Arkadaşlar ben bir işe girdiğimde uzun süreli çalışamıyorum daha ilk aydan mizmizlanmaya başlıyorum hani gelirim olduğu falan da yok fakfakir bir insanim. Üzerimde de hep işten çıkacakmış gibi gerginlik oluyor ise giderken niye böyle? Acaba hep asgari maaş alıp bu gidişatı saçma buldugumdan mı çalışmayı mi yemiyor. Ama para kazanmam lazım nasıl olacak. Daha 1 ayım dolmadı işte tutusmaya başladım bile. Son 1.5 yıldır bir işe girdigimde Max 2 ay çalışıyorum. Niye böyle anlamadım. Bu girdiğim iş son 1.5 yılda girdiğim işlere göre daha temiz cumartesi pazarı olan bir iş he ücreti asgari ücret + yol param ücrette bir bok yok. Eve çıkmak istiyorum ama bu gidişatımdan dolayı güvenip çıkamıyorum. Zaten 6 aydan önce de bir işteki AA cikarirlar mi gerginligini atamiyorum. Günler bitmiyormus gibi geçiyor hep
Eğitim & Kariyer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Nasıl olsa yine aynı şartlarda asgari ücrete iş bulurum diye düşündüğün için olabilir. Benim çalışırken motivasyonum şu olurdu; sabah 08 akşam 18 arası ne yaptığım önemli değil, akşam 18 den sabah 08 e kadar kazandığım ile ne yaptığım önemli derdim.
05 Yorumla
Soran1 yılValla hiçbir şey yapamıyorum eve bile cikamiyorum
Soran1 yılPara lazım borçlarım var ama aklımın bir köşesinde psikiyatriste gitmek
- 1 yıl
boş ver psikiyatristi insanin psikologu da psikiyatristide kendidir. Sen bi sevgili yap biseyler yasa kafan rahatliyicak. Desarj ol iste sonra onla bile cikar eve evlenirsin. ya da fitsen kendine bak biraz kuzum ol zengin kocis bul baska kacisin yok.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)1 yılBana diyorlar sen bir işte tutunamiyorsun diye sen benden betersin. Ben yıl filan çalışıyorum ama yıllarca nasıl çalışıyor insanlar bunu hiçbir zaman anlayamadim. Ne olursa olsun her aynı kişiler aynı iş aynı ortam beni bir süre sonra sıkıyor iş değiştirmek de zoruma gitmiyor ama gördüğüm kadarıyla insanlar işi kötü de olsa değiştirmekten korkuyor. Ama senin durum çok vahim bence sen çalışma insanı değilsin ev hanımı olmalısın kabullen
01 Yorumla
1 yılHer işte bu yaşanabilir sen işten çıkmaktan korktuğun için ise kendini veremiyorsun ve bu sende stres yaratıyor bence. Öncelikle kendine güvenmelisin. Her işte başta yorulursun ama öğrendikten sonra 1 saatte yaptığın işi 10 dakikada yaparsın. Kendi yapabildiklerimi farkında olursan zamanla rahatlarsın
10 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 975 cevap paylaştı.
s 1 yılİlk soruyu gördüğümde "böyle olmak vardı" dedim ama sonra asgari kazandığını gördüm. Sonuna kadar haklısın. 3 kuruş aldığın bir işe güle oynaya gitmen mümkün değil çok iyi anlıyorum seni. 3 kuruş verirler, görevin olmayan her işi de yaparsın. Sonra vay efendim verimin düşük derler. Tam bi eziyet
01 Yorumla
Soran1 yılAynen
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u 1 yılşans işi biraz da
00 Yorumla
1 yılBu tür kaygılar ve motivasyon eksikliği genellikle işin seni tatmin etmemesi, maddi sıkıntılar ve belirsizliklerden kaynaklanıyor olabilir. Asgari ücretle geçinmek zorlayıcı olabilir, bu da çalışmaya karşı isteksizliği artırabilir. Sürekli işten ayrılma düşüncesi ise bir tür güvensizlik ve kaygı hissi oluşturuyor olabilir. Bu durumda, kısa vadeli hedefler belirleyerek ve küçük birikimler yaparak geleceğe dair daha güvenli bir plan oluşturman, kaygılarını hafifletebilir. Kendine daha sağlam bir hedef belirleyip, bu işin seni ne kadar tatmin ettiğini değerlendirmek de uzun vadede daha istikrarlı bir yol çizmeni sağlar.
