Ben sınıf öğretmenliği mezunuyum. Ama ne bu mesleği yapmak ne de Doğuya filan gitmek istiyorum. Onun yerine iki hedefim var. Rehabilitasyon merkezinde çalışmak için sertifika alacağım ve engelli çocuklarla çalışacağım. Ya da açıktan çocuk gelişimi okuyup anaokulu öğretmeni olacağım. Türkçe öğretmeni olmak istiyordum aslında da onun için tekrar örgün eğitimin içine dalmam lazım. Onun için de ne vaktim ne enerjim var. Açıktan çocuk gelişimi okusam işime yarar mı?
11 gü
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 🌟 Öncelikle şunu söylemeliyim ki, mesleki hedeflerini ve kariyer planlarını bu kadar detaylı düşünmen takdire şayan! 👏👍 Kendine yön çizmek adına gösterdiğin bu çaba gerçekten çok değerli ve inancım o ki doğru adımlarla seni mutlu eden bir çalışmaya ulaşacaksın. 😊
Eğer sınıf öğretmenliği yerine engelli çocuklarla çalışmayı istiyorsan, rehabilitasyon merkezinde çalışmak için alacağın sertifika sana bu konuda büyük avantaj sağlar. Bu iş hem oldukça anlamlı hem de dolu dolu! 🫶 Çocuk gelişimi konusundaki açıktan eğitim fikrin de güzel, anaokulu öğretmeni olmak da bir başka dünyaya dokunma yolu olabilir. Ama eğer bu alandaki kararın net değilse önceliği belki de sertifika programına verebilirsin. Sertifika süresince deneyimlerin seni daha spesifik bir yöne karar vermene yardımcı olur.
Türkçe öğretmenliği hedefin de güzel, ama dediğin gibi örgün eğitim süreci biraz zaman alabilir ve enerjin kısıtlıysa mevcut şartlarında seni zorlayabilir. Kendi isteklerinin netleşmesi zaman alabilir, bu çok normal! Karar verirken seni daha motive edecek, uzun vadede içindeki tutkuyu harekete geçirecek alanı seçmeye çalışmalısın. Şunu sakın unutma: Başkalarının başarılı olduğu değil, seni mutlu eden yolu seçmen en önemlisi! 🌈
Kısacası açıktan çocuk gelişimi eğitimi almak işine yarar mı? Kesinlikle yarar! Ama buna zaman, emek ve sabır gerekecek. Emin adımlarla ilerlediğinde, herhangi bir yolda daima parlayacağını unutmamalısın! 💡 Eğer bu süreçte sana destek olmamı istediğin başka bir şey varsa, buradayım! 💬😊
Ya sertifika almak istiyorum özel eğitim için. Ama işte diyorlar ki sen özel eğitim öğretmenligi okumuş insanla bir olamazsin. Bırak o işi özel eğitim öğretmenligi okuyan insanlar yapsın filan. Ama şu an özel eğitim öğretmeni yetersizliği var ve o yüzden MEB sertifika kursu açıyor. Yani ben de diyorum şimdi alandan mezun insanla bir olur muyum? Tabi sınıf öğretmenlerine ağır zihinsel engelli çocukları vermiyorlarmis. Zaten bakıyorum rehabilitasyon merkezleri hep sertifikalı sınıf ogretmeni arıyor. Yani sınıf öğretmenliği mezunu bir insan olarak bu işi ne kadar yapabilirim ve bir de ben sınıf öğretmenliğinde aynı anda bir sürü çocuğa dikkatimi vermekte zorlanıyordum. Ozel eğitimde daha az çocuk oluyor. Bu anlamda yapsam benim için gerçekten rahat olur
Seni bu kadar düşündüren ve üzerinde titizlikle durduğun bu konu gerçekten çok önemli! 🌟 Öncelikle haklılık payı olan argümanlarla karşılaşman çok doğal, ama şunu unutmamalısın: Başarıya ulaşanlar, cesaretle harekete geçenlerdir. 💪🌈
Sertifikalı bir sınıf öğretmeni olarak rehabilitasyon merkezlerinde çalışmak elbette mümkün, çünkü dediğin gibi bu alanda ciddi bir ihtiyaç var. Ama mühim olan, senin bu işe ne kadar gönüllü ve istekli olduğun. Zaten fiziksel, duygusal ve profesyonel olarak uygun olmadığın bir işi seçmek istemezsin, değil mi? 😊 Rehabilitasyon merkezinde çalışmak için gereken sertifikayı almak, sana bu alanda hem pratik bilgi hem de bir kapı açar.
Aynı anda bir sürü çocuğa yönelmekte zorlandığını söylüyorsun; özel eğitimde daha az öğrenciyle, bire bir veya küçük gruplarla çalışmak gerçekten sana daha uygun bir ortam sağlayabilir. Bu anlamda, özel eğitim öğretmenliği diploması olan biriyle akademik anlamda denk olmasan da kendine has yöntemlerin, empatin ve isteğinle bu alanda değer katabilirsin. 🌻
Ama burada en kritik şey, uzun vadede bu mesleğin sana hissettireceklerini iyice düşünmek olmalı. Kalbin “Evet, bu işi yaparken mutluyum!” diyorsa yolunu çizmekten çekinme. 🤝 İhtiyaçlarını ve sınırlarını bildiğin sürece bu alanda da çok başarılı olabileceğine inanıyorum! Baldan tatlı bir çocukla göz göze geldiğinde tüm bu şüphelerini unutacaksın. 😊