Merhaba arkadaşlar, üniversiteden mezun olmama 3 yıl var.. Aile evinde okuyorum ve evimiz o kadar düzensiz, gürültülü ki akşam yemeği dahi yapmayan bir annem var (arada sırada canı istediğinde yapar) küçük kız kardeşimin yaramazlıkları cabası.. Eve gelme saatim bile akşam 6 sizin düşünün nasıl bir baskının olduğunu.. yurtta kal falan demeyin ailem şehrimde okumamı istiyor bölümümden okulumdan memnunum ama artık aile evinde çok bunalıyorum evlenmek istiyorum hem evlenip hem okusam sıkıntı yaşar mıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılKadin icin evliligin okumakla, meslek sahibi olmakla vs pek ilgisi yok. Kocan iyi cikarsa kac yasinda evlenirsen evlen rahat edersin. Iyi cikmazsa okulunda bitse, calisiyor da olsan rahat edemezsin.
Esi kpss calisiyor diye sorumluluklari ustlenen, yemek temizligi elinden geldigince yapan erkeklerde var. Kadin ev hanimi da olsa destek olan erkeklerde var. Kadin calismasa da esinin emekli primini ödeyen erkeklerde var.
Umursamayan sadece işe gidip gelen, kadinin sorumluluklaei umrunda olmayan, kadin calissa da bir işe el vurmayan erkeklerde var.
Bu tamamen evleneceğin kisiye bagli rahat edip etmemen. Seni rahat ettirecekse hangi konumda, hangi yasta olursan ol rahat edersin zaten.
Ha devir bu devir olmasa alim gucumuz iyi olsa git hem calis hem oku hemde ayri eve çık derdim ama memur maasliyla bile millet zor gecinirken asgari ucret alman ya da part time calisarakta hayat kuramazsin kendine bu devirde maalesef. Hani benden buyukler falan hem calismis hem okumus aileden uzakta. Aile yakinimda da olsa yapanlar var o zaman kira fatura, ihtiyaclari beraber goturebiliyorlarmis.
Evlilik surpriz yumurta. Hangi konumda olursan ol. Ister oku, ister mezun ol, ister calis. Kime, nasil birine denk gelecegini pekte bilemezsin. Ha dersen ki evliligin yuku bana agir gelmez. Yemek temizlik vs yaparim okulla beraber, evde de ben yapiyorum zaten evlen o zaman.
Ama hadi orada da mutlu degilsin nereye kacacaksin? Paran da yok, calismiyorsun o evden nasil cikacaksin vs. Tamamen sartlara, evlenecegin kisiye bagli bunlar.
Adam gibi adamla evlenirsen isleri biraz paylasirsiniz sende okursun. Duzgun biriyle evlenirsen bosanmanda kolay olur. Zaten ulkemizde ilk tavsiye edilen sey bosanabilecegin erkekle evlen demeye basladilar son yillarda. Bu konu da onemli. Ekonomik siddet uygulamazsa rahat edersin, kitaplarina para vs harcarsin rahatca, kendine harcarsan vs. Tamamen evlenecegin kisiye bagli.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Eğitim & Kariyer konusunda 386 cevap paylaştı. Gam keder üzüntü stres sıkıntı ve dertlerden korkaklık güçsüzlük tembellik cimrilik acizlikten kurtulmak borçları ödemek insanların kahrından Allaha sığınmak ve geçim sıkıntısı için okunan bereket duası bismillahirrahmanirrahim elhamdülillahi rabbil alemin hamden kesiran tayyiben mübareken fihi allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve sellim ya rabbena bil Kasım ibni muhammed sallallahu teala aleyhi ve sellem fe zeynebe fe rukayyete fe fatımeh fe-bi ümmi kül-su-min fe abdillahi süm-me bi-hakkı ibrahime necci ka-ri-eh rabbena rabbena rabbena rabbena rabbena allahümme inni eüzü bike minel hemmi vel hazen ve eüzü bike minel aczi vel kesel ve eüzü bike minel cübni vel buhli ve eüzü bike min galebetid-deyni ve kahrir rical bismillahi ala dini ve ala nefsi ve ala ehli ve ala mali ve ala ihvanihi allahümme rad-dini bi-kadaike ve barik-li fima kud-dirali hatta la uhibbe ta-ci-le ma eh-har-te vela te-hi-ra ma ac-celte allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ezvacihi ümmehatil müminin ve ala valideyhi ve ala alihi ve sahbihi efdale salavatike adede malumatike ve barik ve sellim teslimen kezalike amin bi-ca-hin nebiyyil emin amine amin elfu elfi amin ya rabbel alemin amin. Sabah akşam en az 3 kere veya 10 kere okunur. Dua adabı her duaya başlarken böyle okuyun İnşaAllah Eüzübillahimineşşeytanirracim bismillahirrahmanirrahim sübhane rabbiyel aliyyil alel vehhab elhamdülillahi rabbil alemin hamden kesiran tayyiben mübareken fihi allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi efdale salavatike adede malumatike ve barik ve sellim teslimen kezalike ya rabbi eselüke bi-hürmeti vec-hi-kel kerim allahümme bi-hakkı seyyidi muhammed ve ali seyyidi muhammed ya rabbena bil Kasım ibni muhammed sallallahu teala aleyhi ve sellem fe zeynebe fe rukayyete fe fatımeh fe-bi ümmi kül-su-min fe abdillahi süm-me bi-hakkı ibrahime necci ka-ri-eh rabbena rabbena rabbena rabbena rabbena isteklerinizi söyleyin sonra şunu okuyun allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi efdale salavatike adede malumatike ve barik ve sellim teslimen kezalike amin bi-ca-hin nebiyyil muhtar indeke ve ali-hil ahyar amine amin elfu elfi amin ya rabbel alemin amin. ayrıca şu salavat 70 kere okunduktan sonra yapılan dualar kabul olurmuş Allahu Tealanın izniyle bismillahirrahmanirrahim elhamdülillahi rabbil alemin ala külli hal ( allahümme salli ala seyyidina muhammedin salat-er-ri-da ver-da-an ashabihi ri-da-er-ri-da ) amin ya rabbel alemin amine amin. Parantez içi 70 kere okunur. Bismillahirrahmanirrahim elhamdülillahi rabbil alemin hamden kesiran tayyiben mübareken fihi ( Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedin abdike ve habibike ve nebiyyike ve rasuliken nebiyyil ümmiyyi ve ezvacihi ümmehatil müminin ve zürriyetihi ve ümmetihi ve evladihi ve ehli beytihi ve asharihi ve ensarihi ve eşyaihi ve muhibbihi ve kerimil abai vel ümmehat ve ehli ta-atike ve etbaihi ve enbiyaihi ve rusulihi ve hüd-da-mi-hi ve mevalihi ve huc-ca-bihi vel eim-metil madine vel meşayıhil mütekaddimine ves-sıddıkine veş-şühedai ves-salihin ve ala valideyhi ve ala alihi ve sahbihi ecmain allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ve ehli beytihi ve etbaihi ve ala ce-mi-il enbiyai vel mürselin ve ala alihim ve sahbihim vet-ta-bi-in salavatullahi ve selamu-hu aleyhim ecmain allahümme salli ve sellim ala seyyidina ve mevlana muhammedin ve ala ali seyyidina muhammedin bi-adedi rahmetillah ) amin ya rabbel alemin amine amin. Manası Ey Allahım Peygamber efendimiz Muhammede onun ak pak olan eşlerine zürriyetine ümmetine evlatlarına ehlibeytine akrabalarına dostlarına taraftarlarına sevenlerine şerefli ve keremli atalarına Allahu Tealaya itaat edenlere e
Peygamber efendimizin yolundan gidenlere bütün Nebilere rasullere Peygamber efendimizin hizmetçilerine kölelerine azatlılarına geçmiş imamlara geçmiş meşayıha (Allah dostları) sıddıklara şehitlere Salihlere Peygamber efendimizin anne babasına ailesine sahabelerine rahmet eyle selam eyle bereketler ihsan eyle 2. salavat Ey Allahım Peygamber efendimiz Muhammede onun ailesine sahabelerine ehlibeytine yolundan gidenlere yine bütün peygamberlere ehlibeytlerine sahabelerine onların yolundan gidenlere rahmet eyle selam eyle bereketler ihsan eyle Allahın salavatı hepsinin üzerine olsun 3. Ey Allahım Peygamber efendimiz ve dostumuz Muhammede ve Peygamber efendimiz muhammedin ehli beytine nihayetsiz rahmetinin taalluk ettikleri adedince rahmet eyle selam eyle amin. Sabah akşam 10 kere okunur daha fazlada okunabilir. Bütün peygamberlere okunan salavat bismillahirrahmanirrahim elhamdülillahi rabbil alemin hamden kesiran tayyiben mübareken fihi ( allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedin ve ademe ve nuhin ve ibrahime ve musa ve isa ve-ma bey-ne-hüm mi-nen nebiyyine vel mürselin salavatullahi ve selamu-hu aleyhim ecmain ) amin ya rabbel alemin amine amin. Parantez içi Sabah akşam 10 kere okunur daha fazlada okunabilir meleklere okunan salavat ve verilen selamlar bismillahirrahmanirrahim elhamdülillahi rabbil alemin hamden kesiran tayyiben mübareken fihi ( allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina cibrile ve mikaile ve israfile ve azraile ve hameletil arşi ve alel melaiketil mukarrabin ve ala ce-mi-il enbiyai vel mürselin salavatullahi ve selamu-hu aleyhim ecmain merhaben bis-safiri veş-şehid merhaben bil katibi veş-şahidi veş-şehid ) amin ya rabbel alemin amine amin. Sabah akşam 10 kere ve daha ziyade okunabilir peygamber efendimizin sallallahu teala aleyhi ve ala valideyhi ve ala alihi ve sahbihi ve sellem efendimizin bütün atalarının şerefli ve keremli olduğunu ifade eden bu salavatı çok okumak peygamberimiz Muhammed Mustafa sallallahu teala aleyhi ve ala valideyhi ve ala alihi ve sahbihi ve sellem efendimizin özel sevgisini kazandırır bismillahirrahmanirrahim elhamdülillahi rabbil alemin hamden kesiran tayyiben mübareken fihi ( allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina muhammedin kerimil abai vel üm-me-hat ) amin bi-ca-hin nebiyyil muhtar indeke ve ali-hil ebrar amine amin elfu elfi amin ya rabbel alemin amin. Parantez içi Sabah akşam 10 kere ve daha fazla okunabilir. Sevabı yüz milyon salavat okumaya denk olan salavatı muzafat Sabah akşam 10 kere okunur bismillahirrahmanirrahim elhamdülillahi rabbil alemin ala külli hal ( allahümme salli ala seyyidina muhammedin abdike ve nebiyyike ve rasuliken nebiyyil ümmiyyi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim teslimen bi-kaderi azameti za-ti-ke ve fi külli vaktin ve-hin ) amin ya rabbel alemin amine amin. peygamberimiz Muhammed Mustafa sallallahu teala aleyhi ve ala valideyhi ve ala alihi ve sahbihi ve sellem efendimizin bütün haklarını ödemeye vesile olan salavat Parantez içi Sabah akşam 10 kere okunur bismillahirrahmanirrahim elhamdülillahi rabbil alemin ala külli hal ( allahümme ya rabbe muhammedin ve ali muhammedin salli ala muhammedin ve ala ali muhammedin veczi muhammeden ma hüve ehlüh sallallahu teala aleyhi ve ala alihi ve sahbihi ve sellem ) amin ya rabbel alemin amine amin.11 Yorumla
1 yılSırf evlenmek veya aile evinden kurtulmak için evlilik olmaz olmamalı bunu bir sürü yapan oldu çoğu da şu an mutsuz veya boşanmış durumda çok üzülürsün sende oysa yapma etme hayat zaten bir savaş alanı hepimiz bir şeyler ile uğraşıyoruz veya idare ediyoruz sende dişini sık az da olsa 3 yıl çok gibi ama aslında kısa bir süredir inan bana ayrıca şunuda demek zorundayım erkeklere asla güven olmaz ki zaten çoğu erkek beş para etmez karılarını okutmazlar okutmak istemez sırf özgürleşir ve beni sözümü dinlemez diye seni manipüle eder iki gün sonra bir bakarsın köle oldun el oğlunda üstelik kucağında bir bebek ama gram umursamıyor yok öyle bir şey diyeceksin ama başta dediğim gibi genç kızların çoğu bu yola düştü ve mahvetti kendini gerçek bu ondan dolayı aklını kullan ilk önce canım
00 Yorumla
1 yılMutlaka yaşarsın, canına tak etse de dişini sıkıp sabret, evlilik hayalinden de derhal vazgeç, önce eğitim, sonra iş, sonra da evlilik, evcilik değil ki evlilik, çocuk oyuncağı değil, şimdiki hayatın daha kolay, evlenince yeni sıkıntılar olur hayatında, daha çok karışırlar, önce birey ol, bunun için hayatının iplerini eline alman gerekir, sonra da birey olmuş birisiyle birleştirirsin hayatını lakin şu an için çok erken.
Sadece sabret, şimdiki haline sabredemezsen evlenince daha sabırsız, dayanıksız olursun.
Ailen çok sığ kişiler değiller yine de, baksana okutuyorlar seni, karşı çıkmıyorlar buna, sen okulunu bitir, iş güç sahibi ol, kendin için birikim yap, sonrası sonra gelir, derhal yık at kafandaki evlilik hayallerinu00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
68
Cevap
61Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Evden kaçmak için evliliği çözüm görürsen çok sorun yaşarsın
160 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 38,2b cevap paylaştı.
u 1 yılevet sorun yaşarsınız bence
00 Yorumla Sen evlenmek birini sevmek yuva kurmak istemiyorsun ki, senin istediğin evdeki ortamdan kaçmak için birini kullanmak ve kendi hayatını da onun hayatını da daha kötü hale getirmek. Herkes aynı şartlarda dünyaya gelmiyor ve sende bazı zorluklar içerisindesin evlensen gürültüden kardeşinin yaramazlığından kurtulacaksın fakat evin tüm sorumluluğunu her gün yemek temizlik bulaşık eşine karşı olan sorumlulukların geçim sıkıntısı bir dünya yükün olacak şu anki halinden daha çok zorlanacaksın bu söylediklerini bir daha düşün
56 Yorumla
Soran1 yılÇok haklısın sevdiğim çocuk zaten baştan beri ciddi düşündüğüm birisiydi yani onu bu sorunlardan kaçmak için kullanmıyorum aslında.. Nasılsa bu evde bir düzen yok sana anlatsam şaşırırsın mutfaktaki bulaşığı dahi toplamayan evin bir odasını pis bir depoya çeviren anneye sahibim artık kendi yuvamı kurma isteğim burdan geliyor yoksa sunulan imkanlara şükür
- 1 yıl
@Coldmol78 Cevabınız banamıydı yoksa soran hanımefendiyemi
- 1 yıl
@Coldmol78 yani şu an içinde bulunduğu durumdan dolayı biraz çıkış arıyor gibi ama yanlış yollarda
Evlenirsen okuman oldukça zor. Hergün yemek temizlik ev işi var öyle düşün. Kendine yemek yapmasan olur ama gelen kişi yemek isteyebilir okuldan yorgun 6 da gelince yemek yapabilecek misin? Yeni evlisin gelen giden olur misafir ağırlayabilecek misin? Yaşıtların haftasonu gezerken sen temizlik yapıcakson hafta içi yapamadığın için. Bunları kaldırabilecek misin? Diğer konu eşin ben okuturum diyecek mi? Mesela üniversite gittiğin için giyimine önem veriyorsundur eşin bunun için para verebilecek mi? Kardeşim gürültü yapıyor diyorsun Çat kapı gelen misafire hazır olabilecek misin? ya da kayınvaliden ile yakın oturduğu düşün gelirler yani. Evlilik basit gibi görünen fakat içine girince zorlanacağın durum. Çalışan dahi kaldıramıyor ev işini burada isyan ediyorlar eşler yardım etmiyor genelde. Sen okurken istiyorsun. Bu daha zor aileni ararsın bence.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEvliliğin eğitimde hiçbir alakası yok insanlar şöyle düşünebiliyor onca okulun bitsin sonra evlenirim.
Ama evlilik hayatın doğal bir parçasıdır yani ergenlik gibi …. İnsan önce ortaokul bitsin sonra ergenliğe girerim demez…. Onun için evlilik kısmını eğitimden bağımsız değerlendirme gerekiyor önemli olan doğru kişiyi bulmuş olman….
Doğru kişiyle her şey çok kolay ama doğru kişi olmadığı zaman her zaman çok zor
Yani doğru kişiyle evlenirsen iyi ki öyle yapmışım hem eğitim hayatım her şeyim çok güzel oldu diyeceksin ama bu yani doğru kişiyi bulmazsan eğitimden önce evlensen de okulun bittikten sonra evlensen de keşke diyip pişman olacaksın
10 YorumlaEvden kurtulmak için evlenilmez. Pişman olabilirsin. Evlenince hayatın daha kolay olmayacak cutevlilik sorumluligelecek omuzlarına paranız yoksa da ilk vazgeçilen senin okuman olacak. Yatay geçiş yapıp burslu okumayı işte çalışıp okumayı dene. Aksi takdirde hayatının daha kolay olacağını düşünmüyorum evlilik içinde masraf şart beni seviyor diye de aldanma ileride sen ezik durumuna düşersin. Evlenmeden önce en kıymetli sonra yerin dibine sokan erkeklerle dolu bu tarz hikayeler.
