Bir üniversite'de öğretim elemanı olarak çalışıyorum. öğrencinin notu 37 ve 71 aldığı takdirde tek ders sınavına girecek siz olsanız o notu verir miydiniz?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Muhendislik fakultesi diyorsunuz dersler zor hayat zaten sor sizden gecse tek ders ders sinavina gircek demek ki geri kalan derslerden gecilmis. Sonucta siz onu gecirmiyorsunuz. Hala kendisinin cabalayip tek ders sinavini vermesi gerekiyor. Dusundugunuz bir durum. Bir kere sans verin ama oyle bedavadanda gecmesin proje falan verin ugrassin oyle kafadan gecebilcegini dusunmesin.
önümde sadece 3 gün var. notu girmek için.
Bilemiyorum nasıl biri? Ama bu dersi geçtiği takdirde tek ders sınavına girecek. Onu biliyorum.
O zaman bir iki hocasina nasil bir ogrenci oldugu konusunda ne biliyim muhabbet arasi danisabilirsiniz. Cunku onemli olan ogrencinin durumu bunu goze alarak karar verin. Bir sekilde onemli olan ogrenciyi tanimak. Sonrasinda vicdan yapmaniza ya da dusunmenize gerek kalmiycaktir.
Ver gitsin hayır işle
Ben not istemeye gitmemiştim ama benim hoca 38 aldığım dersten 45 verse geçecektim vermemiş üstelik 2 sayfa yazdım. Biraz vicdan yaa
Öyle bir durumda hiç düşünmeden verirdim ister inanın ister inanmayın.
Ver gitsin ya mutlu olsun. Tek dersten mezun olamamak insana koyar. Psikolojisi bozuksa ve maddi durumuda yoksa, ailesiyle zor durumdaysa intihara bile gideblir
Yaklaşık 30 puan kafadan vermiş olucaksın. E zor bir hocada olmadığını söyledin. O zaman geçirme akıllansın :D
Kimseyi bırakmamam lazım o zaman.
Cevap
3Cevap
hocam ver geçsin yazıktır bende mühendislik okuyorum sabah akşam beddua yağıyor size söyliyim ne gerek var
hoca olmak da zor. Mesela o notu verdiniz öğrenci tek derse girdi diyelim ben gibi 1 puandan dolayı sınırda kalıp utancından hocadan not istemeye yüzü olmayan öğrenciler de olabilir.
Çalışsaymış...
O düşünmüyorsa derslerini ben mi düşüneceğim?
onu değil zaten ailesini düşündüğüm için bu kadar kararsız kaldım.
Hayir 10 puana kadar not veriyorum, fazlasi digerlerine haksizlik,
Ben de öyle düşünüyorum ama işte
Ona 40 verirsen Ccleri aa yapman lazim
Aynen ama işte başka şehirden geldiğini düşündüğümde 6 ay için ailesinin Durumunu bilmeden minumum 4000-5000 Tl daha masraf yapacağını düşündüğümde ve sadece benim dersim yüzünden bir dönem daha burada kalacağını düşündükçe açıkçası ikileme düştüm.
Kararsız kaldım şimdi diğer öğrenciler ne olacak falan diye ama verirdim sanırım.
Bende aynı durumdayım o zaman herkesi geçirmek durumdayım ve o zaman sınav yapmanın ne mantığı kaldı direk herkese geçer notu verseydik.
herkesi geçir diyorsun yani
o zaman sınav yapmasaydık herkese ihtiyacı olan notu direk verseydik.
Hayir bende fazladan not yok.
Kesin beni bir kosede doverlerdi ya :))
Okumak ztn zor. bide sizin gbi hocalar insani okuldan sogutuo.
Aksine Mühendislik Fakültesinde dersin başarı oranı % 73 çok zor bir hoca olmadığımı düşünüyorum
O zmn nie soruosnki. gecir gtsn. iki puan icin gecirmeyen bir muhasebe hocamiz vardi unide bn gectim ama arkdasimi birakmisti iki puan ugruna. sanki hayatta hersey puan
10-15 puna kadar ki durumu anlıyorum ama yarıa yarıya bir durumdan bahsediyorum.
Yari yariyaysa birak o zmn. digerlerinin hakkiini yemis olursun.:(
Sorunun açıklamasını okumadın mı?
Rakami ynlis okudum.:))
ben veririm her türlü
Bıraktıklarının vebalini nasıl ödeyeceksin.
torpilliyim ben
mizanda o torpilini göreceğim.
inisiyatif diye bir şey var kasma o kadar
Ver ya sevaba girersin.
Diğer bıraktıklarımın günahı ne
Bırakmasaydın.
Onlarda çalışsaydı o zaman?
Valla kendimden yola çıkarak söylüyorum bütte de finaldeki kağıdın aynısını verdim, final 33 büt 65 geldi. Olay sizin ruh halinizde hocam. Canınız nasıl isterse öyle oluyor.
bu kadar basit diyorsun
Size göre basit işte.
Evet
Kalanların günahını nasıl ödeyeceğim.
Çok fark yok mu
Açıklamayı okursanız anlarsınız?
Hayır
veririm heralde
Hayırrr
Bence geçir ya
O zaman herkesi geçirmem gerekir.
Sen onları az çok tanıyorsundur hangileri geçmeyi hak ediyorsa onları geçir
Geçirmediklerimin vebalini sen mi ödeyeceksin. bide dersim bağlı yani okul uzatan bir ders.
Alla alla hepsini geçir ani gençlere bir güzellik yap.
Bu kadar basit yani peki ilerde hoca olursanız beni hatırlayın inşaallah.
Ailevi sorunları olupta derslere yoğunlaşamayıp duşuk not alan öğrenciniz olursa beni hatırlayın İnşallah
Herkesin sorununu bilemeyiz ama ben özel bir durumdan bahsediyorum. Açıkçası bu öğrenciyi bıraksamda geçirsemde her türlü en az 1 ay bu durumun etkisinde kalacağım. Yani zannettiğiniz kadar duyarsız biri değilim.
Kaldı ki sonuçta hepimiz insanız hocalar hiç sorun yaşamıyor değil mi?
Kusura bakmayın ama size yardımcı olmaya çalışıyorum madem vebaline katlanamayacaksınız öğrenciyi alıp karşınıza konuşun onu geçirirseniz bütün kalanları geçirmek zorunda olduğumuzu söyleyin
Galiba yanlış anlaşıldım. Ben bu soruyu öğrenciye açıklama yapmak için değil geçirdiğim ya da bıraktığım takdirde kendime bir açıklama yapabilmek sordum.
Sen ne zor insansın ya
Aslında çok kolay biriyim ama işte şartlar zorluyor.
Ozaman için nasıl rahat edecekse öyle yap
Teşekkür ederim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar