Eğitim & Kariyer konusunda 620 cevap paylaştı. Kariyer yolunda evliliği unut. İkisinden birini unutmak zorundasın. İkisi aynı anda yürümüyor. Zaten hedefleri tamamlanmamış kızla evlilik olmaz. Kafası sürekli eğitim öğretim hayatındayken lunaparka çıkıp 3-5 güzel anı biriktirmeye bile vaktiniz olmuyor. Zaten ülkemizde sorun da bu oldu. Ulan devlet memuru olmak için yıllarınızı heba ediyorsunuz olduktan sonra da kiraya taşınıp ev sahibine aldığınız memur maaşını yediriyorsunuz bide memurum diye geçiniyorlar.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılÜzgünüm ama dost acı söyler. Eğer kariyer olayları ile çok ilgilenirsen ve aşk hayatını görmezden gelirsen bırak evlenmeyi sevgili bile bulamayacaksın ne evlenmesi. 35-40 yaşında cinsel partner bile bulamamış, kendi istemesine rağmen bir türlü bir erkekle cinsel bir deneyimi bile olmamış kadınlar biliyorum. Bizzat da gördüm. Var yani böyle tipler. Bir tane feminist avukat bir kız vardı. Ben bu kız maskülen olduğu için reddettim mesela bu kızı. Dominant ve erkeksi davranışları vardı. Kız evime gelecekti direk Ama saçma davranışları yüzünden bırak evime gelmesini görüşmek bile istemedim. Artık o beni aramaya başladı ama ben şey yapmadım yani yüz vermedim fazla, normal bir şekilde konuştum sohbet ettim sonra bir noktadan sonra aramayı bıraktı. Bir de benden hamle yapmamı bekliyor. Ulan madem erkeksi davranıp erkeksi rol üstleneceksin o zaman sen bütün rolleri yap o zaman, sen davet et sen liderlik yap. Hiç uğraşmadım o yüzden bu kızla ne hali varsa görsün umursamadım bile. Şimdi onu gördüğüm zaman yolumu değiştiriyorum.
10 Yorumla
1 yılZaten ikisi tezat şeyler bir seçim yapman gerekiyor. Kendine nasıl bir kadın olmak istedini sor. Karar veremiyorsan yazı tura at. Yazı gelirse evlilik tura gelirse kariyer. Ama bunu şansa bırakmak için değil para havadayken gerçekten hangi tarafın gelmesi istediğine karar ver. Bi erkek olarak çalışan ve kariyerli bir kadın beklentim yok. Aksine evimin, çocuğumun ihtiyaçlarını karşılasın dört duvar evi yuvaya çevirsin bana sevgi ve saygı duysun yeter. Maddi konuya gelirsek kadın çalışmamalı bence. Erkek çalışır para kazanır eşinin ve ailesinin gereksinimlerini karşılar. Ha eğer eşinin maaşının sizin geçiminizi sağlayamaycağını düşünüyorsan zaten o senin için yanlış adaydır. ya da eğer bir gün kavga edersek ve ayrılırsak kendi ayaklarım üzerinde durmak için çalışıyorum diyorsan yine o adam senin için yanlış adamdır. Kısacası yüksek değer bir erkek bul ve evlen. ya da tüm bu yazıyı unut ne yaparsan yap 😀
10 Yorumla
1 yılbu yaşa kadar bir bk olmadın akademik kariyerin batsın sen bir şey yapana kadar 3 dün savaşı olur bütün erkekler cepheye gider sert girdim biraz :) böyle yerlerden pek erkek arama ben hariç hepsi çar çöp diyebilirim o kadar iddalıyım evlenmeyi de düşünmüyorum :)
15 Yorumla- 1 yıl
Hskdkdkdjskskddgh
- 1 yıl
@Tükendimçok2 :)
- 1 yıl
Gülmekten catlicam
- 1 yıl
Hsjaksks
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
80Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,2b cevap paylaştı.
u 1 yıleğitim iş hayatı daha önemli evlilik olmasa da olur.
