Selam KS yarın işe başlayacağım ama içimde bi tereddütlük hissi var bilmiyorum içimde bi sıkıntı var yani. Başvurduğum yeri işin olsun diye bi uygulama var orada iş ilanları paylaşılıyor ordan bulup başvurmuştum kadın kendi bana dönüş yapıp görüşmeye çağırmıştı beni.
Part time bir iş günlük 700 tl Saat sabah 10:00 öğlen 16:00 arası 30 dk yemek molası Yoğunluk saati sabah 11 öğlen 14:00 a kadar oluyormuş sonra ortalık sakinleşiyormuş Haftalık 3.500 tl parayı da elden veriyor sigorta yok eskiden varmış ama sonradan çok talep olmayınca iptal etmişler.
Görüşmeye perşembe gitmiştim cumartesi sabaha kadar cevap bekledim yazmadı bende merak edince kendim öğlende yazdım öyle dönüş yaptı bana ve pazartesi başla dedi Kadının konuşma tarzı iyiydi ama bi soğukluk var gibiydi aşırı sessiz biriydi ses tonu da çok ince ve sakindi ağır hareket eden birine benziyordu. İşi ayrıntılı anlatması çalışma şartlarını filan anlatması hoşuma gitti eski bi çalışanından örnek vermesi de hoşuma gitti ama bilmiyorum acaba başka işlere mi baksaydım diyorum şimdi.
Harika bir suç.. Sigortasız işçi çalıştırmak yassak.. İşçinin sigortasını yapmayan insqn iyi olamaz.. Hakkını vermeyen hiç olamaz.. Önce doğruları yapsın.. Eleman istemese mecbur kardeşim deyip kendi yapmalı.. Ne güzel ülke valla.. :))
Sigorta olmaması kötü eğer öğrenciysen ve part time olarak yapacaksan bir ihtimal düşünebilirsin ve çalışabilirsin bu işte ama eğer düzenli olarak çalışmak için iş arıyorsan bu iş pek iyi görünmüyor. Hem maaş olarak hem de sigortasız çalıştırdıkları için.
Ama part time için maaşı iyi değil mi asgari ücret 22 bin benim alacağım para eğer devam edersem 14 bine yakın para olacak eski iş yerimde 10 bin üstüne çıkamıyordum
Doğru ama şu var eğer ki senin düzenli çalışmak gibi bir amacın varsa yani okul okumuyor ve bunu meslek olarak yapacaksan sigortadan yana kaybın olacak. Senin sigortanı yatırmadığı için bu parayı veriyor zaten eğer sigorta yapsa ona maliyetin çok daha artacağından bundan kaçınıyor yani bu günü kurtarır ama ilerisi için aynı şeyi söyleyemeyiz.
Açıktan üniversite okuyorum aslında ben uzun vadede çalışmak istediğim bir iş arıyorum demiştim kadına kadın da biz de bizimle uzun süre çalışacak birini arıyoruz demişti
Sigortasız uzun süre çalışacak kişi mi olur yani onlar açıkçası uzun süre çalışacak köle arıyorlar gibi duruyor. Bence sen 8-5 çalışılan bir iş bulsan hem sigortan olur hem de asgari de olsa para kazanırsın ama bu şekilde sigortasız çalışmanın çok dezavantajını yaşarsın en basitinden hastane hizmetlerinden yararlanman bile problem olabilir çünkü belirli yaştan sonra okul okusan da sigortadan yararlanamıyorsun ve dışarıdan yatırman gerekiyor. Eğer ben kendi mesleğimi ele alana kadar geçici biraz harçlık olsun diye yapıyorum dersen başka tabi ama bu işi yapacaksan sigortasız işten uzak dur çünkü yarın bir gün bir iş kazası vs bile olsa hiçbir hakkın yok
Bence ilk olarak nasıl bir iş aradığını netleştirmen gerek yani bu işi eğer ki okulu bitirdikten sonra da yapacaksan ki muhtemelen farklı bir alanda okuduğundan yapmayacaksın diye tahmin ediyorum o durumda en kötü bir süre çalış bir gör ama uzun süre sigortasız bir işte devam etme
Ben aslında çalışma saatleri uygun olan iş yükü çok ağır olmayan bir iş arıyordum kart borcum var bir de ondan acil olarak iş arıyordum bunu bulunca saatleri de uygun olunca görüşeyim dedim fazla elemanları da yoktu müşteri kapasitesi tek seferde 110 kişi geliyormuş öyle dedi kadın hani büyük bir yer değil
Eğer çalışma saatleri sana uygunsa ve işin de pek ağır olmadığını düşünüyorsan tabi çalışabildiğin kadar çalış ve mezun olunca da kendi işin her ne ise o mesleği yapmaya çalışırsın
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
8
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
11 ay
İstanbul'da yaşıyorsun, hangi ilçede? Biraz teknik bir şeyler öğrenmeye bak ülkedeki şirketlerin yatısı İstanbul'da zaten, aksi halfde ne düzgün bir maaş ne de düzgün bir geleceğin olur.