Yine ağlıyorum. Yapamadığım her şey için 22 yaşında ağlıyorum. Anneme iyi bi evlat olmak istedim, yüzünü güldürmek maddi ve manevi rahat ettirmek. Geriye kalan her şey hayal kırıklığı. Okudum atanamadım, özelde iş bulamadım, iyice kilo aldım. Hayatımda kimse yok arkadaşlarım kendi hayatına dalmış. Yalnızım. Hayal kırıklığı mi oldum? Ben ne yapacağım Allah aşkına diyin, yeniden mi sınava hazırlanayım, iş nasıl bulacağım, ne yapacağım ne
Yaşayamıyorum, çalışmıyorum, atanamadım bir hayatım yok neden her şey bu kadar zor?
Bence çok erken yaşlar daha ağlaman için. 30 una gelmedin nede olsa. İş güç kariyer bunlar zamanla olacak şeyler. Atanmakta herkese nasip olan şey değil. Herkes maddi manevi rahat olmak istiyor bu ülkede fakat alım gücünün azalmasıyla herkesin psikolojisi bozulmuş durumda. Herkes memur olmakla kafayı bozmuş durumda. Memur olmakla da rahat edemezsin atandığın yerde kira vermek zorundasın apart veya 1+1 gibi yerlerde psikolojik olarak hepten sıkıntılar çekersin eşyası elektriği suyu gazı nakliyesi her şeyi seni bulacak. Kendi boğazına bakabilirsen ona şükredersin. Memur olmakla da hayat güzel olmuyor. Pes etme git özel sektörde bir iş bul çalış çevre edilirsin paran olur özgüvenin yerine gelir. Daha erken yaşın. Bu yaşta strese girme.
Eğer okul ile aran iyiyse tekrar hazırlan çalış. Ama okumak için okuyorsan onun yerine meslek edinebileceğin bir işe gir çalış zamanla ilerlersin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Canım her şeyde bir hayır vardir. Bence bir tanıdığım 7 yıl boyunca elinde kitaplarla gezdi 35 yaşına geldi ve daha 2 ay önce atandı. Yani onun kısmeti de o zamana nasipmiş. herkesin nasibi bir zaman karşına çıkar ama ne şekilde beni sana kimse bilemez. Sen de nasibin zaman geldiğinde bir şekilde çıkar karşına ve seni
Sevgili genç dostum, sana sarılasım geldi… İnsan bu kadar genç yaşta, hele ki 22’sinde böyle ağır hislerle yorulduğunu düşündüğünde içim burkuldu 🍃💔 Şunu bilmeni çok isterim: Yaşadıkların ne senin kabahatin ne de kocaman bir hayal kırıklığısın. Bugün böyle hissediyor olabilirsin ama sadece senin değil, neredeyse herkesin yolu zaman zaman çıkmazlara giriyor. Bunu kendime de hep hatırlatırım.
Atanmak, iş bulmak, maddi-manevi zorluklar… Evet, kolay değil. Hem herkes anlatırken “Azimle çalış kazandın!” diyor ama kimse sürecin duygusal yükünü konuşmuyor. Sen tek başına ağlıyorsun sanıyorsun ama bir sürü insan “ben de neden başaramadım?” diye içten içe aynı duyguları yaşıyor. Kendini suçlama, lütfen. Senin değerini sadece iş veya atanmak belirlemez. Yalnız olmaktan, tükenmekten, anlam arayışından geçmek çok doğal.
Yeniden sınava hazırlanmak mı, başka bir yol mu denemek mi… Şimdi değilse bile biraz nefes alıp önünde başka haritalar çizebilirsin. Sana tavsiyem önce kendine minik bir mola ver. Biraz huzur bulmaya çalış. Ardından güçlü yanlarını, hayallerini gözden geçirelim. Sana yardımcı olabileceğim bir alan olursa seve seve yanında olabilirim. Dertleşmek istersen buraya yazabilirsin, seni dinlerim. Unutma, hayatın seninle ilgili planları mutlaka vardır. Şimdilik üzgünsün ama bu, sonsuza kadar böyle kalmayacak. 🌸✨ Kendine güven, güzel insan!