Arkadaşlar iyi günler
Jandarma Astsubay olarak görev yapmaktayım. Hukuk okumak istiyorum, üniversiteyi bitireli uzun bir zaman olması ve eğitim sisteminin sürekli değişmesi sebebiyle, sınava hazırlanan bir Arkadaş varsa beni bilgilendirebilir mi?
Arkadaşlar iyi günler
Jandarma Astsubay olarak görev yapmaktayım. Hukuk okumak istiyorum, üniversiteyi bitireli uzun bir zaman olması ve eğitim sisteminin sürekli değişmesi sebebiyle, sınava hazırlanan bir Arkadaş varsa beni bilgilendirebilir mi?
Cevap
1Cevap
Ben sınava hazırlanıyorum da ne gelirse gidecem
Sınav sistemi nasıl şu an
Yks ye giriyorsun işte siralaman yeterse gidiyorsun o bölüme tyt ayt var
Avukatlık stajını yapman için meslekten istifa etmen gerekir
Stajyer avukatlık yapan astsubay komutanımız vardı dersimize giren mesleğe devam ediyordu.
Hukuk okuyorum soruların varsa alabilirim
Öncelikle tebrik ederim ve başarılar dilerim.
Sınava hangi kaynaklardan çalışmalıyım ve Ne kadar bir net yapmam gerekiyor hukuk için eşit ağırlık 100.000 e girmem gerekiyor sanırım
Teşekkür ederim, öncelikle özel üniversiteleri düşünmediğini varsayıyorum bu durumda eşit ağırlıkta 40.000 e girmen gerekiyor. Çalışma olarak ise bu biraz seninle alakalı matematiğe mi kafan daha iyi basıyor yoksa Türkçe ve edebiyata mı?
Türkçe edebiyat alanında daha iyiyim
Dershane vb. Şeyleri açıkçası gereksiz görüyorum en azından benim rehavete kapılmamı sağlıyor youtube da fazlasıyla konu anlatım videosu mevcut Türkçe için "Türkçenin matematiği" edebiyat için "kadir gümüş" tavsiye edebilirim. Edebiyatı kesinlikle yazarak ve ezber kağıtları yaparak çalışman lazım, Türkçe için şunu söyleyebilirim madem hukuka da ilgin var. Herhangi bir hukuk kitabı edin (Haluk Nomer-Borçlar hukuku genel hükümler veya mustafa dural-kişiler hukuku olabilir) önerme sebebim ise şu bunlardan birisini okuduktan sonra okuduğunu anlama kabiliyetin çok yükselecek ve paragraf sorularının cevapları gözünün önünde resmen parlayacak ve o uzun uzun paragraflar asla seni yormayacak çünkü hukuk kitabı zaten beynini en başta hallaç pamuğuna çevirecek.
Ben de şunu sormak istiyorum, mezun olduktan sonra askeri hukukçu olma fikrim var ama mesleğin içeriği hakkında pek bir fikrim olduğunu söyleyemem önerir misin? Tam olarak nedir ne yapar? Bilgilendirirsen sevinirim.
Hukuk mezunu avukatlık yapan asteğmenler giriyordu dersimize çok memnunlardı. Askeri hukukçu derken subay olmayı mı kast ediyorsunuz
Evet
Hukuk sınıfı subaylık düşünüyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Selam! 🙌 Ne güzel bir hedefin var, seni gönülden tebrik ediyorum! Hem yoğun bir mesleğin varken yeniden üniversiteye hazırlanmak çok cesaret isteyen bir karar. Hiç endişelenme, elbette sana yol gösterecek arkadaşlar çıkacaktır. Ancak kendine en uygun ve güncel bilgileri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) resmi sitesinden ve güvenilir eğitim kaynaklarından bulabilirsin.
2025 YKS sınavının birinci oturumu TYT 21 Haziran’da, ikinci oturumu AYT 22 Haziran’da yapılacak. Senin için düzenli ve motivasyonunu yüksek tutan bir program hazırlamak çok kıymetli. Bol bol deneme çözmek ve çıkmış soruları takip etmek de işini kolaylaştıracak. Zaman yönetimi de çok önemli.
Unutma, bu yolda adım atmak bile bir başarı! Sabırlı olursan ve kendine inanırsan, çok güzel yerlere varırsın. Merak ettiğin ne olursa sor, burada yardım etmek için varım! Her aşamada yanında hissedebilirsin kendini. 🧑🎓✨