10 Yorumlaseni o kadar iyi anlıyorum ki. İşin başında hevesin oluyor ama sonra sıkıntı basıyor, günler geçmek bilmiyor, para desen yetmiyor, üstüne bir de sürekli "Acaba çıkarırlar mı?" stresi... Asgari ücretle çalışıp hayat kurmak gerçekten zor. Ama şunu düşün, sürekli iş değiştirince de düzen kuramıyorsun. Belki biraz sabredip, işe tam alışınca daha rahat hissedersin. Bir yandan da kendini geliştirecek bir şeyler denesen, daha iyi maaşlı bir işe geçiş yapman kolaylaşır.
12 Yorumla
Soran1 yılYa benim bir arkadaş vardı hiç beklemediğim bir performans sergiledi. Nasıl yaptı bilmiyorum 1 senedir callisiyor. Ben çalışamıyorum üzülüyorum da
- 1 yıl
Geçim derde olursa alışırsın
- Eğitim & Kariyer konusunda 314 cevap paylaştı.
1 yılÇalıştığın işi sevmiyorsan sana azap gelir.
O ise kendinden bir şeyler katman lazım, geliştirmen lazım anca o zaman ise yarar hissedersin. Robot gibi, sifir motivasyonla çalışmak insanogluna göre değil.
Ve şu da var memleketin yüzde 80 i işini sevmiyor zaten. Onu sadece para kaynağı olarak görüp, isten arta kalan zamanlarda yapmak istedikleri için para biriktiriyor. Sende buna odaklan.
10 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 697 cevap paylaştı.
1 yılTembellik hastalığı sana gelmiş demek.
İstikrar yok. Rahat oturduğun yerden para alacağın bir iş dünyada yok.
O yüzden para kazanmak istiyorsan çalışmayı seveceksin. Sevmiyorsan bi halta yaramaz insan olursun.20 Yorumla
1 yılBir süre sonra oturur alışırsın 2-3 iş daha bırak başla sonra bir bakmışsın aynı işte 10 yıldır devam... tabi hep asgari ücret kısmı büyük etken terfi ve terfiye bağlı bir ücret artışı veya ünvan gibi bir kariyer pozisyonu olmayan bir yer mi?
02 Yorumla
Soran1 yılYükselme durumu yok burada
- 1 yıl
İnternette boğaziçinin bile uzaktan ücretsiz eğtim kursları mevcut , hazır çok uzun süre çalışmıyorsun kendini ve cv'ne katma değer katabilirsin. Belki bulduğun işte ufakta olsa seni işe tutacak artışlar ve pozisyon yükseltme imkanları doğabilir.
çünkü ülkemizde insan yerine konmuyorsun.. düşüncesiz çalışma arkadaşları ve kendi çıkarı için seni kullanmaktan geri kalmayan plansız yönetler, liyakatsiz kimselerle muhatap olmaktan sorun sende olsa bile sende değildir diyesim geliyor.
01 Yorumla
Soran1 yılHahaha bu sorunları ben de düşünüyorum birçok açıdan daha refah seviyesi yüksek olup kendimize zaman ayirabilme ve ayırdığımız zamana da bir gelirin kalması durumu oluşsa eminim daha rahat ederdik
Düzen seviyorlar çünkü, düzen seviyorum. Habire iş değiştirmek bana göre değil.
Sen ise düzensiz birisin210 Yorumla
Soran1 yılDoğrudur. Nasıl atlatacağım. Aslında ben de düzen seviyorum ama sürekli işte cikarilacak miyim anksiyetem var sanki her işte beni deneme sürecinde çıkaracaklarmis gibi hissiyatla çalışınca aşırı zorlaniyorum
Soran1 yılDur bakalım deneyeceğim
Soran1 yılBakalım
Soran1 yılVar mesleğimi yapmıyorum
Soran1 yılKendi işimden de soğudum şu sıralar hatta elimden gelse diplomayı iptal ettiririm
Yemin ederim ki ilk defa kendimin aynı versiyonu birini gördüm çok mutluyum 😅😅😅 kız sen ben misin yoksa şaşırdım şu an bi
11 Yorumla
Soran1 yılBen senin sjsjjs
1 yılSebat etmeyi öğrenmek zorundasınız. Bu konuda zayıf karakteriniz varsa zamanla bu hayatınızın tüm alanlarına yayılmaya başlar.
