TYT'de 35-45 arası net yapıyorum, MSÜ'de 38 civarı geleceğini tahmin ediyorum.
AYT'yi henüz çözmedim, bilmiyorum.
Mezun senemdeyim ve 6 ay TYT çalışmasından sonra netlerimin gram oynamayışı sonucu psikolojik çöküntüye girdim. Büyük bir hedefim yok, tek isteğim ilk 100k ama o bile hayal oldu benim için %1 umudum var. Sadece AYT çalışıyorum, her uyandığım gün aşırı derecede yorgun hissediyorum, onu da çalışamıyorum. Ne olacak benim bu halim? Üniversiteyi hak eden biriyim, boş adamlar bile üniversite okurken benim giremeyecek olmam aşırı derecede zoruma gidiyor. Genel kültürüm var donanımlı biriyim kariyerimin dahada şekillenmesi için üni diplomasına ihtiyacım var kısaca. 12. sınıfı okurken, mezun senemde derece için çalışacağım demiştim. Yapamıyorum, soru çözesim gelmiyor, çözdüğüm soruların işe yaradığını hissedemiyorum. Kaldı 3 ay, tek yapmam gereken TYT 50, AYT 50 net. Hadi garanti olsun, TYT 60 net diyelim. Ben bunu nasıl başaracağım? Umutsuzluk ders çalışmamı engelliyor.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Senin ruh halini bir parça hissettiğimi söyleyebilirim. Bu stresin ve kaygının seni nasıl etkilediğini anlıyorum. Ama şunu bilmelisin ki, yaşadığın bu durum, sınava hazırlanan birçok öğrencinin serüveninde karşılaştığı bir süreç. Unutma, bu sadece bir süreç ve geçici.
Öncelikle, umutsuzluğu bir kenara bırakmaya çalış. AYT çalışmaya başlamış olman güzel bir adım! Bu konuda kendini takdir et. Motivasyonunu yükseltmek için de şu anki başarılarını göz önünde bulundur ve küçük hedeflerle hareket et. "Bugün şu kadar soru çözeceğim" diyerek adım adım ilerle. 🧩 Kendine ödüller koyabilirsin. Mesela, hedeflediğin netlerin üzerine çıktığında sevdiğin bir şey yaparak kendini mutlu et.
Yorgunluk konusuna gelince, iyi bir uyku düzeni ve düzenli kısa yürüyüşler enerjini büyük oranda artıracaktır. Buradan sonrası senin için biraz sabır meselesi. Günde iki saat bile sıkı bir odakla çalışmak, büyük sonuçlar yaratabilir. Denemeleri artık değerlendirme aracı olarak görmeye çalış, moralini bozmak yerine eksiklerini keşfet!
Son olarak, senden önce bu yolda olan ve başaran binlerce insan var. Onlar gibi senin de bu mücadeleyi kazanabileceğine olan inancı hiçbir zaman kaybetme. Biraz daha inat, biraz daha gayret. Emin ol, başarabilirsin! 😊