Ülkemde i̇şletmelere tuhaf şeyler oluyor-kari̇yer sahi̇bi̇ ve tecrübeli̇ i̇nsanlarin i̇ş bulma olasiliği neden zorlaşti?

Kendi kendini rezil eden ve milletini mağdur durumu sokan bir ülke haline geldiğimizi düşünüyorum. Pandemiden öncesine kadar çok güzel bir işim vardı,18 yaşımdan beri hem okudum hem çalıştım. son 5 yıldır da yalnız, kirada yaşıyorum. Önceden iş bulmak kolaydı, maaş skalaları güzeldi. Satınalma-idari işler-biraz muhasebe-satış destek ve operasyon sorumlusu gibi sayamayacağım birçok alanda deneyim sahibi oldum. Çok şükür geliştirdim kendimi, ön lisans mezunu birisiyim ve 10 yılı geçen sürede şu 34 yaşıma kadar çalıştım. Fakat pandemiden sonra her şey çok berbat bir hal aldı. Vaktinizi alıyorum affedin lakin sorunun kaynağını anlamak çok zor benim için. Şirketler ilan açıyor, başvuruyorsunuz başvurunuza bakmıyor, başvurunuza birkaç kez bakan şirketler ise sizi aramıyor, arayan şirketler görüşmeye çağırıyor oldu gibi konuşuyor dönüş yapmıyor, büyük şirketler ile anlaşıyorsunuz geçen senenin aldığım maaşı 28-30 bin tl gibi komik rakamlar teklif ediyorlar. Üstelik satış yönetimi ya da satınalma-idari işler gibi departmanlar için kaldı ki görev tanımında sadece kendi işiniz değil ekstra işler de yükleyeceklerinin sinyallerini veriyorlar. Büyük bir kimya şirketinde hasta halimle gittim,32 bin den 30 bine rakamı düştüğü bile oldu. :)) asgari ücretin 2-3 bin tl üstüne çalışacaksam ben neden birçok alanda kendimi geliştirip, okuyup, mesleki eğitimler aldım. Bakın sadece okul okudum demiyorum :) Birçok alanda kurs ve eğitim aldım. Şirketler görüşmelerde hayran kalıyor ama maaş da takılıyoruz sanırsam, dönüşler olmuyor. Neler oluyor bu şirketlere. şu an sekreter olarak girmek zorunda kaldım işsiz kalınca. Asıl ACINASI DURUM İSE BUNU BÜYÜKHARFLER İLE YAZIYORUM ÇÜNKÜ İSYAN DURUMUNDAYIM ARTIK, GÖRÜŞMEYE GİTTİĞİM ŞİRKETLERİ GEÇTİM, BÜYÜK VE HARİKA ŞARTLARI OLAN ŞİRKETLERDE DENEYİM SAHİBİ OLMAYAN, ya da 2 PARMAK İLE KLAVYE KULLANAN İNSANLAR ÇALIŞIYOR, GÖZÜM YOK AMA BU İNSANLAR NASIL GİRİYOR ARKADAŞLAR BÖYLE YERLERE. Kendimden şüphe etmeye başladım. Başvuruya bakmayacağı halde ilan açan şirketlerden bıktım,1-2 görüşmeye çağırıp aa bayıldık harikasınız dediği halde olumsuz dönüş yapan ya da dönüş yapmayan şirketlerden, ucuzcu işletmelerden sıkıldım. Harika işletmelerde paspal ve sizde ki deneyime sahip olmayan insanları çalışır olarak görünce nasıl yapıcam nasıl olacak diyorum :((( Dua ediyorum allaha bir mucize olsun da bu lanet olası sistemin işletmelerine ve hak yiyen ucuzcu patronlarına muhtaç olmamak için çalışmayı tamamen bırakmak istiyorum, keşke mümkün olsa. Çok yorgunum çok

Ülkemde i̇şletmelere tuhaf şeyler oluyor-kari̇yer sahi̇bi̇ ve tecrübeli̇ i̇nsanlarin i̇ş bulma olasiliği neden zorlaşti?