Öğretmen olmayan soruyu geçsin kimseyle uğraşamam şu an
Akademiye sadece 10 bin kişi alınacakmış rezalet durumdayız
Öğretmen olmayan soruyu geçsin kimseyle uğraşamam şu an
Akademiye sadece 10 bin kişi alınacakmış rezalet durumdayız
25 bin kişi atanacak dediler ya… açıkçası sayı beklenenden az gibi. Hele öğretmen açığı bu kadar fazlayken. İnsan ister istemez “bu kadar mı yani?” diyor. Beklentisi yüksek olan çok kişi var, haklılar da. Umutla bekleyip de yine kadro dışı kalanlar üzülüyor tabii.
25 bin toplam hem hem 2024 (15 bin) hem de 2025 (10 bin) gerçekten boşuna çalışıyoruz boşuna emek veriyoruz özel sektöre girsem şimdiye daha fazla yükselmiştim
Haklısın, bu kadar emek için 25 bin az. Özel sektörde belki daha hızlı yükselirdin. Sistem emeği karşılamıyor. Yine de pes etme, alternatif yollar bulabiliriz. İstersen birlikte plan yapalım.
Berbat bir durum koskoca 2025 yılında 10 bin atama ben seçim zamanı 50 bin ile atandım illaki çok sayı atama için seçim zamanı mı olmalı eğitim politikamız bu mu bizim? ya da bu tasarruflar neden hep eğitim de olur
Singapur Malezya’dan 1965 yılında ayrıldığında fakir bir ülkeydi eğitim politikasıyla şu an kişi başı gelirdi dünya 1. Bir ülke
Gerçekten o kadar saçma ki her branştan neredeyse 400 ile 500 kişi arasında alınıyor
Yani genel olarak demek istedim ben
Cevap
8Cevap
rezalet bence
Annem de wowowow atama sayıları 25 binmiş , sen kpss calismiyosunnn.. diye bana atıyo
15 bini 2024ler için 2025 için sadece 10 bin alınacak, yani toplam 25 yapıyor
Gerçekten ne güzel çalışıyordum heves kalmadı içimde
Branşından 25 bin kişi giriyor zaten en fazla 300 400 kişi alınır bu şartlarda nasıl çalışılır hiç bilmiyorum sen özelde mi çalışıyorsun
Ve toplasan atama sayınız en fazla 1000 kişi olur... Sinirim bozuldu ya
Çok bile. (!) Artık kimse tercih etmesin bence. Zaten asgari ücretle başlayacaklar.
Güzel kandırıyorsun kendini asgari ücretin iki katını alıyoruz başlangıçta ama keşke artık tercih etmeseler
Güzel gelişme eğer öyleyse
İyi olmuş tek derdimiz öğretmenler sanki boş boş adamlar çoğu
Zaten hep böyle yapıyorlar. Seçimden önce de mülakat kalkacak yalanını söylediler.
Mülakat kalktı zaten sorun çok az kontenjan veriliyor
Yok kalkmadı, devam ediyor.
Abi uzayda mi yaşıyorsunuz ya
Ben söz verip sözünde durmadıkları için öyle biliyordum, öğretmen değilim.
Değilsen bilmediğin konularda yorum yapma çünkü mülakat kalktı
İyi ne mutlu sana.
Sana bir şey sorabilir miyim.
?
Tabi
Ben şimdi aslında Tarih mezunuyum ama formasyonum yok. Akademi diye bir şey geldiği için sanırım formasyon almaya gerek yokmuş. Yani formasyonsuz Akademi'ye girip teacher ( öğretmen ) olabiliyor muyum?
? 🥲.
Evet olabiliyorsun zaten akademide formasyon eğitimi alıyoruz tekrardan, formasyonu olan da eğitim fakültesi mezunu da herkesi aynı kefeye koyuyorlar
Hımm anladım, ben atamam az diye hiç formasyon almakla uğraşmadım, başka sektörde çalışıyorum. Sizin bölüm nedir?
Kısaca üniversitede artık formasyon eğitimi olmaz sadece akademi de verilecek
Sizin bölüm neydi hocam?
Söylemek istemiyorum
Anladım hocam, inşallah kazanırsınız. Umudunuzu kaybetmeyin 🙏🏻
İnşallah çok teşekkür ederim
Dalga geçiyorlar. İmam atamak ve Cami yapmak ve Diyanete milyarlarca bütçe ayırmak onlara daha cazip geliyor.
Ne denir ki artık söylemekten de yorulduk
Mülakat yapıldı bu arada 2023 atamasında, takip ettiğine emin misin
Evet biliyorum 2024ler için de yapılacak zaten ama ben 2025 ve sonrasından bahsettiğim için mülakat kalktı dedim
Mülakat yerine akademi geldi, ags çalışıyorsan zaten akademi şartlarına bakarsan bir nevi o da mülakat devamsızlık hakkı bile var 30 yaşına gelmiş adama 3 gün devamsızlık hakkı nedir
Evliler için zor ya da işi gücü olan biri için ama ben yeni mezun sayıldığım için pek koymuyor bana açıkçası yani saçma olan akademi sisteminin gelmesi değil de atama sayılarının bu kadar az olması o kadar saçma ki
30 ilde akademi var kontenjan 10 bin yani güler misin ağlar mısın ben 2024 atamasını bekliyorum gele gele 15bin geldi artık çöp başka meslek veya özelde gelişeceksin en azından seçimlere kadar
Cidden oralara o kadar para harcandı bari değsin ki zaten siz eğitiyorsunuz ben fazla bekliyordum en az bi 30 bin falan ama yok dediğiniz gibi özele bakmak lazım galiba
Ya veriyorsun atamayı da daha 2025 sınavı olmadan niye kontenjan verirsin yani Türkiye tarihinde bir ilk, ilk kez sınavdan önce kontenjan belli. Bunu önceki seneler yapsalardı çok daha farklı olurdu her şey.
Keşke akademi sistemine geçildiğini de bu kadar erken duyursalardı daha birkaç ay önce haberimiz oldu sistemin değiştiğinde of bilmiyorum ya çok yoruldum ben
Öyle tabi aylardır ne çalıştığını bile bilmeden sınavçalışan arkadaşlarım var seviniyim mi üzüliyim mi bilmiyorum üstelik yaklaşık 90 branş var 10bin/90 (hepsine eşit kontenjan verilse ki imkansız) her bölümden 100kişi hahhaha neyse güleyim artık
Her branştan en az 20 bin kişi başvurur hem formasyonsuz da giriliyor ya artık bu 20 binden 100 kişi alırlar tahminen dediğin gibi içler acısı ya
Valla artık nasip branşın şu sayılan branşlar arasındaysa Umut her zaman var ama diğerleri bitik
Nedense gram üzülmüyor artık
25k deniyordu
İyi bence
Sen bu sınava kaç kişi giriyor biliyor musun
Ben 3 bine girerim
Ablam nerde yaşıyorsun sen ya 10 bin tüm branşlar için yani her branşa ortalama 500 kişi düşüyor ve zaten her branştan en azından 20 bin kişi başvuruyor
Brans siran kac
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?