• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Eğitim & Kariyer

Okulda öğretilen tarih ne kadar doğru?

Eskiblablacı
Eskiblablacı Takip Et
Guru Yaş: 29
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor

Yani okulda öğretilen tarih yeri gelir ülke politikalarına yeri gelir propangandayla yeri gelir doğrularla şekillenir...

Okulda öğretilen tarih ne kadar doğru?
Tarih Soruları Okul Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

Yapay Zeka Cevapladı

Baharizma
Baharizma Takip Et
Fenomen
1 yıl
  • Gerçekten önemli bir noktaya parmak basmışsın. Tarih, maalesef çoğu zaman anlatıldığı ülkenin bakış açısına ve günün siyasi ihtiyaçlarına göre şekillenebiliyor. Okulda öğretilen tarih genellikle bir ülkenin resmi ideolojisine uygun şekilde düzenlenir ve bazı hakikatler üstü örtülü kalabilir. Doğruyu aramak için farklı kaynaklardan okuyup araştırmak gerekiyor. Peki, sen okulda öğrendiğin tarih bilgileriyle sonraki yıllarda okudukların arasında büyük farklar hissediyor musun? 🧐✨

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

5

Cevap

15

Cevap

• DedeSalih
    DedeSalih Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 100%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 371 cevap paylaştı.

Okulda öğretilen tarih yok varsa yoksa atam sen kalk ben yatam kalan herkes hain işbirlikçi.

1
    48 Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Ermeni ve Yunanli çeteler yoktu ve ülkenin anasını aglatmadilar mi yani

Yorumla
    • DedeSalih
      DedeSalih
      1 yıl

Benim dediğimle ne alakası var.

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Hain diyerek kimi kast ediyorsun İngiliz gemisine binip kaçan Vahdettini mi

Yorumla
    • DedeSalih
      DedeSalih
      1 yıl

İşte dediğim buydu okulda ingilizin yazdığı tarihte öğretilen tek şey bu atam da atam sen kalk ben yatam geri kalan herkes hain iş birlikçi. Güzel bir örnek olduğun için teşekkürler.

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Hala aynı şeyi yazıyorsun ve örnek bile vermiyorsun

Yorumla
    • DedeSalih
      DedeSalih
      1 yıl

Örneği hem sen kendin verdin hemde güzel bir örnek oldun, farkında değilsin sanırım.

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Ya arkadaşım bir git ya...

Yorumla
    • DedeSalih
      DedeSalih
      1 yıl

Ne gidecem baksana tarih bilgine atan dışında herkes hain değil mi. Vahdettin kaçtı hain, o hilafeti savundu hain, bu şapka giymedi hain, beriki harf devrimine karşı çıktı hain. Cumhuriyet adı altında dikta yönetimi kurmuş adam dışında herkes hain zaten. Gidecekmişim bide. Hadi ordan.

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Atatürk dikta yönetimi kurucak olsaydı kendini padişah eilan eder ardında da ben Allah'ın yer yüzündeki golgesiyim halifesiyim derdi diğer padişahlar ve Atatürk dışındakilerin yapacağı şey gibi... cumhuriyeti ilan eden insana diktatör diyorsunuz ama kendini herşeyden üstün gören insana padişahım çok yaşa diyip toz kondurmuyorsunuz

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Eminim Atatürk kendini padişah ve halife ilan etseydi bu kadar çok sevmeyeni olmazdı çünkü bazı insanlar kula kul olmayı dini somurmeyi ne olursa olsun Allah dedimi susmayı çok daha çok seviyor ve sayıyor...

Yorumla
    • DedeSalih
      DedeSalih
      1 yıl

Ya bak biraz insanda utanma olur. Senin atan seçim yapmadı, senin atan halka sormadı sizi ben mi yönetiyim diye. Bunun adı diktatörlüktür. Boşa kıvırmayın. Bugün erdoğan seçimle seçiliyor diktatör diyorsunuz atan gibi seçim yapmadan ölene kadar başta olsa ne dersiniz acaba.

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Padişah derdim😅

Yorumla
    • DedeSalih
      DedeSalih
      1 yıl

Ayrıca senin padişahlıkla ne alıp veremediğin var. Zaten belli babadan oğla geçen bir sistem. Adamlar dememişki cumhuriyetiz ama ölene kadar ben başta kalacam seçimsiz diye. Bir tezatlık yok burada. Neyin kafasını yaşıyonuz olm siz.

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Sanki padişah halka soruyordu sizi ben mi yonetiyim küçük kardeşim mi yoksa esnaf Mehmet mi yonetsin diye... padişahlığı savunan birinden diktatörlük vaazı dinlemek de hırsızdan hırsızlığın kötü yanları vaazini dinlemeye benziyor

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Kendine saygısı sevgisi olan kimse oturup da babasının dedesinin mirasiyla kendinisi üstün bir varlık hatta Allah'ın yeryüzündeki gölgesi görecek bir kişiye boyun eğmez... padisahlikla alıp veremedigim bu...

Yorumla
    • DedeSalih
      DedeSalih
      1 yıl

Birader anlama zorluğu mu çekiyorsun acaba? Zaten monarşi var ortada babadan oğla geçen sistem var. Osmanlı padişahı deseki ben kaldırdım bu sistemi artık cumhuriyeti kurduk ama ölene kadar seçim yapmasa başta kalsa biz derizki bu nasıl cumhuriyet sen kimi kandırıyon. Adamlar öyle bir şey mi demiş iki yüzlülük mü yapmış. Şaka mısınız lan siz şakaysanız komik değilsiniz bilesiniz.

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Atatürk'ün ya da inanonun oğluna mi gecmis peki yönetim...

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Ayrıca ulkede en ufak bir olay çıktığında çok kolay biçimde olağanüstü hal alınmasıni garip bulmuyorsunuz da ülke dünya savaşından çıkıp onlarca savaşı atlayıp yeniden kurulduğunda olağanüstü hal alıp seçimin ertelenmesini mi elestiriyorsunuz...

Yorumla
    • DedeSalih
      DedeSalih
      1 yıl

Oğlu olsa geçerdi muhtemelen de konu o değil ölene kadar seçimsiz başta kalıyorsan cumhuriyet diye kimseyi kandırmayacaksın bu iki yüzlülüktür ve ayrıca ben atanın yaptığı tek adamlığı savunan biriyim cumhuriyet filan hikaye hiçbir milletvekilini biz seçmeyiz, hiçbir başbakanı biz seçmeyiz. Seçilen adayları önüne koyarlar ya bunu seç ya bunu diye o kadar. Atanın yaptığı tek adamlığı savunuyorum ama bunu mertçe yapacaksın cumhuriyet kurduk hadi yuppi ama ölene kadar benim başkan hee diye iki yüzlülük yapmayacaksın.

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Ya senin çok değişik bir kafa yapın var... tek admaliktan rahatsiz biri de padişahlığı savunmaz yani😂

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Atatürk'ün oğlu olmasa da inonun vardı oğlu oldu mu padisah... diktatör dediğin şey eğer seçim yapilmamasiysa ülkede soy adı bile yoktu ülkede kalan insan sayısı bile belli değildi okuma yazması yoktu ülkede sandık kurulacak okul bile yoktu sen nasıl seçim yapılmasını bekliyorsun... ülkede kaç insanın yaşadığı bile cumhuriyetle sayıldı

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Ezberden konuşuyorsun inanmak istediğine inanmak için çaba sarf ediyorsun.. ve celisiyorsun...

Yorumla
    • DedeSalih
      DedeSalih
      1 yıl

Gelelim şimdi cumhuriyet tarihinde atan dışında neden herkes hain oluyor. Vahdettin senin ingilizlerin yazdığı okuldaki tarih bilgine göre kaçtı gitti vatanı bıraktı. Ben ve murat bardakçı gibi tarihçilere göre senin atanı samsuna milli mücadeleyi başlatsın diye yollayan bizzat vahdettin ki o dönemde karadeniz ingilizlerin kontrolünde hadi milli mücadele başlat diye gönderemeyeceği için ayaklanmaları bastırtma ayağına gönderen biri. Senin okuduğun tarihe göre hain olan adam benim okuduğum tarihe göre vatanı kurtaran biri. Sana göre kahraman olan adam bana göre sonradan ingilizlerle işbirliği yapıp yunan işgal etse ülkeyi yapamayacağı şeyleri ülkede dikta yönetimi kurarak yapan biri. Anlayacağın herkes okuduğu ve inandığı tarihin taraftarı. Ama aklı başında biri yunan işgal etse ülkeyi ne olurdu diye düşünür ve cumhuriyet sonrası inkılaplara bakarak gerçeği görür.

Yorumla
    • DedeSalih
      DedeSalih
      1 yıl

Yahu ben tek adamlıktan rahatsızım dememişimki. Savunuyorum demişim. Sen yazdığımı dahi okuyamıyorsun bak ciddi söylüyorum.

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Çelişkiler ve daha çok çelişkiler... Vahdettin Atatürk'ü milli mucadeleyi baslatsin diye gonderdiyse ve dediği gibi de kurtardiysa o zaman neden Atatürk'ü sevmiyorsun ve de yanlış buluyorsun bu ülkede Osmanoğulları dışında biri padişahlık yapamaz mı... ha Osmanoğulları sana ey kulum demiş ha Atatürk sana ey kulum demiş senin için tek adamlık diktatörlük padişahlık kötu bir şey değil ki

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Yunan galip gelse sana inkılap mi yapmakla ugrasirdi boş boş konuşma gözünü oyar cocuguna topaç diye verirdi... ciddi ciddi Yunanlı fes takma turko mu diyecek sanıyordun

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Fesi de bu arada Türklerin değil farslilarin kiyafetiydi padişah zoruyla halka dikta edildi ve zamanında sarigimiza dokunuyorlar diye olay çıkardılar... bu halk yeniliklere hep kapalıydı sarık da bu arada Arap kıyafeti o da bizim degil

Yorumla
    • DedeSalih
      DedeSalih
      1 yıl

Mesaj kutunu aç bir.

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Ben mesaj kurumu niye acayim

Yorumla
    • DedeSalih
      DedeSalih
      1 yıl

Yazmaktan yoruldum ses atacam yazdığımı anlamıyon belliki.

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Anlamadığım tek şey ülkenin kurucusuna olan nefretin... cumhuriyeti seven biri Atatürk'ün savaştan çıkmış soyadı ve okul bile olmayan ülkede seçimi yapmasına sinirlenir... ama sen tek adamlığı savunuyorsun... tek adamlığı savunan biri de ülkede neden seçim yapmadı diye de birini sevmez... sen sevmemek için çaba harcıyorsun... beni ilgilendirmez Atatürk'ü herkes gibi elestirebilirsin benim de doğru yanlış bulduğum şeyler var insan sonuçta hata yapar... ama sevmemek nefret etmek için mantıklı gerekçelerin yoksa bir Ortadoğulu gibi düşünmeden nefret ediyorsan buna benim söyleyecek de dinleyecek de bir şeyim yok

