Mezuna kaldım. Soranlara ikinci kez gireceğim derken utanmam gerekir mi 🤷‍♀️?

Merhabalar , mezun bir yks öğrencisiyim ama sanırım sadece sözde öyleyim, geçen sene girdim ama hiç çalışmadım çünkü mezuna bırakmak en başından aklımdaydı sonra o kadar kötü ilerledim ki daha doğrusu buna ilerlemek bile denmez tamam daha erken tamam yazın dinleneyim biraz başlarım tamam yetişir daha var diye diye inanır mısınız ben şu an tyt hakkında paragraf çözmek dışında hiçbir şey bilmiyorum ve evet ben mezunum nasıl bir akıl tutulması yaşadım ki mezun olduğum halde zerre kadar çalışmadım daha kendim bile çözebilmiş değilim, aslında başladığım zamanlar oldu ama o düzeni bir haftadan fazla sürdüremedim araya hastalık girdi o masaya oturamadım sonra da hiç oturmak gelmedi içimden aslında doğru tabir bu değil çok istedim oturmak çabalamak normal mezunlar normal yks öğrencileri gibi olmak ama içim ne kadar çok istediyse ayaklarım o kadar gitmedi o masaya bilmiyorum insan istese her şeyi yapar derler bence de öyle ama ben çok isterken niye yapamadım bilmiyorum belki de istediğimi sanıyodum aslında gerçekten istemiyodum bilmiyorum ben daha neyi isteyip istemediğimi çözemedim ki kendime düzen kurayım zaten hayatım boyunca hiç düzeni olan biri olmadım bunu aşamadığım için de kocaman bir seneyi çöp ettim hep kendimi suçluyorum ama aile meseleleri kişisel mevzular çevre baskısı falan fistan benim moralimin düzgün olduğu bir gün olmadı ki ders çalışıp bişeyler öğrenmek isteyim , diğer insanları bilmem ama benim için de en çok bu önemliydi çünkü kafan bir sürü şeyle dolu olunca moralin yerlerde olunca yataktan çıkmak istemiyosun bu olayı tek ben yaşamıyorum bence , bir de ailesi sonuna kadar destek olan her türlü imkanı önüne seren onun için çabalayan onu bu zorlu süreçte yalnız bırakmayanlarla nasıl yarışıyım ki ben, ben hep tek başımaydım hâlâ da öyleyim , neyse boş yaptım biraz vaktinizi aldım helal edin asıl sorum şu aslında bu saatten sonra çalışsam da Ankara içinde bir yeri tutturmam sanırım artık aşırı zor gibi görünüyo şehir dışına da izin cıkmadığı için mecburum Ankara 'da okumaya, 3. kez girmek gerçekten çok mu kötü bir düşünce verir insanlara? Yani ben yanlış yaptım biliyorum ama hayat devam ediyor sonuçta Allah uzun ömür yazmışsa başardıgını görene kadar çabalamak gerek bence ben zaten dersimi aldım aynı canım tekrar yapmam bu sefer afedersiniz köpek gibi çalışırım ama ailem çevrem akrabalar falan susmayacaklar niye yapamadın hiç mi çalışmadın bir sürü senaryo geçiçek kafalarından... Sizce benim soranlara üçüncü kez giricem derken utanmam gerekir mi? Sizce Utanç verici bir şey mi ikinci kez mezuna kalmak?

Mezuna kaldım. Soranlara ikinci kez gireceğim derken utanmam gerekir mi 🤷‍♀️?