11 Yorumla
Soran1 yılHaklı söze ne denir
1 yılBu girdiğin işyeri ve yaptığın işle de alakalı. Örnek, son işimde nerdeyse 20 sene çalıştım ve sadece işimi yaptım ve kendim ayrıldım.
13 Yorumla
Soran1 yılBence siz istikrarlisiniz
- 1 yıl
Sen de istikrarlı ol ve sadece işini yap, işin de sabitse sağlamsa yıllarca çalışırsın
Soran1 yılSıkılıyorum ya sabah 8.30 akşam 18.30 ben boş zamanlarda telefona bakabilen bir insan da değilim başıma ağrılar girer öyle olunca ee boş boş geçmiyor
İşyerindeki insanlarla muhabbet etmeyip yalnızca iş odaklıysan bu çok normal. Ben eski kurumumda 9 yıl çalıştım 😂
16 Yorumla
Soran1 yılAynı valla tam olarak bu çok iş odakliyim işler birikince üstüme bir rehavet çöküyor. Genelde iş yerindekiler benim iletişim kuracağım tarzda insanlar olmuyor. Daha doğrusu ben iş yerinden arkadaş edinmeyi sevmiyorum
Soran1 yılEvet ama insanlara güvenmiyorum. Bir de ne konuşulabilir ki boş boş onlar kadar gevşek olmadığım için muhabbetleri sarmıyor seviyeli değiller bir kere.
- 1 yıl
5 farklı kurumda çalışmış bir memurum. Her gittiğim yerde güzel hatırlanıp anılmışımdır. Bir işyerinde mutlu olabilmek için aidiyet duygusunun olması gerekiyor. Bunun için de arkadaşlıklar, dostluklar kurmak lazım. Bir işyerinde sohbet edip samimi olduğun bir kişi bile olmazsa o işyerinde verdiğin molanın da hiçbir kıymeti kalmaz.
Soran1 yılÖyle mola vermiyorum zaten yemek yiyip kaçıyorum.
1 yılBiraz borçlan bu motivasyonla mecbur çalışırsın
21 Yorumla
Soran1 yılBorçlu olduğum halde böyleyim sjjsjs
1 yılAslında senin çalışmakla ilgili sorunun yok hep bir korku var içinde acaba çıkarırlar mı diye kafandaki belirsizlik iş hayatına yansıyor özel sektör saçmalığı.
00 Yorumla
1 yılBen de senin gibi düşünuyorum ama sonra işsiz kalincada başka yerlere başvuru yapma derdine duşüyorum sonrada ya yine 2ay çalısır işten çıkarilirsam aptalca bir nedenden diye üzerime negatif enerjiyi güvensizliği yuklemeye başlıyorum bu bir fobi haline gelen dongüdür unutma
00 Yorumla
1 yılAsgari ücret aldığınız bir işi severek yapma ihtimaliniz zaten yok. Dolayısıyla bu hislerde haklısınız.
01 Yorumla
Soran1 yılDogru
1 yılÇalıştığım şirkette 20. senem. üniversite zamanı başlayıp, farklı farklı şehirlerde şubelerinde çalıştım.
03 Yorumla
Soran1 yılVay be
- 1 yıl
Demek ki iyi personelim 😬 bırakmadılar.
1 yılSende bendensin ama ben Max 1 hafta çalışıyordum sjsjs sen yine rekor kırmışsın😂 son işim iyidi ama 4 ay çalıştım
03 Yorumla
Soran1 yıl4 ay mi ol super
- 1 yıl
O da kamu işiydi sözleşmeli. Süresi dolmasına 12 gün kala kış kış etti valilik😂 az beddua almadılar
Soran1 yılHahaha
İşi sevmekle alakalı bi durum birde sen çabuk sıkılıyorsun galiba ondan kaynaklı istemeyince de ızdırap gibi geliyor
04 Yorumla
Soran1 yılEvet sıkılıyorum
Soran1 yılSevdiğim bir iş tanımı yok o rahatlığı verecek üzerine de parası iyi olan bir iş kardeşim bile öyle bir iş vermez sjsjsj
- Eğitim & Kariyer konusunda 535 cevap paylaştı.
1 yılPatronluk kafasi vardır belki
Ben de başkasina çalişamam mesela
Kendi düzenimi kurmakla ugrastim 11 senedir ve kurdum02 Yorumla
Soran1 yılAynen patron kafası var ama icraat yok
- 1 yıl
İşte icraate ulaşmak için çalış
1 yılHayal dünyasındasın. Hayatın gerçeklerinden haberin yok. Sorumsuz tembelsin.
11 Yorumla
Soran1 yılAynen ya her gün aynada kendime bunu söylüyorum shsjsj ama degismiyor
1 yılÖyle bir şey olmaz. İş disiplini diye bir şey vardır. Mecburuz. Kendimizi geçindirmek adına, müdürlerin dediği yönde hareket etmeliyiz, ekmek parası🫤
10 Yorumla
1 yılİş arkadaslarinla olan ortamında işi sevmende buna etki edebilir
19 Yorumla
Soran1 yılBilmiyorum olabilir ama iş arkadaşı ile ilgili sıkıntım yok aslında daha en basindayum
- 1 yıl
İş sana sıkıcı geliyor olabilir mi genelde ne tür işlerde calisiyorsun
Soran1 yılÇok saçma işlerde çalışıyorum kendi alanım olmayan isllerde shsjsj ama bu sefer ki o kadar kötü değil ama çok yoğun
- 1 yıl
Meslek ney normalde
Soran1 yılPsikolojik danışman
- 1 yıl
E kendi mesleğini yapabileceğin bı iş bulamadinmı ki saçma işlerde calistin
Soran1 yılKendi meslegimde bir süre calismistim şu sıralar çalışmak istemiyorum çok sağlıklı olduğum söylenemez şu son 1.5 yıldır
- 1 yıl
Belki metal olarak sağlığına kavuşmak için seninde bı danışmana ihtiyacın vardır belki o zaman bu durumdan kurtulabilirsin
Soran1 yılOlabilir sürece bakalım nasıl işliyor
1 yılAy aynı durum bende de var o işe adapte olmak çok zor geliyo bana da
13 Yorumla
Soran1 yılAma bir şekilde çalışıyorsundur nasıl başarıyorsunuz
- 1 yıl
Yok çalışmıyorum 🤭😄
Soran1 yıl😃😃😃
Gizli Üye(25-29)1 yılAA çıkarmak ne demek, belki de aldığın ücretten dolayı işten randıman alamayıp mızmızlanıyorsundur normal, eğer fasfakirsen ve paraya ihtiyacın varsa mecbur mızmızlanmayı bırakıp çalışacaksın
20 YorumlaDemek ki iş yerinde pek huzurunuz yok gibi
07 Yorumla
Soran1 yılHuzurla alakalı bir düşüncem yok. Sadece çalışmak beni zorluyor
Soran1 yılOnu da denedim olmadı. Erkek egemenliğinde yapamıyorum. Çünkü bir noktada sana ben bakiyorum sıcak yerinde oturuyorsun kafası bana göre değil
Soran1 yılEvlendim boşanma surecindeyim bile ohoo
Soran1 yılAmin
1 yılDeğmeyeceğini düşündüğün içindir ama kısmen şartları iyi sayılır, kendini zorla biraz. Haklarını kazandıkça alışacaksındır
00 Yorumla
1 yılZaten sadece fakirler çalışamaz zenginler bir şekilde çalışır
010 Yorumla
Soran1 yılNaisl yapiyorlar ya
- 1 yıl
Vallahi senin gibiler şey diyorlar dikiş tutturamıyor
Soran1 yılİşte neden böyle olduğumu anlamıyorum
- 1 yıl
Sen birinin emri altında çalışamazsın senin patron olman lazım senin karakterin bu şekilde baskın
Soran1 yılOlabilir ama onu yapacak para yok shhshs
- 1 yıl
Ah ah para bulursam sana da verecegim jhdhdh
Soran1 yılHahaha tamam jsjsjs
- 1 yıl
Nasilsin ciceğim
Soran1 yılİyiyim böceğim sen nasılsın shshsj
- 1 yıl
Tşkler balım bende iyiyim
5 aydır calisiyorum tempoluda isim sanırım çalıştığın yeri sevmekle ilgili bu durum
10 YorumlaPsikolojik olarak üzerinde bir gerginlik oluşmuş. Psikolog terapisi ile bunu atlatabilirsin.
00 YorumlaSabır ve mecburiyet borç ve ihtiyaçlar için katlanıyoruz 🙂
00 YorumlaÖzel şirkette çalışıp da güvenip borca girilmez eve çıkılmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yıl10 senedir neredeyse aralıksız çalışıyorum , çalışmadan yaşayamam , bence çalışmayan insanlar köreliyor bir süre sonra
05 Yorumla
Soran1 yılOlabilir
Cevap sahibi1 yıl@Shazam6 evet aynı yer
Sıkılsam da mecburen
2 sene sonra bitiyor ama
Sevmediğin işse mızmızlanman normal insan sevdiği mesleği yapmalı
00 Yorumla
1 yılSevdiğin işi yaparsan yeterli ücreti alırsan zor gelmez o kadar
00 Yorumla
1 yılBazısının mayasında oluyo öyle. bama da 6 aydan sonra yüklenir o
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 445 cevap paylaştı.
u 1 yılZamanla o olgunlağa da geleceksin alışacaksın biraz zorla kendini
00 Yorumla Eğitim & Kariyer konusunda 575 cevap paylaştı. Mecbur kalırsan çalışıyorsun bir ay çalışmasam batarim😂
00 YorumlaBak canım senin yapacağın bulacağın en iyi iş, iyi bir eş bulmak ve sadece evinin hanımı olmak, senin tabiatında çalışmak yok ki bu doğal bişey sonuçda kadınsın evlen kocan çalışsın :)
12 Yorumla
Soran1 yılYok be eş de olmuyor.
1 yılsevmediğin işi yapınca böyle oluyor maalesef çoğu kişi bu durumda ve bana göre tek çaresi de iş arkadaşların. çalışanlarla iyi anlaşıp arkadaş olabiliyorsan sıkıcı gelmiyor aksi halde yapacak bir şey yok
10 Yorumla
1 yılİş yerinde inan uzun süre kalmak için sabır gerek sana uzun uzun nerde nasıl davranman gerektiğini söyleyebilirim bunları konuşabiliriz hergün ama işe aklınla hareket et kimseden korkma şikayetlerini ve hayır demeyi bil en önemlisi bu ikili
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBende aynı annemle babamın laflarını çekmek zorunda kalıyorum bu sebeple
01 Yorumla
Soran1 yılBen de
Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Kesin bir mecburiyetin yoktur eğer mecbur kalırsan o zaman calisirsin
03 Yorumla
Soran1 yılAslında mecburiyetim var borçlarım var
Soran1 yılYok
Gizli Üye(25-29)1 yılGeç yaşta ise atilinca öyle oluyor 20 lerin başında olsaydık olmazdı
10 Yorumla
1 yılErkeklerle flortles ise gidicek sebep olustur kendine
01 Yorumla
Soran1 yılHahah komik ve etkili ama öyle bir iş yeri değil sjjs
mağaza deposunda çalış çok rahat iş
05 Yorumla
Soran1 yılHiç sevmem ayakta durulan isleri
Soran1 yıl@Shazam6 öyle ne yapayım
Gizli Üye(30-35)1 yılBende aynıyım emekli olsam bi saniye çalışmam asla ve asla
00 Yorumla
1 yılKız beni de öyle Bir işte yıllra boyunca çalışmak istemiyorum
01 Yorumla
Soran1 yılBence bu zamanda zaten yıllarca calisilmamali 5 senede bir iş degistirmeli çünkü kıdem maaş getirmiyor çoğu zaman iş degistirmek daha avantajlı oluyor
