1 yılAyıp ney ya bunda söylmesi bile bir tuhasf çalışmanın nesi ayıp olur, ihitiyacını karşılamak için bir iş yapacaksın ne iş olursa garsonluk, bulaşık yıkamak veya bir markette reyonları düzeltmek öğrencisin üstelik ihtiyaçlarını karşılarsın. Bir yakınımız vardı İngilterede okuyordu zmanında ailes sadece okul parasını ve birazda ihitiyacnı karşılayacak kadar cpara gönderiyordu oda geceleri barda , cafede restoranlarda bulaşık yıkamış ilk önceleri sonraları barmenlik bile yapmış, tabi şimdi yaşı var uzun yıllar oldu Türkiyede bir firmasnın Dış Ticaret müdür, öncesinde bir bankada kambiyo şefiydi. Durum anlaşılmıştır sanırım.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılKüçük düşürücü değil tabiikide, ama çok zor bir iştir, kolay sanma.. Hele o kocaman, yağlı, dibi kara tuutmuş kazanları önüne koyduklarında işte o zaman anlayacaksın işin zorluğunu. Koca kazanı nasıl yıkayacağını mı düşüneceksin, ağırlığından onu nasıl çevireceğini mi, karasını ovalayarak çıkarmayı mı.. tabi üstün başın sırılsıklam olacak o da cabası. Hiç bulaşma derim, daha kolay bir iş bulabilmen dileğiyle..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÖğrenciyken taş taşısanız bir inşaatta onu bile cv nize yazacaksiniz diyordu Prof. bir hocamız.
Benim ailem univ yıllarında çalışmama izin vermedi, sadece okula gittim. İlk iş deneyimim nerdeyse 25 yaşımda oldu ve inanılmaz zorlandım. Sudan çıkmış balığa döndüm, çok fazla mobinge uğradım, ast ust ilişkisini, is iletişimini hicbir sey bilmiyordum. bir insanın kendine yapacağı en büyük yatırım bence hem okuyup hem çalışmak. Çalıştığını da yeme kenara at, ilerde çok faydasını göreceksin.
12 Yorumla- 1 yıl
Hicte öyle değil, hiç bir işe yaramıyor adam gibi iş planlaması yapmak ilerde ne iş yapacagini belirleyip ona göre eğitim almak en iyisi, büyük patronların köle bulmak için uydurduğu bir şey o.
Cevap sahibi1 yılTatlım sana milyoner olursun demedim zaten fark ettiysen is hayatını öğrenirsin iletişimin gelişir
Ha zeki olup buralardaki açığı görüp girisimcide olabilirsin, bilinmez
Ama boş boş oturmak en kotusudur her zaman.
Gizli Üye(25-29)1 yılBenim bir akrabam amerikada hukuk okurken bulaşıkçılık yaptı. Eşiyle de ha keza öyle bir işte çalışırken tanışmışlar. Şu an ikisi de senelerdir avukat. Ömür boyu bile yapılsa herkesin bir hikayesi vardır asla küçük görülmez. Bizim toplumun aşağılık kompleksinden bu algı normal. Başkalarını boş ver.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
72Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 39b cevap paylaştı.
u 1 yılhayır anlının akıyla kazanıyorsun neden küçük düşürücü olsun
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılValla kanka öğrenciliği bırak ben mezun olmuştum öğretmendim iş yoktu, para yoktu KPSS çalışayım düşün. Bir arkadaşım ayarlardı bir yıl boyunca bir KYK kız yurdunda bulaşıkçı ve servis elemanı olarak çalıştım bize her türlü işi yaptırıyorlardı ama asla gocunmadım. Paramı biriktirdim sınavıma çalıştım ve geçen yılki kontenjana girdim, atandım. Demem o ki bir gün bir yerlere geldiğinde ne zorluklardan geldiğini bil diye yapsan asla küçük düşürücü değil. Şeref düşüren işler dışında dünyanın neresinde olursan ol hangi işi yaparsan yap çalışmak hiçbir dönemde düşüklük olmamıştır istersen lağım temizle.
105 Yorumla
Cevap sahibi1 yılEstağfurullah teşekkür ederim ☺️
- 1 yıl
O güzel ellerinizden ve kalbinizden öpüyorum. İşte sizin gibi öğretmenler de öğrenci kayırmaz veya ayrımcılık yapmaz. Neler görüyoruz... Ne mutlu ki sizin gibi öğretmenleri olduğu için çok şanslılar 🌸
- 1 yıl
@berkatak ayak frtidinmi var smkodum
Cevap sahibi1 yıl@Neyebakacaktimbenn zaten öğrenci kayırmak benim lügatımda yok. Öğrenmek isteyen veya istemeyen vardır. Yorumunuz için teşekkürler 🙂
1 yılHiçbir iş küçümsenemez bence. Çünkü hepsinde bir emek var. Ve mesela sorduğun için bulaşık yıkamadan örnek veriyim bir restourant düşün bulaşıkları kimse yıkamazsa pis tabaklarla yemek yemek zorunda kalırız haksızmıyım? İlla birinin onları yıkaması gerekir. Şimdi birkaç sivri zeka çıkıp bulaşık makinesi denen bir şey var diyebilir. Fakat her işletme için bulaşık makinesi bir çözüm olmayabilir. Sebeblerini saymaya çalışarak zaman harcayamicam kafası çalışan düşünsün anlasın :D
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHiçde değil alnının teriyle helalinden kazanıyorsun daha ne? Annen çok biliyor biraz fazla harçlık göndersin de çalışmana gerek kalmasın o zaman, haksız mıyım?😄 Okulunu bitirip mesleğini eline aldığında çok daha iyi şartlarda para kazanırsın inşallah. Unutma ki hiçbir zafere dikensiz yollardan gidilmez
60 Yorumla
1 yılBen garsonluk yaptım. Hem de üç burs alırken sen düşün zamanında. Herkes gezip tozarken evde kaldığım arkadaşlar. Çalışıyorsan emeğinle emin ol hiç kimse seni durdurmasın. Sadece hedeflerine odaklan. Her ne olursa olsun olumlu ya da olumsuz kendi kararını ver ve kendi vicdanını kendin dinlersin sadece.
20 Yorumla
1 yılÜniversitede kurtarıcımdı bulaşıkçılık, 3-4 daimi restoranlarım vardı cuma ve hafta sonları çok yoğun olduğundan belirli saatlerde giderdim güzel bağlamıştım 3 saat, 4 saat ne kadar ise aktif olarak çalışmıyordum ama extra desteğe gidiyordum mis gibi oluyordu tüm hafta içini kurtarıyordu... cebimdeki parayı da gönlümce yiyordum...
10 YorumlaAlninin akiyla, helal yoldan yapilan hicbir isin utanc verici oldugunu dusunmuyorum. Ancak fazla yorucu ve az gelirli bir is oldugu icin daha iyi bir secenek bulabilirsin. Okudugun bolume bakilirsa yetenekli ve kabiliyetli birisin, o yuzden daha iyi bir is bulabilirsin
02 YorumlaBen cafe de bulasikcilik yaptım mutfağa izinsiz girmeyi yasakladım temiz titiz ve mutfağa herkes girmemesi gerektiğini orada sorumlu ben olduğumu benim alanim oldugunu saygı gösterilecek dedim cafe sahibinede dedim denemek amacli güldü kovmadi ama o saygıyı aldim herkesten aşçı yardımcılığı terfisi oldu güzel bir işti yani..
51 Yorumla
1 yılAnnen padişah torunu galiba :)
Öğrencisin. Bu pozisyonda en iyi yapılacak iş bulaşıkçılık ya da garsonluk. Eleştireceğine para göndersin o zaman.
50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılHelal yoldan kazandığın hiç bir is kücük düşürücü değil bence. Bende okuyorum ve bir fabrikada çalısıyorum. Ailemde karşı ama rahatım iyi bide insanlarla pek işim olmuyor kendi halimdeyim. Eve gelince işi yanımda getirmiyorum. Bedenim yoruluyor bazen ama stres de atmış oluyorum. Bence kendin daha iyi bilirsin sana hangi iş daha uygun olduğunu🌸
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÜç örgün universite , Türkçe hariç iki dille temizlik yapıyorum, kasiyerlik yapıyorum, univdeykende kasiyerlik, bulaşık , garsonluk yapmıştım, her yer torpil , bıktım artık. Bulaşık şu açıdan iyi görünmeyen yerdesin ama yipratici biraz. Yurtdışına gidecegim biraz birikim yapsam.
10 YorumlaAnnen çok biliyorsa para göndersin :D
Öğrenciyken bulaşıkçılık yapmakta bir şey yok. Ben para için okuduğum bölümün yerlerini süpürmüştüm.
Olanakları iyiyse, aklına yatıyorsa işini yap paranı cebine koy.
20 Yorumla
1 yılBence küçük düşürücü değil emek verilen hic bir iş küçük düşürücü değildir onun dışında bulaşık yıkamak çok zor ve sabır enerji isteyen işlerin arasındadır evde bile bıkıtıcı olabiliyor
20 Yorumla
1 yılBulaşık yıkayana bişey demezler de motorluk yapanların yüzüne aşkım, kızım vs diyenlerin arkadan onlara ne dediklerini biliyorum Bulaşikla, para kazanman zor ama.. iş tecrübesi olur ilerde yukselmen kolaylasir
04 Yorumla- 1 yıl
Uydurmayin
- 1 yıl
@Mineral2023 sen demek fazla akıllı değilsin o erkekler motor, para yiyicilerin yüzüne saygılı arkalarindan çok kötü konusuyor
- 1 yıl
Bulaşıktan ne yukselmsi mesela
- 1 yıl
@Mineral2023 yani dürüst bir çalışma dünyanın her yerinde saygı duyulan biseydir
1 yılBenim en saçma olan işim çay bahçesinde çalışmaktı ama üniversitenin ilk senesiydi ihtiyacım vardı bunu düşünüyordum utanmadım bu yüzden ama kendime yakıştırdım mı hayır. İşi küçümsediğimden değil ortam ve zorluklarıyla uğraşmak yordu
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 727 cevap paylaştı. Farketmez ki namusunla iş yaptıktan sonra her şey yapılır. Bende anketörlük yaptım üniversitedeyken. Bulaşık işi zor belki ondan öyle diyprdur annen
33 Yorumla- 1 yıl
teşekkür @Sevcan009
1 yılHelal para kazanmayı küçük düşürücü görenler haram parayı neden küçük düşürücü görmezler sen buna cevap verirsen sorunu halledersin 😃😃
20 Yorumla
1 yılŞahsen bu bakış açısı beni çok rahatsız etti. Neden küçük düşürücü bir iş olsun? Hırsızlık, gaspçılık, dilencilik yapmıyorsun sonuçta. Asıl utanılacak işler bunlar. Hepimizin anne babası üniversite mezunu memur, öğretmen, doktor, mühendis değil. Çoğumuzun ebeveyni işçi. Alnının teriyle, çalışıp emek verilen hiç bir iş küçük düşürücü değildir.
00 YorumlaAlın teriyle kazandığın paradan asla utanmamalısın, bir şeyleri deneyip tecrübe etmek utanç verici olmamalı tabii ki daha gelecek vaat eden işler vardır ama bu tarz işler küçük görülecek şeyler olmamalı diye düşünüyorum, bir yerde iş ahlakı, sorumluluk ve disiplin var ise kendi fikrimce başının öne eğilmesine gerek yok.
00 Yorumla
1 yılYani bence daha başka bir şey bul, bulaşıkçılık sana hiç bir şey katmaz, sana kültürel, sosyal, veya ekonomik olarak bir şey katacak bir şey seç
00 YorumlaAhlaksız işler ayıp olmadı da ahlağınla yaptığın iş mi ayıp oldu? Küçük şehirde yaşıyor olmasam ben de ek işte çalışırdım. Bunu yapmazdım belki ama ayıp olan bir yanı olmadığı da kesin.
00 Yorumla
1 yılSen alın teriyle çalışıp paranı kazanacaksın. Hiçbir iş küçük düşürücü değildir. Eğer sen bulaşıkçılık yaparken yorulmam, sıkılmam hoşuma da gider diyorsan ek gelir için gayet makul.
00 YorumlaNiye düşürücü olsun? Ben bu mantığı anlayamıyorum kusura bakma. Emeğinle para kazanıyorsun. Milletin hakkına mı giriyorsun calip cirpiyor musun? İnsan para kazanmak icin zaman zaman her isi yapabilr bulasik yikamak temizlik yapmak gibi gibi. Bence bu soru bile bulasik yıkayarak hayatina gecindiren insanlara haksızlık
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılAlın teri ile kazanılan para olunca hiç bir iş küçük düşürücü değildir. Annene bakma para kazanmak kolay değil ve hakkını alacaksan hiç takılma böyle şeylere 👍
00 Yorumla
1 yılbulaşık yıkarken kendine elinden tabakları kaydırmayacak bi eldiven edin. ellerine yazık etme. cebinden ödemek zorunda kalsan bile öde o parayı ve kullan eldivenini.
00 Yorumla
1 yılNeden öyle olsun ki? Paranı kazanıp eğitimine katkı sağlayacaksın, takdir edilesi. Daha az yorulacağın bir iş bulursan değiştirirsin. Önemli olan okuluna daha çok ve daha verimli vakit ayırabilmen
00 YorumlaEmek olan hiç bir şey ayıp değildir. Çok normal ve takdir edilesi bir davranış. Alkışlıyorum seni. 😎
00 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 321 cevap paylaştı. Sen emeğinle adam akılı bir şekilde para kazanacaksın ve bunda ayıp veya utanılacak bir şey yok. Helal olsun derim sana
00 Yorumla
1 yılYoo değil ayıp birsey mi yapıyorsun ki küçük düşürücü olsun abuk subuk bir is yapmaktan iyidir
00 Yorumla
1 yılDegil. Idare etmek icin bir sure calisabilirsin. Ben de farkli islerde calistim zamaninda. Herkes yapmistir
00 YorumlaAnnen kusura bakmasın ama dürüst bir iş olduktan sonra ne iş olduğunun önemi yok. Ek gelirini elde et. Zaten imkanın olsa sende başka işte çalışırsın
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 870 cevap paylaştı.