14 Yorumla
Soran1 yılÇok haklısın yapacak bir şey yok sabredip mezun olmayı beklicem en azından sadece KPSS kalır..
- 1 yıl
Allah kolaylık versin kardeşim. Seni rahatlatıp evlen kurtul demek isterdim ama hayat şartları laylaylom değil. Sadece eve girip oturunca evli olunmuyor. Fatura kira yiyecek içecek derken şu an içinde bulunduğun durumdan beter olursun. Huzur araman normal seni anlıyorum ama birazcık sabret sonra selamet olur inşallah
Soran1 yılAnladım peki evliliği mi tavsiye etmıyorsun yoksa okulu bitirmeden evlenme mi dıyorsun
1 yılTabii ki yaşarsın aile evinden kaçıp da koca evinde rahata kavuşacağını mı düşünüyorsun aile evinde en azından bir yemek yapıyorsan yapıyorsun diye hiçbir şey yapmıyorsun koca evinde bunların hepsini yapacaksın Bir de elin oğlu nasıl çıkar nasıl çıkmaz nereden biliyorsun
01 Yorumla
Soran1 yılHaklısın ama ben artık gerçekten çok bunaldım evimdeki gürültü kavga kimsede yok ve hepsinin nedeni annem E ben böyle blr kadınla nasıl anlaşıp huzur bulayım
Ben senin yerinde olsam evlenmezdim. ailemin durumunu duzletirdim evet sen evlenip gideceksin belki ama kardeşlerin onların geleceği anladığım kadarıyla annen fazla ilgili değil belki yoruldugundan belki farklı sebeplerden ama ben senin yerinde olsaydım evin gerekli ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırdım temizlik, yemek ve bunu yaparken de kardeşlerime de ogretirdim okuluma devam edip bunları paralel olarak devam ettirdim olmadı çalışırdım da okulumu bitirince de kendi paramı biriktirirdim kendi ayaklarım üstünde beni tutacak kadar olursa da sevdiğim kişiyle evlenirdim tabii buradan yazmak kolay bunu yaşayan sensin ama ben senin yerinde olsaydım böyle yapardim
00 Yorumla
1 yılYemek yapmıyor demişsin annen için de evlensen tüm ev işleri ellerinden öpecek. Üstüne derslerin … Bir de çocuğun olursa … Ayrıca 6 gibi hava kararıyor. Hemen hemen her aile hava kararınca evde istiyor. Ben , bu yaşıma geldim. Beni bile nerede kaldın diye arıyor , ailem.
01 Yorumla- 1 yıl
Evde gürültü varsa hafta sonu kütüphaneye gidebilirsin. Her evde gürültü oluyor.
1 yılÖmer Seyfettinin zeytin hikayesi geliyor aklıma hep, birşeyi ne için yaparsan hap kendini hep aynı noktada bulursun önemli olan birşeyleri doğru yapmak. İnsan bu hatada yapabilir fakat aldığı kararı mecbur kaldığı için değil istediği için almalı, sorumluluğunuda üstlenmeli.
00 Yorumla
1 yılSorun yaşarsın elbette. En iyi ihtimalle şunu düşün, sen daha kendi ailene tahammül edemiyorsun, hem evin sorumluluğunu alacaksın hem evliliğin sorumluluğunu alacaksın bir de yetmezmiş gibi başka birisinin ailesini de katacaksın hayatına yani o kaçmaya çalıştığın şeyden uzaklşman daha da imkansız. Ayrıca da okumak için de çok erken bir yoldasın yani evlilik dediğin an okul hayatın biter muhtemelen henüz yolun başındasın diye. Sakın yani aman
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 498 cevap paylaştı.
1 yılEvlendiğin kişinin nasıl biri olduğuna bağlı. Sırf aile evinden kaçmak için evlenme sakın. Hayatının hatasını yaparsın. Ama karşına biri çıktı çok sevdin, tam sana göre, anlayışlı adam gibi adam diyeceğin biriyse o zaman öğrenciyken de evlenilir. Adamına göre değişir yani
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEvlenince okumak daha da zorlaşıyır bu bir.
Sorumluluğun artıyor.
Her şeyi geçtim. Sorunlardan kaçmak için evlenilir mi? Bunu yapan nice insan pişman. Çevremde örneği çok. Bende senin yaşadıklarınu yaşadım. Ders dahi çalışamıyordum. Sınavlara da hazırlanıyordum. Sonuç aile baskısına rağmen kazandım. Üni de bitti. Şu an kariyerimde var. Çalışıyorum. Evleneyimde kurtulayım moduna girmedim. Tercih senin20 Yorumla
1 yılKendi babasının evinde mutluluğu bulamayan, el evinde zor bulur.
Başını nereye vuracağını bilemezsin.
Okulunu bitirip mesleğini eline almadan sakın böyle bir ap tallik etme.
Herkesin ailesinde irili ufaklı çok fazla sorun var, kimsenin ailesi dört dörtlük değil emin ol. Her ailesinden sıkıntı gören evlenseydi ohoooo
32 Yorumla
Soran1 yılHiçbir şeyim eksik değil babam çok şükür her imkanı tanıyor benim problemim annemle var inan tuhaf bir kadın kafayı yiyorum bir an önce kendi evime geçip düzen kurmak istiyorum..
- 1 yıl
Valla sen bilirsin
El , insandan sutekli bisi bekler
Kaynana, görümce, elti vs düşündükçe bile tansiyonum çıkıyor. Ben biraz fazla kendi ayaklqrim üzerinde durmaya meyilliyim bazısı hayata karşı daha direncsiz oluyor.
Umarım istediğin gibi biri olur en azından.
