KızlarSoruyor' um Bizlerin Hepimizin Tam olarak Sorun ve Sıkıntılarımız Nedir Bileniniz Var mı?

Bu ülkede işini doğru düzgün yapan bir tane bile adam kalmadı! Hepinizin toptan Allah belasını versin…

– Tamam, bağırdınız… İçinizi boşalttınızsa şimdi sizden biraz sakinleşmenizi ve bağırmadan konuşarak derdiniz anlatmanızı sizden, rica ediyorum tamam mı güzel kardeşim.

– Ne sakinleşmesi kardeşim! İnsanda sakinleşecek hal mi kaldı? Yeter, burama kadar geldi!

– Nedir kardeşim sizin tama olarak sorununuz?

– Altı üstü bir soru sorup çıkıp gideceğim. Saatlerdir ufacık, basit bir soru için bekliyorum; ağaç oldum resmen burada !

– Tamam da sevgili kardeşim, buraya gelen herkesin kendine has bir derdi, tasası, sıkıntısı, sorusu var. Kimse kimseyi “senin sorunun daha az önemli, benimki daha çok önemli” diye değerlendirip karar veremez. Buraya gelen bu kadar insan keyfine beklemiyor nihayetinde; herkes mecburen bekliyor sırasının gelmesini…

– Bırakın ya! Bunlar hep insanları yormaktan başka bir şey değil. İşini doğru düzgün yapan iki tane adam olsa burada, yeter!

– Peki beyefendi, siz ne iş ile iştigal ediyorsunuz?

– Sana ne benim ne işle uğraştığımdan!

– Hayır beyefendi, sadece sordum. Ne iş yaptığınızı öğrenmek istedim. Ne var bunda? İşveren misiniz? Müdür müsünüz? İşçi olarak mı çalışıyorsunuz?

– Onların da Allah hepsinin belasını versin! Bu ülkede çalışanın hakkını veren, doğru düzgün iş yapan, üreten bir tane adam kaldı mı?

– Peki… Bakkal mısınız? Fırıncı mı? Taksici mi? Dolmuşçu mu? Otobüs şoförü mü? Mesleğiniz nedir?

– Allah onların da hepsinin belasını versin! Bu ülkede müşteri seçmeden, dolandırmadan yolcu taşıyan taksici; kurallara uyan şoför kaldı mı?

– Oto araç ya da başka konularda tamircilik mi yapıyorsunuz?

– Allah o tamircilerin de belasını versin! Ne telefonu düzgün tamir eden, parça çalmadan yapan var; ne arabayı… Hepsi sahtekâr, dolandırıcı!

– Herhalde öğretmen, eğitim görevlisi ya da memursunuz?

– Onların da Allah belasını versin! Doğru düzgün okuma öğreten, gerçekten eğitimli insan yetiştiren bir tane memuru kim görmüş bu ülkede?

– Tarımcı mısınız o zaman?

– Onların da Allah belasını versin! Millete sebze meyve diye yedirdiklerinden… Sahte balından peynirine, zeytinine, yağına, sütüne, yumurtasına, etine kadar içlerinde bir tane doğal, zararsız yok! Kazandıkları, aldıkları yüksek paralar haram zıkkım olsun hepsine!

– Tamam bak canım kardeşim… Saymadık meslek kalmadımı?; herkese verip veriştirdiniz, bela okudunuz. Varsa onlara da bela okuyun hiç kimse hakkınızda maruz klamsın.
Ben sadece size bir soru sordum.
Siz sorulan soruya cevap vermeden nerde ise tam 10 dakakidır bir çok konuda söylemedik saymadık bir şey bırakmadan konuşuyorsunuz. Oysa ben çok basit sırdan bir soru soordum size ve halen de onu öğrenmeye çalışıyorum farkında iseniz.
Siz her şeyi doğru düzgün yapan, ehline uygun ve yeterli memnuniyet veren hangi işi yapıyorsunuz?

– Benim ne iş yaptığım, mesleğim kimseyi ilgilendirmez, tamam mı? Ben bu memlekette kendisine hizmet edilecek, değer verilecek bir tane bile insan görmüyorum… Keşke olsa! Ama yok işte!

KızlarSoruyor' um Bizlerin Hepimizin Tam olarak Sorun ve Sıkıntılarımız Nedir Bileniniz Var mı?