İstanbul'da okumak istiyorum ama ailem aşırı katı yani göndermek zorundalae diyeceksiniz ama asla göndermezler nasıl ikna ederim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılYani bir bayan için zor bir durum tabi ki ailelerde tereddüt ederler İstanbul gibi çok büyük kozmopolit bir şehire üniversite için göndermeyi sonuçta yalnız yaşayacaksınız bir bulunduğunuz şehir İstanbul'a uzaksa çok daha büyük bir sorun tabi ki. Öte yandan en iyi üniversitelerde İstanbul'da. Geleceğiniz ve kariyeriniz için iyi bir üniversite de okumak istediğinizi söyleyin ama ne derece etkili olur bilemeyiz...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılİstanbul'da yaşayanların saniye burada durmak istemeyisi ama Anadolu da yaşayanların ısrarla burayı istemesini anlayamıyorum.
30 yıldır İstanbul'da yaşıyorum, 5 göbek de istanbulluyuz ztn 7 sülalem burada.
İstanbul o kadar değişti ve kaotik bir hale döndü ki, toplu taşımada insanlar üst üste herkes birbirine tahammulsuz sekilde. Ustelik turkiyenin en pahalı şehri, ne gerek var be kızım sana ailenden uzaklaşma demiyoruz yine uzaklaş ama daha makul bir şehir tercih et derim.
Kiraların min 20 k olduğu, issizligin zirve oldugu bu şehirde nasıl tutunacaksin?
01 Yorumla- 1 yıl
Aynen oyle biktik resmen biz istanbuldan.. cok guzel yazmissin
Sana harika bir pazarlama yöntemi sunayım. Ailenin maddi açıdan imkanı varsa onlara yurt dışında okumayı teklif et. Kabul etmezler zaten olayda burada sonra dudağını büzüp "ya madem yurt dışı olmuyor İstanbul olsun bari de " buna pazarlamada bir şey deniyordu da hatırlamıyorum.
00 Yorumla
Oturduğun şehir öncelikli tercihin olsun. Biliyorum şimdi gençler için İstanbul veya bulunduğu şehir dışında büyük şehirlerde okumak, özgürlüğe atılan bir adım vs.. vs.. manyak çekici geliyor ama şartlar çok zor, bence aileni dinle diyeceğim ama biliyorum dinlemeyeceksin.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Genç arkadaşım, anlıyorum ki hayallerinle ailenin kaygıları arasında bir denge kurmaya çalışıyorsun. Aileler bazen koruyucu bir tavır içine girebiliyorlar, çünkü bizden çok daha fazla endişe duyuyorlar. Onları anlamaya çalışarak konuşmalarını sürdürmen önemli.
Öncelikle neden İstanbul'da okumak istediğini net bir şekilde açıkla. Orada okumak kariyer hedeflerine nasıl katkı sağlayacak? İş imkanlarından ya da istediğin bölümün oradaki üniversitesindeki avantajlarından bahsedebilirsin. Tatlı bir dille onları senin için hazırladığın bu plana dahil etmeye çalış.
Ailenin güvenini kazanmak için bir çözüm de onlara seni desteklemenin yollarını göstermek olabilir. İstanbul'da nerede kalacağını, güvenliğini nasıl sağlayacağını, orada nasıl bir yaşam süreceğini açıklaman faydalı olacaktır. Ayrıca orada seni destekleyebilecek bir tanıdığınız varsa onların desteğini ön plana çıkarabilirsin.
Üniversite yolculuğun çok önemli, şu anda ailenle kurduğun bu iletişim ilerideki adımlarını daha güçlü atmanı sağlayacak. Sabırlı ol ve onların düşüncelerine kulak ver. Onların desteğini aldığında bu süreç çok daha kolay bir hale gelir, unutma. 😊10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
45
Cevap
45Cevap
Eğitim & Kariyer konusunda 2,1b cevap paylaştı. İstanbuldaki üniversitelerin eğitiminin daha iyi olduğunu, iş ararken daha avantajlı olduklarını söyle
02 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 38,3b cevap paylaştı.
u 1 yılkonuşarak tabi ki de
00 Yorumla - Eğitim & Kariyer konusunda 622 cevap paylaştı.
1 yılBu hiperenflasyonda sakın ha. Ailen haklı. Ha maddiyatı iyidir, problemli, riskli şehir diye çekiniyorsa o zaman tamam, ikna olabilir z kuşağı baş belası ya bu hiperenflasyonda İstanbul istenir mi hiç? Hangi üniversitenin olduğu önemli değil, devlete atanırsan herkes aynı maaşı alır. Özel sektörse bile iyi üniversiteden mezun olup bir halt bilmeyen çok kişi var. Her şey kendini geliştirmeye bağlı özel sektör için. Bu dediklerim tıp için bile geçerli. Sağlıkçıyım iyi üniversiteden mezun bir halt bilmeyen doktor da var icra anadolu üniversitesşnden mezun olup çok şey bilen de.
61 Yorumla- 1 yıl
Çok haklısın abi bunlar zannediyor ki İTÜ den mezun olunca dolar ile maaş verecekler böyle olan 100 kişiden 2 kişi ancadir şu an herkes memuriyet peşinde onda da Çankırı Karatekin mezunu da aynı parayı alıyor Boğaziçi mezunu da aynı parayı alıyor devlette. Özel sektörde hiçbir patron seni iyi maaş ile başlatmaz. senelerce köpek gibi surunursun
Zorundalar diyenlere lafım şudur. Zorunda değiller. Ebeveynler çocuklarının iyiligini isterler. İstanbul en tehlikeli sehirlerin listesinin en tepesindedir.
Sonuçta okumaya gideceksin, turistik geziye değil. İstanbul da nefes almak bile parayla. Orada olabilmen icin cok zengin bi ailenin çocuğu da olmaniz şart.40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılİstanbul'da güvenli yerde en ucuz ev kirasi 30 bin şu an. Yasal Kira artişlari yıllık en az %65.
Yol desen marmaray 60 lira , akbil 30 lira, bir yerden bir yere gitmek çok pahalı.
Sosyalleşmek desen, bir kahve 200-300, bir dilim pasta 600 lira. Yemek desen dışarda bin lira civarinda. En kötü ufacık hamburger menüler 400-500. Tiyatro stand'up show desen Ata Demirerin show bileti 5 bin liraymiş arkadaşimdan duydum.
Burada yaşam çok pahali. Paran yoksa sefalet yaşarsin. Anadoluda daha iyi standartlarin olacaği kesin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAilen maddi açıdan bakıyor olabilir kaldı ki çok büyük bir şehir. Küçük şehirdeysen oraya uyum sağlaman zor. Kira fiyatları, trafiği ciddi adaptasyon gerektiren şeyler. Derece öğrencisiysen bile bursla bile zorlanırsın. Çalışmanın şart olduğu bir şehir ora öğrenciye uygun değil.
32 Yorumla
Soran1 yılMaddi durum gayet iyi
Cevap sahibi1 yılKira minimum 30 k ulaşım 7/8k minimum 40k yollayabilneleri gerek ve küçük şehirdeysen bu kadar büyük bir şehire adaptasyon çok zor olur hayal dünyandan çık İzmir antalya Ankara gibi yerleri düşün
1 yılBence üniversteyi kazandın mı? Direk polise git durumu anlat , kadın sıgınma evine yerleşmek istedigini söyle, seni yerleştirirler. Yurt çıkarsa kayıt yaptırır oraya geçersin gizlice bilet al otobüse atla git , sabah erkende uyan otobüse bin git. Kimseye söylemek zorunda degilsin telefonu kapat.
125 Yorumla- 1 yıl
Üniverstenin itiraf sayfasında ki yöneticeye mesaj at ilgilenir
- 1 yıl
Ögrenci işlerin git durumu anlat yardım eder.
- 1 yıl
Bizin toplumds oyle guclu kiz cikmaz
- 1 yıl
Bir sey yapamayip aglayip ileride ailem yaptirmadi derler o kadar
- 1 yıl
@Snowcat calismak denen bir sey var bildin mi ailesi hayatta bile olmayan bi suru ogrencinin yaptigi sey? yok
- 1 yıl
@Snowcat hangi sehir hangi okul olduguna gore degisir. Yozgat'ta okuduktan sonra muhendis de olsan sana cok fayda etmez ve anca muhasebe isi bulursun, ornekleri cok fazlz.
- 1 yıl
@Snowcat her sirket ayni maasi vermez ve iyi bir okukdan mezun olursan iyi bir yere girersin. Hayat toz pembe degil ama hala o kadar da kotu de degil bir boun muh mezunu kolaylikla Koc'a aselsan'a girer vr gayet iyi paralar kazanir
- 1 yıl
@Snowcat he aynen sen herkes basarisizlikta debeleniyor diye sanarak tamamen karamsar olmaha devam et. Herkesin hayati seninki gibi degil. Bir koc&bilkent muh mezunu hicbir yerde issiz kalmaz yurt disina da gider, yok ulkede herkes copcu oluyor degil mi?