Gizli Üye(18-24)1 yıl2 gün çalışıp istifa ettim daha da başkasının işinde çalışmam en mantıklısı simit sat kendi işini yap
11 Yorumla
Soran1 yılSonunda kokoş simitçi diye simit satacağım sjjsjs
ins seni seven iyi bir kismetin olur maddi manevi rahat edersin ins yüzün guler
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılSevdiğin işi yapmıyorsun
13 Yorumla
Soran1 yılBu dünyada sevdiğim bir iş kavramı yok henüz öyle bir iş daha sahaya sürülmedi
- 1 yıl
Çalışmayı bir tek ben mi seviyorum 😂
Soran1 yılOlabilir 😃
1 yılDemek ki çalışmak sana göre değil 😂
02 Yorumla
Soran1 yılYok ya ben ev hanımı olamam kafayı yerim. Ama şöyle kafama göre bir iş de bulamadim
- 1 yıl
Bulursun inşallah
Zengin bi koca tüm sorununu çözer 😂
01 Yorumla
Soran1 yılYok ya onlar da başa kakiyor
1 yılEvlen koca parası ye.
04 Yorumla
Soran1 yılO da olmadı shshhsh
- 1 yıl
Banka soymayi düşündün mü peki , benim bazen rüyalarıma giriyor da 😂
Soran1 yılYok ya banka soymakla uğraşamam kendi kazanmadigim parayi da harcamayı sevmiyorum aslında. Ama aileden de fakirlik diz boyu yazın bakayım dondurma mi satarım ne satarım belki seyyar satıcılık yaparım sjjsjs
- 1 yıl
Su sat bence
Gizli Üye(25-29)1 yılYeminle aynı bensin.. dehb var mı acaba sendede benim gibj. Ne iş yapiyon
04 Yorumla
Soran1 yılDehb var ama hareket kısmı olmadan dikkat dağınıklığı var fazlaca
Cevap sahibi1 yıltamam anladım zaten yazılarından. Çok zor geliyo 8 saat çalışmak yaa yeminle saatler gecmiyo işte bende bayadir çalışmıyorum bu yüzden.. ailemle aram bozuk
Soran1 yılÖyle. Sıkılıyorum 8 saat callisma mi olur ya
Cevap sahibi1 yılEvet yaa. Dayanamam bennde. Ama erkeklgim kız olsam çalışmazdim.. askerden dönünce mecbur ise giricem
1 yılEnerjiyle alakalı aslında enerjik olmaya çalış
03 Yorumla
Soran1 yılÇabalıyorum gün icerisinde mutlaka moralimi bozacak bir şey oluyor
- 1 yıl
Dün şiddete uğrayan vs. Knkam 🤣
Soran1 yılSjjsjs
Ne tür sorunlarla karşılaşıyorsun
03 Yorumla
Soran1 yılGenelde ilk aylar yaptığım en ufakta çıkarılır miyim korkusu var. Yani insanlar kovulmadan ama biraz da gevşek davranarak nasıl ise gidiyorlar onu bilmiyorum. Cunku şu an iş yerinde hiç kimse benim kadar gergin değil. En kötüsü de bu gerginlik hep var. Hiçbir boşluğum olmayıp sürekli bir işle meşgul olmam gereken iş yerlerinde aşırı strese giriyorum yetismeyecek gibi
Soran1 yılSınırlarımi zorlayacagim
Sen benim ruh ikizimsin🤣
015 Yorumla
Soran1 yılAma bir şekilde çalışmaya devam ediyorsun ya onu nasıl hallediyorsun
Soran1 yılKaç ayda bir sakalsız ben 2 ayda bir degistiriyorum
Soran1 yılMeslek yok ne bulursam
Soran1 yılİstanbul
Soran1 yılYok be
Eğitim & Kariyer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Melisa sen misin zkcmckcm
12 Yorumla
Soran1 yılAdım Melisa değil ama olabilirim shsjs
1 yılMizmizlanarak ise gelip gidiyorlar