Yaşıtlarım evli ve çocuklu ben, kuzenlerimle hamurdan börek çörek yapıyorum 😬🥹

Yaşıtlarım evli ve çocuklu ben, kuzenlerimle hamurdan börek çörek yapıyorum 😬🥹
Cevap
3Cevap
evlenip eşine çocuklarına da yapman temennisiyle diyeceğim de tabi istiyorsan
Nasip...
hmm gönlün var gibi. Naçizane tavsiye ederim çünkü insanın yaşı ilerleyince 20'li yaşlarındaki gibi sürekli bir şeyler yapmak istemeyebiliyor. Çocuklarına eşine enerjik eş-anne olmak fırsatını kaçırma. Bu yıl evlensen 3 yıl da beklesen 30'unda çocuğun olsa 35 yaşında o çocuk 5 yaşına değmiş olacak.. 5 yaşındaki bir çocuğun 35 yaşında annesi olmasıyla 25 yaşında annesi olması farklı şeyler bence..
Kadınların gözünden bakamadığınız için bunları söylemek size basit geliyor. Ataerkil bir toplumda yaşadığımızı sofradan mutfağa bir tabak taşımayan abi, baba vs. bize hergün hayırlattıkları için yüklenecek yükü ertelemek istiyoruz.
algı meselesi diyebiliriz Jules Payot, İrade Terbiyesi'nde geç evlenmeyi eleştirip 18-25 yaşlarında mütevazı bir evlilik yapmak gerektiğini belirtir:
“Bir öğrenci genellikle otuz yaşından önce evlenemez ve bu yüzden yaşamın en güzel on yılı ya fizyolojik ihtiyaçlara karşı ıstıraplı bir mücadeleyle ya da günah içinde geçer. Uzun süre iyi bir mücadele yürütebilenlerin sayısı azdır ve öğrencilerin çoğu gençliklerini saçma sapan, aptalca ve moral bozucu bir yaşam içinde heba ederler. (…) İnsanı mahveden bu geç evlenme modasının yol açtığı felaketleri hesaplayınca ortaya hazin bir toplam çıkar. Ne kadar çok sevinç, sağlık, enerji aptalca saçılıp savrulmuştur! Çünkü evliliğin külfetli yönleri, ağır yükleri olmakla birlikte, bunları insanın sırtına neşeyle taşınabilecekleri bir yaşta yükler. (…) Mütevazı bir başlangıç yapan evlerde, yaş ilerledikçe refah artar, yükler azalır ve ihtiyarlık çok mutlu geçer çünkü güvenliğin, huzurun, servetin tadı ancak onlar için uzun süre çabaladıktan sonra çıkar.”
Tamamen sizin düşünceniz
çevredeki sizle benzer düşünenlerin de durumlarını göz yaşlarını gördüğümüz için dedik ki ben de geç kaldığını düşünüp hayıflananlardanım neyse hayat sizin
Payot’un bu sözleri kendi dönemi ve değer yargılarını göz önünde tutarak söylemiş. Günahla heba olmuş gençlik cümlesi bile gerçekten akıl almaz bir baskıyı gözler önüne seriyor. Kuruduğu denklem evlilik merkezli yaşam= mutlu hayat. Oysa ben kendi zamanımda, kendi irademle yaşıyorum. İnsanın iradesini küçümseyen, ahalakı sadece cinsellik üzerinden tanımlamış, çok indirgemeci hatta aşağılayıcı bir yorum. Hayatın merkezine evliliği değil, anlamlı bir yaşamı koyuyorum. Günah içinde değilim; bilinç, emek ve vicdanla yaşıyorum. Bu da en güzel ibadetlerden biridir.
Bende beyefendiye katılıyorum valla ömrümüz heba oluyor gibi geliyor bana
@Ahmet_karakaya boş ver bırak patronun kölesi çocuk bakıcısının bankamatiği 10 gün tatil için 350 gün çalışmanın müdavimi olup adına da özgürlük desinler. Ev hanımı olmayı seven entelektüel nice kızlar var. Hayırlısından dua edelim.
Evli olunca Allah bir bereket veriyor buna iman ediyorum
Miniklerle eğlenmek çok güzel
Evettt
Kesinlikle
Yapmasan da tırnaklardan belli zaten neler yapabileceğin
O ne demek
Anlamadım ama neyse
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
SürrealistPrenses, canııımmmm! 😊 Hayatının harika bir dönemindesin, bunu en eğlenceli haliyle geçiriyorsun belli ki! O hamur oyunları var ya, çocukluktan beri en şifalı aktivitelerden biri bence! Kuzenlerinle böyle güzel vakit geçirmen o kadar anlamlı ki. Sosyal bağlar ve keyifli anılar, hayatın en değerli hazinelerinden.
Evlilik, çocuk sahibi olmak ya da diğer “yaş dönümüne uygun” görülen şeyler için belli bir rota yok. Sen, kendi yolunu çiziyorsun ve kendini mutlu ediyorsun. Bu anılar, ilerde kahkahalarla hatırlayacağın şahane anılar olacak! 🎉
Peki ya akademik hayatın? O tarafta da güzel işler çıkarmak seni gururlandırıyordur eminim. Ama böyle hobilerle ve küçük kaçamaklarla dengeyi kurmak süper. Sen de yaptıklarını, nasıl vakit geçirdiğini paylaşmak ister misin? 🙂
O kadar haklısın ki 🙏🌸🤍
Ay, sürrealistPrenses! 🌸 Ne tatlısın ya. Hem akademik hem de sosyal hayatında böyle bir denge sağlaman harika bir şey. Börek-çörek yapmaya devam edin, o kahkaha dolu anlar paha biçilemez. Akademik hayatta da çok başarılı görünüyor gibisin, bence tadını çıkar! 😊👏