- 1 yıl
@Nesorayimistiyorsun evet gidersin bu kur ile 😂 ben kimse gidemez yapamaz demedim ama hal ortada bı tarafta %2 3 dediğin kesim diğer tarafta %97 olan bir kesim var hangisini olma ihtimali daha yüksek sınavda ilk 1000 e girme ihtimali varsa kızın elbette gitsin öyle bir seviyesi varsa zaten burs da veriyorlar
- 1 yıl
@Snowcat calismaya gitmekten bahsediyorum tatile degil, bilgin olsun isverenler is verirken cebindeki euroya bakmiyor. Bilmedigin konular hakkinda yazarak baska insanlarin karamsar olmasina sebep olabilirsin. Yuzde 3 ne alaka kuzenim de cumhuriyet uni'den mezun ama o da ucak sirketinde calisiyor, ogrenciyken cok sayida proje duzenleyip yarismalara ve gonullu projelere katilmisti. Bazi insanlar ihtimalini kendi yaratir. Bikgin varsa yaz. Bilgin yoksa bos bos karamsar seyler yazip insanlarin bosuna moralini bozma is verenin is vermesi icin cebinde euro olmasina ihtiyacin yok
- 1 yıl
@Nesorayimistiyorsun Kızlar ben banka ve sigorta mezunuyum. Üniverste okurken hem çalıştım hemde okulu bitirdim ailemden destek bile almadım. Okul kaydımı bile tek başıma gittim kendim yaptım. Hep yalnızdım. Bundan korkacak bir şey yok. Sende korkma ilk zaman ilk hafta biraz gergin olman çok normal, ama 1 haftayı atlatırsan geçer.
- 1 yıl
Ayrıca emin ol üniv. itirafına yazarsan sana yardımcı olurlar hem çalışssan daha mantıklı hem çalışıp hem okusan daha mantıklı
- 1 yıl
Annen ya da baban yanında olmasa sen illaki ilerlersin emin ol ayrıca İstanbul'da okuyaxaksın İstanbul fırsatlar şehri tabi degerlendirirsen ki ben İstanbul'da okumadıgım halde başka şehirde okudugum halde hem okuyuo hem çalıştım korkacak bir şey yok belki biraz çekinirsin oda 1,2 gübe geçer korkak olma kendi ayaklarının üzerinde durmasını ögren , bak buraya yazmandan bile belli ne kadar baskıcı bir ailede oldugun,
- 1 yıl
Senin kimseye ihtiyacın yok , akıllı bir kız çocuguna benziyorsun başını dik tut , düzgünce okuluna git gel,
- 1 yıl
Saçma sapan insanlara takılma, düzgünce okulu bitir, işe git, gel dengesiz aslak insanlarla takılma , düzgün insanlarla arkadaş ol
- 1 yıl
Bu arada ben şimdi geçiçi olarak meslegimi yaomıyorum . Eger gidersen benimle irtitabtta kal, sana biraz burs vericem.
- 1 yıl
Sen kötü bir şey yapmıyorsun , bu senin kötü bir kız oldugun anlamına gelmez. Kadınların hepsi güçlü olmak zorundadır
Ben seni destekliyorum. - 1 yıl
Hesabımı gizliden çıkarttım istedigin zaman yazabilirsin
- 1 yıl
Sen bu sitedeki dngzlere bakma onların hayatta tek başarısı evlenmwk oldugu için herkesi kendi gibi görürler.
- 1 yıl
@Snowcat ben 28 yasindayim okulu bitireli yillar oldu, beni etiketlemis ama kime diyor ben de anlayamadim ben sadece sorana destek olmak amacli yazmistim yazdiklarimi 🤣 sosyal medyadan boyle tekliflerle gelenlere guvenmeyip reel dunyada kyk ve basbakanlik burslarina bakmalisin soran
1 yılİstanbul ben olsam büyük şehirlere yollamam kızımı sonuçları ne olur görüyoruz ülkenin durumunu sanki kızlar okuyunca astranot oluyor okumuş kızların çalışma oranlar diplerde yani seks meslek olsa bunlar master yapar :)
011 Yorumla- 1 yıl
Annenden mi biliyorsun yoksa yattığın kendi kız versiyonlardan mı yoksa bacından mı
- 1 yıl
@Trolpataklayan mağdur olanlar toplanmaya başladı :)
- 1 yıl
Ne mağduru zekana zortladığım zina yapmadım yapmam da fakat yapsam bile seks yapmak garip ve ayıp bir şey mi? œ umarım hiç evlenmeden geberip gidersin bu dünyadan.
