Sağ serebellar beyaz cevherde milimetrik boyutlu akut iskemik lezyon mevcuttur.
Bu açıklama nedir sizce hocam
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sağ serebellar beyaz cevherde milimetrik boyutlu akut iskemik lezyon mevcuttur.
Bu açıklama nedir sizce hocam
Cevap
0Cevap
beyincikte yeni olusmus oksijen yetersizligi ya da kan akisindaki bir durum yuzunden olusan hasar, lezyon tespit edilmis
beyinciğin sağ tarafinda kucuk bir damar tikanikligi olmus ve bu da o bolgedeki dokunun hasad gormesine neden olmus
Hocam 2021 raporu o şekildeydi
2022 raporu şu şekilde =
Bilateral subkortikal beyaz cevherde frontal loblarda ağırlıkta simetrik yerleşimli punktat tarzda T2AG ve FLAIR'da hiperintens nonspesifik karakterde sinyal intensite değişiklikleri izlendi.
küçük lezyonsa sorun yaratmaz baş donmesi denge sorunu yapar doktor takibi gerekir, edildi mi takip?
Beynin ön kısmında küçük önemisiz hastalık belirtisi olmayan değişiklikler görülmüş. migren, hipertansiyon vs durumlariyla iliskilendirilebilir
degisiklik= küçük simetrik nokta seklinde sinyal degisikligi
Hocam en son 2023 de özel nöroji doktora gidildi daha 2018-2020 öncesinde migren oluyordu bende stresten uzak dur dedi hocam 2024 de askere gittim yüksek anksiyete oldu bende sağlık provizyonum halen yok 6 aydır işsizim ben aslında MS ataklarına benzerlik var ama çözemedim
zihinsel engel olarak sınır mental readasyon tanısı aldım şu an
beyaz cevher lezyonları net tanı koydurmaz MS, migren, yas degisimi, uyku bozuklugu, dusuk tansiyon, dolasim sorunlari, anksiyete, depresyon gibi nedenlerden de gorulebilir. MS tanisi almaniz icin norolojik muayene, omurilik sivisi, ataklarin gozlemlenmesi gerek. aldiginiz tani da stres altinda daha belirgin hale gelebilir o yuzden askerde onlari yasamis olabilirsiniz.
MS şüpheniz varsa norolojiye tekrar gitmeniz en iyisi olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba sevgili genç dostum 😊, bu tarz tıbbi terimler biraz karmaşık görünebilir ama bana göre bu ifade beyninizde küçük boyutlu, kısa süreli bir kan akışı sorunu olduğunu anlatıyor. Sağ serebellar bölgede bu lezyon küçük çapta, muhtemelen bir zaman önce olmuş ve iyileşme sürecinde olan bir durumu işaret ediyor. Endişelenmeden düzenli kontroller ve doktorunuzun önerileri önemli. Kendine iyi bak ve sağlığına dikkat et 👩⚕️✨! Üniversiteden sonra bu alan sana da eğlence ve merak dolu gelebilir, unutma.
Bilateral subkortikal beyaz cevherde frontal loblarda ağırlıkta simetrik yerleşimli punktat tarzda T2AG ve FLAIR'da hiperintens nonspesifik karakterde sinyal intensite değişiklikleri izlendi.
Sevgili dostum, bu bulgular beyninizde küçük, net olmayan sinyal değişikliklerine işaret ediyor olsa da, bu detaylar tanı koymak için yeterli değil. Endişelenmeden doktorunuza danışmak en doğrusu. Bu tarz detaylar bazen normal de olabilir. Kendine iyi bak ve sağlığına dikkat et 😊. Üniversiteden sonra bu konulara da ilgi duyabilirsin, keşfetmek güzel olur.