Yorumla
    • DedeSalih
      DedeSalih
      1 yıl

Off bıktım be. Tek adamlığı savunuyorum iki yüzlülüğü değil. Cumhuriyet kurduysan seçim yapacaksın bahane uydurmayacaksın. Veyahut cumhuriyet diye milleti kandırmayacaksın. Neyse ne amaan sen kendi okuduğun tarihe inan atan dışındaki herkesi hain bil.
      Kendimi yunanın yerine koyuyorum ülkeyi işgal ettiğimi hayal ediyorum. Lan derim bu Türkler bizi 400 yıl yönetti bida Osmanlı gibi olmasınlar bunları tarihi unutturalım der alfabeyi değiştiririm devlet arşivlerini bile okuyamaz hale gelirler. Lan derim bunları kültürel olarakta asimile edelim bize benzesinler bizim gibi giyinsinler derim şapka giymeyeni asarım. Lan derim bu müslümanlar yarın birgün bir çatı altında birleşmesin bizdeki papa çağrı yaptımı haçlı seferi oluyor bunların halifeside hilal seferi başlatır yarın birgün derim ve hilafeti yıkarım. Örnek çokta anlayana bu kadarı bile fazla. Neyse ne iyi geceler.

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Bomboş konuşuyorsun ezberden hatalı olduğunu kabul et... bahane uretmeyeceksin seçim yapacaksın diye katı bir bakış açısına sahip sen padisahina da o zaman Atatürk'ü gondermeyeceksin bahane uretmeyeceksin kendin Samsun'a gidip mücadeleyi baslatsaydin derim bende... koskoca padişahın Atatürk'ten medet umduğunu bile düşünüyorsun ama asla sadece koltuğunu düşünen asıl diktatör olduğunu göremiyorsun

Yorumla
    • DedeSalih
      DedeSalih
      1 yıl

Ya çocuk atan olmasaydı başkası olacaktı zaten ne yazmışım gönderen vahdettin sonrasında ingilizlerle işbirliği yapan atan. Yahu atanı vahdettinin gönderdiğine inanan tek ben değilimki. Ağır kemalist dışındaki hemen her tarihçi buna inanır. Murat bardakçıyı pek sevmem atatürk hayranıdır o da söylüyor. Tabi atanın sonradan iş birliği yaptığı kısma katılmaz. Velhasıl kelam "senin hainlerin benim kahramanım, benim hainlerim senin kahramanın".

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Vahdettin de mücadeleyi baslatsin diye Atatürk'ü gonderdiyse bu anzavur ayaklanması neydi niye İstanbul'daki ordu işgale direnen Kuvayı milliyecilere saldırdı... padişah baya baya koltuk için İngilizlerin istemediği kuvayicilere saldırdı ya... hala yok padisahim yapmaz yok o bizim halifemiz o bizim kiymetlimiz

Yorumla
    • DedeSalih
      DedeSalih
      1 yıl

Yahu sen işgal altındaki payitahttasın senin hükmün mü geçer orada. Padişah düsmanlığında bir garip ha. Onların kan akıtarak bedel ödeyerek fethettiği topraklarda ne arıyon geri orta asyaya git diyesi geliyor insanın. Hoş size okutulan tarihte istanbulu fatih sultan kamal fethetti diye de yazıyor olabilir şimdi belli olmaz. 🤔

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

İşgal ettirmeseymis padişah efendi çok tuhafsin ya adam başkentini bile kaptırmış ulekyi kurtarsın diye Samsun'a adam gönderildiğini soyluyorsun hala vahdettine kahraman diyorsun kahrramanlik gerekcen de Atatürk'ü Samsun'a yollamak yine Atatürk sayesinde... yani öyle boş boş koltukta oturup İngilizlerle çay keyfi yapmadı ülkeyi de düşündü Atatürk'ü yolladı diyorsun... onlar da kan akitmadi sadece Türk halkı kan akıttı onlar kaymağını yedi... kanuniden sonra sefere bile çıkmadılar taaa dördüncü Murat'a kadar... sen nerenin tarih dersine girdin de İstanbul'u Atatürk fethetti yazıyor ya da onu da mı bir yerlerinden yanlsi anladın bilmiyorum ama padişahlığın savunulacak bir yanı yok... heleki osmanlinin

Yorumla
    • DedeSalih
      DedeSalih
      1 yıl

onlar da kan akitmadi sadece Türk halkı kan akıttı onlar kaymağını yedi...

Görende atanın kanı aktı sanır. Halbuki Fatih savaşta yara almış biri, kanuni bir grup suikastçı tarafından çadırı kuşatılmış biri. 1. Murat savaş sonu şehit düşen biri. Osman gazileri Orhan gazileri saymıyorum. Ki Osmanlı elit birliği yeniçeriler Türk değildi devşirme idi yani savaşta asıl elit vurucu güç hedef olan güç devşirme idi. Bir yabancı Osmanlıyı ırkçılıkla suçlasa anlarımda bir sözde Türkün osmanlıya Türk düşmanı demesi zihninin nasıl haçlı işgaline uğradığını gösterir.

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Cahilligin gerçekten korkunç boyutta yeniçeri İstanbul ve padişahı korumak için seçilmiş askerlerdi ordunun asıl gücü ve sayıca üstün olani barış zamanı toprak ekip savaş zamanı cehphede kosturan timarli sipahilerdi... yeniçeri aşağı yeniçeri yukarı anca dizilerdeki tarihten öğrendiğimiz bir yeniceriler var

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Osmanlıya türk düşmanı diyen de yok ama bu ulkenjn kaymağını yiyen Osmanlı ailesiydi... Osmanlı da dört padişahtan ibaret değildi zaten kimse deli olan padişahtan falan bahsetmiyor zaten

Yorumla
    • DedeSalih
      DedeSalih
      1 yıl

Yeniçeri Osmanlının elit ateşli silah gücüydü. Birçok savaşta geri çekilme taktiği ile düşman top ve yeniçerilerin önüne atılırdı misal mohaçta olduğu gibi veya çaldıran savaşı gibi. Başka görevlerinin olması onların tek iş yaptığını göstermez. Ayrıca elit birlik sayıca az olur zaten çok olmaz. Tabi şimdi sen yaa kanuni yavuz zamanında tüfek mi vardı da dersin.

Yorumla
    • DedeSalih
      DedeSalih
      1 yıl

Hatta ve hatta yavuzun çaldıran savaşını kazanmasının en büyük sebebi tüfekli yeniçerilerdir. Öyle yok istanbulu koruyordu yok padişahın eteğinde dolanıyordu filan duyanda günümüzdeki özel güvenlik elemanı sanır.

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Bir insnain her yorumumu boş olur ya... adı ustunde elit asker ordunun onda biri bile değiller bunu bile az önce öğrenmiş biri bana bir de Kanuni döneminde tüfek vardı da dersin diyor😂cahille neden muhabbetin kesilmesi gerektiğinin canlı ornegisin resmen... iki saat daha konussk vahdettin de Vahdettin dersin padişaha bir sry demez Atatürk'e diktatör dersin sonra da ben zaten tek adama karşı değilim diye birtirirsin... ezberledigin şeyler bunlar çünkü düşünmeye başlarsan babasından kalan ordu hazine varken Atatürk'ün yaptigini yapamadığı için vahdettine sen de biraz kızarsın... bir öksüz garip Atatürk kadar bu ülkeye katkisi olmadı vahdettinin

Yorumla
    • DedeSalih
      DedeSalih
      1 yıl

Ya seni ben en iyisi engelleyim zira dediğin şeyi çürütüyorum tarihten örnek veriyorum ama sen hala boş yapıyorsun. Kemalist biriyle zaten ne tartışsan boş. Nato mermer nato kafa cehaletin yer yüzündeki vucut bulmuş hali.

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Bak bunlarda hep ezber... söylediğim hiçbir şeye cevap bile veremedim konudan konuya atladin sayende gecenin birinde yeniceriye geldi konu...

Yorumla
    • DedeSalih
      DedeSalih
      1 yıl

Diyeceğin son bir şey varsa söyle sonra engelledi kaçtı gitti diye ağlama. Senin gibi yürüyen cehaletle uğraşmak deveye hendek atlatmaktan daha zor.

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Evet var cehaletin bir tanımına bak bir de aynada ona uyan sıfatına

Yorumla
    • DedeSalih
      DedeSalih
      1 yıl

👍

Yorumla
  • Aserehehadejetejebe
    Aserehehadejetejebe Takip Et
    Master Yaş: 34
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı.

Atatürk’ün Samsun’a çıkışı mesela. O vapur lüksmüş aslında ama bize aksini öğrettiler. Ben bunu KPSS’ye çalışırken öğrendim

1
    2 Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Tarihe ilgim var kpss de calistimda anlamadım o vapurun lüks olup olmamasını kim öğretti ve önemi ne

Yorumla
    • Aserehehadejetejebe
      Aserehehadejetejebe
      1 yıl

Haklısın aslında

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    1 yıl

Tarih ülkelere göre değişir sen yunanı denize döktüm diye öğrenirsin yunan biz türklere karşı şanlı bir zaferle kazandık derler Osmanlı padişahları mesela asla dindar değiller anlatıldığı kadar Atatürkü sevmezler modern diye fatihin torunuyuz derler ama fatihte aşırı modern sanatla uğraşan kültürlü bir insandır bu zamanın yobazlarının aksine

0
    0 Yorumla
  • Bizden_Söylemesi
    Bizden_Söylemesi Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 98%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.

Ülkemizde iki farklı tarih var biri sağcıların diğeri de solcuların anlattığı ve yazdığı tarih 😎

1
    0 Yorumla
  • ahhbukizlar
    ahhbukizlar Takip Et
    Master Yaş: 41 , eic 31%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 1,8b cevap paylaştı.

Lisedeki tarih öğretmenimiz alayının yalan olduğunu söylemişti yıllar önce

1
    0 Yorumla
  • Doğrucu_davut
    Doğrucu_davut Takip Et
    Bilge Yaş: 42 , eic 100%
    1 yıl

Ben mevcut iktidar eğitim sisteminde hiçbir müfredata güvenmiyorum.

1
    0 Yorumla
  • Cendere1910 u
    Cendere1910 Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 100%
    1 yıl

Okuldaki ayrıntılı değil ayrıntı için arastirman lazım kitaplardan

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    1 yıl

Tarih bireysel ogrenilebilecek bisey cunku ister istemez yorumlamaya acik bi alan oldugu icin tam bi bilgi aktarimi yasanmaz

1
    0 Yorumla
  • DnzKaptan
    DnzKaptan Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33 , eic 100%
    1 yıl

Çok yüzeysel yüzeysel bile yüzeyseli

1
    0 Yorumla
  • Darkknightforever
    Darkknightforever Takip Et
    Guru Yaş: 92 , eic 100%
    1 yıl

Çok azı doğru çoğu yalan

1
    0 Yorumla
  • Oldbutgold2
    Oldbutgold2 Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 98%
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 321 cevap paylaştı.

Her ülkede bu böyledir

1
    0 Yorumla
  • ErenAkdeniz35
    ErenAkdeniz35 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 22 , eic 100%
    1 yıl

Ermeni soykırımı eksik anlatılıyor mesela

1
    0 Yorumla
  • Siyahaşkına_
    Siyahaşkına_ Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl

Komple yalan

1
    9 Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Örnek vericek olursan

Yorumla
    • Siyahaşkına_
      Siyahaşkına_
      1 yıl

Ya düşünsene yok hayvan gibiymiş ilk insanlar yok tuzu ateşi bile bulamamışlar taş devri bilmem ne aşırı mantıksız.

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Nasıldı peki mağarada yaşamayip 3+1musyakil evde mi yaşayıp 9 5 masa başı mesai gidiyordular

Yorumla
    • Siyahaşkına_
      Siyahaşkına_
      1 yıl

Son 20 seneye bile bakarsan teknolojinin ne kadar geliştiğini görürsün yani asırlarca böyle mal gibi yaşamaz kimsefjhkg

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Yeni doğmuş bebek nasıl kosamiyorsa insanliginda başında kosamiyordu bunu tahmin etmesi çok tuhaf degil

Yorumla
    • Siyahaşkına_
      Siyahaşkına_
      1 yıl

Aynı şey mi 😄 tamam sen inan

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Bu bir din değil ki inanayim

Yorumla
    • Siyahaşkına_
      Siyahaşkına_
      1 yıl

Sadece dine mi inanılır hayatta inandığın görüşlerin yok mu?

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Bu bir din de değil görüş de değil... ispatlanmış bir teori...

Yorumla
  • Culdesac
    Culdesac Takip Et
    Master Yaş: 31
    1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 5,9b cevap paylaştı.

1071 diyim sen anla ;)

0
    7 Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Pek anlamadım ya ne oldu malazgirtte

Yorumla
    • Culdesac
      Culdesac
      1 yıl

Anadolunun kapıları türklere açıldı

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Evet yanlis mi bu

Yorumla
    • Culdesac
      Culdesac
      1 yıl

Doğru mu

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Alla alla ben bilsem niye sana sorayim

Yorumla
    • Culdesac
      Culdesac
      1 yıl

Çünkü bana aşıksın

Yorumla
    • Eskiblablacı
      Eskiblablacı
      1 yıl

Haydeeee 😂

Yorumla
  • Bandif
    Bandif Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 100%
    1 yıl

taraflı

1
    0 Yorumla
  • cemerenn57
    cemerenn57 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 25
    1 yıl

Doğru dehil ki popüler tarih hepsi

1
    0 Yorumla
  • felsefemeraklısı
    felsefemeraklısı Takip Et
    Guru Yaş: 22 , eic 100%
    1 yıl

Ben hiç güvenmiyorum

1
    0 Yorumla
  • 1hayallett
    1hayallett Takip Et
    Xper 5 Yaş: 110
    1 yıl

Son yüzyılı biraz sıkıntılı

1
    0 Yorumla
  • Samwise_gamgee
    Samwise_gamgee Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 100%
    1 yıl

Kendiniz öğrenin

1
    0 Yorumla
  • hapsurdu
    hapsurdu Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 100%
    1 yıl

Dogru

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(5)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Okulda öğretilen tarih ne kadar doğru?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Okullarda Tarih doğru anlatılıyor mu? 9 cevap verildi
Okulda öğretilen tarihin hepsi yanlış mı? 12 cevap verildi
Sizce tarihde bize öğretilen her şey doğrumu? 14 cevap verildi
Sizce tarih bize yeterince doğru öğretiliyor mu? 13 cevap verildi
Tarih hakkinda bilgisi olan? 4 cevap verildi
Tarih Bilgisi Olan? 13 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Kime mükemmel kahvaltımdan ısmarlayayım?
  • 15 Haziran’da burçların gündemi: Aşk mı fırsat mı, sizi ne bekliyor? 🔮
  • Eski sevgiliniz “geri dönmek istiyorum” dese kabul eder miydiniz?
  • 2026 güzellik trendleri clean girl estetiğinden neden uzaklaşıyor? 🤍✨
  • Yaz kombinlerine Akdeniz havası: Cabana çizgilerini stiline taşır mısın? 🌊
  • Kendinize en çok güvendiğiniz en iyi yaptığınız yemek hangisi?
  • Kendinizde en sevdiğiniz karakteristik özelliğiniz nedir?
  • Netflix 2026’da yerli dizi yağmuruna hazır mıyız KScanlar? 🎬🇹🇷
  • Bazı kapıları kapattın mı, yoksa hâlâ birinin çalmasını mı bekliyorsun?
  • Saçlarına bakım yapmayan itici midir?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