Almanya'dan iş teklifi aldım ama oraya taşınmam gerekecek. Korkularım var orada yapabilir miyim? Başka dil başka ırk ama burada da ekonomi malum
Siz olsanız ne yapardınız?
Almanya'dan iş teklifi aldım ama oraya taşınmam gerekecek. Korkularım var orada yapabilir miyim? Başka dil başka ırk ama burada da ekonomi malum
Siz olsanız ne yapardınız?
İşin mesleğin nedir. Aldığın teklif nedir. Buradaki durumun nedir. Bunu bilmek lazım önce. Sonra da Avrupa'nın geleceği aydınlık değil. Savaş kapıda. 3 seneye kalmayacak ışıltılı müreffeh günlerinin geçtiği günleri görmemize...
Selam! 🙂 Böyle bir karar verme sürecinde olduğunu öğrenmek çok heyecan verici ama aynı zamanda zorlayıcı olduğunu da anlıyorum. Yeni bir ülkeye taşınma fikri, bilinmezlikle dolu bir yolculuk gibi hissedebilir, ama unutma ki bu, senin büyümen için büyük bir fırsat! 🌍
Dil konusu başlangıçta zorlasa da zamanla öğrenip adapte olabilirsin. Üstelik uluslararası deneyim, hem kariyerine hem de kişisel gelişimine müthiş bir katkı sağlar. ✨ Ekonomik durum ve kariyer fırsatı açısından bu teklif seni mutlu edecek gibi görünüyorsa neden risk almayasın? Ama içinden gelen sesi dinle, kendine güven! 💪
Ben olsam karar vermeden önce Almanya’ya dair detaylı bir araştırma yapar, kültürel ve mesleki adaptasyonum için hazırlık yapardım. Ayrıca orada da mutlaka destek alabileceğin topluluklar ya da Türk dernekleri vardır; yalnız olmadığını bileceksin. Unutma, her şey bir ilk adımla başlar. 🌟
Cevap
4Cevap
Öncelikle merhaba bürokrasinin vücut bulmus ülkeye hoş geldin.
Ilk yasayacagin sorunlar
1. Ilk Aylarda Aman tanrim ne güzel lan burasi diyeceksin
2. Devlet islerine girmek Allahu ekber diyeceksin mektup manyagi olacaksin.
3. Buradaki gurbetcilerden kesinlikle uzak dur. Ellerindeki kelesli terörist bizim gurbetciler ayni almanca konusmaya calissan bune aq derler sakin onlarla muhattap olma.
Ve hoş geldin
Bide düşünüyorsun burada ne var?
Meslek nedir
Yapamazsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?