Yani burada senin maaşlı çalışmayı mı yoksa kendi işini kurmayı mı istediğin önemli. Maaşlı çalışmak ve yüksek maaş almak istiyorsan ve akademik yeteneğin de varsa iyi bir üniversite kazanabiliyorsan oku. Ama ticarete atılmak veya zanaat mesleklerinden birini öğrenip kendi işini kurmak istersen o da olur. Yani kendini nasıl mutlu hissedersen öyle yap. Kendi işini kurmayı konusu akademik mesleklerde de mümkün ve daha çok da kazanırsın ama zanaat veya ticarete daha çok ilgin varsa onu seç.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Vasat bir üni okuyup üç harfli marketlerde çalışacağına direkt o markete gir. 4 sene sonra yeni giren eleman olacağına müdür ol.
Vasat ünileri karıştırma
Üniversite okuyacaksan ciddi bir üniversitede ciddi bir bölüm okuman lazım. Diğerleri zaman kaybı bana göre.
Öyle diyorsun da o bölümler şimdi kazandıracağı 100k diyelim doktor diş İTÜ mezunu falan. İş kurarsan ama o parayı yine kazanabilirsin.
Yani burada senin maaşlı çalışmayı mı yoksa kendi işini kurmayı mı istediğin önemli. Maaşlı çalışmak ve yüksek maaş almak istiyorsan ve akademik yeteneğin de varsa iyi bir üniversite kazanabiliyorsan oku. Ama ticarete atılmak veya zanaat mesleklerinden birini öğrenip kendi işini kurmak istersen o da olur. Yani kendini nasıl mutlu hissedersen öyle yap. Kendi işini kurmayı konusu akademik mesleklerde de mümkün ve daha çok da kazanırsın ama zanaat veya ticarete daha çok ilgin varsa onu seç.
Benim isteğim para ve yurt dışı. Üniversite okursam da çok zaman kaybı olacak gibi bilmiyorum 😔
Yurtdışında adam yerine konulmak istiyorsan title önemli. İTÜ mezunu mühendis orada gayet rahat iş de bulur arkadaş da edinir.
Ama onu kazanmak da herkesin harcı değil
Zaten üniversitenin anlamı o olmalı. Herkesin kazandığı yer üniversite olamaz
Ya tutarsa?
Tutarsa çok iyi ama tutmazsa hayatın kayar. Kumara bütün paranı yatırmak gibi.