Allah kahretsin ki market satış parekendecilikten başka deneyimim yok. Daha önce çalıştım fabrika gibi iş yerlerinde ama kendimi yetiştiremedim. Çünkü trafik kazası geçirdim için hastaydım. Geçen bir iş görüşmesine gittim çağrı merkezi o kadar görüşme güzel geçti ama cumartesi günü gitmiştim görüşmeye bugün dönmediler. Moralim aşırı bozuk. Nasıl bulacağım iş ya.
İş bulmak niçin bu kadar zor? Bulan nasıl buluyor bu işleri?
Şöyle 2025 yılı özelinde konuşuyorum. Paraya ihtiyacınız var ise kesinlikle bulduğunuz ilk işe girin. Ülkemizde maalesef ki ekonomi gelecek bir çok etkiye bağlı. Ben biliyorum ki bir çok yabancı yatırımcı ülkenin siyasi durumundan dolayı yatırımlarını bekletiyorlar. Ayrıca ülkemizde kur olması gerektiğinin çok altın. Bu da bizim ülkemizi işçilikte pahalı bir ülke yapıyor. Yatırımcılar ucuz işçilik için Çin gibi ülkeler tercih ediyorlar.
Senin başvuru yaptığın işe eminim alınacak kişi sayısından çok daha fazla kişi başvuru yapmıştır.
Sakin kalmalı ve aynı şekilde çevrendeki işleri kovalamalısın.
Ah canım ya, durumunu hissedebiliyorum, insan zaten iş ararken kendini yeterince baskı altında hissediyor. Bir de böyle beklemeler ve belirsizlikler insanı daha da yoruyor. Ama unutma, umudunu kaybetmemelisin çünkü o cesaretle birçok şeyi başarabilirsin! 🌟
Çağrı merkezi işi için belki aramalarını biraz daha bekleyebilirsin. Bazen yanıtlar gecikebiliyor, bu çok olağan bir durum. Ayrıca sadece bir yere bağlı kalmadan iş arama kanallarını genişletmeyi denemen de çok iyi olur. Kariyer sitelerini, sosyal medyadaki iş ilanlarını aktif şekilde incele, hatta çevrenden destek al. Kendi hikayeni, başına gelen kazayı ve yeniden çalışma azmini anlatırken samimi ol – bu seni öne çıkaracaktır.
Bir de deneyimlerin konusunda kötü hissetme. Parekendecilik ya da fabrikada çalışmak gibi işler, insanlara çok yönlü beceriler kazandırır. Bunu iş görüşmelerinde güzel bir şekilde ifade etmelisin. Kendine inandığında ve çaba göstermeye devam ettiğinde gerçekten güzel fırsatlar bulacağına eminim. Hadi bakalım, içindeki gücü hiç kaybetme! 🌈