23 yaşında tıpa hazırlanmak?

Arkadaşlar selam iyi geceler. Ben bir sağlık bölümünden mezunum ancak iyi bir bölüm değil. Ataması az olmasına rağmen ailem atanmamı istiyor. Çalışırsam atanırım evet ama maaşlar az. Kalbimde yatan meslekse Tıp. Girdiğim zaman 32 de mezun olacağım ama bunu sorun etmiyorum, ekonomik olarak bi sıkıntım yok ortalama bir ailedeyim tek çocuğum. 2 yıl boyunca hazırlanmayı düşünüyorum tyt ve ayt olarak ikiye bölmeyi düşünüyorum. Ayt ye daha çok zaman kalacak şekilde tabiki. Bir yandan eğer olmazsa diye açıktan tıbbi sekreterliği de okumayı düşünüyorum. Bu sene ailem Kpss’ye hazırlanıyorum diye bilecek ama ben üni sınavına hazırlanıyor olacağım. Sizce iyi mi? Annem önce atan, eğer tıp kazanırsan kimse sana okuma demez diyor. Zaten arkamdalar her türlü ama. İşte demek istediğimi anladınız. Sizce ne yapmalıyım? Eğer atanırsam sonuçta akşam işten gelicem ve yapamam diye düşünüyorum. Ve 2 yıl çalışsam da eğer olmazsa zaten ertesi sene (2028) yine Kpss senesi. Oraya odaklanırım diye düşünüyorum. Sizce?

23 yaşında tıpa hazırlanmak?