(UZUN YAZI) hangisi daha iyi?

Merhaba ilk öncelikle yazım uzun olacak bu yüzden eğer uzun yazılar okumayı sevmiyorsanız lütfen geçin ve bahsettiğim meslek dallarının sadece parasına bakmıyorum yanlıs dusunceli insanlara acıklama olsun diye soyluyorum bunlari.
18 yasındayım uni sinavina girecegim ve hedefim tıp fakultesi Allahin izniyle kazanıp kazasız belasız bitirirsem tus sınavına girip ana tıp dalı seçmeyı dusunuyorum ve simdiden dusunmeye basladim sececegim dali bu dalları maddi getiri ve manevi anlam olarak ikiye ayıracağım yazının uzunluğu için özür dilerim aklımdaki bir kaç bölüm şunlar;

•adli tıp
Manevi anlam ( komik ama sülalemde okumuş 3 kişiden biri olacağım bu yüzden önemli ayrıca tıp ile hukukun birleştiği bir bölüm olması da ilgi çekici psikolojik olarak her meslek gibi zorlukları var küçüklüğümden beri ilgiliyim)

Maddi getiri ve eğitim süresi (tus ile girip bitirince yaklaşık 10 yılda bitiyor en yüksek maaşı 135 bin civarı)
•onkoloji

Manevi anlam (annem kanseri atlattığı için benim için önem taşıyan bir tıp dalı insanları kurtarma düşüncesi içimi hoş ediyor küçük yaşlarda bile içten içe anneme bir şey mi olacak düşüncesiyle büyüdüğüm için dramatikliğe bağlamak gibi olmasın ama başkalarının da aynısını yasamasını istemiyorum)

Maddi getiri ve eğitim süreci (ilk önce tus ile dahiliye bölümünü bitirip ydus ile bu bölümü bitirmem lazim tahmini 13 yıl sürüyor tıp fakültesi ve tus ile birlikte. En yüksek maaşı 85 bin deneyime göre artışlar ve ek gelirler var bildigim kadariyla nöbet tarzı seyler ama net geliri bulamadım )
•kadın doğum

manevi anlam (gelişim süreci ve doğum garip geldi bana kanser sonrası yıllar sonra şans eseri olan 4 kardeşim var ve diğerlerine göre daha az da olsa bu bölümün de meraklısıyım) Maddi getiri ve eğitim süreci ( bu da tus ve tıp fakültesi ile birlikte 10 yıl ve en düşük maaşı 85 bin en yüksek maaşı 164 bin olarak araştırdım)

Hepsi bu kadar fikir verirseniz sevinirim.
(UZUN YAZI) hangisi daha iyi?