Mutluluklar
Gizli Üye(45 üstü)1 yılKendi ailesinin kahrini cekemeyen biri olarak elalemin sorunlu (simdi herkes sorunlu) cocugunun kahrini cekebilecegini mi saniyorsun? Sendeki sıkıntı ailen degil. Ailenin yaninda okul okumaktan muzdaripsin. Diger arkadaslarinin neler yaltigini falan duyuyorsundur senin de canin cekiyordur. Haklisin da ama secimini yaomissin ayni sehirdesin artik yapacak biseyin yok. Evlenmen sorunu kucultmez aksine cok buyutur
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılKusura bakma ama abartmişsin. Arada sen yemek yapsan ne güzel olur. 16 yaşımdan beri annem yapmadığında ben yemek yaparım. Benden küçük 6 kardeşim var, çok yaramazlar ama bu son derece normal. Ailenle aranda bağ oluşamamasindan kaynaklı bir durum sanırım. Henüz 3 sene varsa okula, asla tavsiye etmem evlenmeni.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 697 cevap paylaştı.
1 yılYağmurdan kaçarken doluya tutulma.
Evleneceğim deyip baba evini mumla ararsın bacım.
Çözüm evlilik değil.50 Yorumla Evden kurtulmak için evlenilir mi saçmalama, işe gir çalış parani kazan eve çıkmayı dene daha iyi diğer türlü hem konuştuğun biri mi var pat diye sadece evden kurtulmak için sevmediginle falan mi evleneceksin mantıksızzz
10 Yorumla
1 yılkesinlikle sorun yaşarsın, önce okul bitecek, işte de başarılı olup bir yerlere geleceksin ondan sonra evlenmeyi düşün, çünkü evlilik yanlış karar olursa geri dönemeyeceksin, o yüzden evlenmeden önce zaten istediğin yere gelmiş olman önemli
00 Yorumla
1 yılDüşüncen yanlış bildiğin yol bilmediğin yoldan çok iyidir Koskoca kız olmuşsun Annen yapmıyorsa kalk sen yap nedense bu devirde anne babayı hizmetçi olarak görüyorsunuz yemek yapmak sadece annenin görevi değil yetişkin kızların da görevi
00 Yorumla
1 yılannenın yemek yapmaması ve kız kardesının gurultu yapması sorunun? evlendıgınde tum ev ıslerını sana yukleyecekler, legal seks yapmak ve bedava ev ve ev arkadası için evlenmek mı?
01 Yorumla
Soran1 yılKendi düzenim ve sessiz sakin bir evim olurdu en azından anne evinde yaptığım işi evimde yapardım temizlik yemektir falan
1 yılKarşındaki beyefendi kişisine bağlı adam gibi adamsa cillop gibi de yaşarsın ama iyi tanı ve dikkat et ikiniz de birbirinize destek olursanız olur gider
14 Yorumla- 1 yıl
Adam gibi bir adam mı var sanki allah aşkına
- 1 yıl
@günes121212 var ama baya az
- 1 yıl
Çokkkk az hemde bacım
- 1 yıl
@günes121212 valla öyle maalesef
1 yılBu yaşlarda ailede her şey batar gençlerimize 30 lu yaşlarda sanki daha iyi anlıyoruz onları. Evlenince sanki yemekleri annen mi yapacak yine sen yapacaksın 😇 eşin evde yardımcı tutacak güce sahipse ancak rahat edersin. Kişi daha kendini tanımadan evlenince sonu hüsran erkeğin hele erken evlenmesi bana daha tuhaf geliyor. Sonra başlıyor aldatmalar.
00 Yorumlaevdeki baskılardan dolayı evlenmek istemem gayet doğal fakat sadece bu sebepten olmamalı o sorumluluğu kendinde görüyor musun? kendine bu soruyu sor. Cevabın evet iste hem okuyup hemde evlilik yaşayabilirsin sorun çıkartmaz aksine daha mutlu olabilirsin tavsiye ederim
00 Yorumla
1 yılOkuyup evlenen arkadaşım hamşle kalıp okulu da bırakmıştı ne olursa olsun önce kendi ayaklarının üzerinde dur bence, koca bulunur ama eğitimi bi daha bulamazsın
00 Yorumla
1 yılboş ver takma herkes kendi halindeyse sende kendi halinde takıl. Evdeki sorunları çözemiyorsan çözme ne olacak sanki. Derslerine odaklan atan git ona gitme deseler bile emin ol engelleyemezler. Evlilik başlıı başına bir sorumluluk bence evlenirsen aile evini ararsın. En azından aile evinde herkes kendi keyfinde anladığım kadarıyla. Aklıma bir söz geldi çözümün bir parçası olamıyorsan sorunun bir parçası ol. 😅😅
00 YorumlaEvlensem sorun olur mu diye sormuşsun ama hayatında birisi var mı? Yoksa aile baskısından kurtulmak için mantiginin uyustugu birini bulup hemen evlenecek misin?
00 YorumlaAslında burada böyle bir şey yazmayi düşünmezdim ama öyle içten yazmışşin ki bende bu hafta evlilik kararı almış biri olarak. İstersen görüşelim benim ailem mütevazi merhametli insanlardır. Bende 5 vakit namazında çok merhametli biriyimdir. İslami usullere riayet edilerek izdivaç talebini arz edebilirim.