1 yıl1 yerde annen haklı sayılır ama çalışmanın ayıbı yoktur.. özellikle bu zamanda.. daha iyi bir iş bulana kadar bulaşık yikayabilin..
00 Yorumla
1 yılHayır iş iştir parasını alırsın ve tecrübe edinirsin. Hayatının bir yerinde bu tecrübe de sana kolaylık sağlar.
00 Yorumla
1 yılHayır hiç bir iş küçük düşürücü değildir sen öyle yapmadıkça. Kusura bakma ama annen halt etmiş böyle söyleyerek.
00 Yorumla
1 yılVeteriner kliniğinde yarı zamanlı iş bulsan bir çok pis işi sana yatırırlar üstüne de daha az alırsın muhtemelen ama tecrübe olur o ayrı
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 989 cevap paylaştı.
1 yılBence utanılacak bir şey değil insanlarla olabildiğince de az muhattap olacaksın denenebilir
10 Yorumla Helal kazanıyorsun neden kötü olsun? Çok güzel. Allah rızkını bereketlendirsin
10 YorumlaAlın teriyle çalışılan hiç bir iş küçük düşürücü değildir
00 Yorumla
1 yılAsla değil bende katta çalıştım bir süre, inanki bununla gurur duymalısın asıl.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılÜniversite okurken internet cafede çalışıyordum 😎
00 Yorumla
1 yılHelalinden olan hiç bir iş küçük düşürücü değildir.
00 Yorumla
1 yılAlın teri ile para kazandığın hiçbir meslekten utanılmaz
00 YorumlaKüçük düşürücü iş yoktur. (eskortluk ve güzel kardeşim dışında) İş iştir.
01 Yorumla
1 yılDeğil tabi ki. Neden olsun işini hakkıyla yapan kim varsa saygı duyarım.
00 Yorumla
1 yılHayır değil. Emek vererek yapılan her iş gayet iyidir, kimseyi küçük düşürmez.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 447 cevap paylaştı.
1 yılÖğrenciyken yapıyorsun sonuçta. Öyle bir şey demesi uygun değil bence..
00 Yorumla Alin teri birak seni bu duruma dusurenler utansin yoluna bak
00 YorumlaHic de öyle düşünme. Benim gelecekteki eşim gecmisinde kazanc icin bulasik yikasa gurur duyardım.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1b cevap paylaştı.
s 1 yılKüçük düşürücü değil ancak mesleğine uygun bir iş bulabilirsen çok daha iyi olur
00 Yorumla Kötü bır sey degıl harclıgın olsun yeterki anneye bak hayatın zorluklarını öğren diyecegıne
00 Yorumla
1 yılHayır tabiki niye küçük düşürücü olsun ki aksine çok yorucu
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 697 cevap paylaştı.
1 yılNe alakası var. Helal parayla kazanacaksın.
İşin, iyisi kötüsü olmaz ki.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKüçük düşürücü diye bir iş çeşidi yoktur, seçim bizlere aittir yaparım diyorsan neden küçük düşürücü olsun. Evinde bulaşık yıkamıyor musun sonuçta
00 YorumlaBaşka işler bakabilirsin son çare olarak düşün bence
00 Yorumla
1 yılEmeginle yaptığın hiç bir iş küçük düşürücü değildir
00 Yorumla
1 yılBunu diyen ağzına vurasım var. Baba parası yiyen bebelerdendir kesin.
00 Yorumla
1 yılYap tabi ki ne var bunda, hayatı temelinde öğrenirsen güçlü olursun
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılasla aksine gurur duyulacak bir şey ekmeğini alnının teriyle kazanıyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılCanım benim helal para kazanmak ayıp değil sana ek gelir olur utanmadan çalış rahatsız olursan okul arkadaşlarına söylemezsin
10 Yorumla
1 yılAnnen neden öyle söylemiş anlamadım sen harçlığını çıkarmak için helal kazanç düşünüyorsun. Asla küçük düşürücü bir iş de değil hem hem okuyup hemde kimseye muhtaç olmadan paranı kazanmaya çalışıyorsun aksine gurur duymalısın
00 Yorumla- Devamını Gör (72)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar