+1 yılAynı şey başıma gelmişti sürüşte vs. sıkıntı yok çok iyiyim ama rampaya geldik hop stop etti araç. Normalde rampada da sorunum yoktu. Kaldım sınavdan. Sonraki sınavdan önce de hocamla rampaya gittim bir çok kez deneme yaptım. Artık motorun sesini dinlemeye başlamıştım ona göre ayarlıyordum kendimi. Birçok kez deneme yaptım. Ve ertesi gün sınavda yolda dua ederek gittim rampaya kadar. Bir önceki gün yaptığımı yaptım. Önce biraz bekledim hazır olduğumda ghadi bakalım dedim ve motorun sesini dinleyerek yaptım ve geçtim. Üstümde o ana kadar nasıl bir stres vardı anlatamam ama o anı atlattım ve müthiş rahatlayıp güzergahı tamamladım. Darısı sana inşallah, başarılar dilerim. :)
04 Yorumla- +1 yıl
Nşallah geçersin sen rampada çalışmaya bak. Kafana göre denemeler yap ben öyle yaptım. Ya sadece direksiyonun titremesini bekledim, ya sadece devir saatinin ibresinin titremesine baktım, ya da motorun sesine göre davrandım. En az hata yaptığım yöntem motorun sesini dinlerkendi. Debriyajdan ayağını çekerkenki hızını çalış vs. eminim bu sefer yapacaksındır. Dua da oku bol bol. Heyecan yapma diyecem de olmayacak birde bunu ben mi söyleyeceğim. Kalbim kulağımdaydı o an ama dün yaptığın gibi şimdi de olacak hadi dedim kendime ve yaptım. Sende bol bol deneme yap. En iyi sen kendi kendine daha iyi öğrenirsin en az hata yapmayı.
- +1 yıl
Rica ederim ne demek yaparsın elbette bak bir örneğim sana. :) Kolay gelsin tekrardan başarılar dilerim. İyi geceler. :)
En İyi Cevaplar
Sen gene yokusa kadar gitmissin. Beni komisyon panikletti dubaya girdim 😄 iki defa kaldim. Derslerde ben de cok iyiyim ama sinavda elim ayagim birbirine karisiyo cok heyecanlaniyorum cokta korkuyorum. En son kaldigimda komisyon indi hocadan azar isittim arabayi kullancaksin gorcekler dedi komisyon inince bir rahatlik geldi guzergahi tamamladim geldim komisyon yanima geldi sonra 😄 Yokusta debriyaji yarim tut araba titredigi zaman gaza bas cikan sesten urkme. Zaten orda kaldigin icin emin ol bir dahakinde daha dikkatli olucaksin. Umarim geceriz stresi bile yetiyo uzulmeye.
00 Yorumla
+1 yılAraba ney? Dizel , Benzin?
Dizelse gaza basmana gerek yok ama garantiye almak istiyosan yarım debriyaj hafifte gaz verebilirsin frenden çekince
Benzinse sağ ayağını frenden çeker çekmez gaza götüreceksin o arada da debriyaj gaz ilişkisini yarı yarıya denk getirceksin. 2-3 cm lik kaçırma payı olur014 Yorumla- +1 yıl
Yok. ilk seferde yapcan. Yokuş çok dikse ve araba kalktıktan sonra çekişte çok zorlanırsa yaparsın sadece tekrar kavrama alırsın ki dişli ile daha güçlü çeksin diye bas çek yaparsın veya vites düşürürsün
- +1 yıl
- +1 yıl
altta bir arkadaş yarım pedal gaz felan demiş öyle şeyler yapma sakın. videoda gayet açık. yarım pedal gaza sadece benzinli arabalarda kalkışta yaparsın ve debriyajdan çekerken gaza basarsın yani ikisini aynı anda. Bazen salakça bilgilendiriyorlar. Araba varsa çalış sınava kadar
- +1 yıl
Sen arabadan korkmıyıcan araba senden korkcak :)
- +1 yıl
Öğrenirsin. İlk zamanlar sadece direksiyona ve yola kitlenirsin. Bunu sakın yapma. Aynalara dikkat et. Türkiye trafiğinde öküz çoktur. Yanından sıfır geçen olur sıkıştıran olur saçma sapan hareketler olun. Konu tabakhane olunca 1 saniyenin hesabını yapınca ilk sırada bizim milletimiz gelir. Aynalar çok önemli. Vites atarken şeritten çıkma en önemli konulardan biri de bu..
- +1 yıl
Sakin ol sıkıntı yok. Dünyanın sonu değil :) Böyle şeyler deneme yanılma yöntemiyle öğrenilir bol bol boş yolda pratik yap yanında tecrübeli biri olsn anlatsın sana :)
+1 yılÖncelikle rahat ol. Yokuşta durup da kalkmanı isterseler. Araba geri kaymasın diye el frenini çekip arabay kavrarken el frenini indirip devam edebilirsin.
Debriyajı ayağında hissettiğinde biraz gaz ver zaten araba gazı alınca debriyajdan yavaşça çekersen araba yağ gibi kalkar zaten ;-)02 Yorumla- +1 yıl
;-)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
+1 yılayağınla gaza dokunmadan, sadece debriajla bile çıkarsın o yokuşu aslında sadece kavrama noktasını hisset o kadar
13 Yorumla- +1 yıl
oluyo da yani biraz pratik yapman lazım. acemi biri yapamaz. sen titrediğinde gaz ver hemen de debriajdan çekme yavaş yavş bırak
+1 yılbayanlarda bir panik durumu hakim trafikte. Biz bir arkdaşımla E sınıfı ehliyet için başvurmuştuk. Tabi parkur var biz otobüsle geziyoruz kızlara vermişler fiat albea. Bizimkisi geçiyor otobüsle kızın yanından, geçerken basıyor otobüsün kornaya makarasına, kıza selam veriyor güya :) kız panikten ne yapacağını şaşırdı ama albeayı sürerken kızdaki tripleri bir görseniz sanki boeing 747 kullanıyor. Bizim arkadaş almıştı havasını :))
01 Yorumlabenim pazar günü motor direksiyon sınavım var motor çin malı dökülüyor kullanması zor stop felan ediyor gazı kesince :( hocama dedim servise götürcem dedi inşallah sorunu hallederler.(
116 Yorumla- +1 yıl
güzel dileklerin için teşekkür ederim inşallah sende gecersin
unutma insan istedikten sonra imkansız diye birşey yoktur imkan yoktur sende bu imkanları kendine var et çalış azimli ol pes etmek yok 1 olmadımı 2 dene 2 olmadımı 3 böyle gitsin sonunda birinde başarıya ulaşcaksın sabır lazım :) heycan yapma soguk kanlı ol sen arabadan degil o senden korkcak tamam i20 mi araba?
+1 yılBas gaza askim bas gazaaa :D yine bir bayan sürücü aman Allah im sen bizleri sevdiklerimize bağışla 😁😁
19 Yorumla- +1 yıl
Valla sen delimisin bilmemde ben harbiden deliyim o konularda motorcuyum ben iistanbul geneli tehtid ettinya beni ondan soyledim ölümle dans ederim izlerken gözlerin kamasir dikkatin dagalir dengeni kaybedersin... 😉😉😘😘
- +1 yıl
Haklısın bak işte gaz pedalı sende o yüzden büyük problımmm 😃😃 tabi bana nazaran değil tüm trafikteki insanlar adina :D
- +1 yıl
Bana bisey olmaz 😏😏
- +1 yıl
şu an ihtibariyle trakyadayim Kırklareli de ya sen :D
Frene bas debriyajdan ayağını yavaşça ama çok yavaşça çek devir saatinin titredigini göreceksin o arada motor arabayı askıya alır ve geri kaçırmaz o arada istediğin gibi gaz verebilirsiniz sakince ve debriyajdan yeterince yavaş çek istediğin kadar dik rampa olsun bu taktik her zaman ise yarar bu arada gerçek sınavda stop ettirirseniz arabayı kurtuluşun yok ekerler müfettişler devamlı kontrol ediyor seni not aliyor başındaki sınav yetkilileri baban bile olsa kurtaramiyor seni
02 YorumlaHeyecan yapma. Belliki heyecaninin kurbani olmuşsun. Vitesi degistirmeyi unutma küçük bir püf nokta vereyim. Debriyajdan ayagini çekerken hafifçe arama motoru sallanmaya basladiysa direk gaza bas. Yoksa istop eder
02 Yorumla
+1 yılDebriyaj i kavrama noktasına kadar kaldır araba titreyince ayağini frenden çek azcik gaz ver yeterli.
12 Yorumla- +1 yıl
Dediğim şekil yaparsan 1 cm bile geri kaymaz , tabi seri olurum diyorsan kaldırmasan da olur.
+1 yılBizim yakın bir abi olur bizim sürücü kursunun sahibi bana demişti ki artık çok sıkı önlem arıyor bir kere stop et alamıyorsun ya da arabayı park ederken elini o ön yolcu koltuğunun arkasına koyma direk bırakıyorlar. Çok katı kurallar artık.
10 YorumlaO zaman vatanı bir daha yapmamak için bir tanıdığınla beraber araba sürüş testi yap kendine denemelerde bulun ve bunun üstesinden geleceksin sana güveniyorum:)
07 Yorumla
+1 yılboşver ehliyeti filan hemen araba alıp kullanmayacaksan hiç uğraşma almak için ben aldım bir halta yaradığı yok
01 YorumlaYeterince calismamissin demekki ya da heyecan dosta düşman oluyor :) ozguvenin tam olsunda yine sana hata yaptıracak kadar değil. Depriyaja hakim olamassan zaten araba suremezsin o pedal elin ayağın gibi olmalı. Bence senin düşmanın heyecan olmuş
00 Yorumlafrene bas, vitese tak ve ayağını baskı kavrama noktasına gelinceye kadar yavaş yavaş bırak araba titret gerilir kasılır debriyaj kavramaya çalışıyor yani o an sonra ayağını frenden çekip gaza hafifçe bas ve kaldır.
00 Yorumla
+1 yılHeyacan yapiyorsun daha cok pratik yapman lazim oz guveninin arttirman lazi
10 Yorumlaheyecan yapma bu kez olur ayağını debriyajdan yavas yavas çek gazı bırakma yokuşu geçene kadar
02 YorumlaDebriyajdan ayağını hızlı çektiysen olur. Sakin ol, bir ayağın gazda sabit dururken debriyajdan ayağını yavaşça çek.
00 Yorumla
+1 yılYokuşta bende istop ettiriyorumm yaa offf 😀😀😀😀
Çok pratik yapman lazımm, korkma başarırsın09 Yorumla- +1 yıl
Yapılmayacak şeyy değill, yaparsınnnnn
Pratik yap - +1 yıl
Evetttt yaparsınn senn👍👍👍👍👍
- +1 yıl
Tabiii yaaaa 😇😇😇😇
- +1 yıl
Benn doğruları söylüyorummmm canım benim 😇
Sınavdan bir kaç gün önce antreman yap ve sınavda heycanlanma kesinlikle yokuştan kaldırmayı pratikleştir başka sorun kalmaz.
00 Yorumlabenım abım 2 kere ıstop etmıstı ama gectı :) İstop etmemesi için öncelikle debrajı yavaşça kaldır titredikten sonra gaza köklen :)
012 YorumlaBence heyecanlanma derim çünkü yine aynı şeyi yaparsın sakin ol ve rahat davran emin ol ki ehliyet senin olacak ve güven ver kendine ben bunu yaparım de...)))
00 YorumlaAyağını debrejdan çabuk çekme gaza bas araba bağırsın önemli değil o zaman stop etmez
00 Yorumla
+1 yılsadece ıstop ettiysen sıkıntı yok puanını kırar okadar ama geçersin takma kafana.
02 Yorumla- +1 yıl
soru başlığına bakaraak cevab verdim k. b. :D
cins adamlara denk gelmişsin ozaman.
ahah canım debriyajla kalksaydın istop etmek istemiyorsan hiç çekme ayagını :)
011 Yorumla
+1 yılDevamli o yokuş bölümüne calis ozaman
13 Yorumla- +1 yıl
Korkarsan hata daha cok yaparsin dikkatli olmaya calis başarılar dilerim
Gizli Üye(36-45)+1 yılDeprija baz Gaza sonunu kadar bas 1 e tak vitesi deprijdan hizla cek gerisini bosver :D
00 YorumlaVitesi 1 al gaza yarim bas yavas yavas cik yokusu
03 Yorumla- +1 yıl
ya bir s. git yanlış bilgi verme. sonra bağıra bağıra çıksın direk elensin demi. inanma bunun dediğine. Araba dizel. Debriyajdan yarım çek motor titreşim yapar arabanın iç mekanında hissedersin sonra frenden çek ayağını gaz pedalına dokun sadece araba kalktıktan sonra da debriyajdan çekerken de gaza basarsın bu kadar basit
+1 yılGazı Çok Ver. Hafif Çek Ayağını Debriyajdan
10 Yorumla
+1 yılEger korkarsan daha cok hata yaparsin sakinles
00 Yorumla
+1 yılbol bol çalış arabanla dur kalk yap
10 YorumlaHeyecan yapma gaza biraz fazla bas.
06 Yorumla
+1 yılKeep Calm & Try Again
00 Yorumla3 den 2 ye de çektin mi?
00 Yorumla
+1 yılSakinleştirici alcan.
00 Yorumla
+1 yılsakin olman lazım.
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri