Yalnızca puanına göre değil, ortamına, şehrine göre pdr bölümü için en iyi üniversiteler sizce neresidir? Bana sıralama yapabilir misiniz? En iyi pdr eğitimi veren üniversiteler listesi olursa süper olur.en iyi pdr üniversiteleri
Selamlar. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık yani PDR bölümü birçok kişinin hayali. Ancak bu bölüm birçok farklı üniversitede mevcut. Ama her okulun eğitimi ve imkanları aynı olmuyor. Bu konuda en iyi eğitimi almak isteyen öğrencilerle doğal olarak en iyi PDR eğitimi veren üniversiteler hangileri? sorusu yöneltiyor. Sizin için bir liste hazırlayacağım.
PDR Hangi Üniversitede Okunmalı?
1- Boğaziçi Üniversitesi
Boğaziçi Üniversitesi
Ülkemizin en saygın üniversitelerinden biri Boğaziçi Üniversitesi. PDR bölümü için taban puanı en yüksek üniversite Boğaziçi Üniversitesi. Bölüm %100 İngilizce. Yani tüm derslerinizi İngilizce olarak görüyorsunuz. Bu yüzden öncelikle dil sınavını geçmelisiniz. İstanbul'da bulunan üniversite ortamıyla da çok beğeniliyor.
2- Bahçeşehir Üniversitesi
Bahçeşehir Üniversitesi
Bence en iyi PDR üniversiteleri arasında Bahçeşehir Üniversitesi 2. sırada olmayı hak ediyor. Bir vakıf üniversitesi olan Bahçeşehir Üniversitesinde %100 burslu okumak için 403 puan almalı ve başarı sıralamanız 22.466 olmalı. Aynı zamanda bu üniversitede de PDR bölünde eğitim dili %100 İngilizce. İstanbul'da olduğu için de çok fazla tercih edilen bir okul.
3- İstanbul Üniversitesi
İstanbul Üniversitesi
En iyi devlet üniversitelerimden olan İstanbul Üniversitesi PDR için uygun okullardan. Eğitim dili Türkçe. Ayrıca puan ve başarı sıralaması açısından diğer okullar kadar zorlamıyor. Taban puanı 382. Başarı sıralaması ise 43.986. İstanbul Üniversitesi kampüs ortamı ve saygın hocalarıyla her zaman en çok tercih edilenler arasında.
4- Yeditepe Üniversitesi
Yeditepe Üniversitesi
Yeditepe Üniversitesi bir vakıf üniversitesi. Ve PDR taban puanı en yüksek üniversiteler arasında 3. sırada. Yeditepe Üniversitesinde tam burslu okumak için en az 388 puan almalısınız. Eğitim dili %100 İngilizce. İstanbul'da bulunan Yeditepe Üniversitesinin kampüsü yeşillikler içinde ve çok güzel olmakla birlikte şehir dışından biraz uzak. Bu özelliğini sevmeyen öğrenciler var.
5- Yıldız Teknik Üniversitesi
Yıldız Teknik Üniversitesi
Devlet üniversitesinde PDR okumak isteyenler için en iyi seçeneklerden biri Yıldız Teknik Üniversitesi. Taban puanı 374, başarı sıralaması ise 54.718. Eğitim dili Türkçe. İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde yer alan okul çok merkezi olması ile öğrencilerin göz bebeği.
6- Anadolu Üniversitesi
Anadolu Üniversitesi
Anadolu Üniversitesi Eskişehir'de bulunuyor. Biliyorsunuz ki Eskişehir bir öğrenci şehridir. Bu yüzden şehir ve ortam açısından tam puan alıyor. Devlet üniversitesi oluşuyla da en iyi tercihlerden. 373 taban puanı ve 56865 başarı sıralaması ile Anadolu Üniversitesinde okuyabilirsiniz. Ayrıca eğitim dili Türkçe.
7- Hacettepe Üniversitesi
Hacettepe Üniversitesi
PDR en iyi üniversiteler arasında Ankara 'da yer alan en iyi okul Hacettepe Üniversitesi. 388 taban puan ve 37.893 başarı sıralaması ile Hacettepe Üniversitesine girebilirsiniz. Eğitim dili Türkçe. Başkentte olduğu içinde çok tercih edilen bir okul. Hem büyük bir şehir hem de İstanbul kadar kalabalık ve yoğun değil.
8- Marmara Üniversitesi
Marmara Üniversitesi
Listeyi Marmara Üniversitesi ile noktalamak istiyorum. En saygın devlet üniversitelerimizden biri olan Marmara Üniversitesinde PDR okumak için taban puan 378, başarı sıralaması ise 49.782. Eğitim dili Türkçe. Ayrıca İstanbul'da bulunuyor.
sınav onun için yapılır zaten, yapabilecek olan gelsin diye, eğer orayı kazanabilirsen ingilizcede öğrenebilirsin. onun için ekstra bir zeka düzeyine sahip olmaya gerek yok
İstanbul da Güvenlik sıkıntısı yok işlek zaten sende biraz dikkatli olucan ve dilden de korkma bunu yapabilirsin bende korkuyprdum ama şu an öğreniyorum
ya öyle değil işte ben biraz özgürlüğüne düşkün bir kızım ve İstanbul gibi bir yerde özgürlüğümü kısıtlamak zorunda olacak olmam da beni biraz tereddüt de bırakıyor açıkcası
boğaziçini düşünüyorum ilk başa onu yazocam ama dil biraz korktuyor onun dışında ikinci sıraya Ankara gazi-hacettepe- bahçeşehir- marmara - dokuz eylül şimdilik kafamdaki sıralama bu
Dersler kolay ortalamam3.5 şu an 2. dönrm hepsini AA yapıp 3.7 ile YTÜ Marmara İstanbul ü. Geçiş yapıcam bakalım Dersler sosyoloji psikoji felsefe eğitim bilimi İngilizce edebiyat ınkılap var
Bu sitede 2. Pdr Düşünen kızla konuşıyırum Yani bölüm pdr kızla doldu taştı 5 erkek varsa 50 kız var Kızlar neden bu bölümü tercih ediyor anlamış Değilim :))
bak zaten hazırlık okuyosun 1 yıl bu hakkın var ayrıca yazın inşallah kazanırsan 3 aylık kızlandırılmış dil kursuna gidebilirsin kafanda büyütme sadece 1 dil :)
ya kazanmakta problem yok çünkü pdr nin puanı alamayacağım kadar yüksek değil şu an ki denemelerime bakılırsa kesin kazanırım ama dediğim gibi ingilizce en büyük korkum
bak korkmana hiç gerek yok kendini geliştir o dil senin elbisen olsun altyazısız filmler izle İngilizce müzikleri lyrics olarak dinle ve izle o dilde kolaydan başlayarak zora doğru kitaplar oku bunun için önerim Oxford yayınları gerçekten güzeller kolaydan zora doğru gidiyo dediğim gibi madem kazanacağına eminsin önünde dolu dolu geçirmek için bir yaz var ve hızlandırılmış dil kursları var ben de seninle aynı durumdayım çünkü ben de yurtdışında okuyup orda yaşamak istiyorum bilirsin erasmustan sonra falan ve ben bu sana önerdiğim şeyleri yaptım İngilizcem gerçeten ilerledi biraz yazın kazanırsam dil kursuna gidecem önemli olan korkmamak bunun için çabalamak emin ol yaparsın zor değil.
gerçekten harika öneriler bunlar çok teşekkür ederim ve şu hızlandırılmış dil kursunun da faydasının olacağını düşünüyorum çok haklısın çok teşekkür ederim :))