20 Yorumla
1 yılBence bunu evleneceğim insanın düşüncesine bağlı olduğu söyleyebilirim sana destek çıkarsa bir şeyler de sen yaparken o da yapmaya çalışırsa bir şeyleri ortak yapıyormuşçasına uğraşırsanız hem kariyer de yaparsın evliliğini de yürütursun diye düşünüyorum. Karşındaki insan sana saygılı olmak zorunda sevgi saygı sadakat bunlar olan şeyler daha doğrusu olması gereken bunlar olursa Emin ol her şeyi başarabilirsiniz
00 Yorumla
1 yılKariyer yapacağım derken Sevgiye vakit ayırmak zor olabilir. Bu arada biriyle de tanışabilirsiniz, bu imkansız değil. Fakat sürekli ev iş arası gidip gelirseniz bu zor olabilir. Biliyorsunuz Bu işler biraz ortam işidir. hakkınızda hayırlısı olsun inşallah :)
00 Yorumla
1 yılValla ben de ev sahibi olmak için yardırıyorum altı senedir. Ev sahibi olduk da yorgunluk, heves azlığı, bi koşturmama falan var şu an. Tatil lazım. Sonra spor falan fazla kilolar gitcek. Kılık kıyafet düzelcek ortamlara girilecek falan bir sene de o sürer. Planlı olmak lazım vesselam😄
00 YorumlaMümkün
Niye nazarbeyava bak adam eşinin desteği
Ona verdiği mutluluk huzur ile
Devlet başkanı oldu
Eşin yanında durursa her daim özgüvenin artar
Pozitif olursun
Ve başarı yakın olur
Bide çocuk varsa
O çocuk için daha sıkı ülküne sarılırsın00 Yorumlaşahsen işi gücü evi barkı olan orta gelirli bir bekar olarak söylüyorum benim evlenmek isteyeceğim eş adayımın okumuş eğitimli ama çalışmayıp ev hanımı olan birisi olmasını isterdim çünkü bana göre çalışmak hayatı idame ettirebilmek için bir araç neden en sevdiğim insanı biraz daha konforlu yaşamak yorulmasını isteyeyim
00 YorumlaEski sevgilim doktora öğrencisiydi. Tezlerinde araştırma yaparak ona yardım ediyordum. Yani bu engel değil. Ayrıca kadın erkeğin kölesi değildir. Ona bakmak için onunla sevgili olmayacaksın, ya da evlenmeyeceksin. Onunla hayatın kolaylaşması için evleneceksin. Seviyorsa sabreder, senin tezinde de sana yardım eder.
00 YorumlaŞu karışıklık da çok sağlıklı bir ilişki olmaz, bence kafanı kariyerine ver, zaten işini eline alınca kendi dengin dünya kadar insan karşına çıkar, herşeyin sırası var ona da sıra gelir, bide toksit biri çıkarsa karşına derslere olan motivasyonunu etkiler, el adamı rezil de eder vezir de bence bu riski almaya değmez, yükünü hafiflet ondan sonra evliliğe de sıra gelir çünkü ilişki ilgi ister, o ilgiyi veremezsen hem kendine hem ilişkine yetişemezsen ilişkin zarar görür doğal olarak modun düşer.
00 Yorumla
1 yılBeyin yanması ikiside olsun istiyorsun ikisi bir arada zor oluyor akademiye odaklan illaki erkek bulursun ama yüksek değer bulman zorlaşır yaş ilerledikçe
16 Yorumla- 1 yıl
Hocam, siz kadın perspektifinden bakarak, kadınların karşı cinse yönelik değerlendirmelerinde para, statü, özgüven gibi unsurlara baktığını söylüyorsunuz. Ancak erkekler için bir kadının önemli bir konumda olması, yüksek statüye sahip olması ya da çok para kazanması o kadar da önemli değildir. Erkekler bu özelliklere aşık olmaz; belki zekasından etkilenebilirler ama esas olarak fiziksel çekicilik ön plandadır.
Bir de yazınızda "kadının yaşı ilerledikçe değerlenir" demişsiniz; bu ifade aslında erkekler için geçerlidir. Erkekler şarap gibidir, zaman geçtikçe değer kazanırlar. Kadınlar ise süt gibidir; zaman geçtikçe ilişkilerde geri planda kalırlar. Evrene baktığınızda, bir kadının cinsel pazar değeri (SMV) yaklaşık 23 yaşında en üst seviyeye ulaşır, sonrasında bu değer düşmeye başlar.
Erkekler kadınlara kara kaşı, kara gözü, yani dış görünüşleri ve bedenleri üzerinden aşık olurlar. Kadınlarsa erkekleri daha çok fayda üzerinden sever; sağladıkları statü, güvenlik ve olanaklara göre değerlendirirler. - 1 yıl
Hatta kariyer sahibi, doktor, akademisyen ya da iş hayatında yüksek noktalara gelmiş kadınlar, doğru partneri seçerken çok zorlanıyorlar. Çünkü çevrelerinde kendilerine denk, nitelikli erkek sayısı oldukça az. Eğer yaşları 30, 35, 38 gibi ilerlemişse, uygun bir eş bulamayıp yalnız kalma ihtimalleri daha da artıyor. Çünkü yüksek değerli erkekler, genellikle 23-24 yaşlarındaki kadınlara yöneliyor. Hatta 30 yaşında bile olsa, yine daha genç kadınları tercih edebiliyorlar.
Bu durumu bu sitede de sıkça görmüşsündür; 40-50 yaşlarındaki erkeklerin bile 23-25 yaşlarındaki kadınlara yönelmesi buna en açık örnek. - 1 yıl
Dediklerin yalnızca düşük değer erkeklerin seçimi. Yüksek değer kültür sahibi olmayan erkekler yaşa bakar ve vücuttan başkada bir şey düşünmez zaten bunun için para kazanıyordur. Ancak yüksek değer kültür sahibi okumuş bir adam karşısındaki kadının kendisine denk olmasını ister. Dışarısı bir sürü 20 yaşında kız dolu neden yüksek sosyetedeki yüksek değer erkeklerin umrunda olmuyor hangisiyle evleniyor? Hiçbiriyle. Çünkü eğitim kültür seviyesi önemlidir. Bu da yaş arttıkça kazanılır. Bir erkek köyden gelmiş yalnızca ticaret yapıp sıradan üniversitede okuduysa zaten köy aklıyla kadın 25ten küçük olmalı yoksa biter diye düşünür çünkü ataları zamanında öyle evlenmiştir kendisine de öyle öğretilmiştir. İşin kısası yüksek değer aklı başında erkek yine yüksek değer akıllı kadınla evlenir. Neden bil gates james dımon gibi adamlar genç değilde kendisi gibi kültürlü kadınlarla evlendi. Güzel bir kızın james dımon a yazdığı ve dimonın yanıtını okursan anlarsın demek istediğimi. Senin dediğin tamamıyla geride kalmış Arap zihniyeti kadınların bedenini genç yaşında pazara sunan zihniyet. Kariyerli akıllı bir kadın zaten bedenini satmaz kendisiylede zaten yüksek değer akıllı erkekler evlenir. Bu sitedeki erkeklerden örnek göstermen çok komik olmuş doğrusu 😄 o bahsettiğin yaştaki erkeklerin durumu bu siteyi kullanma amacı belli. Ben yüksek değer erkek diyorum yüksek değer kadın diyorum. Diyeceklerim bu kadar iyi günler.
- 1 yıl
Her erkek güzelliğe ve genç doğurganlığa bakar; âşık olması için ilk adımı da buna göre atar zaten. Şu da var: Yüksek lisans yapmış, kariyer sahibi, yüksek eğitimli bir adam elbette ilkokul mezunu biriyle evlenmek istemez. Bu tip erkekler genelde eğitim hayatına devam ederken tanıştıkları biriyle, aralarında arkadaşlık ve gönül bağı güçlendiği için evlenirler. Ama şu net: "35 yaş üstü kariyerli bir kadın mı, yoksa 20 25 yaşında normal bir kadın mı?" deseler, erkeklerin ezici çoğunluğu 20-25 yaşındaki kadını tercih eder.
- 1 yıl
Bill Gates demişken ne hikmetse öyle adama kadın boşanma davasını açıp nafaka aldı neden acaba o da başka konu
1 yılAl benden de o kadar karşıma düzgün insanlar çıksa bile ben kariyer sevdam yüzünden onlarla ilgilenemiyorum zaman ayıramıyorum ve günün sonunda bir yerde o ilişkiye sonlandırmak zorunda kalıyorum galiba sonsuza kadar bekar kalacağım
11 Yorumla- 1 yıl
Daha beni tanımamışsın hayatım
Evliyken akademik kariyer yapılamaz mı?
Akademi evliliğin içinde olamaz mı, bu profesörlerin hepsi bekar mı?
Sosyal bölümde akademisyen için bir tez konusu bile olabilir bunlar 🤔😃04 Yorumla- 1 yıl
çocuğu kreşe verirsiniz, yemeği dışardan söylersiniz. ya da bu işleri kadın yapar ama hem maddi anlamda eve ciddi bir katkı sağlayıp hem ev işlerini yapması erkeğe olan saygısı gün geçtikçe azalır. Bi kadın bir erkeğe neden ihtiyaç duyar. Sadece çocuk yapmak için mi. Hadi diyelim öyle kreşte büyüyen hafta sonu bir iki saat anne sevgisine, ilgisine maruz kalmış bir çocuğun ruhsal ve bedensel sağlığı ne kadar iyi olur. Gelecekte nasıl bir aile ortamı oluşturur nasıl bir anne-baba olur ve sosyolojik olarak bunun nasıl yan etkileri olur araştırılsın bence😀
- 1 yıl
yok bekarım ya daha gencim 😀
- 1 yıl
Öyle bir yazmışsın sanki tüm sorunları yaşamışsın gibi geldi kardeşim o yüzden sordum. Yoksa evet gençsin önünde uzun yıllar var.
Bizim çevrede evli çocuklu arkadaşlar işteki izinli kullanmak için yükseltmek için yüksek lisans yapıyorlar. Bazı şirketler çalışanına haftada 1 gün izin (okul izni) veriyor. Doktoraya kadar kullan bu hakkı 😂 kolay bir bölüm tercih edilir
O kafadaki eşi bulman lazım oda çok zor artık bizim ülkede alayı yurtdışına gitti. Hayatındaki ayrıma iyi karar vermelisin bence. Ya akademik araştırmanı azaltman veya bırakman lazım ki eş bulabilesin ya da evlenmekten vazgeç
00 Yorumla
1 yılAkademik kariyerin hiç bir yerinde evlilik yok. Vakit de kalmaz. Kariyer hedefiniz varsa doçent olana kadar evlenmezsiniz. O yaşa gelince zaten eş beğenmezsiniz evlilik kalır gider.
00 YorumlaHayatın acı gerçeği işte bu , yapacak çok iş var ve zaman kısıtlı, bircok seyi ayni anda yapabilmem lazim, zaman yönetimini çok iyi yapmaya ihtiyacın var. Bölümün ne?
00 YorumlaBoş ver ya böyle takıl 40 da evlenirsin 44 de filan çocuk olur 65 yasindada görürsen belki yuva kurar sende gençliğimde harika tez hazırladım dersin 😀😂
00 YorumlaHayatını yaşarken aniden karşına güzel biri çıkar ikisini de yapabilirsin. Bende evde oturarak kısmetimi bekliyorum
11 Yorumla
1 yılİnsan kariyer yaparken de evlenebilir. Önemli olan doğru insanı bulmak.
01 Yorumla
Soran1 yılKendime bakım bile yapmaya vaktim yok nereden bulacağım
1 yılHele de akademik kariyerde bunu düşünme bile sen kariyerini oluştur evlenecek zaman hep var kariyerininnonune evliligi gecirme
00 YorumlaBu da çok garip bir şey yaa hem kafayı dersle tez le bozuyorsuj bir yandanda geleneksel olarak koca arayisindasin 😅
00 YorumlaDoğru evlilik yapabilirseniz bu sizin kariyerinize köstek değil destek olur
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKariyeri oturt erkek işi basit heryerdeler sen tercih eden tarafsın bir kadın olarak
21 Yorumla
Soran1 yılYL bitecek doktora var daha
Kariyer yaparken başını kaldır sağa sola bak , gözünün kestiği biri çıkacaktır.
00 YorumlaEvlenme sende önce kariyer yap sonra işler rayına binerse kafana göre biri varsa evlenirsiniz
00 YorumlaBulundugun kurumda kimse yok mu ordan biriyle evlenmeye calis o seni her turlu anlayacaktir
00 Yorumla
1 yılAkademik girls beni bulsun en kötü birbirimizi alintilarız 🤣🤣
00 YorumlaEğer güveneceğim bir kişi ise çok kolay olur
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 632 cevap paylaştı.
1 yılYüksek lisans mı yoksa doktor mı yapıyorsunuz? Bir de bölümünüz ne acaba?
00 Yorumla Yani aslında imkansız diye bir şey yoktur bence
00 Yorumlaİnsan kendi ayakları üzerinde durmadan herhangi bir evlilik planı yapması iyi olmaz bence
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 958 cevap paylaştı. Akademik kadro alabileceksen evlenmek için fırsat oluşabilir ama işsiz kalırsan bunalımlardan bunalım seçersin
02 Yorumla
Soran1 yılAlacağım inş
Çok geciktirme hayat bu ve kısa, niyetin varsa tabi
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 566 cevap paylaştı. Türkiyenin %70'i bekar kafana takma hedeflerine odaklan.
10 YorumlaNasip değişik bir olay akıl sır ermez belki bir çıkmaz sokakta belki en kötü gününde ne zaman nasıl karşına çıkacağını bilemezsin o yüzden kendini bunun için boşa yorma zamanı geldiğinde belki güzel bir sözün içinde bulacaksın.
00 YorumlaKariyer yapmak hedefleri biraz daha yukselmek bu es secimindede etkili olur busefer aday sayisi azalir bence cok uzatmadan bul birini uzadikca zorlasir.
10 Yorumla
1 yılValla bende aynı durumdayım onun için evlilikten ve insanlardan umudu kestim kariyer yapmaya devam :D
00 Yorumla
1 yılSoruda aynı kendimi gördüm kendime bakamazken başkası ile bir hayata girmek kariyer planı yaparken kariyer yaparken hayatına girecek bir eşi bulamamak vs zor durum cidden kendimden biliyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİnsan kendine uygun birini bulduğunda sonuna kadar mümkün
00 Yorumla
1 yılEvlenmek kısmet işi nezaman olur sen bilr bilemezsin sabırsız olma evlilik için yasin kac bilmem ama hayatın tadını çıkar derim :)
01 Yorumla
Soran1 yılÇıkmıyor
Neden evlenme zorunluluğu arıyorsun kendinde? Bu dünyaya evlenmek için mi geldik.
01 Yorumla
Soran1 yılYa ne zorlunluşu istiyorum diyorum nerden çıktı zorunluluk
İsteyen her ikisini de yapabilir aynı anda ama evlilik her yiğidin harcı değildir kariyeri uzun da olsa halledersin bir şekil
00 Yorumla
1 yılDenk geldiği zaman evlenmek.
İnsan en yoğun olduğu zaman daha çok işler hallediyor.
Yani zamandan yöne sıkıntın olmaz.00 YorumlaAslında zor değil doğru insanı bulursan hayat çok güzel olur senin için sdce doğru kişiyi bulman lazim
00 Yorumla
1 yılKariyer yapmak evliliğe engel değil iradeli insan her türlü başarır
10 YorumlaEvlensende karıyer gene yersin evinde oturup 🤣nasıl olsa hep karı yer
00 Yorumla
1 yılevlenmeyeceksin kariyer yapacaksın kendin için yaşayacaksın
00 Yorumla
1 yılZaman bulabilirsin aslında, belki de sen istemiyorsun bu zamanı ayırmayı
00 YorumlaAynı durumdan muzdaribim. Cevabını bulunca bana da haber ver
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılUni biter bitmez evlendim herhalde o an evlenmesem bi daha cesaret edemezdim yani çalışıyorum aynı zaman da yüksek yapıyorum bi farkı olmuyor ama şu an olsa üşenirim o sürece
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılUni derken lisans diyelim yoksa uni hayatı evet bi türlü bitmiyor aslında 🥹
1 yılEvlilik yaparsan eşinle anlaşılmamazlıklar olabilir iyi düşün evlenmeyi öyle düşün
00 YorumlaO zor erkeklerin çoğu öyle kız istemiyor
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİlla evlenmek zorunda mısın evlenme akademik kariyerini yap sonra kocayı bulursun!
04 Yorumla
Soran1 yılEvlenmek de istiyorum
Cevap sahibi1 yılAradığını buldun mu ya da duramıyor musun ona göre yorum yapayım
Soran1 yılBulamıyorum çünkü zaten çalışıyorum özel sektörde iş ev iş ev kendime çok bakımda yapamıyorum çünkü zamanım yoj
Cevap sahibi1 yılEğer gerçek ten evlilik insanı insan yürütebileceğini düşünüyorsan evlen ama içine sinen biri olsun bak sonra çok pişman olursun evlendikten sonra boşanan çok kişi de var Bir de çocuk olursa yandın hayatının hatası eşin olmadan çocuk büyütmek daha zor
1 yılAbla sonra evlenirsin takılma
10 Yorumla
1 yılevlen gene yazarsin tezini
10 Yorumla
1 yılEvlenmek hemde böyle hir devirde cidden cok zor
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 331 cevap paylaştı.
1 yılEvli biri ile sevgili ol
00 Yorumla
1 yılBirini bitir diğerine basla
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBenim üniversitedeki hocalarım hep evli ve çocuklu insanlardı
00 Yorumla
1 yılhiç belli olmaz bu işler ama hayatını yaşa bence
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı. Tez tamamlansın sonra olur
00 Yorumla
1 yılÇok zor yaaa benden demesi
00 Yorumla- Devamını Gör (50)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler