Dolandırıcılar mı?

Merhabalar, Instagram üzerinden online eğitim veren uzaktan panel adlı bir siteye başvuru yaptım. kendileri beni aradılar 3,4 gün sonra. Uzaktan çağrı merkezi eğitimi için başvuru yapmıştım. Bana eğitimden bahsettiler, kendileri video atacaklarmış biz onları izleyecekmişiz. bana şifre verdiler onunla siteye giriş yaptım. site çok basit bir site ve sitede videolar var eğitimle alakalı. 160 sayfalık ve daha fazlası olmak üzere belgeler ve videolar var. Benden TC istediler birde bir yakınımın numarasını istediler. İkametgah adresimi verdim, eğitim sonunda sertifikam e devlete işlenecekmiş ayrıca kendileri bana kulaklık vs. Çağrı merkezinde kullanılan ürünleri göndereceklermiş. 3000 TL ücret var eğitim için. Cayma bedeli de sendika bilgilerim onaylandığı için aynıymış.15 hazirana kadar ücret ödemesi yapmam gerekiyormuş. Herhangi bir sınav olmadan ve imza olmadan belge çıkartmalarının suç olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden sonradan da olsa kafama dank etti dolandıcı olabilecekleri. 15 temmuzda işe hemen başlatacaklarını söylediler. Biraz araştırma yaptığımda 2,3 şikayet gördüm. Para ödemek istemeyenler olmuş ve bu şahıslar avukata vereceğiz sizi demişler vs. İnsanlar için. Ne yapmam gerekiyor sizce güvenilir midir değil midir?

Dolandırıcılar mı?