Merhabalar. Yardım ve bilgiye ihtiyacım var.
şimdi bir firma var. Ben bu firmaya yaklaşık bu sene içinde 3-4 fatura kesmişim. Ben firmanın cari girşini yaparken şöyle bir şey oluyor. Normalde bu zamana kadar cari kayıt yaparken, şahıs firmasıysa kimlik numarası oluyor bize gönderdiği bilgiler içinde, limited şirketiyse vergi dairesi numarası oluyor. Bazen vergi numarası 11 haneli oluyor ve ben onun tc kimlik olduğunu fark ediyorum zaten sistem ben numaraları girdikten sonra otomatik e-arşiv ya da e-fatura olarak kaydediyor. Bu bahsedeceğim firmada ise kaşesinde vergi numarası var. Ben direkt vergi numarasından firmanın carisini açıyorum. Ariyetten üstlerde tc kimlik numarası da var ama ben vergi dairesini baz alıyorum. Açtığım firmaya fatura kestiğimde sistemsel e-arşiv bölümüne gidiyor faturalar. Ama ben cariyi vergi numarasından kaydetmişim. Firmadan yeni arıyorlar faturalar sistemime düşmüyor diye. Genel muhasebecimiz bakınca olayı anladı ve sinirlendi bana. Ben kendimi izah etmeye kalkıştığımda sen bunu biliyordun deyip durdu ben kendimi açıklayamadım. Hatam yok demiyorum fakat ben bu kadar bilgili değilim. Vergi numarasını görünce o şekil kaydettim direkt. Daha evvel hiç hem tc hem vergi dairesinin bir olduğu bir firma bilgisine de denk gelmediğim için farkedebileceğim bir ayrıntı olmadı. Şimdi asıl sorun bundan sonra nasıl ilerlemeliyim ne yapılabilir geçmiş faturalar için çok büyük bir sorun mu?
ve adam bana şimdi diyor ki geçmiş faturaları iptal et tekrar kes Şubat faturalarını nasıl iptal edeyim ayrıca adam şubatta kesilen iki faturasına istinaden ödeme yapmış! Aklım almıyor madem fatura sistemine gelmiyor nasıl ödeme yapabiliyorsunuz? Ben ön muhasebeciyim genel muhasebeci de benim açığımı arıyan birş zaten hiç yardımcı olumuyor bilen kişiler yardım edebilirse sevinirim
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer