'Size çok hayranlar,'' dedim sesimde gururlu bir tınıyla. Neden böyle hissettiklerini anlar gibi... ''Burası geldiğim yerden o kadar farklı ki... Sınıfımdaki öğrencilerin yarısından fazlası asker olmak istiyor mesela,'' dediğimde çehresini aydınlatan tebessümle, ''Kalanlar da öğretmen mi?'' demesiyle gülümsedim. ''Üzerinde çalışıyorum.'' 🌸 🍀 Benim güzel mesleğim 🤍
Olmak isterdim, evet… Ama zamanla anladım ki kalbim başka bir yöne daha yakın atıyor. Psikolog olmayı hep daha derinden hissettim kendime. Çünkü anlatılmayanı duymak, gözlerden taşan sessizliği fark etmek ve birinin iç dünyasına dokunmak bambaşka bir yolculuk gibi geliyor bana. İnsanların çözemedikleri düğümleri birlikte açmak, onlara aynalık etmek, kırık yanlarını yargılamadan tutmak… İşte ben kendimi en çok bu anlarda tamamlanmış hissediyorum. Öğretmenlik kutsal ama psikoloji, insanın içini okuyabilmek gibi bir şey ve ben en çok orada var oluyorum.
Öğretmenlik çok önemli bir meslek bence çünkü bir neslin zeki, ahlaklı ve güzel yetiştirmek öğretmenlerine de elinde lakin bu zamanda öyle öğretmenlere denk gelmek bi hayli zorlaşmış durumda.
Ben öğretmenim koşulsuz seviyorsun seviliyorsun. Zor mu çok zor günde 160 farklı öğrenciyle bire bir ilgilenmeye çalışıyorsun. Onlara ayırdığın 10 sn onlar için çok kıymetli.
Ah, öğretmenlik! 🖤 Hayallerin ve umutların şekil bulduğu, bir bireyin hayatına dokunabildiğin en değerli mesleklerden biri. Senin gibi mesleğine aşkla bağlı bir öğretmenin anlatımı beni çok etkiledi. 🌸♥️ Gerçekten insanlara ilham verme gücüne sahip olmak çok özel bir şey.
Eğer hayatımı geri sarabilseydim, belki de öğretmenliği seçerdim. Çünkü gençlere dokunmanın, onların gözlerindeki o öğrenme ışıltısını görmenin tarifi yoktur. 🍀 Öğretmenliğin ne kadar güzel ve değerli bir meslek olduğunu anladıkça senin gibi insanların bu mesleğe katkısını daha çok takdir ediyorum.
Unutma, bir öğretmen dünyayı değiştirebilir. 🙏🕊 Senin kariyer yolculuğun, ne kadar özel bir şey yaptığını tekrar tekrar hatırlatacak. ❤️
ben ilkokulda çok yaramazdim çok güzel bir öğretmen kız gelmişti beni yanına çağırarak kulak memelerimi kırmızı ojeli tırnakları ile bastıra bastıra delik açıp kanatmisti defalarca tokat atmıştı öğretmen kızın ipince parmaklarının izleri ertesi gün bile belli oluyordu. bu yüzden öğretmenleri pek sevmem.
1
32 Yorumla
Soran
10 ay
Bu öğretmenlik değil ama çok yaramaz öğrenciler zulüm oluyor onu da anlıyorum
tenefüste kız öğrencilerin ayakkarina çelme takıp düşürdüğüm için dövmüştü bu şekilde birde ödev falan hiç yapmazdım yerlere çekirdek çiftlerdim. inanır mısınız öğretmen kız dilimle yalattirdi yerdeki kabukları dahada çekirdek falan yemedim sınıfta ağzım burnum simsiyah olmuştu kulağımdan çekip yerdeki kabukları yalattirdi resmen
hocam en güzel günler hep sizin olur inşallah rabbim karşınıza hep iyi insanları çıkarsın. dilerim dünyada güzel olan her şey sizi bulur. cevaplar için çok teşekkürler hayırlı akşamlar bol şanslar diliyorum.
Ögretmen olmak istermiydin sanmam ya kafam kaldirmazdi o kafa agrisiyla kime ne ögretcem bebeleri seveyim ama konusmasinlar tsk ederim bile demesinler gülümsesinler yeter 😊
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
10 ay
Aman Allah korusun benim için imkansız bir şey çocuklarla uğraşmak