00 Yorumla
1 yılYaṣayadabilirsin yaṣamayadabilirsin
Bu tamamen evleneceğin erkeğe ve onun ailesine bağlı.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen de ayni şeyleri yaşamıştim. 3 yil bekleyip atanayim kendi evime cikarim dedim. Mezun oldum. Ama cikamadim iş bile yok. Bu aile beni artik bıktirdi hayatimdan. Ve sevgilim de ayni senin gibi uzun sure birlikte olsakta onunla mutlu olmayacağimi biliyorum bazi unutamadiğim hatalari olduğu için. Ama mecbur aile kotu olunca sevgiliye katlaniyor insan. Sonumuz ne olucak bilmiyorum
131 Yorumla
Soran1 yılBeni anlattın canım şu an ya
Soran1 yılBenim evdeki başka problemim düzenle de alakalı aslında evde bir temizlik duzen yemek hiçbir şey yok keşke yurtta kalsaydım ama napim
Soran1 yılÜni bitsin evlenmesem bile kendimi pert ederim sırf ayrı eve çıkmak için
Cevap sahibi1 yılEvet bizde de öyle. Yemek yiyemiyorum ahahsh. Açlik cekiyorum resmen. Sadece kendileri yiyor rastgele fast food tarzinda günlük. Sanki dişarda 3-5 sokakta kalan insanlarla bir eve dolmuş gibiyim ahshshs. Ve tüm herşeyi de benden bekliyorlar b*klarini temizlememi
Soran1 yılBu kadar benzerlik olamaz yalnız değilim.. annem dağınık ve asla temizlik yapmayan birisi en azından senin annen iyidir.. düşün banyoya bile leğenlerle çamaşır koyup yıkıyor sonra makineye atşyor duş alacak yer dahi olmuyor bazen misafirliğe gidince şaşırıyorum millet nasıl düzenli benim annem b*k gibi diye
Cevap sahibi1 yılŞaka mi benim annemin neresi iyi. 8 Mart guya kadinlar gunuydu burnumdan getirdi. Tüm evi temizletti tum yedikleri bulasiklsri yikatti bana hala yemek kokuyorum, kendisi tum gun tiktokta ahahshs. Kiyafetlermi çamaşir makineei atiyorum hepsi kayboluyor cunki cikarip çope atiyor sırf benimkiler yikanmasin su parasi gitmesin diye. Ama kardesimkini kendisini bana yikattiriyor ve daha neler..
Soran1 yılOha gerçek mi bu nerede yaşıyorsun
Cevap sahibi1 yılEvet maalesef.. yurtdışındaaayim
Soran1 yılAnnemin ağzı kufurle dolu seninki bu kadar değildir en azından
Cevap sahibi1 yılBence benimkini aradan çikar, cunki benimki anne değil duşman başina shsjs kufur ne ki etmediği laf yok. Herkese söver ahshshshs. Ben artık aliştim agliyorum sonra susuyorum ne derse yapiyorum. Bir gün ölünce mezarina gitmem ama. Yâni demem o ki, hicbirsey değişmiyor sadece alışman lazim ta ki o evden cikana kadar.. o da şu şartlarda zor eve çikmak..
Soran1 yılBeterin beteri varmış ama bu beni teselli etmiyor ne yazık ki senin adına çok üzüldüm bu duyguyu o kadar iyi biliyorum ki anne- kız olamamak kadar berbat bir şey yok
Cevap sahibi1 yılEvet , cidden ben de çok kotü durumlar. Ama tabi ki kiyaslama yapmamaliyiz. Çunki sonuçta sen de ben de anne sevgisinden aile ortamindan yoksunuzz.. üzülme - bile diyemiyorum. Cunki yaşayan bilir ve sonu cok iyi anliyorum. O yüzden söylüyorum hayatinin max 4 yilini çöpe at aliş yani. Ondan sonra ayri eve cika bilirsen ( ya evlenmek ya tek basina) cik ve kurtul. Ben maalesef galiba sevgilimle evlenmemi beklicem her ne kadar güvenmesemde kendisine. Kötü aile işte insana boyle yaptirir
Soran1 yılMesela sevgilim bazen iyi bazen kötü bazen dıyorum ki bununla evlensem sırtım yere gelmez bazen de bundan olmaz pişman olurum dıyorum ancak öte yandan 6 yıllık bir ilişkiyi heba etmek istemiyorum çünkü doğru insanı bulmak o kadar zor ki az çok anlaşıyorum diye bırakmak istemiyorum o da okumamış fırını var iyi kötü işi iyi ancak durumu çok iyi değil yani zamana ihtiyacı var.. sevgilimin imkanı olsaydı bu yıl gel iste derdim..
Soran1 yılSeninki okuyor mu
Cevap sahibi1 yılAyyy cok benzerizz ciddennnnnnn, evet oluyor yuksek lisans amaaa
Soran1 yılOtur şükret en azından belirli bir şeyi var
Soran1 yılBenimkinin yarını belli değil o yüzden okumak zorundayım e okusam da evde deliriyorum
Cevap sahibi1 yılBenimkinin yarini belli ama benim belli değil çunki her gece ayrilmayi duşunuyorum, ama yarin ailem yuzunden yeniden vazgeciyorum ayrilmaktan😂
Cevap sahibi1 yılBen sevgilimle 4 yildir beraberiz. 6 yildir taniyorum ama. Ilişkimizin 2inci yilinda hata yapti. Karsi taraf pisman ama ben hazmedemiyorum.. bana sorunlarim nedeniyle uzaklaşmak istediğini soyledikten sonra, ayni ortamda olduğumuz için zaten uzak sayilmiyorduk. Ama ben yine de şüphe ettim. Araştirdim ex-ini buldum. Exiyle ayni mahalledeler zaten.. daha sonra exine yazdım kız bana etmediği laf kalmadı. Oysa ki, o da bir kiz yardim eder diye duşundum. Hemen sevgilime yetiştirmiş birinin yardimiyla.. sevgilim de bana kizdi neden ona yaziyorsun diye. Işte ben o zaman öğrendim "benden uzaklaştiktan sonra whatsAppta konusmuslar" kisacık da olsa exiyle konuşmuş yani
Soran1 yılNeden ayrılmak istiyorsun ki 😂
Soran1 yılAh ailelerimiz..
Cevap sahibi1 yılBen sevgilimle 4 yildir beraberiz. 6 yildir taniyorum ama. Ilişkimizin 2inci yilinda hata yapti. Karsi taraf pisman ama ben hazmedemiyorum.. bana sorunlarim nedeniyle uzaklaşmak istediğini soyledikten sonra, ayni ortamda olduğumuz için zaten uzak sayilmiyorduk. Ama ben yine de şüphe ettim. Araştirdim ex-ini buldum. Exiyle ayni mahalledeler zaten.. daha sonra exine yazdım kız bana etmediği laf kalmadı. Oysa ki, o da bir kiz yardim eder diye duşundum. Hemen sevgilime yetiştirmiş birinin yardimiyla.. sevgilim de bana kizdi neden ona yaziyorsun diye. Işte ben o zaman öğrendim "benden uzaklaştiktan sonra whatsAppta konusmuslar" kisacık da olsa exiyle konuşmuş yani...
Soran1 yılBenim sevgilim de ailem iki yıl önce ogrendi evlerimizde yakın olduğu için sokağından dahi geçemiyoruz.. Sonrasında tekrar barıştık onunla bir şekilde oldurduk ama bir şeyini bende hazmedemiyorum bana tokat atmıştı sırf ayrılmak istiyorum diye ama bu ergenlik döneminde olmuştu onu affettim kendimi affettirdi yani..
Cevap sahibi1 yılEvet "ailem" yuzunden işte ayrilamiyorum cunki bunlarin bana yaşattiklarinin yaninda sevgiliminki ödül kalır. Ama bir yandan da ayrilmak istiyorum. Keşke ailemiz iyi olsaydi)
Soran1 yılBazı kızların ailesi kötü ama hani sevgilisi iyi olur bizde o da yok şans işte
Cevap sahibi1 yılBenimki de ergenlik döneminde yapmisti hatayi ama hazmedemiyorum. Kiz hem de cok guzel. Üniversite bile okumamis ama calisiyor resim hocaliği yapiyor. Bense üniversite bitirmeme rağmen evde "aile"min b*kunu temizliyom her gun
Cevap sahibi1 yılAyy aynen bizde o şansta yok😂
Soran1 yılKızı unutmuşsa şu an ve tek hatayı buysa affet yoluna bak derim
Soran1 yılValla onlara tutunacaz mecbur yoksa evde bo*k gibi solarız gün geçtikçe..
Cevap sahibi1 yılKızı o unuttu belki de ama ben unutmiyorum. Cunki zamaninda bana gercekleri soylemedigi için kiza yazmak zorunda kalmistim. Kizin kiçi kalkti bi ego bi ego. O zamandan beri daha mutlu kiz 😂😂 oyuzden sevgilimi affetmiyommm. Her gece o mişil mişil uyuyor. Ben kizi stalkluyom. Ahh neyse..
Soran1 yılOhoo takıntı yapmışsın sen😂
Eğitim & Kariyer konusunda 399 cevap paylaştı. Şimdi de zor bir hayatı yaşıyorsun evlenince biraz daha zorlaşabilir hayat bilemiyorum ya doğru karar vermeye çalış
00 Yorumla
1 yılYapan arkadaşim vardı rahat şu an ama tabi senin durum biraz da rahat etmek için evlenme olacak ne kadar sağlıklı bilemem
00 YorumlaEvden gitmek için evlenilir mi. Evliliği çocuk oyuncağı mı sanıyorsunuz. Evlenince baba evini özletmezler inşallah.
00 YorumlaAbim evlendi hatta üni3te çocuğu vardı gayet mutlu şu an ama herkes başaramaz yani iyi düşünmen lazım
00 Yorumla
1 yılSırf bu düşünce yüzünden yanlış biriyle bu yaşta evlenmen problem olabilir. Denize düşüp yılana sarılma evlilik çok büyük bir sorumluluk ister.
00 Yorumla
1 yılÇözüm emin ol bu değil, buna rağmen güçlü kalıp krizleri yönetebilmen lazım sanırım birçoğumuzun imtihanı bu şekilde...
00 Yorumla
1 yılYaşamazsın erken evlenmek kötü bir şey olsa, geç evlenmek iyi bir şey olsa boşanma oranları bu kadar yüksek olmazdı.
00 Yorumla
1 yılBu herkese göre değişir kimisi yapamaz kaldıramaz ağır gelir kimisi yapa bilir ağır gelmez sizin adetlerinize bağlı sözdür nişandır çeyizdir
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 866 cevap paylaştı.
1 yılOkulun kütüphanesinde çalış o zaman.. evlenmek çözüm değil
10 Yorumla
1 yılAnlamadım evden kaçmak için mi evleniyorsun?
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 374 cevap paylaştı.
1 yılSenin gibi yapamlar var istedikten sonea okursuj ama zor olabilri
00 Yorumla
1 yılKaçış gibi bir evlilik yerine kariyer odaklı olup eğitimi dikkate almak daha mantıklı.
00 Yorumla
1 yılOkulunu oku kariyer yap sonra evlen evlenirsen çoluk çocuk olup kariyer işi zor olur
00 Yorumla
1 yılSevdiğin biri varsa ve kendisi de ciddiyse neden olmasın derim
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılÖnce okulumuzu bitirin ekonomik özgürlüğünüzü alın evlilik her zaman olur
00 Yorumla
1 yılEvleneceğin kişi anla yıllı yaa sorun yaşamazsın
01 Yorumla- 1 yıl
Anlayişli ise
- Eğitim & Kariyer konusunda 5,3b cevap paylaştı.
1 yılNiye yaşayasın ki senin için doğru olan seni destekler seni kısıtlamaz
00 Yorumla
1 yılEvde durmamak için sakın evlenme.. büyük risk.