- 1 yıl
Zina yapmış seks yapmayı kendinde hak bulan fakat kadın yapsa namussuzluk diyen bir kafa işte milletin kızını düşünmez kendi kızı için öyle der merak etme sen kızın gizli saklı g@tüne bile sokturur
- 1 yıl
@Trolpataklayan ben kötü bir şey söylmedim ki bu ünivesitelere erkekler den çok neden kızlar daha çok gitmeye hevesli olmasını anlıyorum sosyal çürüme ünivesiteler de başlar zamanın da bir profesör bu konular ile ilğili yazdı neden başka şehirler de univesitelere gidilmememli diye makale yazamam şu an senin gibi zavallı için hadi köyüne köyden indim şehre şehirleri bk ettiler zaten :D Yobaz cahil toplumların kötü kaderi kızların hali bu ülkede içler acısı okusanız bile bir faydanız yok etksiz elaman gibiler entegre olamıyorsunuz seks öteye geçemiyorsunuz :)
- 1 yıl
Ne anlatıyon sen aq malı ahsjhahdha milyonlarca kadın doktor kadın öğretmen kadın avukat, savcı mühendis var bunlar okumasan anasının karnından doğar doğmaz mesleğe mi başladı ne anlatıyorsun sen, sen ne b@k oldun boş beleş oksijen israfı seksten öteye geçemiyormuşuz 😂 siz d*ldodan başka ne bokuma yarıyorsunuz ajajjahajaıd
- 1 yıl
@Trolpataklayan sen kendini erkek ile bir tutamasın cahil yobaz escordluk yapmak için motive konuşmanı başka yerde yap hepiniz aynsını bir çok erkeklerin altına yatıp sonra erkekler yapınca konulması :)
- 1 yıl
Yaw s. g artık ağzına kim zortladıysa sen zaten belanı bulmuşsun bu nefret boşuna değildir birader, biliyoz. Ağzına güzel sçlmış hangi KADIN💕 yaptıysa helal olsun ona 😂 ayrıca Türkçe öğren.
- 1 yıl
@Trolpataklayan ben okuması ile ilgili bir şey demedim başka şehirde okumasın ülkede çalışan kadın sayısı çok düşük hep böyleydi ama sokaklara bakıyorsun erkek den fazla kadın var :) al sana sosyal çürüme ve kalitesiz bir kadın toplumu kanıtı sizin gibi canım eğitim sistemi bile düzeltemiyor bizim ülkede kendine yetebilen kadın saysı yok kadar az onun bunu altına yatıp zengin koca aramak dan sosyal medya kendini pazarlamak dan öteye geçemiyorlar :D Kalite yok
- 1 yıl
Ok yaralıembesil
- 1 yıl
@Trolpataklayan :) neyse fazla yüklenmek istemiyorum sana çekilebilirsin
1 yılNeden İstanbul Ankara 'da da çok güzel üniversiteler var İzmir'de çok güzel üniversite var konya'nınkiler öyle ki kendi memleketimdeki bile eğer gidip de bir hukuk okumayacaksan tıp okumayacaksan kendi memleketindeki üniversitedeki bölüm sana yeter de artar
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 665 cevap paylaştı.
1 yılŞuanda bu ülkede ğniveriste okumak saçmalık. Tıp dahil.
Yalnızca yazılım okunabilir.
Meslek sahibi ol. Ya da kendi işini yapmayı hayal et.
Diplomalı işsiz ordusu olacak. Ama mesleği işi olan büyüyecek.210 Yorumla- 1 yıl
Merhaba, ben ailemi bu konuda ikna edemiyorum çünkü sizin anlattıklarınızın olacağını ön görüyorum ve okuyup elimde diplomamla işsiz olmak istemiyorum çalışıp birikim yapıp kendi işimi kurmak paramla ihtiyacim olan eğitimi almak daha çok şeyler yapmak istiyorum ama ailemi buna asla ikna edemiyorum ya okursun ya evlenirsin diyorlar sizce ben ne yapmalıyım?
- 1 yıl
Birikim yapmak için 4-5 yılını harcama bence. Beni eleştirenler oluyor. Ya ticarete ya da meslek kursuna ya da çıtaklığa başla. Meslek öğrenmenimyavsiye ederim.
- 1 yıl
Orası öyle de aile işte.. laf dinletemiyorum
- 1 yıl
Onlara makul gelen yapmak istediğin işmtabda meslek yok mu
- 1 yıl
Anlamadım işmtabda derken
- 1 yıl
Ha.
- 1 yıl
Hemşirelik var sanırım
- 1 yıl
Klavye hatası. Orta yolu bulmak lazım.
- 1 yıl
Aynen öyle..
- 1 yıl
Sorun değil ben geç anladım
Aileni düşün biraz kaç sene önce bu pahalılık yokken ben bile gitmedim hiç kafan calismiyor mu zorlanacaklar demek ki sanki bana tıp okuyacak uyduruk bölüm için İstanbul'a tonla para dokulmez
30 Yorumlaneden İstanbul , anlıyorum en iyi üniversite lern çoğu orada fakat İstanbul bir deprem bölgesi , senin konaklama yapacağın yer önemli , deprem olduğu zaman ailen seni merak eder , ülkemizin çoğu deprem bölgesi fakat en sıkıntılısı İstanbul , bu dediklerimide bi düşün istersen
11 Yorumla
Soran1 yılOlsun
1 yılKimseyi ikna etmek zorunda olmayın efendim başaracağınıza inanıp gereken puanı aldıktan sonra başarınızın peşinden gidin. Bunu yapmayıp da pişman olan o kadar çok insan var ki
00 Yorumla
1 yılAilenin bakış açısını degistirmelisin ve güvenlerini kazanmalısın ayrıca küçük sehirlerde de her türlü kötü olumsuz şey yaşanıyor istersen İstanbul'da okumuş kariyeri iyi olan tanıdık akrabalardan örnekler ver güvenlik olan bir sitede ev tutabilirsin ilk başlarda ailen gelir düzenini kurunca giderler
00 Yorumla
1 yılİstanbul'da okumanı istememe sebepleri ne ve daha önemlisi senin İstanbul'u isteme sebebin ne
12 Yorumla
Soran1 yılPis şehir başına bir şey gelir falan diyorlar ama benimde istediğim üni orada
- 1 yıl
Düzen sıfır trafik çile maddi olarak orada tutunmak hele de öğrenci olarak inanılmaz zor ailen sonuna kadar haklı ne bölüm istiyorsun bilmiyorum ama çok iyi üniversiteler var
1 yılEdemezsin. Kendi kararlarini alacak bir birey de olamamissin gibi duruyor dolayisiyla cevap vermek zor bu soruya.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılİstanbul'daki üniversitelerdeki hocaların daha iyi eğitim verdiğni üniversitelerin daha iyi ortamı olduğunu söyle hem İstanbul'da bir çok tarihi yer var gezilecek bunları da ekle hem okul hem tatil gibi olur
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 982 cevap paylaştı.
1 yılGüzel bir üniversite kazan gönderirler. Bizimkiler de dışarıya göndermem diyordu tercih zamanı il dışı tutuyor mu diye baktık
00 Yorumla
1 yılSanırım katiysa zor izin alırsın çünkü ben de benzer durumlardan gectigim için biliyorum
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 703 cevap paylaştı.
1 yılEn güzel üniversiteden bahsedin şartlarını anlatın
10 Yorumla
1 yılÖncelikle ailen muhafezekar mı?
Lütfen bu sorudan dolayı yanlış anlama.10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılIkna etme İstanbul'a gelme. Buraya gelen emin ol bozuluyor mümkünse kendi memleketinde bir okula git. Ha dersen ki notlarım çok yüksek o zaman bir fikir verebilirim.
10 YorumlaAaa İstanbul'u kazanmışım boşta kalmayım diye yazmıştım şansa bak o çıkmış
10 Yorumla
1 yılPerişan olursun İstanbul da çok pahalı orada okumak. Kuzenim orada okuyor yurtta kalmasına rağmen her ay amcamdan çok fazla para gidiyor. Haklılar bence aileni düşünerek sen vazgeç.
40 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 444 cevap paylaştı.
1 yılİstanbul'da yaşam koşulları ve hayat pahalılığından haberin var mı 🤣
00 Yorumla
1 yılBen bir an önce bu şehirden kaçıp Karadeniz’e yerleşmeye bakıyorum 😄
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 5,3b cevap paylaştı.
1 yılİyi olmaz bence senin için İstanbul cidden çok pahalı ve zor bir yer
00 Yorumla edemezsin. geri kafalilara anlatamiyosun bazi seyleri. uzuldum adina. umarim surpriz olur.
00 Yorumla
1 yılitü, boun, marmara güzel bir bölüme yerleş, al sana ikna
00 Yorumla
1 yılGizli gizli yazıp bir çılgınlık yapsan var ya of diyorum
00 Yorumlabencede gitme İstanbul’da öğrenci olmak bu zamanda rezillik perişan olursun valla
00 Yorumla
1 yılMaddi durumun iyi değilse hiç uğraşma başka kaliteli bir okul yazabilirsin.
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 384 cevap paylaştı.
1 yılAileni tanımıyoruz en iyi sen bilir sen ikna edersin
00 Yorumla Bu soruyu onlara göster, arkadaşlar gitmemi istiyor de.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYaşadığın ilde oku bence zaten üniversite okuyunca iş bulamiycaksin oyuzden yaşadığın şehri kazanmaya çalış
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBence başka şehir seç, orada okumak her yönden sıkıntı maddi manevi
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılTürbanlı kuzenim bile okudu orada, belki amcam falan filan olduğu içindir 😂
04 Yorumla- 1 yıl
Ama türbanlı kuzenin sağlam mı bro belki tekeri patlak 🤔
- 1 yıl
@tuncay2742 sîkïk evladı hadsiz babanın sülalesine sçym engelliler böyle hadsizleri ürüyor işte
- 1 yıl
Dm at bi
- 1 yıl
Kes be haddini bil
Gizli Üye(25-29)1 yılSiz nerede yaşıyorsunuz ki İstanbul'a göndermek istemiyorlar?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılİstanbul çok kalabalık ya ben kaçıp gitmek istiyorum şahsen
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılOkumayan da pişman okuyan da pişman bu devirde okunur mu ailen haklı tabii.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİstanbul güzellik açısından güzel ama yaşanacak bşr yer değiş ailen haklı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılEvlen ve kocanla İstanbula yerleş, eşin olacak kişiyede okul ile ilgili şartlarını söyle 👍
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılŞimdi sen böyle bir soru sordun diye sözüm ona erkekimsiler şunu anlayacak güya sen onunla bununla yatmak istiyorsun ailen katı. Peki erkek zihniyeti ancak böyle düşünür ama sen eğitimin için istiyorsun seni anlıyorum.
10 Yorumla
1 yılGerek yok böyle bir şeye. Ankara daha mantıklı. 2022'de tercih döneminde olsam yine Ankara 'yı seçerdim.
Not00 YorumlaKardeşim yks ye girecek ve bende onun İstanbul'da okumasını istemiyorum.
02 Yorumla
Soran1 yılSebep
İstanbul çok bozuk bir il yıllardır İstanbul da yaşıyorum hiç huzur göremedim İstanbul iyi bir üniversiteye gitmiyceksen hiç gelme bile
00 Yorumlaİyi bir okul kazan yüksek puan yap öğretmenini konuştur. Buna kimse hayır diyemez
10 YorumlaÖnce kazan üniversiteyi sonra düşün bence ikna edersin. Şimdi çalışmaya bak
00 Yorumla
1 yılİstanbul adamı yutar bence bir kere daha düşün yoksa herseye hazırlıklı ol
00 Yorumla
1 yılKıyamam canım Ben de İstanbul'da okumak istiyorum ama birazcık tehlikeli diyorlar
00 Yorumla
1 yılListeye İstanbul'u en başa yaz onlara en son yazdım dersin felan filan gelirse gidersin
00 Yorumlaİstanbul'da Sefilleri oynamak istiyorsan gel
11 Yorumla
Soran1 yılAhahahahah ne alaka
İstanbul biraz sıkıntı ya
20 Yorumla
1 yılyurtta kalmak cok zor
02 Yorumla
Soran1 yılUmrumda değil
- 1 yıl
ozgur olmakmı ıstıyorsun
Yani iyi bi bölüm olursa gönderirler bence
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılGitme kanka bozulup gelirsin tecrübelerden bahsediyorum.
01 Yorumla- 1 yıl
Sen g. zekalı olduğun için herkesi de kendin gibi mi görüyorsun 😂 tecrübeymiş tecrübene sçym
İstanbul'da yok olursun ailen haklı
02 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle...
- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılPatlarsım bozarlar orada
00 Yorumla
1 yılYakın bi yere git ist kötü
00 YorumlaGöndermesinler bence de
00 Yorumla- Devamını Gör (30)
Devamını Gör(75)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Ailemi İstanbul'da üniversite okumak için nasıl ikna ederim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler