Bir süre jsin inceliklerini öğrenip kendi yaptığım tatlilarla kafe açma fikrim var🥺 uzun zamandır istiyorum ama aşçılık uzaktan göründüğü kadar kolay değil gibi bunun yanı sıra iş imkanı olduğundan sivil hava ulastirma işletmeciliği de düşünüyorum sizce hangisi daha mantikli
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Ben esnaf olduğum için ticaretten yanayım cafe açmak mantıklı
Ama 2 sene okusam kendimi de 2 senede bir yerlere atıp geliştirsem nerden baksan 4 sene sonra ancak açabilirim.
Sermayen varsa okumama gerek yok
Sermayem yok da ben öyle istemiyorum zaten her şeyi kendim yapayım kimseyle anlasmam vs olmasın istiyorum her şeyi istediğim gibi pisireyim
Öyle çok zor olur her işe koşarsan iş yapamazsın işin büyümez olduğun yerde kalırsın para kazanamazssin işletme açacaksan sen beyin takımında ol bırak işin yükünü senin için başkası sırtlasın
O zaman hayalimin de bi anlamı kalmaz
Ortak girmek gibi mi diyorsun
Ortak olursa kazanca da ortak olur eleman çalıştır diyorum sende fantezi olarak mutfağa yine gir ama aktivite olarak gir mecbur olduğun için değil
Tamam da bunlar isler büyüyünce olacak şeyler yeni açıp eleman tutsam bi de dimdizlak kalirim
Ya da bilindik bi kafenin adını satın alırım kirasını öderim
Bilindik bir kafe dediğin yani frenchchise onların çoğunda onların ürünlerini satıyorsun sözleşme gereği kendi yaptıklarını satmana izin vermezler
İşler büyüyünce diye bir şey yok tek başına hem mutfağa hem kasaya hem servise hem siparişe nasıl koşacaksin sen beyin takımında ol dediğim de bu elemanlar işi yapsın sende yönet
Tamam da ilk açılıştan elemanlara verecek parayı çıkarabilecek miyim ki
Hem. belki tutmaz bilmiyorum
Bu ihtimaller için sermayen var mı felan diye sordum
Şimdi işletmeciliği değerlendirdik birde sivil havacılığa bakalım
Sivil havacılık da da imkan yok yani atama yok büyük firmalar da hep referans istiyor yani biraz şans oluyor o iş
Özel sektör zaten uçakların kalkisini falan ayarliyorsun
Bahsettiğin firmaların hepsi kurumsal şartları iyi şirketler onlar da personel alacağı zaman en az 1 yabacı dil bileni alıyor yüksek lisans istiyor çevrende 1 kişi işe girdi diye seni de alacaklar diye bir şey yok
Bu arada kaç yaşındasın
20 yasindayim
Nerede yaşıyorsun biraz da sana göre bir tavsiye vermek istiyorum daha önce bitirdiğin bir bölüm var mı hobilerin neler elinin yatkın olduğu sevdiğin başka hangi iş var bir iş tecrüben var mı
Dümdüz biriyim ya tatlı yapmayı falan sevdiğimden kafe açma hayalim vardı işte onun dışında bi numaram yok ama ticarete atılmak da istiyorum bir işe bağlı kalmak istemiyorum
Hayalle iş kurulmaz ama yaşın genç önünde bir çok fırsat olabilir
İstanbul'da meslek kursları felan var ücretsiz nerede yaşıyorsun
Okul okumak istiyorum ve bence hayalle olur zaten:)
Esnafim derken napiyosunjz siz
Eğer okumak istiyorsan tâbi ki oku derim ama attığın taş düşürdüğün kuşa değsin insanlar sanıyor ki üniversite bitince hemen iş var yok öyle bir şey kendini geliştirmeye sürekli devam et hayal kısmına gelince de piyasa bir hayal uğruna iş kurup batan insanlarla dolu 1 kişi yaptı diye 100 kişi de o işe giriyor sonra 99 u batıyor uzmanı olmadığın işe girme önce öğren uzman ol
Hakkına da hayırlısi bu sene yks ye giriyor musun
inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firmam var
Evet yarın gireceğim
Kaptanlık veya zabitlik hakkında ne düşünüyorsun ben pek sıcak bakmıyorum ama birkaç sene dişimi sıkıp iyi biriktirip rahat yaşayabilirim gibi
Kaptanlık da biraz hayal gibi
Zabitlik ise nasıl olur hiç bir fikrim yok ama iş bulmak kolay olmaz çünkü sertifika satan kurslar var
Kaptan olmak o kadar zor bir şey degil zaten açık deniz stajı zorunlu daha sonra direkt alınıyorsun zaten ama bi kadın için o kadar erkeğin içinde olmak korkunç geliyor
Keşke ne istediğimi bilsem neyse yarın her şey bitiyor zaten
Hadi hakkına hayırlısı umarım iyi geçer sınavın
İnşallah teşekkür ederim
Sivil ulaştırma dayama kurtarma falan neyse adı o