisiyorum tibbi bilgim yok birsey yok ve insan hayati soz konusu o an yaoacagin bir atak damgalanmana neden olabilir
tasarimda baskalarinin dusuncelerinden ziyade ben ne noktadayim bunu görebilecegimi dusunuyorum ama garantisi yok bu işin kamu isi kadar hakoisiniz
alan disi calistirilmak idarenin tekelinde biz mudahale edemiyoruz bu arada psikiyatri erkek bile vereceklerdi beni ebelik mezunuyum normalde durum bu yani
personel tacizi ve servis gruplarindan kavga asagilama bunlar cabasi
yocam cevap vermedin ya
evet çalışıyorum o sebeple tam olarak dönemedim yani tercih sizin tabii ki herhangi bir şey diyemem, eğer imkan doğrultusunda ise farklı yerlere atanmaya çalışın derim yok çok sıkıntı ve stres yapıyorsanız tabii olarak sağlığınızdan ve psikolojinizden olmaktansa işi bırakmak daha iyidir
kariyer olarak tavsiyeniz nedir basari noktasibda ben hazirliklarimi yaptim tasarim uygulamalri tipoloji dersleri cizim kursu aliyorum şimdi kontrol edemeyecegimiz şeyler haricinde ne yapmaliyim
Şahsi düşüncem olarak cevap veriyorum, sürekli geç yazıyorum biliyorum, grafik tasarım büyük bir alan, ben bu alanın Dokuma Jakar desinatörlüğü kısmındayım, bir jakar desinatörü olarak tecrübeli olduğum konudan bahsedersem eğer,
1. Sürekli yeniliklere ve gelişimlere açık olmak önemli
2. Takım çalışmasına yatkın olmalısınız
3. Kullandığınız makine ve ekipmanı tanımalısınız ki tasarımda çıkabilecek makine bazlı problemleri size yönlendirmesinler ve çözüm üretebilesiniz
4. Mutlaka dijital bir arşiviniz olması gerekli çünkü yeri gelecek 1 günde 20 tasarım isteyecekler bu da ancak ki arşiv ile mümkün sürekli boşta kaldığınız zamanlarda farklı kreasyonlara uygun bir çok farklı arşiv çalışması yapın
5. İplik, boya, dokuma, örgü, baskı gibi bir çok alanda bilginiz olması gerekli çünkü bu alanda çıkabilecek hatalar da kaliteyi etkilemekte zaten bir desinatör olarak örgü, dokumaya hakim olmalı, iplik bilginiz maliyet hesaplamaları için mutlaka olmalıdır. Boyane kısmında ipliklerle ilgili kimya ve boyar madde, kumaşların hangi sertlik ve yumuşaklıkta olacağı gibi bir çok teknik bilgiye hakim olmalısınız, hangi iplik türünün hangi boyar madde ile boyanacağı
Yaptığınız işin karışımı gibi teknik bilgiler diyelim
Bir tasarımcı sadece tasarımı yapmaz, onun kullanım alanını bilmeli, onun kullanışlı olacağı ve maliyeti konusunda da bilgisi olması gerekir. Yani kısmi mühendislik / teknikerlik arasında bir yerlerdeyiz, Kendi alanımdan bahsedecek olursam eğer bir tasarımcı olarak,
Mühendis kadar bilgili, tekniker kadar kısmi bilgi sahibi (bakım onarım), makinaları çalıştırıp üretimi sağlayabilecek kadar yeteneğim mevcut (vardiyalı üretim sistemi)
Ve burada oluşabilen hatalara, hataların çözümüne, üretim aşamalarındaki aksaklıklara hakimim
Tabii olarak bu çalıştığınız firmaya, sizin hangi dalda çalıştığınıza ve yeteneklerinize göre değişir, mesela mühendislik kısmında daha zayıf ama tasarım konusunda çok iyi arkadaşlarım var, ve ya tam tersi gibi.
Tabii hangi dalda tasarım yapacağınıza da bağlı, mobilya, mutfak, mimarlık, baskı, boya ve dokuma benim bildiğim bazı alanlar
Cevap
7Cevap
Tayin isteyin başka bir ile gidin yeni insanlar yeni çevre anlayışlı insanlar?
olabilir tatlım kolay olmayacak sadece
ne kolay olmayacak
hmm işin içindeysen bilgi verebilir misin
zor gibi gelmedi egitim kapsami kolay, hastanede bizim sistem de var mesela onu ustunden calisiyoz ve en azindan cakisma kaynaklari coook
İyi bir işin var, boş ver
bol tutanakli sikayetli hakaretli dişlamali iş mi ben buyum arkadaşim neyi boşvereyim
Diğer işte macera...
Şimdiki maaşını alabileceksen çık, ne kızıyon bana?
insan hayati ama bu davalik olmaktan cik koekuyorum , ebeyi urolojide caliatirirlarsa boyle olur , bilgin varsa bilgi alabilir miyim alan da calisan biri olarak grafik e ticaret konusunda
Ne yazık ki bilgim yok.
Başhekimliğe yer değişikliği için dilekçe ver
dilekçeyle olmuyor
Saçma fikir hemşire ol kpss den atan
mobbing var sistem kötü kamudayim
uçkere servis bir kere hastane degistim olmadı mutsuzum ortam var sevdirmen lazim yani cabalamana gerek yok sevmeyen sevmiyor zaten
mobbingin ortaainda kaliyorsun
denedim saglik ocaginin doktoru arastirmiş beni bana uygun hemşire degilsin diyip reddetti beni
olmuyormuş, heee sen kamuyu garantide tut diye diyorsun , doğru da bakalım kafam karisik
iç işlerine geçmem polis molis olamam :))
Mobbing mi yapıyorlar?
ya ben samimiyet kuramiyorum ve heryerde ayni sorunlar kahve icecekler onavda katilacagim calisirken onlarla birlikte calisacagim onceki tayin verdigin yerdede adapte olamadim evet caliama ortami kotu daha dun gelmiş arkadaş da senin kaderini belirliyor ve ben alan disi calisiyorum ebeyim uroloji genek cerrahi dahiliye Allah ne verdiyse
yok ben yapmaya kalktiğimda olmuyor yapamiyorum kacinci oldu artik samimuywt kurmaya kalksan da işinle ilgili birseyi takarlar gene ayni muamele denedim işin kotuyse ciddiye almiyorlar birde oratikte de iyi bir hemsire degilim ebelik okudum calistigim alan farkli
oyle olunca kafa karman çorman
5 yildir cevrem yok , arkadasim var, tutanak , sikayetten boguluyorum baskalarina tolerans gececekleei seyleri ve yapayalnizim her yerde ait hissetmiyorum ve idareciler ciddiye almiyor beni kidemli bile değilim olmayacagim da
mesleki tatminsizlik ve mutsuzluk yalnizlik asiri yalnizlik
Tayin iste
verdim burada da ayni sirunlar olunca degistirmeye karar verdim
hmm niye supheli olsun yaa
Bende hemşireyim aynen sen gibiyim of of
ne yaşadın nerede hemşiresin
Hemşirekik insanı bunaltıyor zaten hastalar yakınları idare diyarbakırda hemşireyim siz
İstanbul'da, bunlarda zannediyor ki igne yapip cikiyoruz kahve iciyoruz :) ne yapayim sence
Başka imkan varsa kaç ama benim yok senin ki varsa bekleme bence
kariyer mi degistireyim diyon
hangi birim senin
Enfeksiyon
hmm zor ya kan kulturleri idrar kulturleri kollari sarkik teyzelerden:) ben kan alamiyorum herkesten birde yalakalik yok 5 yildir kankim yok hastanede sevdiremedim kendimi
Sen bunalmışsın
aslinda cok severek başladim ama insanlae boyle davrandikca kotuye gidiyor iş diger verecekleri servisin garantisi yok yukselme yok kurumdaki itibar ortada
Vallah aynen öyle bende bunaldım yeminle tayğn istedim
mutsuzum ve kole gibi kaldim ne bileyim hemsirelerin hepsi uyuz asik suratli dedikoducu
Evet bizim burada da aynı benlik iş değildi ama işte mecbur başkadık
nereye kaç yilliksin
15 yıllık muğlaya istedim
Açtim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?