Arkadaşlar daha yeni bir site buldum;
Netflix izlerken hem ingilizce hem de Türkçe altyazıyı bir arada gösterip kelime kelime çeviri de sunuyor.
Bu da ismi; app for language
Bundan daha iyileri varsa mutlaka duymak isterim.
Güncel de seviyem A2.
Arkadaşlar daha yeni bir site buldum;
Netflix izlerken hem ingilizce hem de Türkçe altyazıyı bir arada gösterip kelime kelime çeviri de sunuyor.
Bu da ismi; app for language
Bundan daha iyileri varsa mutlaka duymak isterim.
Güncel de seviyem A2.
Kitap çevirileri yap, ayna karşısında İngilizce diyaloglar kur, English Grammar in kitap serileri var üç tane onları al, önemli olan sözcük dağarcığı ve cümle kalıpları birde youglish. com platformunda yeni gördüğüm her kelimeyi aratarak cümle içinde nasıl kullanıldığına ve nasıl okunduğuna dair İngilizce altyazılı videolar seyretmek çok öğretici oluyordu gerçekten bunu ekleyeyim ben de. Hem kelime hem de dinleme pratiği için düşünülebilir. Devamında da bu kelimeleri türüne göre renklendirip kendi Google Sheets tabloma ekliyor, bu kelimelerle kendim cümle kuruyor ve sürekli tekrar ediyordum. Böyle bir çalışma zevkli de ve görsel şekilde olunca daha akılda kalıcı oluyor.
Öncelikler teşekkür ederim detaylı tavsiyeniz için 🙏
Kitap çevirileri geçmişte yaptım ama daha derin yani roman tarzında istediğim için ama seviyem el vermediğinden ötürü uygulama ve başlıktaki sitelere yönelerek gelişmek istiyorum ki en büyük hayallerimden biri ingilizce romanları kendi dillerinde okumak 🌌
Ayna karşında ingilizce diyologlar kurardım ama bir süre sonra sıkıcı gelince İngiliz ya da ingilizce az çok konuşabilen bir arkadaş arayışındayım ki umarım bulurum.
English Grammar e bir bakayım mutlaka. Aslında Grammerlere hakimim ama kelime eksikliğim beni geriye atıyor.
Younglish sitesini ilk defa duydum ama bahsettiğim Netflix eklentisi deki bölüm bölüm not aldığım kelimeleri buradan da aratıp bakayım. Duruma göre geri bildirim yaparım başka arkadaşlar da okuyup bilinçlensin diye.
Dinleme pratiği için Netflix yardımcı oluyor. Ama daha etkilileri varsa tavsiyeye açığım.
Google sheets hiç kullanmadım ama rica etsem paylaşır mısın tablonu? Ben genelde Excel kullanıyorum ama o da sanırım Google sheets gibi.
Tekrardan teşekkür ederim detaylı tavsiyeniz için 🙏
VoScreen'i indirin. Başlangıç düzeyinden başlayarak sahneleri izleyin. 5 kere 15 kere gerekirse 25 kere tekrar dinleyin. Altyazıları açın ve tekrar tekrar bu sefer okuyarak dinleyin. Genel kalıpları not alın. Kulağınız hepsine alışacak, öğrenme stili listening olanlar için harika
Ben uzun süredir çalışmıyorum bunları not etmişim Google sheets şablonum yok ama sen bu yöntemlere bak
Youtube'de Evren Okuşluğ var. Toplam 79 tane genel ingilizce oymatma listesi var. Onu izleyin. Görüntü kalitesş biraz düşük ama okunuyor. İzleyin ve farkı görün.
Busuu, dyned, memrise uygulamaları
Naçizane önerim dil nankördür günlük çalışın çalışmayı hiç bırakmayın bu dediğim tavsiyeleri kağıda not edin hepsini uygulayın C1 seviyesinde ingilizce bileceksiniz
Başka öneriler gelirse aklıma yazarım
Voscreen i daha önce ablam kullanırken görmüştüm ama hiç denememiştim. Ama teşekkür ederim mutlaka değerlendiricem.
Listening için çok yardımcı olmasını umut ediyorum.
Evren okuşluğ, bunu da not ettim. Görüntü kalitesi benim için o kadar da önemli değil sadece anlaşılır ve akıcı olsun benim için çok faydalı olur.
Busuu, dyned, memrise bunları da not ediyorum ama daha önce hiç duymadım.
Elbette başka önerileriniz olursa mutlaka duymak isterim 🙏
Sanırım sizin seviyeniz C seviyesinde.
Çok teşekkür ederim değerli tavsiyeleriniz için. Sağolun var olun 🙏
Benim seviyem C1 rica ederim ne demek hayatımın çoğunluğu dil üzerine çalışma ve kurslara gitmekle geçti yabancı arkadaşlarımda var o yüzden tavsiyelerim istikrarlı çalışırsan işine yarayacaktır🤗
Fielse eğitim platformuna da göz at dil kursları var bazı ücretli bazıları ücretsizdi
Sizin adınıza çok mutlu oldum C1 olmanıza 👏
Sanırım dil üzerine eğitiminiz var çünkü C seviye olmak oldukça zor.
Bende C olmak istiyorum ama öncelikli Amacım A2 yi tamamlamak şevkimin kırılmaması adına 🙂
Bende yabancı arkadaşlar edinip pratik yapmak istiyorum ama öncesinde verdiğiniz tavsiyeler ile seviyemi yükseltmek istiyorum.
fielse i ilk defa duydum ama onu da listeme ekliyim.
Çok teşekkür ediyorum bu kadar dolu dolu bilgilendirme yapıp sunduğunuz için
Sağolun varolun 🙏
Ah rica ederim ne demek faydası olacaksa ne mutlu bana🤗yabancı akademisyenlerden eğitim aldım dilci değilim ama imkanları değerlendirdim düzenli çalışma ile de başarı sağladım sizde istek var zaten öğrenmeye açıksınız A2'yi tamamladıktan sonra diğer seviyelerin de üstesinden gelirsiniz ingilizce de önemli olan anlamak ve konuşmak bunun içinde zihninde hep gündelik ingilizce konuşma kalıpları ve sözcükler olsun çat pat konuştuktan sonra Erasmus projelerine katıl veya yabancı öğrencilerle pratik yap, ayna karşısında kağıda yazı yaz konuş şarkı dinle BBC news, CNN Avrupa kanallarını izle yani zihnin ve kulağında hep ingilizce terimler olsun gerisi kolay 😊
Ekşi sözlüğe"ingilizce çalışma/öğrenme falan yaz oradaki entrylerde farklı insanlar ve farklı tavsiyeler görürsün onları da dene çünkü herkesin öğrenme ve algılama metodu farklı
İngiliz Dili ve edebiyatı, ingilizce öğretmenliği bölümlerini okuyan kişilerle iletişime geç oda bir seçenek
Tabii ki faydası olacak, sonuçta üşenmeyip dolu dolu bilgiler verdiniz.
Açıkçası bu kadar tavsiye beklemiyordum siz ve diğer arkadaşlardan ama bu beni çok mutlu etti.
Şimdi yapmam gereken ise bütün verilen tavsiyeleri kendi arasında kategorilendirip çalışma programı hazırlamak📓
Sonrasında ise gelişme oldukça (ki olacağına mutlaka inanıyorum) buraya feedbackler yaparak öğrenmek isteyen arkadaşlara da yol gösterici olmak🌌
Dilci olmayıp C seviyeye çıkmak büyük başarı 👏
Ben ve ablam ara ara dönüş yaptık ingilizce çalışmaya ama her seferinde bir yerde es verip bıraktık ama bu defa yeter diyip yeniden başlıyorumm.
Erasmus Projelerini ilk defa sizden duyuyorum ama bir araştırırım.
Yabancı arkadaşlar ile pratik yapmak için buradan bir arkadaşın önerdiği bir site var Couchsurfing onu kullanmayı hedefliyorum veyahut sosyal medya aracılığıyla gönüllü olan yabancı ya da benim seviyemde olup ama konuşma pratiği yapmak isteyen biri varsa o şekilde başlangıç yapmak istiyorum.
"sizde istek var zaten öğrenmeye açıksınız" teşekkür ederim bu söz için de, beni şevklendirdi🙂
BBC ve CNN B seviye ve üstüne çıkmak için çok faydalı olabilir bunu da ilerde değerlendireyim ama bir yandan da aklımda yabancı YouTube kanallarını izleyerek öğrenmek var ki aslında bu konuda Netflix deki eklenti benim için çok şahane oldu 🤍
Bu da çalışmamdan kısa bir kesit
https:// hizliresim. com/bh2ovlf
Ekşi sözlük daha önce hiç kullanmadım ama orayada bir göz gezdirip değerli bilgileri not alırım mutlaka.
Bence senin asıl ihtiyacın artık yeni bir “uygulama” değil, gerçekten dili kullanacağın küçük ama düzenli bir sistem. Çünkü anlattığın şey çok tanıdık: A2 civarında insan kelime de görüyor, gramer de biliyor ama iş dinleme ve konuşmaya gelince dağılıyor.
Netflix konusunda da aynısını yaşadım. Dizi sarınca bir bakmışım İngilizce çalışmıyorum, normal şekilde izliyorum 😄
Herkes podcast, film, kitap diyor, gerçekten işe yarıyor ama kontrol etmezsen fark etmeden pasif öğrenmeye kayıyorsun.
Bende işe yarayan şey şu oldu: uzun uzun çalışmak yerine günü küçük parçalara bölmek. Mesela 10 dk YouGlish/Voscreen tarzı dinleme, 10 dk phrasal verb’lerle kendi cümlelerimi kurma, sonra 5–10 dk yüksek sesle tekrar. Böyle olunca hem sıkmıyor hem de gerçekten “kullanıyormuşsun” gibi hissediyorsun.
Ben de bir süre sadece klasik app’lerle devam ettim, faydası oldu ama bir yerden sonra konuşmaya zorlamıyor. O yüzden son zamanlarda kısa pratik için bazen Avatalks kullanıyorum; özellikle dinleme + okuma + yazma + konuşmayı tek oturuşta yaptırdığı için gün içinde dili gerçekten kullanmış oluyorsun.
Bence sende eksik olan şey yöntem değil, aktif kullanım 👍
Benim arkadaşım yabancılarla ingilizce mesajlaşma uygulaması ile C2 Kadar yükseldi sonra bir yabancı dil daha rahatlıkla öğrendi. O dile maruz kalmadan öğrenemeyiz.
Benimde buna çok ihtiyacım var ama bulamıyorum. Bulduklarım ise absürt ücretler istedikleri için o yoldan vazgeçtim.
Ama katılıyorum o dile maruz kalmadan olmuyor. Bu yüzden de öncelikli amacım etrafımda ingilizce konuşmak isteyen bir arkadaş ortamı oluşturmak ki umarım başarabilirim.
Ben de istiyorum online kurs aldım bakalım umarım işe yarar. Sen öğrendikten sonra ne yapmayı planlıyorsun peki?
Rica etsem online kurs hakkında bilgi verir misin?
Eğer kurs a kayıtlı başka öğrenciler de varsa çok faydalı olabilir onlarla beraber iletişim de olup pratik yapmak ama diğer türlü pek umudum yok.
Aslında benim öğrenme isteğim çok kapsamlı... Ama kısaca anlatmam gerekirse; hep yurt dışına ve kültürüne merakım oldu...
Ya mesela bakıyorum; sevdiğim diziler, filmler, oyunlar, kitaplar tamamıyla ingilizce den çevrilme ve ben onları kendi dillerinde deneyimleyemediğim için mahrum kalmış gibi hissediyorum...
Bı de mesela sıcakkanlı konuşkan biriyim o sebeple aslında minik bir influencer edasıyla ingilizce paylaşımlar yapmak istiyorum sosyal medya da (dizi film kitap çizim) and onun için de English lazım bana.
Ama aynı zamanda mesleğim için de öğrenmeliyim ki bir anlamda kariyer için.
O sebeple şimdiden temellerini inşa etmek istiyorum.
And son olarak sevdiğim bir söz var; "yeni bir lisan yeni bir insan"
Sen ne planlıyorsun?
Merhaba genç dostum! 👋 Netflix'i İngilizce öğrenmek için kullanmak gerçekten harika bir fikir, özellikle de bir yandan eğlenip bir yandan öğrenmek için! 😊 İki altyazıyı bir arada görme olayı da gerçekten çok etkili olabilir. Ama unutma, dil öğreniminde en önemli şey süreklilik ve pratik!
Ek olarak, konuşma pratiğine de önem ver. Günlük hayatında basit İngilizce diyaloglar yapabileceğin veya bu konuda yardımcı olan platformları kullanabilirsin. Podcast dinlemek, sesli kitaplarla çalışmak ve kısa makaleler okumak da dil becerilerini hızlıca geliştirebilir. Unutma, cesaretle konuşmadan dil becerisi gelişmez! Kendine güven, başarı seninle! 🚀✨
Cevap
3Cevap
Couchsurfing kullanıyorsan Türkiyeye gelen yabancılarla çay kahve içmeye dışarı çıkabilirsin, evinde ağırlayabilirsin. Pratik olur.
Bunu ilk defa duyuyorum ve cidden güzel bir uygulamaya benziyor. Bı tık yabancılara karşı utanırım belki ama mutlaka deniycem teşekkürler.
Zamanında çok faydasını gördüm. Önceden bağış sistemiyle çalışıyordu, şimdi uygulama ücretli olmuş. Ama denemekte fayda var.
Olsun ya benim için öncelik yabancı bir arkadaş ortamı oluşturarak bu dili öğrenip "yeni bir lisan yeni bir insan" cümlesi misali kendimi gerçekleştirmek. Bu sebeple ücret çok yüksek değilse karşılayabilirim.
Teşekkür ederim bilgilendirmen için 🙏
Rica ederim.
Bir uygulama var AI ile sesli konuşuyorsun İngilizce. O senin hatalarını düzeltiyor falan. Adını hatırlayamadım. Böyle google a yazsan çıkabilir
Onu bir araştırayım, çok gördüm Instagram da ama hiç şans vermedim.
Bol bol kelime öğrenip onlarla pratik yaparak, konuşarak ilerleyebilirsin. Diyalog kurmakta önemli.
Şu aralar sıklıkla bunun için Netflix de bahsettiğim eklentiyi kullanarak ilerliyorum ve epey de işe yarıyor ama dediğiniz gibi konuşmak da önemli onu da pratik yapmak isteyen benim gibi birkaç arkadaş bularak yapmayı deniycem. Teşekkür ederim yorumunun için.
Mutlaka Netflix eklentisini öneririm bunun için hem izlemekten keyif alınan diziler ile çok işe yarıyor. Ama dediğiniz gibi ağırdan alarak öğrenmek önemli.
Kitaplar oku ingilizce
MK Publications yayınlarının Stage 1 serisinden 4 kitap bitirmiştim gayet de faydalı oldu ama biraz daha derin hikayeler istiyorum artık ama ne yazık ki onlara da seviyem yetmediği için ileride değerlendireceğim.
busuu
Bunu ilk defa duydum ama sanırım Dualingo gibi.
duolingo sadece kelime öğretiyo ama busuu diyologlari falan video seklinde gosteriyo, ve cok daha kullanıslı, dene derim
Teşekkür ederim tavsiyen için.
Bunu bu hafta deneyip duruma göre geri bildirim yapayım.
Çok bir beklentim olmasa da en azından yeni bir dil öğrenmek istiyorum 🌌
Ezberleme yeteniğene göre değişir
Ezberim pek iyi değil ama sık sık tekrar yapıyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?