00 Yorumla
1 yılEvliliği kaçış veya bı çözüm olarak görüyosun da bence biraz daha büyüdüğünde karar ver
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılAşkım sen bir tanesin neden hemen evlenip hiç olmak istiyorsun bu güzellik hemen evlenmemeli herkes görmeli
013 Yorumla
Soran1 yılHerkesin görmesini istiyorum diye bir şey dedim mi ben abla
Cevap sahibi1 yılBöyle cilveli iyimser bi görüşe böyle düz cevap vermen aurasız olduğunu gösterir laflarımı geri alıyorum, hemen evlen sennnn
Soran1 yılYa benim halim itten beter sen cilve dıyorsun
Soran1 yılSor bakiyim cilve yapacak heves disil enerji kaldı mı diye
Cevap sahibi1 yılAnnen neden yemek bile yapmıyor? Baban falan nasıl davranışı vs
Soran1 yılBabam her işi köle gibi yapıyor bu yüzden anneme bir şey kalmıyor kadın yemeği bile arada sırada yapıyor agzında bir kufurler var annem olduğu için utanıyorum bazen bu yüzden çok kez ağladım evde düzen namına hiçbir şey yok tek düzenli şey benim kişisel dolabım kendi odama cekılıyorum bu sefer ev işi yapmadığım için kötü ben oluyorum öyle soğudum ki hepsinden elimi bir bulasıga atmak istemiyorum keşke kendıme ait bir evim olsa küçücük olsa da razıyım
Soran1 yılMesela bir misafirliğe gidiyorum bakıyorum her yer temiz düzenli o kadar içimde kalıyor ki bizim banyoda bile annem eski devrideki gibi leğen koyuyor elde yıkıyor sonra makineye atıyor evde her şey var imkan var ama neye yarar çöp gibi..
Cevap sahibi1 yılAnnen niye böyle peki? Belli ki onu da rahatsız eden bi şey olduğu için böyle? Kaç kardeşsiniz sadece küçük kardeşin mi var? Benve böyle düşünme hemen evlenmek seni mutsuzluğa iter. Bence ne yap o okulu bitir derim
Cevap sahibi1 yılAnnen cahil biri m neden böyle yapıyor ki
Soran1 yılCahil ki ne cahil 4 kardeşiz küçük kardeşim 2 yaşında onu bahane edip iyice yaylanıyor
Soran1 yıl3 yıl ben bu evde kalsam hasta olurum bakalım iki abim evlenirse evdeki kalabalık ve azalırsa anca rahata ererim..
Cevap sahibi1 yılAbilerin en azından bir şey yapsın da korusun seni. Her şeyi sen nasıl üstleneceksin. Ayy Türkiye’de kadın olmak böyle işte
Soran1 yılÜstlenmiyorum ki bıraktım saldım elimi bi bardağa dahi atmıyorum artık.. Abilerim zaten geri kafalı malın önünde gideni boş ver
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlilik çare değil, hemen evlenmeyi düşünmeyin, en tuhaf aile evi bile evlilikten daha huzurludur
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYağmurdan kaçarken doluya tutunmak diye bir söz var 🤦🏻♀️
010 Yorumla
Soran1 yılBeni bu düşünceler tutuyor işte yoksa bu yıl hemen evlenirdim ama öyle bi evim var ki delirisin yemin ederim çöp gibi dağınık düzensiz pis.. Anmem yemek dahi yapmaz tek iis bizi eleştirmek küçük kardeşim (2) sesinden dolayı ders bile çalışamıyorum napim bilmiyğrum şu an cehennemin dibi bile daha iyidir benim için
Cevap sahibi1 yılİnan bizden farkı yok o yüzden ben kütüphaneye gidiyorum tüm gün ordayım
Cevap sahibi1 yılBir ara bende senin gibi düşündüm evden kaçayım evleneyim falan oysa ki sevgilim dahi yok sonra dedim boş ver çünkü çevremde çok görüyorum kendi ailesinden sıkılıp evlenen ve pişman olan
Soran1 yılKütüphaneye gitsem bile illaki belirli bir saate tekrar o eve dönücem.. annemin dırdırı yine başlar ev işi yap diye peki sen yapıyor musun ev işi falan yani okulla derslerle birlikte yurutulır mu
Cevap sahibi1 yılYürütülür ev işi dediğin 2 saat bilemedin 3 saat sürer
Cevap sahibi1 yılAma ben mezunum yani kpss girecem atanmak için
Soran1 yılAnladım teşekkür ederim peki ailen baskıcı mı mesela arkadaşlarımla bi iftar yapıcam desen ne derler
Soran1 yılAtanırsın inşallah ilk yılında
Cevap sahibi1 yılİzin vermezler ben hiç akşam dışarı arkadaşlarıma gitmedim
Soran1 yılBen de taş patlasın 2 kez falan o da en yakın arkadaşımla anca izin aldım
Gizli Üye(25-29)1 yılSıkıntı olmaz bence
Ben sana talibim
Senin akıllı kızı kim istemez ki01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılSenin gibi akıllı bir kızla ciddi bir yola girmek istiyorum
Gizli Üye(25-29)1 yılYaşarsın. Okulunu bitir güzel bir işe gir zengin olmaya bak sonra ayrı eve çık simdi sık dişini
00 YorumlaBen kaçarak evlendim 2. aydayim ve emin ol pişmanim evden kactiğima keske evlenmeseydim evde bir çekiyorsam burada iki katını çekiyorsun bunu kendine yapma güzelim
01 Yorumla- 1 yıl
Kaçtığınız için eşiniz size saygısı var mı sizce
Gizli Üye(30-35)1 yılNasıl bir koca istersin?
Özellikleri belirt adres ver yollayalım.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılPeki bunun için koca adayı var mı? Yoksa elimi sallasam ellisi mi diyorsun? 😀
00 Yorumla
1 yılDoğru bir karar olmaz. Önce mezun olup, bir meslek sahibi ol. Güvencen olsun. Diğer türlü şuandan daha kötü olursun.
00 Yorumla
1 yılSorumluluklar derslere odaklanmanı engeller ve özgür bir uni hayatın olmaz zevk alamazsın ogrencilikten
00 YorumlaÇok zor olur senin için biliyosun baskıcı aileler boşanmayı kabul etmiyor kendi ayaklarının üzerinde dur ben öyle bir hata yaptım yapma
00 Yorumla- Devamını Gör (69)
Devamını Gör(114)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem