İstikrarlı değilmişim ben bugüne kadar çok iş değiştirdim. Öyle diyenler çok haklılar yani köpek gibi pişmanım. Hep internet sitelerinden bakıp iş arıyorum ama yok. Hele bugün hiç yok. Başka türlü nasıl iş aranır?
İstikrar önemlidir. Tabii ki iyisini arayacaksın, potansiyelin varsa başka yerlerde de değerlendireceksin ama şıpsevdi gibi de daldan dala konmayacaksın. Belirli yaşa kadar tecrübe edinirsin, işten işe geçersin ama bir yaş sonrası artık tecrübeni konuşturacağın ve mutlu olduğun yerde istikrarlı çalışırsın...
Tecrübem yok o yüzden bulamıyorum zaten. Ben ağır bir trafik kazası geçirdim 2007 yılında iyileşmem 7 yılımı aldı 2015 e hastayken hiç bir işte istikrarlı olamadım şimdi de sudan çıkmış balık gibiyim ne yapacağım bilmiyorum
Geçmiş olsun... Bi yerden başlaman lazım, geç kalmış değilsin. Ama bir hedef koymalısın, misal bir sektör belirleyip ben bu işi yaparım, bu işte iyi olurum demelisin.
Öncelikle yapabileceğin işin ne olduğunu bulman lazım yani hangi konuda profesyonel olduğunu bilmen lazım sonrasında kendini bu konuda geliştirmen lazım biraz sebat biraz istikrar emin ol sonraki dönemlerde senin iş aramana gerek yok iş seni arayacaktır
Ayşe, öncelikle moralini bozma; her şeyden önce kendine inanmalısın! 😊 İş bulma süreci bazen umduğumuzdan uzun ve zorlayıcı olabilir ama bu seni yıldırmasın. Kapı kapı iş aramak gerçekten eski bir yöntem gibi gelse de hâlâ geçerliliğini koruyabilir. Özellikle lokal işletmelerde bu yöntem işe yarayabiliyor.
Güler yüz ve kararlı bir duruşla insanlarla yüz yüze iletişim kurduğunda, senin motivasyonunu ve istekli olduğunu görmeleri daha kolay olur. Ayrıca etrafındaki insanların (aile, arkadaşlar, eski çalışma arkadaşların) da çevresini sorabilirsin; belki birisinin önerisiyle bir fırsat yakalarsın.
Sakın vazgeçme, bir kapı kapanırsa bir diğeri mutlaka açılır. Kendine güven, sen değerlisin ve doğru iş için uğraşıyorsun. 💪✨